Bu kayınvalideye ne cevap verilmeli şimdi ?

mazot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
446
0
96
İstanbul
Yavaş yavaş sabrım tükenmeye başlıyor artık ama yine susuyorum eşim için...
Kayınvalidemin saçma yorumları saçma sapan konuşması canımı çok sıkıyor bütün neşem kaçıyor...
hangibirini anlataçağımı şaşırmış durumdayım...
biz evimizi değiştirdik daha büyük bir eve geçtik taşınma derken yerleşme derken kayınvalidem herşeye karışmaya başladı ustalara diyor saati şuraya asın bu avizeyi buraya masayı buraya hayır dedim o avize oraya olmicak baktım yine oraya takmaya çalışıyolar gittim müdahale ettim...eşim soruyor bana saati nereye asıcaz benden önce cevap veriyo herşeye karıştı çıldırttı beni onun yüzünden küçük erkek kardeşimden çıkardım sinirimi ona kızdım:sinifsinif:
yerleştik evimize misafir geliyor hayırlı olsuna her misafirim geldiğinde gelicekler illa kayınvalidemler benden önce millete evi gezdiriyor banyoyu biz yaptırdık burasını şöyle yaptık falan filan ben tabii ikinci planda gelde sinirlenme şimdi.zaten bu ailede bir tuhaf ..beni hala benimseyemediler evimin eşyasını bile kayınvalideme soruyolar asiye bu kütüphane varmıydı yaa bana sorsana ben ordayım .buda yetmiyomuş gibi bir düğüne gittik bende ordayım asiye gelinin yerleştimi gözüne gireyim be kadın oradayım bana niye sormuyosunklava:eşim kilo aldı birtürlü kabullenemiyor inanmıyorum diyor inadına alii zayıfladınmı diye soru soruyor herkes eşime diyor kilo aldın yanakların dolgunlaştı vs.bu durumlar beni sinir ediyor .kırmadan cevap vereyim diyorum ama yapamıyorum en kötüyü söylemek geliyor içimde eşim üzülmesin diye sus diyorum kendi kendime bişey demiyorum ama doldum artık yaptıkları bunlardanda fazla mafoldumben

insanı çileden çıkarıyor bu kayınvaldeler benimde var başımda senin kaynanan gibi sabır çekiyorum.

iyiki ben uzagim kendisinden...uzaktan sinir etmesi yetiyo zaten..

sen ne karisiyon..cadoloz kaynana de..alla alla..alsanaalsanasmile

yüzüne karşı diyebilsem öyle ahh ahh neler derdim şimdiye kadar
her söylediği saçma şeye bir cevabım olurduu

bu siteye girdim evlilikten soğudum sende laf soksan ona olmazmı?

hiç tarzım değildir bu durum bir şeyi dolaylı yoldan değilde doğrudan söylemeyi severim ama bu kayınvalide benim huylarımı değiştiricek gibi onuda yaparım sanırım :kedi:

anne istersen sen buraya taşın ben senin eve geçiyim
ne de olsa benden çok ilgileniyorsun de..

Bu ne ilk ne de son kayınvalide sorunu malesef...

Cevap versen adın kötü geline pabuç dilli geline çıkacak,

vermesen sen üzülüp dertleneceksin yeri gelecek eşinden çıkaracaksın hırsını...

Ne desem boş..

bu siteye girdim evlilikten soğudum sende laf soksan ona olmazmı?

:)) sen yetimhaneden annesiz babsız biriyle evlen en iyisi yoksa böyle işte....

şaka bi yana her evlilikl mutlaka böyle değil ama dört dörtlükde değil mutlaka bişey çıkıyor azda olsa umarım hayırlısı olur senin için...

mazot sende bence azda olsa ima ederek konuş belki darılcak ama olsun kibarca hatda gülümseyerek ima et ki bazen ima danda anlamıyorlar illa açık açık konuşcan. bende eskiden hep susardım ama artık çoğu şeyi söylüyorum . bizede misafir geldiğinde geliyodu arkadaşlarımla oturamıyodum rrahatça bigün yine birisi gelicekti eşim ve kvalidem oturuyoruz eşim dediki annen de gelecekmi bende hayır ne işi var gençlerin arasında annemin dedim orda kvalidemde duymuş oldu ve gelmedi bize...

Boş insan işte.Benimkide böyle yapardı.
Yeri geldikçe sokacaksın lafınıki haddini bilsin.
Susunca tepeye çıkıyolar, konuşunca kötü gelin oluyosun.
ıkisinide denedim.Şimdi iki tekniğide yer yer kullanıyorum.
Ama gelenler sana değil ona sorarsa kayınvalidmin eviyle karıştırdın heralde
Artık burası Aliyle Mazotun evi.Bana sorman gerekir derdim ben.

aman ne susuyorsun sende cevabını ver. birisimi soruyor evet taşındım de ondan önce. hiç sevmem işime karışanı eşim bile anladı artık şunu nasıl yapalım diye soruyor. evin düzenini evin kadını bilir kaynanalar kendi evlerine baksınlar dimi ama.

ayy canımzemuszemus ne güzel yazmışsın
zaten bu durumu eşime anlattım benimle ilgili soruları neden annene soruyolar ben ordayken olayları anlattım böyle böyle oldu dedim eşim dediki cevap vermedinmi dedi .dedim ayıp olur diye bişey demedim onların yaptığı daha ayıp dedi iyi dedim bundan sonra cevap veririm ver dedi bekliyorum bende birdaha öyle birşey olsun hazırlıklıyım eşimdende onay aldım..

evet ama yok anlamıyor benim düzenim ona uymaz onunki bana uymaz

Boşver canım ya..

Gelenler ona soruyorsa, sorun gelenlerdedir.
O gelenler de zaten sanırım kayınvalidenin arkadaşlarıdır diyeyim..
Bırak o muhatap olsun sen geç içeri otur..

Ama evinin düzenine karıştırma hemen o anda müdehale et..
O ısrarcı olursa sen de ısrarcı ol ama kibarca..Şakayla karışık gülerek, ortamı germeden..
.Sıcağı sıcağına ..

Ben şeye katılmıyorum yani bazıları der ya ''aman boşver o istediği yere koysun o gidince değiştir''..
Hayır efendim onun istediği yere koymayacağımı o da bilsin, yüzüne karşı herşey:))

Bu kadar..Orta yolu sen bulacaksın.

evet ama yok anlamıyor benim düzenim ona uymaz onunki bana uymaz

Söyeleyeceksin o zaman hemen kibarca..
Eşim üzülür falan diye düşünme, bunda üzülecek birşey yok..
üzülürse de üzülsün bırak..

--anne lütfen ısrar etme benim düzenim böyle, bak ben de sana gelince bende senin eşyaları kafama göre değiştirim ona göre haa ...hehehehehh (güleceksin burda)

falan filan işte....kaydirigubbakcemile3

Böyle bir olayı bende yaşadım hemde satıcının yanında eşimde yanımızdaydı renk konusunda müdahale etmeye kalktı hayır bu olacak dedim eve gelincede bana laf sokmaya çalıştı sakın bir daha karışma dedim ben kullanacağım sen değil dedim sustu .
Sessiz kalma sakın o zaman konuşma hakkını kendinde bulur ve devamı gelir biraz dişli olacaksın

oyyyyyyy yarabbim bitanede benim başımda var.
kayınpederime olan saygımdan fazla bişey demiyorum.
diyorum tamam ilk geliniiym hevesli bilmem ne ama biyere kadar sabır taşı olsa çatlar.. donuma kadar karışıyo. yavaş yavaş terbiye ediyorum ama onuda. bana laf geçiremiyo pek. takmıyorum onu ha var ha yok.
bi ortamda konuşmasını bilmez, kendi çok mükemmelmiş gibi insanları eleştirir. şimdiye kadar hep savundum onu herkese karşı. kendi annemden ayırt etmedim. ama o bana Allah yarattı demedi.
sert kayaya çarptı şimdi.
Allahtan nişanlım benim arkamda he de geç takma diyo. yoksa çoktan atmıştım nişanları.

ben eve eşya alırken çağırmadım onu.küçük odaya koltuk almaya gidiyoruz çıkıyoruz kayınvalidemlerin evinden kayınvalidemin yeğeni dediki hala sende git istersen hiç bişe demedim bende dönüp bakamdım bile gelemedi tabii

Izin verin ben cvp vereyim de ve tüm sorulari cevapla..Niye sabredip kendini paraliyosunki?

Esin üzülmez merak etme,üzülcek olsa simdiye kadar müdahale ederdi annesine karisma sen diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…