kızlar çıldıracağım.annem parkinson hastası.bilmiyorum,sorunların başlangıcı bu hastalık olabilir mi?
sorular şöyleki;benim annem,kendinden başkasını düşünmeyen bencil bir kadın oldu,son yıllarda.üstüne üstelik,laftan anlamayan,dur yapma denildiği halde,yapan bir kadın.
babam var evde,88 yaşında,kalp yetmezliği var.yürüyemiyor artık ,evden dışarı çıkamıyor ama evde kendi işlerini yapıyor.bulaşık makinesini ,doldurup,boşaltmak ,çamaşır makinesini çalıştırıp,çamaşırları asmak,çayını çorbasını yapıp,yemeğini ısıtmak,hep babamın yaptığı işler.annem arada bir yemek yapıyor.temizliğe,yardımcı kadın gidiyor.bu kadar.
ben 54 yaşındayım ve dün çok rahatsızdım,tansiyonum 18 olmuş.akşam annemleri aradım,telefonu babam açtı,nefes nefese adam.kendine yiyecek birşeyler hazırlıyor.annem nerede,komşuya gitmiş ve akşam 7.30 hala dönmemiş.
bir şeyi tutturdu mu, illaki yapılacak.yaptırana kadar,sürekli bir taciz,sürekli ajitasyon.bıktım artık.ve bu sabah telefonda,anneme bağırdım.sonra da vicdan yaptım,şimdi oturdum ağlıyorum.
parkinson hastası yakını olanlar,hastanın,davranışları,nasıl?bu davranışlar normal mi?yoksa şımarıklık mı yapıyor?
not:annem 75 yaşında,parkinson dışında,vertigosu var.başka bir hastalığı yok.
bencilliğine örnek vermem gerekirse;geçen sene ,kombiyi yakmadığı için(ona çok sıcak oluyormuş,babam kat kat giyinerek oturuyor)babam ağır bir bronşit geçirdi.zor toparladık.
tekrar not

ara sonu yok.faturalarını ben ödüyorum.aldıkları emekli maaşını sadece,yeme içmeye harcıyorlar.kılık kıyafet,çamaşır bende,ayrıca ekstra harçlık veririm.15 günde bir dışarıya yemeğe kahvaltıya götürürüm ama anneme yetmez.her zaman ister.