bu kaynanaya ne cevap verilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
prblem ki ne problem allaha havale ediyorum onu nasıl biliyorsa öyle yapsın rabbim ona öyle bi dert versinki beni unuttursun benimle uğraşmaya mecali kalmasın . amin

daha yeni hamileyiym tam hamilede sayılmam doktor öyle dedi .öyle işte kızlar

Esinizi kandiracagiini düsünüyorsaniz ,simdiden ismini belirleyin ,ince ince esinizi isleyin

kizim olursa bu ismi koyacagim diye kafasina isle

senin olmadigin yerde ona söylerler ise karimin düsündügü isim var diyebilsin

ama ya kiz olmazda erkek olursa kayinpederinin ismini koydurur bu kayinvaliden sana :)

o zamanda kendi babaninkinide koymayi diret yanina..

Zor bir durum...
Bence açıklama getirmeden,sadece hayır sizin isminizi düşünmüyorum,beğendiğim 1-2 isim var demeye çalış.
Yani 9 ay taşıyacacağım,annem gücenir filan gibi açıklamalara girme.Hayır,düşünmüyorum demen yeterli.

Bir de kaynanan,acaba kendi kaynanasının,kayınpederinin adını koymuş mu ?
Konuyu oraya çevirebilirsin:)

Eşine de açıkça söyleyebilirsin.
Üstelerse dersin ki kaynanama saygısızlık olur :) Yani mesela adı Emine ise,biz kızımıza belki emoş diyeceğiz,arkadaşları lakap takacaklar filan annenin adı maskara olacak.
Son koz olarak da,yaşayan kişinin ismini vermek,onun ömründen alır derler.Bunu söylersen eşin anında vazgeçer :)

Şimdiden koy tavrını asla da taviz verme.Benim kızımın ismi çok problem oldu ben iyi niyetli olduğum için.Onların da fikrini aldım beğenmedikleri bi isim olmasın diye ve iki isim koydum herkes ilk ismini (benim koyduğumu ) söyler çok sevgili kaynanam da hıı o neymiş bizim dediğimizi desenize der.Ama o asla iki adı da kullanmaz.Sen sen ol taviz verme.Valla bazen kızıma onların yanında seslenmiyorum kavga çıkacak diye.Çünkü düzeltmeye kalkıyorlar.

oğlana karışmıyo illaki onun adı olacakmış kız oluncabende göbek adına koyarız dedimmmm . kızlar çok dertlendim çok işlendim eşim ailesine karşı beni koruyamıyo hep yalnızdım hep yalnız kalacağım rabbimden başka hiç kimsem yok ona havle ediyorum benim göz yaşlarımı çıkarsın

kızlar dediklerinizi yapacağım :) akıl akıldan üstünmüş meğerse .

Aman sakın bu sefer kendi adını söyler hep daha çok sinir olursun.

senin kayınvalide ortaçağ kadını herhalde tarla marla ne demek

daha hala rest çekmıyorsun tavrım ne olmalı dıyorsun sence güzellikten anlar mı canım senın kayınvaliden kocan?

hani derler ya çekilecek çilem varmış diye sen kendine çile çektiriyorsun..

sen o kadına ağzını açsan kocan seni döver...ne diyeceksıin susup oturacaksın maalesef...

Tarla önemli değilmiş tarlaya ekilen tohum mu önemliymiş ne biçim bir zihniyettir bu Allah'ım.

tarla tohum deyince aklıma geldi

ben doğduğumda babaannem anneanneme 'Tarla sizdense tohumu da ' bizden demiş

benimde oğlum var.eşimle kendi istediğimiz ismi koyduk.kayınvalide kayınpeder ismi koymak bana saçma geliyor.bu seferde kızın annesi babası üzülür.benim ismim verilmedi diye

böyle bir konudan dolayı kayınvalidenle asla muhattap olma o şu isim verilecek derse desin önemli olan senin ve eşinin düşüncesi. Eğer isim konusunda eşin de annesinin isminin verilmesini istemiyorsa bırak o konuşsun annesiyle. Bir de daha bebek doğmamış, şimdiden böyle şeyleri konuşmak için erken değil mi? (kayınvaliden için diyorum)

Şimdi canım hamile kaldıktan bir süre sonra bir sabah kayınvalideni arıyorsun. Annecim gece rüyama ak sakallı dede girdi, çocuğunun adını ...(belirlediğin isim ne ise) koy, çok hayırlı bir evlat olacak, koymazsan fena olacak(artık buralar senin yaratıcılığına ve oyunculuğuna kalmış) dedi mutlaka bu ismi koymam lazım diyorsun. Kayınvalide de hiçbirşey söyleyemiyor. Ne sen kırılıyorsun ne de o.

tarla önemlı degılmış öylemii.... sen kayınwalıdene hıc bırcey deme ve bana getır bence :) bende senı ömur boyu nadasa bırakmak ıstıyorum ama hayat ıste her istediğimiz olmuyor der gecerdım ... ay ne sinir kadın yaa...eşinede o söylemeden tembıhle bak anan böle dedı kabul edersen senı parcalarım de

senin tek çağren tohumu ikna etmek galiba.

ben senin yerinde olsam kocama erkek olursa mutlaka babanın ismini koymak istiyorum ama kız olursa da ben .......... ismini çok istiyorum derdim.

kocan tamam derse kayınvalidene söylersin. '''tarla da tohum da aynı fikirde''

şaka bir yana ben bu isim konularının zorla yaptırılmaya çalışılmasına sinirleniyorum.

kayınvalide ,kayınpederin ismini gelin isteyip koyarsa değerli bence,kiseye zorla birşey yaptırılamaz.

sen esinle arandaki sorunlari halletmeden cocuk yapmaya kalkma...

Son düzenleme:
hamilemisin degilmisin tam hamilede sayilmam ne demek :26:

valla bende anlamadım tam hamile ,yarım hamile nasıl oluyor..
karnı büyüyünce hamile sayacak konu sahibi belki kendini...
inanası gelmiyordur şimdi yeni olduğundan zaaar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…