Mademki konu sadece alışamamak ,sahiplenememek ilk aldığınız oğluşum dediğiniz kaplumbağayıda siz doğurmadınız onuda biryerden aldınız oda yabancı bir hayvandı alışmaya çalışın diyeceğimde hayvana kötülük etmiş olabilirim o yüzden burada o kadar sahiplenmek isteyen insan varken mutlaka iletişime geçin.
Sahiplenmek isteyen arkadaşlar
1-Özel kaplumbağa akvaryumları var onlardan alın veya kendiniz uygun boyutlarda yaptırın (biz sipariş üzerine yaptırdık çünkü kaplumbağalarımız çok büyük)Normal akvaryumlar gibi yüksek değiller yaptıracağınız petshop size yardımcı olacaktır.
2-Mutlaka ısıtcı ve derece alın ve mümkün olduğunca sabit sıcaklıkta tutun.Ortalama 28 derece onlara uygundur.Yaşına hastalığına durumuna göre bu sıcaklığı araştırın.Petshop yaprak ısıtıcıları tavsiye edebilir yalnız bu ısıtıcıyı ısırarak zarar görme ihtimalleri var standart kaliteli ısıtıcıları tercih edin,(ısıtıcı mutlaka suyun içinde kalmalı büyük kaplumbağalar ittirerek hareketle vs su yüzüne çıkarabiliyorlar o durumda ısıtıcı patlar ve hayvanlarınız zarar görür gözünüz üzerinde olsun)
3-Mutlaka bir filitre alın durumunuz müsaitse dış filitre de kullanabilirsiniz daha rahat oluyor.
4-Yemleri mutlaka karışık kullanın normal kaplumbağa stick leri ile petshopta bebek karides diye satılan ürünleri karıştırıp o şekilde besleyin.Sadece Stick yemlerle yeterli besini alamıyorlar.
5-Akvaryumunuzun içine mutlaka çıkabilecekleri bir alan yaratın.Petshoplarda satılan özel kayalardan 3-4 tane alarak üzerine çıkabilecekleri şekilde bir ortam sağlayın.Sürekli suda kalmak istemeyecekler.
6-İçine normal akvaryumdaki gibi kum çakıl vs koymayın gittiğiniz petshop sizi lüzsumsuz masraflara yönlendirebilir buna dikkat edin.(Bu çakılları ufak taşları vs zamanla yutmaya çalışabilirler buda boğazlarına takılmasına sebep olabiliyor.
7-Su değişimi yaparken mutlaka su ile vucut sıcaklıklarının ayarını iyi yapın vucut sıcaklıklarından daha sıcak yada daha soğuk su hasta olmalarına neden oluyor tıpkı bebeğinize süt verirken nasıl sıcaklığını kontrol ediyorsanız mutlaka bunuda kontrol edin.
8-Belirli aralıklarla kaplumbağanızın bağasını parmağınızla hafifçe bastırarak kontrol edin kabuklarının yumuşaması hiç iyi bir durum değildir eğer yumuşama var ise mutlaka kabuk sertleştirici alın ve aldığınız yerden nasıl kullanıldığını öğrenin.
9-Zaman zaman suyun içinde ince kabuklar göreceksiniz büyükdükçe bu kabukları atarlar telaş yapmayın.
10-Herhangi bir gariplik hissettiğinizde mutlaka veterinere götürün aman ne olacak alt tarafı kaplumbağa veterinere gidermiymiş demeyin onlar size her zaman muhtaç iyi bakarsanız yaşarlar umursamazsanız ölürler bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın
Bu yazıklarımın hepsi tecrübeyle sabittir.
En önemlisi ise bu ortamı onlara sağlayamacaksanız bakamayacaksanız ileride kokuyor,uğraştırıcı,sıkılırım,çok masraf diyecekseniz KESİNLİKLE almayın.