Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada konu sahibi talip olan birkaç kişi çıktı ne diyorsun...

Ayrıca bakmaya talip olan arkadaşlar lütfen küçük plastik kaplarda bakacaksanız istemeyin bu onlara tam bir eziyet büyük akvaryumlara ihtiyaçları var en küçüklerin bile kaldı ki bu baya büyümüş durumda...

Artık yazmıyorum hayvanlarla ilgili konulara, yoruldum.

Anlatamıyoruz, anlamayacaklar

Kaplumbağa ile didişebilen insanlarımız var, hayvanın doğal ortamı olmadığını sayfalardır yazıyorsun, pet shop cinayettir diye tepiniyoruz, tınlayan yok. Nerden baksan fitil tutmuyor yani.

Son düzenleme:
Rahatsızlığınızdan dolayı belliki elinizde değil.
Bu aşırı tepkiniz zamanla geçecektir, üzmeyin kendinizi olur mu ?
Baktınız alışamıyorsunuz verirsiniz ona iyi bakabilecek birine.

Kontrolunuz olur mu bilemiyorum ama bu zaman süresinde annenizi üzmemeye çalışın.
Sanırım onunda bu kadar ısrar etmesinin nedeni sizin sıkıntılarınızın üzerine giderek sizi iyileştirmeye çalışmak istemesi, aklıma bu geldi.

Eğer plastik yuvasını beğenmediyseniz ona uygun şöyle güzel bir akvaryum alırsınız.
Bu zamana kadar rahat yaşamamış bari sizin elinizde-evinizde bulsun bu rahatlığı :)
Şöyle ona uygun içinide döşersiniz.
Sizin oğlunuzda büyüyünce ikisi bir arada yaşar belkide. :)
.................

Evde her türlü hayvan bakılmasına kesinlikle karşıyım. Hayvanseverlik bu değil.
Evde hayvan besleyerek insan hayvansever olmaz. Aksine farkına varmadan zarar vermiş olunuyor.

Ya gerçekten bilmeden yorum yapanlar var.

Bu hayvanlar tatlı su göllerinde 28 derece su sıcaklığında yaşayan hayvanlar.

Türkiye'de böyle bir ortam yok.

Olsa da yaşayamaz çünkü bu hayvanlar en iyi olarak akvaryumda bakılıyorlar yani suları çok derin değil birden göl gibi derin bir ortama girdiklerinde yüzmekten yorulurlar ölürler.

Petshop'a verin de demeyin lütfen.

Petshoplarda o hayvanlar ya buz gibi suda plastik kapta ya da büyümüşse kovada bakıyorlar. Şahidim petshopa gittim kovada üstüste 2 tane büyük su kaplumbağası vardı vicdansız sahipleri zora gelince bırakıvermişler kımıldıycak yerleri bile yoktu.

Su kaplumbağası bakmak kolay değil. Sorumluluk ister.

Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan, ısıtıcı lamba. Bunlar olmazsa onlara bakıyorum demek haksızlık olur.

Olsa da yaşayamaz çünkü bu hayvanlar en iyi olarak akvaryumda bakılıyorlar yani suları çok derin değil birden göl gibi derin bir ortama girdiklerinde yüzmekten yorulurlar ölürler.

Petshoplarda o hayvanlar ya buz gibi suda plastik kapta ya da büyümüşse kovada bakıyorlar. Şahidim petshopa gittim kovada üstüste 2 tane büyük su kaplumbağası vardı vicdansız sahipleri zora gelince bırakıvermişler kımıldıycak yerleri bile yoktu.

Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan, ısıtıcı lamba. Bunlar olmazsa onlara bakıyorum demek haksızlık olur.

Yok yaa yok girmiyor kafaya bazılarının ne kadar anlatsak da... Olabilir bilmeyebilirsin CAHİL OLABİLİRSİN de elinin altında net var yorum yapmadan önce bir zahmet araştırıver zor geliyorsa da yorum yapma kimse senin saçma yorularına muhtaç değil burada...... Hele biri vardı git ormana bırak yazmıştı yaaa orman orman!! Su kaplumbağasını!!!!

Bu arada onu pet shopa geri vermek de eziyet çekmesine ve her gün ölen yüzlercesi gibi ölmesine neden olur..

Son düzenleme:
ev ortamında kaplumbağa beslenmez, küçük plastik kapta olmaz diyorsunuz ama akvaryumda da olmaz, şimdi küçükler, ilerde büyüyecekler, devasa boyutlara ulaşacaklar, evinizin bir odasını dahi akvaryuma dönüştürseniz yetmez bu hayvanlara, üstelik ömürleri de çok uzun... bunlar satın alındığı sürece petshopcular satmaya devam edecek. cinayete ortak olmayalım...

Yok yaa yok girmiyor kafaya bazılarının ne kadar anlatsak da... Olabilir bilmeyebilirsin CAHİL OLABİLİRSİN de elinin altında net var yorum yapmadan önce bir zahmet araştırıver zor geliyorsa da yorum yapma kimse senin saçma yorularına muhtaç değil burada...... Hele biri vardı git ormana bırak yazmıştı yaaa orman orman!! Su kaplumbağasını!!!!

Bu arada onu pet shopa geri vermek de eziyet çekmesine ve her gün ölen yüzlercesi gibi ölmesine neden olur..

Sözünüz bana değil dmi emin olamadım da :)

ev ortamında kaplumbağa beslenmez, küçük plastik kapta olmaz diyorsunuz ama akvaryumda da olmaz, şimdi küçükler, ilerde büyüyecekler, devasa boyutlara ulaşacaklar, evinizin bir odasını dahi akvaryuma dönüştürseniz yetmez bu hayvanlara, üstelik ömürleri de çok uzun... bunlar satın alındığı sürece petshopcular satmaya devam edecek. cinayete ortak olmayalım...

Haklısınız ama caretta kadar da devasa olmuyorlar ama plastik kapta bakmaktan iyidir akvaryum... En doğrusu pet shoptan hiç almamak...

Geçen gün iğrenç bir pet shop gördüm iki tane köpek var pislik içinde kafeste ve cins de değil ikisi de kırma büyük ihtimalle sokakta falan buldu.. Neyse ismini yazdım eve gelince netten bakıp şikayet edeyim diye ama nette bile adresleri yok o kadar reziller yani... Sonra tekrar gittim oraya baktım köpekler yok sordum satıldı dedi artık cins diye birilerine mi sattı ya da onları kurtarmak isteyen biri mi aldı bilemem ama umarım ikincisidir... Bir de kafeste yavru ördekler vardı bir çift geldi ben oradayken 4 tane almak istedi ben de bahçeniz varsa hepsini alın da kurtarın bari dedim pet shop sahibi mal duysun diye , ama malak herif bana pişkin pişkin bunlar gidince ben yenilerini getireceğim dedi... Allahın salağı o kadar rahat söylüyor ki zaten pet shop demeye bin şahit lazım oraya... Neyse diyeceğim şu eğer biz bu tiplere prim vermezsek bu sektör git gide yok olacaktır........

Haklısınız ama caretta kadar da devasa olmuyorlar ama plastik kapta bakmaktan iyidir akvaryum... En doğrusu pet shoptan hiç almamak...

Geçen gün iğrenç bir pet shop gördüm iki tane köpek var pislik içinde kafeste ve cins de değil ikisi de kırma büyük ihtimalle sokakta falan buldu.. Neyse ismini yazdım eve gelince netten bakıp şikayet edeyim diye ama nette bile adresleri yok o kadar reziller yani... Sonra tekrar gittim oraya baktım köpekler yok sordum satıldı dedi artık cins diye birilerine mi sattı ya da onları kurtarmak isteyen biri mi aldı bilemem ama umarım ikincisidir... Bir de kafeste yavru ördekler vardı bir çift geldi ben oradayken 4 tane almak istedi ben de bahçeniz varsa hepsini alın da kurtarın bari dedim pet shop sahibi mal duysun diye , ama malak herif bana pişkin pişkin bunlar gidince ben yenilerini getireceğim dedi... Allahın salağı o kadar rahat söylüyor ki zaten pet shop demeye bin şahit lazım oraya... Neyse diyeceğim şu eğer biz bu tiplere prim vermezsek bu sektör git gide yok olacaktır........

Pet shoplarda sadece malzeme satılmalı, mama,yem,kum,oyuncaklar falan. Bir canlı nasıl satılır ya, insan ondan kazandığı parayı nasıl yer arkadaş ! Hep aynı dert, denetimsizlik,eğitimsizlik dahası düşünmemek. Hayvanın orada eziyet gördüğünü anlamak için alim olmaya gerek yok, kapısından her geçen bir kere tükürse adam olacaklar. Yüzlerce insan her gün önlerinden geçiyor, bir tane yazıklar olsun diyen çıkmıyor bu nasıl iştir yaa

Ay bugün çok gerginim sanırım, isyan edesim var. Bu hayvanlara eziyet modunda yaşayan gürühu toptan katledip, rahatlamak istiyorum off yaa. Bu arada seni de seni de kafa dengi buldum sanırım sevgili Mikerinos, sızlanıp duruyorum =)

Son düzenleme:
Hayır tabii ki siz suyun derecesini bile yazmışsınız o yüzden alıntıladım:1: Sözüm ormana dereye göle bırak diyenlere..

Bende huzursuz oldum yanlış birşey mi yazdım ki diye :) İnsanların gözünde su kaplumbağası basit bi hayvan ne yazık ki. Çoğu insan bakımı kolay bi evcil hayvanım olsun diye alıyor ama bilseler ki onlara sadece sağlıklı yaşayabilcekleri bi ortam 100tlden aşağı değil o da en basitinden bi akvaryum ortamı için büyüyünce o da yetmiyor :) Ucuz olduğu içinde tercih ediyorlar ama 5 tlye kaplumbağa 1 tlye yem 6 tlye plastik kapla olmuyor işte maalesef. Bulunduğum yerde SERA ve TETRA gibi markaların kaplumbağa yemi bile satılmıyor çünkü herkes işin ucuzuna kaçıyor. Adam satamıycağı için getirmiyo bile. Değer vermeyen insanlar sözüm ona 5 milyonluk kaplumbağa 10tl yem almıyor. İnternetten almak zorunda kalıyorum.

Son düzenleme:
Ablamla petshopa akvaryum almaya gittiğimizde adam ne besliyceğimizi sordu su kaplumbağası diyince afalladı akvaryumda bakılmaz ki o yazık edersiniz öyle bi akvaryuma dedi. Rezil bir durum...

bazı yorumlara tam şöyle oldum :53::53::53:
orman göl pet shop felan :52:

tamam ben bıle hayvanları uzaktan severım
öyle aman aman bı hayvan sevgısıde yoktur ıçımde
ama ne zarar verırım, ne zarar verılmesını göz yumarım

slım, bı kaç arkadaş kaplumbağına talıp olmuş
ıstersen onlarla ıletışıme geçersın
belkı sende bakmakta zorlanıyorsundur bılemıcem

bu arada ekşıde acayıp malzeme olmuş bu konu off ya
keşke bu bölüm zıyaretçılere kapatılsa...

Son düzenleme:

haklısınız evinize aldıysanız söylediğiniz gibi en iyi ortamı sağlayıp bakmakla yükümlüsünüz...kedi köpek değildir ormana, sokağa bırak yaşasın ası üstünde su kaplumbağası...üstelik ev için üretilen (bir canlı için ne çirkin bir kelime) bir hayvanın dışarıda yaşaması düşünülemez...almışsanız yapacak bişey yok sorumluluk alıp bakacaksınız...

ama lütfen almayııınnn...hayvanları ticaret malzemesi olarak, insanların oyuncağı olarak gören insanlara prim vermeyin...hiçbir hayvanın evlerde, akvaryumlarda kafeslerde mutlu yaşadığını zannetmiyorum...hayvanların hepsinin doğanın doğal döngüsü içinde görevleri, yaşam amaçları var...o döngüyü bozmadan onların yaşamlarına saygı göstererek yaşamalı...kimsenin seçimlerine sözüm yok şu şöyledir bu böyledir demiyorum ama ben, benim için üretilmiş bir hayvanı alıp sadece onu sevmeyi, beslemeyi hayvanseverlik olarak göremiyorum :(((

Sinir krizleriniz ve şımrıklığınız bittyise sorabilir miyim kaplumbağanın akibeti nedir acaba?

Mümkünse burda isteyen birileri ile irtibata geçin..

Alabilecek olanlarda lütfen akvaryum varsa sahiplenmek istesinler.. Plastik kaplarda kaplumbağa bakılmaz..

Ayrıca ne petshop merakı varmış bizim memleketimizde ya.. Gelin sizi bir barınağa götüriyim maşallah en baba petshop yanında halt etmiş.. Doğum günü hediyesi sevgililer güün hediyesi affettirme hediyesi vs bir yığın sebeple alınan canların %80i dışarlarda sokaklarda.. Sokak hayvanları bitti birde onlar dışarlarda.. Bir can nasıl para karşılığı alınıp satılır benim mantığım bunu anlamıyor.. Ya ben salağım.. Yada petshop taraftarları hayvan alımı satımı için giden müşterileri..

bazı yorumlara tam şöyle oldum :53::53::53:
orman göl pet shop felan :52:

tamam ben bıle hayvanları uzaktan severım
öyle aman aman bı hayvan sevgısıde yoktur ıçımde
ama ne zarar verırım, ne zarar verılmesını göz yumarım

slım, bı kaç arkadaş kaplumbağına talıp olmuş
ıstersen onlarla ıletışıme geçersın
belkı sende bakmakta zorlanıyorsundur bılemıcem

bu arada ekşıde acayıp malzeme olmuş bu konu off ya
keşke bu bölüm zıyaretçılere kapatılsa...[/
B]

ekşi de iyice müdavimi oldu kulübün :D sayfalarca konuşmuşlar bizim 'vahim' durumumuzla ilgili :ssz:

Mademki konu sadece alışamamak ,sahiplenememek ilk aldığınız oğluşum dediğiniz kaplumbağayıda siz doğurmadınız onuda biryerden aldınız oda yabancı bir hayvandı alışmaya çalışın diyeceğimde hayvana kötülük etmiş olabilirim o yüzden burada o kadar sahiplenmek isteyen insan varken mutlaka iletişime geçin.

Sahiplenmek isteyen arkadaşlar

1-Özel kaplumbağa akvaryumları var onlardan alın veya kendiniz uygun boyutlarda yaptırın (biz sipariş üzerine yaptırdık çünkü kaplumbağalarımız çok büyük)Normal akvaryumlar gibi yüksek değiller yaptıracağınız petshop size yardımcı olacaktır.

2-Mutlaka ısıtcı ve derece alın ve mümkün olduğunca sabit sıcaklıkta tutun.Ortalama 28 derece onlara uygundur.Yaşına hastalığına durumuna göre bu sıcaklığı araştırın.Petshop yaprak ısıtıcıları tavsiye edebilir yalnız bu ısıtıcıyı ısırarak zarar görme ihtimalleri var standart kaliteli ısıtıcıları tercih edin,(ısıtıcı mutlaka suyun içinde kalmalı büyük kaplumbağalar ittirerek hareketle vs su yüzüne çıkarabiliyorlar o durumda ısıtıcı patlar ve hayvanlarınız zarar görür gözünüz üzerinde olsun)

3-Mutlaka bir filitre alın durumunuz müsaitse dış filitre de kullanabilirsiniz daha rahat oluyor.

4-Yemleri mutlaka karışık kullanın normal kaplumbağa stick leri ile petshopta bebek karides diye satılan ürünleri karıştırıp o şekilde besleyin.Sadece Stick yemlerle yeterli besini alamıyorlar.

5-Akvaryumunuzun içine mutlaka çıkabilecekleri bir alan yaratın.Petshoplarda satılan özel kayalardan 3-4 tane alarak üzerine çıkabilecekleri şekilde bir ortam sağlayın.Sürekli suda kalmak istemeyecekler.

6-İçine normal akvaryumdaki gibi kum çakıl vs koymayın gittiğiniz petshop sizi lüzsumsuz masraflara yönlendirebilir buna dikkat edin.(Bu çakılları ufak taşları vs zamanla yutmaya çalışabilirler buda boğazlarına takılmasına sebep olabiliyor.

7-Su değişimi yaparken mutlaka su ile vucut sıcaklıklarının ayarını iyi yapın vucut sıcaklıklarından daha sıcak yada daha soğuk su hasta olmalarına neden oluyor tıpkı bebeğinize süt verirken nasıl sıcaklığını kontrol ediyorsanız mutlaka bunuda kontrol edin.

8-Belirli aralıklarla kaplumbağanızın bağasını parmağınızla hafifçe bastırarak kontrol edin kabuklarının yumuşaması hiç iyi bir durum değildir eğer yumuşama var ise mutlaka kabuk sertleştirici alın ve aldığınız yerden nasıl kullanıldığını öğrenin.

9-Zaman zaman suyun içinde ince kabuklar göreceksiniz büyükdükçe bu kabukları atarlar telaş yapmayın.

10-Herhangi bir gariplik hissettiğinizde mutlaka veterinere götürün aman ne olacak alt tarafı kaplumbağa veterinere gidermiymiş demeyin onlar size her zaman muhtaç iyi bakarsanız yaşarlar umursamazsanız ölürler bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın

Bu yazıklarımın hepsi tecrübeyle sabittir.
En önemlisi ise bu ortamı onlara sağlayamacaksanız bakamayacaksanız ileride kokuyor,uğraştırıcı,sıkılırım,çok masraf diyecekseniz KESİNLİKLE almayın.

Son düzenleme:
bence böyle masum günahsız yıllarca küçücük bir kabın içinde yaşamaya mahkum edilmiş yinede büyümeyi başarmış(pek çoğu bu kadar şanslı olmuyor)sonrada değersiz bir eşyaymışcasına terkedilmiş bir canlı varlıktan tiksinmeniz çok acı bir durum yavrum o nasıl sevinmiştir şimdi akvaryumu görünce o kadarcık bir alan için bile ne kadar mutlu olmuştur.anneniz biraz sorumsuz davranmış tabiki evin eski kaplumbağası yerinden edilmemeliydi ama buna çözüm bulabilirsiniz anneniz kendi aldığına göre imkanınızda varsa bir akvaryum daha alsın aynı şekilde onunda bir evi olsun hem sevaba girersiniz yok olmaz derseniz sahiplendirmeye çalışın netden buda olmazsa hiç istemem ama petshopa verin burda hayvanın bir suçu yok suçu olan onu terk eden sahibi ve sizin rahatsızlığınıza rağmen daha dikkatli olması gereken anneniz ama yinede annenizede çok kızmayın belliki o kötü niyetle yapmamış bunu arkadaşı olsun diye yapmış sizde sizinkide biraz ele avuca gelecek kadar büyüyünce aynı yere koyarsınız hem arkadaşı olur ben 3 kaplumbağa baktım akvaryumda birinin tek gözü doğuştan yoktu bir sorun çıkmadı bence daha mutlu olurlar ama lütfen ona tiksinilicek istenmeyen bir varlık gibi davranmayın onlarında duyguları var zaten çok kısa hayatları ev şartlarında onuda zehir etmeyin hayvan beslediğinize göre biraz daha anlayışlı olun.

Mademki konu sadece alışamamak ,sahiplenememek ilk aldığınız oğluşum dediğiniz kaplumbağayıda siz doğurmadınız onuda biryerden aldınız oda yabancı bir hayvandı alışmaya çalışın diyeceğimde hayvana kötülük etmiş olabilirim o yüzden burada o kadar sahiplenmek isteyen insan varken mutlaka iletişime geçin.

Sahiplenmek isteyen arkadaşlar

1-Özel kaplumbağa akvaryumları var onlardan alın veya kendiniz uygun boyutlarda yaptırın (biz sipariş üzerine yaptırdık çünkü kaplumbağalarımız çok büyük)Normal akvaryumlar gibi yüksek değiller yaptıracağınız petshop size yardımcı olacaktır.

2-Mutlaka ısıtcı ve derece alın ve mümkün olduğunca sabit sıcaklıkta tutun.Ortalama 28 derece onlara uygundur.Yaşına hastalığına durumuna göre bu sıcaklığı araştırın.Petshop yaprak ısıtıcıları tavsiye edebilir yalnız bu ısıtıcıyı ısırarak zarar görme ihtimalleri var standart kaliteli ısıtıcıları tercih edin,(ısıtıcı mutlaka suyun içinde kalmalı büyük kaplumbağalar ittirerek hareketle vs su yüzüne çıkarabiliyorlar o durumda ısıtıcı patlar ve hayvanlarınız zarar görür gözünüz üzerinde olsun)

3-Mutlaka bir filitre alın durumunuz müsaitse dış filitre de kullanabilirsiniz daha rahat oluyor.

4-Yemleri mutlaka karışık kullanın normal kaplumbağa stick leri ile petshopta bebek karides diye satılan ürünleri karıştırıp o şekilde besleyin.Sadece Stick yemlerle yeterli besini alamıyorlar.

5-Akvaryumunuzun içine mutlaka çıkabilecekleri bir alan yaratın.Petshoplarda satılan özel kayalardan 3-4 tane alarak üzerine çıkabilecekleri şekilde bir ortam sağlayın.Sürekli suda kalmak istemeyecekler.

6-İçine normal akvaryumdaki gibi kum çakıl vs koymayın gittiğiniz petshop sizi lüzsumsuz masraflara yönlendirebilir buna dikkat edin.(Bu çakılları ufak taşları vs zamanla yutmaya çalışabilirler buda boğazlarına takılmasına sebep olabiliyor.

7-Su değişimi yaparken mutlaka su ile vucut sıcaklıklarının ayarını iyi yapın vucut sıcaklıklarından daha sıcak yada daha soğuk su hasta olmalarına neden oluyor tıpkı bebeğinize süt verirken nasıl sıcaklığını kontrol ediyorsanız mutlaka bunuda kontrol edin.

8-Belirli aralıklarla kaplumbağanızın bağasını parmağınızla hafifçe bastırarak kontrol edin kabuklarının yumuşaması hiç iyi bir durum değildir eğer yumuşama var ise mutlaka kabuk sertleştirici alın ve aldığınız yerden nasıl kullanıldığını öğrenin.

9-Zaman zaman suyun içinde ince kabuklar göreceksiniz büyükdükçe bu kabukları atarlar telaş yapmayın.

10-Herhangi bir gariplik hissettiğinizde mutlaka veterinere götürün aman ne olacak alt tarafı kaplumbağa veterinere gidermiymiş demeyin onlar size her zaman muhtaç iyi bakarsanız yaşarlar umursamazsanız ölürler bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın

Bu yazıklarımın hepsi tecrübeyle sabittir.
En önemlisi ise bu ortamı onlara sağlayamacaksanız bakamayacaksanız ileride kokuyor,uğraştırıcı,sıkılırım,çok masraf diyecekseniz KESİNLİKLE almayın.

Çok doğru şeyler söylemişsiniz kırmızı ile işaretlediğim yer hariç. Kabuk sertleştiriciler aksine hayvanlara işkence eden tamamen ticari bir üründür. Onun yerine Vitamin takviyesi yapmak daha doğrudur ( D vitamini). Ya da imkan varsa güneşlendirmek. Paranız varsa da hiç riske girmeyin ve UVB lamba alın.

Çok doğru şeyler söylemişsiniz kırmızı ile işaretlediğim yer hariç. Kabuk sertleştiriciler aksine hayvanlara işkence eden tamamen ticari bir üründür. Onun yerine Vitamin takviyesi yapmak daha doğrudur ( D vitamini). Ya da imkan varsa güneşlendirmek. Paranız varsa da hiç riske girmeyin ve UVB lamba alın.

Kabuk sertleştiricide hiçbir ticari durum yoktur sakın almamazlık etmeyin eğerki yumuşama var ise bunu güneşlenme ile yada vitamin ile eski haline döndürmeniz nerdeyse imkansız bu beklediğiniz süre içinde kaplumbağanız ölebilir bile.Neden bu kadar eminim onuda söyleyeyim evimizde senelerdir 4 kuş 2 kedi 2 de kaplumbağa besliyoruz ve 15 senedir tek veterinere gidiyoruz bize ticari yaklaşması mümkün değil kabuk yumuşaması için gittiğimizde güneşlenerek D vitamini alımını ihmal etmeyin ama bu kabuğun tekrar sertleşmesi için yetersiz dedi zaten kabuk sertleştirici çok ucuz bir ilaç olduğu için zaten onun ücretini bile almadı.
Tabi birde şu var hayvana hiçbir işkence yada zararı dokunmuyor zaten kabuğuna yumuşamanın yoğun olduğu bölüme sürüyorsunuz 2.sürmenizden sonra zaten kabuk sertleşiyor haftalarca günlerce süren bir tedavi şekli değil ve eğer yumuşamaya engel olmazsanız kaplumbağanız malesef ölür.

Sonuç olarak onlarda bir canlı ben bu konunun uzmanı değilim ama uzun senelerdir onlarla iç içeyim ve tecrübelerimi paylaşıyorum tabi burda iki farklı fikir ortaya atıldığı için kimsenin kafası karışmasın yapacağı en doğru şey o durumda mutlaka bir veterinere götürmek (kesinlikle petshopa değil) en doğru uygulamayı o yapacak veya yaptıracaktır

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X