Bu kez son sanırım..

ozgeoz341

Mühendis hanım
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
636
700
53
Merhaba.
Son günlerde gel gitlerle devam eden bir nişanlılık sürecim var ve sanırım bu kez sona geldik.
Yaklaşık 8,5 Aydır nişanlıyım ve 1 ay sonra düğünüm var. Nişanlım kibar, sıcakkanlı, uysal birisiydi. Birisiydi, artık tanıyamıyorum. normalde asla kavgacı vs değildir. Ve bizi görenler maşallah deyip gıptayla bakar, öyle bir çiftiz ve birbirimizin hoşlanmadığı şeylerden kaçınırız. Zamanında da çok fazla engel aşıp buralara geldik. Sabah aramızda ufak bir sürtüşme oldu ve elinde kapak vardı saklama kabının, onu aldı yere fırlattı Allah belanı versin deyip çekip gitti evden. Evimizi yeni tuttuk eşya vs uğraşlarımız vardı. Aradım, geldi tekrar. Kavga etmeye başladık. Dedim tamam madem bu kadar kavga ediyoruz anlaşamıyoruz bitsin o zaman ara Ailene haber ver dedim. Hayır aramama gerek yok bittiyse bitti dedi. Ama ben ısrarla aileni ara dedikçe o aramayacağım dedi. Ama en sonunda çıldırttım ve annesi kız kardeşini arayıp anlaşamadığımızı, bu işi istemediğimizi söyledi. Annesi ve kardeşi benimle konuşmak istedi telefonda, çıkıp gelelim mi böyle olurmuymuş dediler. Annesi dedi bende seviniyordum ne güzel evlerini tuttular eşyalarını aldılar diye, niye böyle yapıyorsunuz vs dedi nişanlıma. Nişanlım da bende çok sevinmiştim ama olmuyor artık yapamıyoruz dedi. Ki nişanlım zamanında benim için ailesini karşısına alıp, numarasını değiştirip aylarca ailesi ile görüşmeyen birisiydi. Ben barıştırmıştım ailesi ile. Ama artık beni kaybetme korkusu yaşamıyor. En ufak şeyde bağırmaya başlıyor nerdeyse küfür edecek duruma geliyor. Önceden asla böyle bir insan değildi. Deli gibi korkardı beni kaybetmekten yalvarırdı. Annesine diyor ki, bir dediğini iki etmiyorum, ne isterse nasıl isterse öyle yapıyorum,o da benim için aynısını yapıyor diyor. Son 3-4 Aydır çok fazla sallantıdayız artık. Bir defa da yüzük attık, geri barışmıştık. Şimdi diyor aileni arayacağım gelip seni alsınlar git bu evden. Ben kendi evimden çıkıp yeni eve yerleştim o da düğünden sonra yerleşecekti. Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.. çok sevdiğini biliyorum ama çok değişti artık. Ben bir şeylere susup alttan aldıkça, biterse bitsin moduna girdi ve düğünü bile kendi istediği gibi kır düğünü yapacağım diyordu. O kadar çok şey var ki.. iyiyken mükemmel birisi. Yemez bana yedirir, sırtım terlediğinde havlu koyar, ne bileyim her şeyime özen gösterir ama tartışma olduğunda tanıyamıyorum artık sevdiğim adamı..

Sizce ne yapmalıyım? Aynı memleketteniz ve Memleketimiz bulunduğumuz yere 8 saat uzaklıkta. Ailemin yanına mı gitmeliyim, yoksa kalıp mücadele mi etmeliyim?

Ayrıl. Üzülürsün ama geçer. Bu adamla evlenirsen ömür boyu üzülürsün çekersin. Aklın varsa ayrıl.

Sabah aramızda ufak bir sürtüşme oldu ve elinde kapak vardı saklama kabının, onu aldı yere fırlattı Allah belanı versin deyip çekip gitti evden.
Burada dibine kadar haksiz.
Kavga etmeye başladık. Dedim tamam madem bu kadar kavga ediyoruz anlaşamıyoruz bitsin o zaman ara Ailene haber ver dedim.
Burada sen haksizsin. Aileni ara filan cocuk gibi. Aileni ara diyorsan o iliskiyi bitireceksin.
Bir defa da yüzük attık, geri barışmıştık.

Burada da ikiniz haksizsiniz. Bu duruma geldiginiz icin.

Sebep ailesi aslında.. aylardır tek kavga sebebimiz ailesi. Ailesi düğün tarihini değiştirmek istedi, nişanlım da hayır deyince tavır aldılar arayıp sormadılar bunu. Bu da dün arayıp beni merak etmeyin telefonun çekmediği yerde çalışıyorum vs demiş. Eee zaten insanlar seni aramıyor merak etmiyor niye arayıp kendin söylüyorsun. Benim ailemi ben dedikçe arıyor, kendi ailesini her gün arıyor. Önceden böyle değildi ya, her şeyi kendi kafasına göre yapmaya çalışıyor ve benim dediğim olacak diyor. Geçmiş zamanda ailesi için konuştuğu kötü lafları duysanız.. şimdi ne oldu da ailesi oldu

Bitecekse bitsin..
Eğer kalırsanız korkarım ne olursa olsun sizin ondan ayrılmayacağınızdan emin olur ve salar kendini..
Biraz ailenizin yanına gidin de aklı başına gelsin..

Bitecekse bitsin..
Eğer kalırsanız korkarım ne olursa olsun sizin ondan ayrılmayacağınızdan emin olur ve salar kendini..
Biraz ailenizin yanına gidin de aklı başına gelsin..
Evet bi tarafım sizin gibi düşünüyor ve istiyor. Bi tarafım da ne zorluklarla bu ilişkiyi ayakta tuttuğumuz, bu evi ve eşyaları nasıl aldığımız, dişimi tırnağımıza takarak ettiğimiz mücadeleler...

Eşyaları almaya başladığımız dönem başladı eşimin asabiyeti. Ondan öncesi hiç sinirli bilmezdim ben onu. Nasıl şaşırmıştım. Stres altındayken sana nasıl davranıyor kıstasın bu olsun. Evliliğiniz hakkında çoook ipucu verecek çünkü. Ayrıca aileni ara ne? Sanki blöf yapıyomuş onu demiyomuş gibi olmus.

Evet bi tarafım sizin gibi düşünüyor ve istiyor. Bi tarafım da ne zorluklarla bu ilişkiyi ayakta tuttuğumuz, bu evi ve eşyaları nasıl aldığımız, dişimi tırnağımıza takarak ettiğimiz mücadeleler...

Ama bu mücadeleleri bir tek siz düşünüyorsunuz..
Biraz da onun düşünmesi gerekiyor..
Düşünmüyorsa da düşündürtmeli..

B
aileyi niye karıştırıyosunuz anlamıyorum. neden ısrarla ara dediniz, sebebi neydi? açıklayın bilelim.
Bitirmeyeceğini, aramayacağını düşündüm... zaten annesi ile konuşurken asla olmaz bu iş bitti vs diye de konuşmadı. Anlaşamıyoruz vs dedi. Annesi de ısrarla beni istedi telefona, ufacık şeyden bitermiymiş diye

B
Bitirmeyeceğini, aramayacağını düşündüm... zaten annesi ile konuşurken asla olmaz bu iş bitti vs diye de konuşmadı. Anlaşamıyoruz vs dedi. Annesi de ısrarla beni istedi telefona, ufacık şeyden bitermiymiş diye

hatalısınız bence siz de. ne alaka yani hem btiriyorum hem aileni ara demek hem de bitirmeyeceğini düşünmek.

Sebep ailesi aslında.. aylardır tek kavga sebebimiz ailesi. Ailesi düğün tarihini değiştirmek istedi, nişanlım da hayır deyince tavır aldılar arayıp sormadılar bunu. Bu da dün arayıp beni merak etmeyin telefonun çekmediği yerde çalışıyorum vs demiş. Eee zaten insanlar seni aramıyor merak etmiyor niye arayıp kendin söylüyorsun. Benim ailemi ben dedikçe arıyor, kendi ailesini her gün arıyor. Önceden böyle değildi ya, her şeyi kendi kafasına göre yapmaya çalışıyor ve benim dediğim olacak diyor. Geçmiş zamanda ailesi için konuştuğu kötü lafları duysanız.. şimdi ne oldu da ailesi oldu

Ya size ne ki? Ister kuser ister barisir. Siz niye kavga ediyorsunuz? Ailesi sonucta onlar. Bugun bagirir cagirir yarin sever. Ne istiyorsunuz el gibi kusunce bir daha birbirlerinin suratına bakmamalarini mi?
Su adamlari iki arada bir derede birakmayin ya. Sonra da cileden cikiyorlar, degisti diyorsunuz. E degisir tabii.
Aranizsa kisisel uyumsuzluk varsa zaten ayrılın. Ayni evde o uyumsuzluklar daha da buyuyor.
Hayir bir de cocuk gibi ille anneni ara nedir ya. Eksi sozlukte cok guzel bir baslik var bu durumla ilgili: 'erkekleri cileden cikartip iste gercek yüzün demek' diye. Cuk oturmus.

Bence ikinizde de hata var yani.Öyle hemen ara anneneni bu iş bitti demeler,onunda ara aileni alsınlar seni demeleri felan.
Düğün stresidir bence.düzelirsiniz diyorum ben.LAkin öyle her tartışmada çocuk gibi davranmazsanız ikinizde.

pardon ama nisanlina ailesini aratip bitti dedirtirken nettin de simdi mi soruyorsun napim diye? yok o zaman net degilsen neden ara da ara diye baski yaptin.? blöf müydu? olgunluk sifir.

anlatımınızdan sizin adamı çıldırttığınızı düşünüyorum. sanki kaybetme korkusundan faydalanmaya çalışmışsınız ama artık adama tak etmiş gibi. bir de ısrarla ailene söyle diyorsunuz ciddiye binince de napacağım diyorsunuz?? belli ki arayamaz yalvarır sandınız ama o da bir yere kadar işte.

Size ne siz nasıl ailenizi arıyorsanız o da arayacak tabi aile neticede. Bana siz biraz muzur geldiniz

ara aileni, ara aileni..
aileni arıycam gelsin alsın seni..
çocuk musunuz siz?

ayrılmak istemiyorsan ki ara ailenin altındaki mesaj kesinlikle bu, aileleri niye karıştırıyorsunuz..

evlenmeye kalkınca ailesi kıymete binen tipik erkek. bence arkana bakmadan kaç. boşver ev falan değişir. onlar ufak şeyler. daha şimdiden böyle ise sonu hayır etmiyor malesef. ben kendimden örnek vereyim. bekarken ailesiyle yaşamak dahi istemeyen insan gitti. her Allahın günü anasını aramaya başladı ki dibimizde oturuyorlar. yürüyerek 5dk ben gurbetteyim artı kız evladım artı annem yanlız babam yok ona rağmen ben aramazdım. ama benim çok aradığımdan şikayet ederdi. 5 yıllık evliyiz 3 yıl önce ailesi yüzünden boşanma noktasına geldik 5 ay anasının evinde kaldı geri geldi. şu an bile ailesi tatile gitti daha 3 gün oldu onlara yakın arazi programı vardı yakın dediğim yer de 1.5 saat, yorgun haliyle onların yanına gitmeye kalktı. ben olsam gelmez benim yanıma. yorgunum yol geldim sabah erken kalkıcam arazi var der. sanki aylardır görmüyor altı üstü bir hafta sonra döncekler. gitsen ne gitmesen ne zaten mıç mıç her hafta görüşüyoruz. sabah çocuğun kreş mevzusu oldu kreşi değiştircez neymiş eve yakın bakalımmış annesigil alırlarmış 7 ye kadar orda dururmuş. ya bi gün deil iki gün deil. biz ikimizde ofisteyiz ofis eve 20 km uzakta. ofise yakın mı bakmak mantıklı eve mi. az mantıklı ol artı insanların işi olur gücü olur her gün senin çocuğunu 5 te alıp 7 ye kadar oyalamak zorundalar mı dedim. senin amacın bizimkilere laf söylemek dedi çıktı. ben şok tabi. inan ben kendi annem de olsa aynı tepkiyi verirdim ama kaz kafalıya anlatamıyorum. ailem de ailem. çok meraklıydın niye evlendin arkadaş. valla bu gün bir daha pişman oldum evlendiğime. bence yol yakınken bırak gitsin. otursun anasının dizinin dibinde

Back
X