• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Kaynvalideler ne olacak?

• Konu Sahibi Konu Sahibi lizi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kaynana gelinini alır karşısına.
Bak kızım benim 3 halim var.
1.Gülü göğsüme takarsam ogün sinirliyimdir.
2.Gülü kulağıma takarsam ogün orta halimdeyimdir,
3.Gülü başıma takarsam ogün iyi halimde
Sıra geline gelir;

Bak anne der ,benim 1 halim var.
Sigaramı yakarım, bacak bacak üstüne atarım.
Sen gülü popona da taksan ben yine bildiğimi
yaparım.
zemuszemus

Kaynana gelinini alır karşısına.
Bak kızım benim 3 halim var.
1.Gülü göğsüme takarsam ogün sinirliyimdir.
2.Gülü kulağıma takarsam ogün orta halimdeyimdir,
3.Gülü başıma takarsam ogün iyi halimde
Sıra geline gelir;

Bak anne der ,benim 1 halim var.
Sigaramı yakarım, bacak bacak üstüne atarım.
Sen gülü popona da taksan ben yine bildiğimi
yaparım.
zemuszemus
koptuuuuum kaydirigubbakcemile3..bende valla...ahh benimki yokmu benimki...kaydirigubbakcemile

Şu kayınvalideler artık oğullarını yönetmekden ve yönlendirmekden vazgeçsinler. Aahhh ah... Yazsam sayfalar dolar. Herkese iyi davranan ve sevilen biri ama bana gelince bir cin fikirlik bir kurnazlık bir yönlendirme isteği... Eşimi sürekli yönlendiriyor, ne isterse o oluyor. Ben hata olduğunu söylesemde dinleyen olmuyor sonrasında ceremesini bende çekiyorum. Yüzüne vuruncada kavga edip yüzgöz oluyoruz. Kim ne derse dinler ama benim onun karşısında haklı olmama asla tahammül edemiyor. Çılgına dönüyor. Ben evlenmeden öncede söylemiştim şimdide söylüyorum, eğer bir gün ayrılırsam eşimden nedeni kesinlikle annesidir. Bıraksın artık oğlunu rahat yaaa.... Yada evlendirmeseydi hiç. mirmirmirmir

Ben çok severim kayınvalidemi ilk zamanlar sorunlarımız oldu hemde fazlasıyla ama şimdi anne kız gibiyiz. Tontoşum (kayınvalidem olur kendisi) benim kuzucuklarıma bakıyor kızımı 12 yaşına getirdi, oğluşum 1,5 yaşında ona da bakıyor ALLAH razı olsun kendisinden beraber oturmadığımız halde inanın yeri geliyor tontoşum benim evimin direği oluyor. Olgun görmüş geçirmiş insan kayınvalide de olsa hali başka oluyor bence.

Allaha şükür ben memnunum beni tek kızdıran şeysi evime gelecekse yada beni çağıracaksa bile kırılırım diye söyleyene kadar kırk takla atıyor.Allah herkese benimki gibi versin.anlaşamayanlarada sabır versin Allah

Kayınvalidemle ilk başlarda birbirimizi tanımamanın verdiği bir takım
zorluklardan dolayı çokta iyi olamadık. Yada şöyle söyleyeyim,
bir sıcaklık sağlayamadık. Ancak aradan yıllar geçtikçe o beni,
bende onu yeteri kadar tanıdım. Şimdi 2 yıldır altlıüstlü oturuyoruz.
Ben kendisinden memnunum. Zaman gelir annemle bile uyuşamadığımız
yönler olur. Elbette kayınvalidemle de oluyor. ancak bunları hiç bir zaman
üçüncü kişilerle paylaşmam. Eşime bile anlatmam. Uygun bir şekilde
kendisiyle çözüm bulma yoluna giderim. Çok şükür bu konudada sorun
yaşamıyoruz. Herşeyden öte kayınvalidem benim çok büyüğümdür.
Benimde bir oğlum var yakında 13 yaşına girecek. Aynı yollardan bende
geçeceğim nasipse. Dilerim gelinimle şimdi kayınvalidemle anlaştığımız
gibi anlaşabiliriz. Karşılıklı hoşgörü ve önyargısız yaklaşımlar bence bu
gibi sorunların çözümünde çok önemli. Nasılsa kayınvalide diye gerilmenin
bir anlamı yok. Ben kendi adıma yakınlaşarak, konuşarak, paylaşarak
ortak paydalar buldum. Karşı tarafta diyelim çokta kötü niyetli de olsa;
en nihayetinde gelinin düşünmese bile evladının mutsuz olmasını hiç bir
anne istemez. Bu durumda iyi niyet mutlaka karşılığını bulacaktır derim.

Benim kayınvalidem de çok tatlı bi hatun, ben ufak tefek biriyim kayınvalidem iri yarı beni görüğü yerde üstüme atlıyo öpüyo kokluyo sarılıyor.. Bir gün elinde kalıcam diye korkuyorum kafamçokkarıştı

Ama şu var etraftan gördüğüm kadarıyla; kayınvalideler kendisine saygı duyulsun istiyor, yada saygınızı sevginizi göstermenizi istiyor.. Aslında yapacağınız çok küçük şeyler bile kayınvalidenize yetecektir.. bir yere gidiyorken uzakta bile oturuyor olsanız onu arayıp "annecim ben şuraya gidiyorum haberin olsun" demeniz onun ruhunu okşayacaktır. Denemesi bedava :lepi: kaydirigubbakcemile5.

Benim kayınvalidem de çok tatlı bi hatun, ben ufak tefek biriyim kayınvalidem iri yarı beni görüğü yerde üstüme atlıyo öpüyo kokluyo sarılıyor.. Bir gün elinde kalıcam diye korkuyorum kafamçokkarıştı

Ama şu var etraftan gördüğüm kadarıyla; kayınvalideler kendisine saygı duyulsun istiyor, yada saygınızı sevginizi göstermenizi istiyor.. Aslında yapacağınız çok küçük şeyler bile kayınvalidenize yetecektir.. bir yere gidiyorken uzakta bile oturuyor olsanız onu arayıp "annecim ben şuraya gidiyorum haberin olsun" demeniz onun ruhunu okşayacaktır. Denemesi bedava :lepi: kaydirigubbakcemile5.
allah mululunu daim etsin kayınvaldenle canım...amma unutmaki yarın ne olur belli olmaz..kayınvaldesiyle kötü olan gelinler de mi hata yani gelinler saygısız kayın valdeler melek.. ilginç..tabi kötü gelinlerde vardır mutlaka orası ayrı..denemesi bedavada olsa İNSANLIKTAN ANLAMAYAN ANLAMAZ herkes senin gibi şanslıda olmaz.. şakkıdı

allah mululunu daim etsin kayınvaldenle canım...amma unutmaki yarın ne olur belli olmaz..kayınvaldesiyle kötü olan gelinler de mi hata yani gelinler saygısız kayın valdeler melek.. ilginç..tabi kötü gelinlerde vardır mutlaka orası ayrı..denemesi bedavada olsa İNSANLIKTAN ANLAMAYAN ANLAMAZ herkes senin gibi şanslıda olmaz.. şakkıdı

Aslında bende gönderdikten sonra birşeyi eklemeyi unuttuğum aklıma geldi "hiçmi kötü kayınvalide yok kötü zaten kötüdür - bunun illa gelin veya kayınvalide olması gerekmez insan kötüyse kötüdür" diyecektim onuda kısmen siz demişsiniz..

ya yemin ediyorum okudukça sinirlerim hopluyor nedir bu kaynanalardan çektiğimiz ya.evlilik zaten başlı başına zor bir durum alışması son derec güç bide bunlar paçadan şey çıkar gibi ortaya çıkıp herşeye dahil olup zoru dahada zorlaştırıyorlar ya be mahluk sende kadın değilmisin aynı yoldan geçmedin mi yok anacım bunlar kaynana olarak doğuyor kesin yani ben buna karar verdim başka açıklama bulamıyorum.eşimle evlendiğimden beri yaptığımız tartışma ve münakaşaları düşündüm geçen gün yemin ediyorum yüzde doksanı kaynana yüzünden.ya sanıyorlarki oğlan eşiyle mutlu olursa anasını unutacak.annelik falan değil yaptıkları bana göre evladını düşünen ve mutlu olmasını isteyen bir anne bilir ki evli iki insana karışılmaz gelip ona danışırlarsa ancak o zaman midahele edebilir.senin oğlunsa benimde bir annem var dimi o niye karışmıyor ben evlendim diye annem diskalifiye mi oldu hayatımdanda sen çıktın.herkes yerini bilsin oğlunu çok seven kucağında pışpışlasın elin kızını da sinir hastası etmesin

gel seni bi opiyim kiz sanki ben yazdim :1hug:

ilkinde oksar ikincisinde gurur duyar ucuncude gayri ihtiyari sormayi unutursan yandin haber vermedi hep anasina gidiyo! nerde bu kadin? en iyisi hiiicc alistirmamak sekerim.. ruhu mu var onun banane lülülülülülü

Yok ya bu kayınvalidelerle bir orta yol bulunamıyor.
Benimki de kendisini kendi annem gibi görmemi istiyor ama. O bana kendi annem gibi davranmıyor ki. Annem benden karşılık beklemeksizin bana bir şeyler yapar. Bana sevgisini sunar, ihtiyacım olduğunda yanımda olur. Beni anlar, dinler, gerektiğinde hak verir, gerektiğinde haksızsın der.
Ama kayınvalidemle kendi annemle olduğum kadar rahat olamıyorum. Ay ben yanlış bir şey diyecem de saygısızlık olucak ya da beni yanlış anlayacak diye korka korka laflarımı seçe seçe konuşuyorum.
O bir şey söyleyince ben de yorumumu sanki yabancı biri varmış karşımda gibi yapıyorum bu sefer. Sırf ona karşılık verdiğimi falan düşünmesin diye.
Yani ne kadar uğraşsan da kendi annen gibi göremiyorsun. Olmuyor.

birazcik dalaverecei olmasa cok daha iyi olacak ama genel olarak kayinvaldemi severim cok sükür bu zamana kadar hic agiz dalasina bile girmedik
bir kere laf sokmaya kalkti esim bir güzel payladi o oldukaydirigubbakcemile3

ben memnunum kızlar hemde çok.kendi annem başka şehirde yaşıyor.kayınvalidemle çok yakınız.birazda bakan gözle alakalı sanırım.ama benim için eşimin annesi olmasının dışındada insan olarak çok değerli.şanslıyım bu konuda sanırım.

merhaba bayanlar,
yeni üye oldum taip ediyordum sizi bir süredir.
Ya ben kayınvalidemden memnunum diyen var mı aranızda
ben memnun değilim ama eşime de bişi demiyorum arada kalmasını onun üzülmesini istemiyorum ama bazaen dayanamıyorum patlıcak noktaya geliyorum
ne yapıcam yahuuu kızlar bi yardım

Aile evlilik ve çocuklar formunda konuları araştırırsan her türlü kaynana modeli hakkında fikir alabiirsin kaynanasından memnun çok gelin var
Daha yenisin burda neler göreceksin
Kaynanasından dayak yiyen gelinlerden tut annesinden üstün gören gelinlere kadar
Şu linki tıklarsan daha iyi fikir edinebilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/aile-evlilik-cocuklar/307200-kaynanas305n305-seven-gelinlerin-cafesi.html

ne olcak bilmem ama.. benım kı 3 gun önce vefat etti...

gencecıktı ustelik..

sevmezdım ama allahım herkese uzun ömürler versin..

katlanacağız kendilerini oyalamakta acizler bu kayın valideler benimkide beni görmezse hasta oluyor ben annemi dahi 2-3 ayda zor görüyorum

malesef bende bu konuda çok dertliyim..annemle ayrı şehirlerdeyiz kayınvalidemle aramızsa 10 dk.her gün çağırır gitmezsen darılır alıştırmayım diye çok uğraştım ama haftada bir akşam biz gideriz bir akşam onlar gelir genede mutfakta kıyıda sıkıştırıp sitem edilir niye gelmiyosunuz diye...hafta içi akşam 6ya kadar çalışıyorum zaten bir türlü anlatamıyorum yorgun olduğumuzu..haftasonuysa birlikte bişeyler yapmamıza imkan yok daha 3 aylık evliyiz başbaşa kalmamıza imkan yok ..her şeye rağmen yakın olmaya çalışıyorum sevmek istiyorum ama içim buz gibi yaşananlar zihnime öyle bir kayıtlı ki...görümce konusunaysa hiç girmesem daha iyi..napıcam nasıl başedicem bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar....

bende gerci ilk yillar cok sevmistim kaynana mi.ama zamanla sinirli sinirli konusmalarindan ,bir sey anlattigim zaman kendi üstüne alinmasi.kendisi de baskasini kullanarak bana laf sokmasi.arkadasimla arami acti..senin hakkinda böyle böyle konusuyo dedi.en sevdigim arkadasla konusamayim onun yüzünden.cok cok sogudummm.esimin hatirina sirin görünüyomm.hic sevmem böyle seyleri ama. sonucta kendi annem degill..ama ben kendi annem den cok üstün tutmustum.degmezmiss.böyle geldi böyle gidecekkk

Back
X