Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

Kendi evinin yakınında var başka çocukları. Ama geleneklerinde küçük çocuk bakar mantığı var. Küçük çocukta ( erkek arkadaşım) o şehirde yaşamıyor ve onlardan farklı bir hayat sürüyor. Mesleği işi gücü gereği de ailesinden farklı biraz. Mesela ona bizim dediğimiz insan ile evlen gibi bir talepte hiç bulunmamislar çünkü farklı bir hayat biçimi olduğunu ve kendisine uygun birini bulacağını biliyorlar. Ya da gel bizim şehrimizde yaşa dememisler hiç çünkü yasamayacagini biliyorlar. Bu gibi farklılıklar var. Tutup yanıma gelirler mi bilmiyorum. Evlilik söz konusu olunca ailesine biraz mesafeli olmak istiyorum aslında. Ama erkek arkadaşım da bunu soğukluk olarak algilarsa üzülür. Çünkü ailesini çok seviyor ve benim de normalde sıcak kanlı olduğumu biliyor. Özellikle uzak durduğumu anlayıp üzülür
Kendi hayat tecrübemden ve KK’den öğrendiğim şey, ne yaparsan yap eşin dahil kimseye yaranamazsın, o yüzden nasıl davranmak istiyorsan öyle davran. Fazla içli dışlı olmak iyi değil.

Herkese merhaba arkadaşlar;
Yaşım 28. Bir süredir devam eden ve çok güzel giden bir ilişkim var. Kısaca bahsedecek olursam, erkek arkadaşım geleneksel bir ailede yetişmiş fakat anlayışlı, makul izahlari anlayabilen ve değişime açık biri. İlişkimiz boyunca fedakâr ve sevgi dolu. İnce düşünür, alakalıdır. Yani bir kadının bekleyeceği hemen hemen herşeyi tam anlamıyla karşılar.
Fakat şöyle bir sorunum var. Ankara'da yasiyorum. Çalışıyorum fakat çalışma saatlerim iyi olan bir mesleğim var. Gündüz evde olabiliyorum. Evlendigimizde ailesi ile ayni şehirde yaşamayacagiz. Bir ablası ve kiz kardesi Ankara'da yaşıyor sadece. Onlarda evli. Anne babası, diğer abileri, abla ve kızkardeşi başka şehirdeler ve aynı muhitte yaşıyorlar. Erkek arkadaşım anne ve babasına çok düşkün. Herhangi birinin vefatı durumunda diğerinin yanımıza gelmesini isteyebilir. Ben ise böyle bir şeye hiç açık değilim. Ailelerinde çalışan bir kadin yok. Bu durumda nasıl bir yol izlerler bılmiyorum , belki beni gözden de çıkarıp " çalışıyor bakamaz" diyerek gelmeyebilir fakat ben yine de stres içindeyim. Ailesi kendi şehrine düzenine alışmış insanlar, diğer çocukları etraflarında, yakınlarında. Fakat birinin vefatında öbürü tek kalınca bizim yanımıza gelebilir belki. Bilemiyorum. Gelse de alışkın olduğu hayat olmayacak çünkü ikimizde işimiz rahat olsa da çalışıyoruz. Çalışan kadına alışkın bir aile değil fakat yine de tedirginim. Bu konu ile alakalı konuştuk ve annem veya babam hangisi tek kalırsa ve yanıma gelmek isterse, gelsin isterim dedi. Ben de hayır gelemez demedim ama çalıştığımız için onlar için zor olacağını izah ettim. Böylece belirsiz şekilde kapandı. Ölüm hoş bir konu olmadığı için şimdiden konuşmak iyi olmuyor ve ben de açmak istemiyorum pek. Fakat aklımın bir köşesinde var. Ne önerirsiniz ?
Belki sizin basınıza birşey gelecek ve siz omlara muhtaç olacaksınız düşünce tarzınız çok yanlış ben babamı kaybettim 1 yıl önce 2 kız kardeşiz ikimiz de evliyiz ben annemin yanına taşındım eşim ve bebeğim le merak ediyorum ayni şey sizin ailenizin basına gelse annenizi babamızı tek mi bırakacaksınız

Biz evlenme kararı aldığımzda da eşimin annesi oğlum evleneceğin kız bana da bakacak biri olsun ben belki babandan ayrılırım yada ölürse senle otururum demiş. Hep öyle bir düşüncesi vardı. Bir oğlu tayinci ,diğeri kız diye en küçüğü olan eşimle oturma isteği vardı ileriki zamanlar için.
Asla olmaz demedim ama böyle bir şeyi tercih etmeyeceğimi hissettirdim biraz.
Gel zaman git zaman eşimi başka başka konularda çok yıprattıkları için şuan babası hariç kimseyle görüşmüyor 4 yıldır. Çok ince hesap yapmamak gerek en başından. Tabiki ailesiyle böyle olsun asla istemezdim ama olay baş bir boyut aldı. Bu düşünce kayınvalidenin fantazisi olarak rafa kalkti
Evet üzücü bir durum. Ailesi ile arası bozulsun asla istemem ki öyle bir durum olmaz gibi görünüyor. Sanırım zamana bırakmam lazım. Anne veya babasından birini kaybederse duygusal davranip yanıma gelsin diyeceginden eminim. Sanırım bunu da zamana bırakmam gerek.

Belki sizin basınıza birşey gelecek ve siz omlara muhtaç olacaksınız düşünce tarzınız çok yanlış ben babamı kaybettim 1 yıl önce 2 kız kardeşiz ikimiz de evliyiz ben annemin yanına taşındım eşim ve bebeğim le merak ediyorum ayni şey sizin ailenizin basına gelse annenizi babamızı tek mi bırakacaksınız
Elbette hayatta herşey olabilir. Kimse kimseye muhtaç olmasın umarım. Kendi anne babama da esiminkilere de şartlar müsaitse yakına getirip bakmak isterim bakılacak ise. Ayrıca dediğim gibi eşimin ailesinin yaşadığı yerde bir sürü çoluk çocuk akraba torun torba var zaten. Kimse yok değil

Bakmak istemiyorum bile diyebilirsin, herkes kendi annesinden babasından sorumlu.
Biriyle sırf nikahlanıyorsun diye tüm sülalesine köle olmak zorunda değilsin.

Ayrıca kafanda herşeyi netleştirmeden evliliğe ilerleme.

Misalen ben de eşimle görüşürken misafiri çok sevdiğini ve misafir istediğini söylemişti ,bende severim demiştim, seviyordum da zaten.

Ama eşimde ki misafir aşkı o kadar ileri boyutmuş ki, şimdi misafir kelimesinden iğreniyorum.
Bana göre misafir en fazla 2-3-5 günlük olur ama eşime göre 5-6 ay...

Kv ve kp min her gelmeye bende 4-5 ay kalması..
Tüm sülalesinin çocuklu çocuklu, dedeli nineli 3-5 arabaya doluşup 15 tatilde bana kalmaya gelmesi...

Hayattan ve evlilikten tiksindim
Kısaca tükendim
okurken daraldim kardes, allah sabır versin...misafir bir kac saat oturmaya gelendir, icer çayını ,içkisini gider.Bi de yemekli misafir vardir, genelde aksam alirsın, yemeğini yer gider, Yatılı misafir de vardir tabii ama , genelde çok samimi veya zorunlu durumlarda kabul edilir, max.1 haftadir, malikanede yaşamıyorsanız büyuk sıkıntıdır kalan icin de evsahibi için de...ama sizin durumunuz misafirseverliği geçmiş, siz baya ortak kullanıma açmışsıniz evinizi, sebil gibi han gibi sosyal etkinlik gibi bişey olmuş konutunuz, allah sabır versin gerçekten zor

Ama bu kadarı eziyet ve bence boşanma sebebi. 4-5 ay misafirlik olmaz onun adı birlikte yaşamak oluyor.
okurken daraldim kardes, allah sabır versin...misafir bir kac saat oturmaya gelendir, icer çayını ,içkisini gider.Bi de yemekli misafir vardir, genelde aksam alirsın, yemeğini yer gider, Yatılı misafir de vardir tabii ama , genelde çok samimi veya zorunlu durumlarda kabul edilir, max.1 haftadir, malikanede yaşamıyorsanız büyuk sıkıntıdır kalan icin de evsahibi için de...ama sizin durumunuz misafirseverliği geçmiş, siz baya ortak kullanıma açmışsıniz evinizi, sebil gibi han gibi sosyal etkinlik gibi bişey olmuş konutunuz, allah sabır versin gerçekten zor
Geçti gitti bitti o günler
Artık adım atamıyorlar evime

Anladığıniz için teşekkür ederim. Bana da çalışan kadına gelmez gibi geliyor. Kendi düzeni de var. Ama şartlar böyle gelişirse elbet bakarım ama dediğim gibi aynı evde yaşamak bana zor geliyor. Kendi ailem ile bile yaşarken zorlanıyorum. Özel hayata önem veriyorum çünkü. Zaman ne gösterecek bakalım
elbet bakarim filan deme bacim, sen şimdi nisanlisin çoluk çocuk olunca kazancin onlara zor yetecek, ayri evde bile olsa maddi destek demek çocuklarindan kısmak demek, o kadar doğurup bana baksinlar demek yerine 2 tane az doğurup yaşliliklari icin birikim yapsalardı, allah allah ya,hem bisuru dogurup dogru duzgün yetiştirme hem de bana bakacak oldu valla ne guzel

ben cevap veriyorum evet, annem tek yasamayı tercih eder zaten, kendi kapisı olsun ister, ben de asla kendi kizımla yasayamam aynı evde, şu anda küçük ama bu fikirle büyütuyorum onu, odasina girmiyorum,özel alanına şimdiden saygı duyuyorum ve ondan da bunu bekliyorum ki büyuyunce sağlıklı güçlü bir birey olsun , ha ben sağlık sorunu filan olur da elden ayaktan düşersem diye nefis bakımevleri var biraz pahali ama extra birikim yapıyoruz zaten, mecbur kalirsak diye

Kendi hayat tecrübemden ve KK’den öğrendiğim şey, ne yaparsan yap eşin dahil kimseye yaranamazsın, o yüzden nasıl davranmak istiyorsan öyle davran. Fazla içli dışlı olmak iyi değil.
Ben de çok samimiyetten yana değilim ama normalde samimi biriyim. Erkek arkadaşım bu huyumu bildigi için " ailemden uzak duruyorsun" diyebilir. Zaman içerisinde bunu asilamam lazım sanırım

ben cevap veriyorum evet, annem tek yasamayı tercih eder zaten, kendi kapisı olsun ister, ben de asla kendi kizımla yasayamam aynı evde, şu anda küçük ama bu fikirle büyütuyorum onu, odasina girmiyorum,özel alanına şimdiden saygı duyuyorum ve ondan da bunu bekliyorum ki büyuyunce sağlıklı güçlü bir birey olsun , ha ben sağlık sorunu filan olur da elden ayaktan düşersem diye nefis bakımevleri var biraz pahali ama extra birikim yapıyoruz zaten, mecbur kalirsak diye
Keşke şartlar buna evrilse ben de böyle olsun istiyorum fakat burada ayrı evde kalabilir ya da zaten kendi evi çoluğu cocugu torunu torbası var olduğu yerde de kalabilir dediğim için vicdansız gibi yaftalar duyuyorum çok tuhaf. Genellikle de erkek anneleri bu tepkiyi veriyor, bu çağda. Üzücü

ya allahaşkina şu doğmamış çocuklarinizin sırtina bana bakacak zorunluluğunu yuklemeyin artık...tamam nice emek veriyoruz ama doğmadan onlara sormuyoruz bunu ister misin diye, tabii ki doğurduysak emek de vericez sevgi de, bu bizim gorevimiz, ana baba çocuga bakmak zorundadir ama çocuk mecbur degil bizi yüklenmeye, kendi ailesini kurduktan sonra ayni evde barindirmaya
Senin bu söylediğin şey ne vicdana sığar ne dine ne örfümüze adetimize.Şimdi anneme ben nasıl diyebilirim doğururken bana mı sordun bak başının çaresine diye.Yemediler yedirdiler karşılıksız sevdiler bu mu senin bakış açın?Herkes anne baba da olamaz herkes evlat da olamaz.Ben senin düşüncende bir evlat olamam.Evladıma da bir anne olarak ilerde bana bakacak gözüyle davranamam hiçbir anne böyle davranamaz.Benim annem babam ya da kimsenin annesi babası ilerde onlara bakalım diye bakmadılar elbette.Bunları konuşurken de şunu unutma eşin de evladın da seni karşılıksız sevmez.Anne baba öyle değil ama.Bu içten gelen bir şey gerçi.Allah annenin babanın da evladın da herkese hayırlısını versin.

Senin bu söylediğin şey ne vicdana sığar ne dine ne örfümüze adetimize.Şimdi anneme ben nasıl diyebilirim doğururken bana mı sordun bak başının çaresine diye.Yemediler yedirdiler karşılıksız sevdiler bu mu senin bakış açın?Herkes anne baba da olamaz herkes evlat da olamaz.Ben senin düşüncende bir evlat olamam.Evladıma da bir anne olarak ilerde bana bakacak gözüyle davranamam hiçbir anne böyle davranamaz.Benim annem babam ya da kimsenin annesi babası ilerde onlara bakalım diye bakmadılar elbette.Bunları konuşurken de şunu unutma eşin de evladın da seni karşılıksız sevmez.Anne baba öyle değil ama.Bu içten gelen bir şey gerçi.Allah annenin babanın da evladın da herkese hayırlısını versin.
evet

Back
X