• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kez sorun annem

aynı işte böyle,doktor, bu hastalığın bastırılmış karakterini ortaya çıkarttığını söylüyor.birebir etken değilse bile tetikliyor .

benim annem,bazen tahammül sınırlarımı aşıyor.benim en kızdığım konu,88 yaşındaki babama,çok yüklenmesi ve yapacağım dediği şeyi,karşı çıkmalarımıza rağmen yapması.görmezden gelmeye çalışıyorum ama sanırım benim de tahammülüm yok artık.
mesela,evde babamı yalnız bırakıp,saatlerce,mağaza mağaza dolaşmasına kızıyoruz.gitme,biz götürürüz diyoruz.tamam diyor,gidip alıp,gezdiriyoruz.ertesi gün,tekrar kendisi gidiyor.
dişlerimi yaptıracağım dedi ,mesela.kardeşim aldı götürdü.salı günü,çektirdi bazı dişlerini.akşam beni aradı,yarın gidip diğerlerini çektireceğim,bir an önce yapılsın dedi.

bir hafta ara vermesi gerektiğini,daha diğerlerinin iyileşmediğini anlattım.tamam dedi.ama sabah babam uyurken,çıkmış tek başına gitmiş.gittiği yer,yakın değil.arabayla,yarım saat. taksi tutuyor,gidiyor,yemek yiyor,alışveriş yapıyor,taksi tutup geri dönüyor.lüks yaşamayı seviyor.oysa ki babam 1400 tl alan bir işçi emeklisi.bütün geliri bu adamın.maaşı ayın ortasında bitirip,çocuklarım bana verir zihniyetinde olan bir insan.
Cok zor bir durum gerçekten. Allah yardimcimiz olsun

kızlar çıldıracağım.annem parkinson hastası.bilmiyorum,sorunların başlangıcı bu hastalık olabilir mi?

sorular şöyleki;benim annem,kendinden başkasını düşünmeyen bencil bir kadın oldu,son yıllarda.üstüne üstelik,laftan anlamayan,dur yapma denildiği halde,yapan bir kadın.

babam var evde,88 yaşında,kalp yetmezliği var.yürüyemiyor artık ,evden dışarı çıkamıyor ama evde kendi işlerini yapıyor.bulaşık makinesini ,doldurup,boşaltmak ,çamaşır makinesini çalıştırıp,çamaşırları asmak,çayını çorbasını yapıp,yemeğini ısıtmak,hep babamın yaptığı işler.annem arada bir yemek yapıyor.temizliğe,yardımcı kadın gidiyor.bu kadar.
ben 54 yaşındayım ve dün çok rahatsızdım,tansiyonum 18 olmuş.akşam annemleri aradım,telefonu babam açtı,nefes nefese adam.kendine yiyecek birşeyler hazırlıyor.annem nerede,komşuya gitmiş ve akşam 7.30 hala dönmemiş.
bir şeyi tutturdu mu, illaki yapılacak.yaptırana kadar,sürekli bir taciz,sürekli ajitasyon.bıktım artık.ve bu sabah telefonda,anneme bağırdım.sonra da vicdan yaptım,şimdi oturdum ağlıyorum.

parkinson hastası yakını olanlar,hastanın,davranışları,nasıl?bu davranışlar normal mi?yoksa şımarıklık mı yapıyor?
not:annem 75 yaşında,parkinson dışında,vertigosu var.başka bir hastalığı yok.

bencilliğine örnek vermem gerekirse;geçen sene ,kombiyi yakmadığı için(ona çok sıcak oluyormuş,babam kat kat giyinerek oturuyor)babam ağır bir bronşit geçirdi.zor toparladık.

tekrar not:para sonu yok.faturalarını ben ödüyorum.aldıkları emekli maaşını sadece,yeme içmeye harcıyorlar.kılık kıyafet,çamaşır bende,ayrıca ekstra harçlık veririm.15 günde bir dışarıya yemeğe kahvaltıya götürürüm ama anneme yetmez.her zaman ister.

Parkinson Hakkında Bi bilgim yok, empati de yapamıyorum şu an sizinle. Sadece Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar versin, güç kuvvet, sabır versin demek istedim.

Hepimiz birşeylerle imtihan veriyoruz, inşallah kolaylıklarla atlatırsınız.

sizinkinin parknson olduğunu düşünmüyorum ama karakterler çok yakın.benimki de sürekli,teyzemin kızlarıyla kıyaslar beni.onalr annesini boğaza kahvaltıya götürüyor der.ben de hissederim beklentisini,o hafta ben de onları kahvaltıya götürürüm.ya da şunu al der,rengine,modeline kadar sipariş verir,bütün gün çarşı dolaşırım, bulur alırım,giymez,bir fakire verdim der.

aynı wallaha, ıstedıgı seyın her detayını anlatır gıder alırım sonra bana gerı verır sen de gıy bırazcık cok guzel der veya ben takamadı m sıkıntılıyım ama cok guzel sana yakısır der kendı o kadar ugrastırıp pahalıya aldırdıgı seyı.
veya kenara atar durur aylarca yıllarca sonra da gerı verır veya hep orda köşede kenarda kalır.
bu son kaç senedır kendıme aldıgım her seyı ona vermısım yenı seyler almısım ben baskalarının eskılerını almısım bılıyor musun. bu kadar da salaklık yapabılır bır ınsan o kadar cevresınde dört donduruyor ki. parkinsonsa bu o yani veya bencıllık artık nasıl bır seyse. bır bakayım şu hastalıgın özellıklerıne. ama yok ya bızımkı tetkık de yaptırdı yok onla ılgılı bır seyı olsa cıkardı, hep hasta gercı de tum gun anlatır hastalıklarını o ayrı... ilgi budalası bır sey..

en son bu sene benım cocugumun dogum gununde ben kendıme anne kot gömlek gordum ama pahalıydı alsam mı dıye konusmustum baya da anlatmıstım bana konuyu gecıstırdı ben sonra unuttum zaten pahalı gelmıstı alamamıstım, sonra gıdıp koşarak almıs kot gömlek bır de baktım cocugumun dogum gununde ben sacma bır sey gıyebılmıstım her gıysımı ona verdıgım ıcın salak gıbı kaldıgım ıcın o ne gıyse begenırsınız ? parkinson olmasa da aynı bu modeller... sureklı zarar zıyan banaaslında. bıze yani sıze de.kaç yasındasınız ınsan uzzak olsunlar da dıyemıyor sızınkı hele ıyıce yaslanmıs sonucta gördüğü her gun kar gıbı gelıyor ınsana.

Babam parkinson hastası. İlaçlardn kaynaklı olarak karakter değişebiliyor kötü yönde. Doktoruna birlikte gidin babamı ayrıca psikiyatra yönlendirdiler ve ilaç verdiler. O iyi geldi. Enazından rahat uyuyor ve aksi davranmıyor.
Bu dopamin hormonu çok bela bişey az salgılanınca parkinson fazla salgılanınca şizofreni yapıyor. İlaçlar vücutta töleransa girince doktor azaltıyor sonra tekrar fazlalaştırıypr. Azalttığında babam çok hasta oluyor ama mecbur azaltılıyor. Fazlalaştırıldığında da alıngan ters aksi bi adam oluyor yanında psikyatri ilacı kullanıyor

evet mahallede bir kadın var,en azından ona söylemeyi düşünüyorum,göz kulak ol,annem gidince

babamla ilgilen diye.kardeşimle bu konuyu konuştuk.parası mühim değil.çok şükür kardeşimin durumu çok iyi,ben de idare

ediyorum.zaten maddi olarak,onların her zaman yanındayız.öyle de veriyoruzböyle de.bir ara bir yemek şirketiyle anlaşmayı

düşündüm.eve yemek getirsin diye ama annem,onu da istemedi.ben sebze sevmiyorum diyor.

bızım baba da yanındakı kadına sarkabılır bız de hep düşünüyoruz anneyı ayıralım baska eve koyalım babaya cok zarar verıyor canını okuyor adamın dıye, ama baba da rahat degıl o da o hızmetlı kadına kesınlıkle sarkar ve bır de evı var o evı uzerıne falan yapar eminiz yani. anne de maası yok ortada kalır o yuzden mcbur ikisi bırlıkte yasıycaklar. ama gecınemıyorlar baba zaten hasta ıyıce cıldırtıcak adamı. parkinsonda baktım dopamin depoları boşalıyormus yani mutluluk hormonu sıfırlanıyormus. ondan sakinlestırıcı hap falan verıyorlar o haplar da dopamin depolarına takvıye yapıyor bıraz mutluluk hormonu verıyor ki sakinlıyorlar. sızınki oyle hap ıcıyor mu depresyon hapı? bızım anne de alsa fena olmaz da ne babaya verıyor ne kendı içiyor adamda zaten kalp var onun da canına okuyor kendı de depresif zaten anlattıgım gıbı aynı sızınkısı model.

benimki duyarlı ama,bana değil.etrafındaki insanlara yardımcı olmaya bayılır.benden ister,götürür onlara verir.tereyağım yok der,alır giderim mesela.bir kilo tereyağıyla,un helvası yapar,konu komşuya dağıtır,ayda 2-3 kez.ertesi gün arar,tereyağım bitti diye.
vallahi hastalığıyla ilgiliyse,tahammül edebilirim ama sırf beni üzmek için yapıyorsa,bilemiyorum.

bir de benim annemin bir huyu var.biz zamanında çok yoksulduk babam bir işçiydi,tek odalı gecekondularda büyüdük.annem hep kendisini ezik hisseti,gençliğinde.şimdi kardeşimin ve benim durumumuzu,etrafa karşı,kullanıyor.
yani bizim paramızla hava atıyor diyeyim.

böyle düşünmek ayıp ama,(ben utanıyorum)çocuklarımın var,işte ben arabaya biniyorum,beni yemeğe götürüyorlar diye sürekli anlatıyormuş.(benim o seviyor diye aldığım,aburcuburları)biz gittikten sonra,bütün mahallenin çocuklarını toplayıp,onlara dağıtıyormuş.sonra da diyor ki,senin adına sevap işledim.yine getir,dağıtalım.sanki ben kimseye yardım etmiyormuşum gibi.

ınsan işte genclıgınde yapmamıs sımdı yapsn falan dıyor bızımkı de annesız buyumus bıze de sevgı vermeye calıstı ama basaramadı yani verdıgını sanıyor ama annesız yasayan cocuklar cocuguna sevgı de veremezmıs cunku sevılmek ne bılemezmıs o hesap bu da aynı işte canımıza ot tıkıyor. senınkı de berbatmıs ya tereyagını harca harca bıtır yıne ıste mahalleye dagıt falan. cok musrıf bızım o kadar dagıtıcak paramız yok tutumluyuz da harcamıyro harcatmıyoruz yani o kadar. alısmıs senınkı harcamaya harcamanıza. bır ıkı ay ayın yarısında parasız kalsn da aslında aklı basına gelır ama işte sız de acıyorsunuz gecmısınız zor gecmıskadın da ne z orluklarla buyutmus sızı dıye degıl mı ... hep bu vıcdandan zaten basımıza ne gelıyorsa gelıyor onlar buyuttu dıye bız de onlara prenseslık yasatmak zorunda degılız esasen ama oluyor işte.

Çok geçmiş olsun. Okurken bir çok huylarini kendi anneme benzettim. Vertigo rahatsızligina yakalanmistim. Manevra hareketleri ile 1 yada 2 seans ta tedavisi oluyor 2013 yılında olmuştu. O zamandan beri iyiyim çok şükür. Eşimin rahmetli annesi . Bu evlenmeden vefat etmiş . Parkinson ve Alzheimer hastası imiş. Parkinson dan sonra biraz fazla takıntıli olmuş . Akrabalarının anlatımı ile . Vertigo ile ilgili İsterseniz size özel den mesaj gönderirim doktor ismini. Benden sonra bir çok tanıdığım gitti. Hepsi de iyi şimdi çok şükür.

Allah kolaylık versin size. bu tur rahatsızliklari olan yakınına bakmak gerçekten cok zor. Rabbim yardımcınız olsun

Babam parkinson hastası. İlaçlardn kaynaklı olarak karakter değişebiliyor kötü yönde. Doktoruna birlikte gidin babamı ayrıca psikiyatra yönlendirdiler ve ilaç verdiler. O iyi geldi. Enazından rahat uyuyor ve aksi davranmıyor.
Bu dopamin hormonu çok bela bişey az salgılanınca parkinson fazla salgılanınca şizofreni yapıyor. İlaçlar vücutta töleransa girince doktor azaltıyor sonra tekrar fazlalaştırıypr. Azalttığında babam çok hasta oluyor ama mecbur azaltılıyor. Fazlalaştırıldığında da alıngan ters aksi bi adam oluyor yanında psikyatri ilacı kullanıyor

bizimki de doktor kontrolünde.ayrıca psikayatr ilaçları da kullanıyor.bizim doktor da zaman zaman azaltıp,çoğaltıyor.ben de
ara ara doktora beraber gidiyorum ama genelde,erkek kardeşim götürüyor.ona çok yakın doktoru,bu yüzden.10 yıl önce teşhis kondu.el titremesiyle başladı.şimdilik fiziksel hareketlerinde bir değişim yok.sadece karakteri değişti.sizinle bu konuda fikir alışverişinde bulunmak isterim.özelden yazabilir miyim?

Çok geçmiş olsun. Okurken bir çok huylarini kendi anneme benzettim. Vertigo rahatsızligina yakalanmistim. Manevra hareketleri ile 1 yada 2 seans ta tedavisi oluyor 2013 yılında olmuştu. O zamandan beri iyiyim çok şükür. Eşimin rahmetli annesi . Bu evlenmeden vefat etmiş . Parkinson ve Alzheimer hastası imiş. Parkinson dan sonra biraz fazla takıntıli olmuş . Akrabalarının anlatımı ile . Vertigo ile ilgili İsterseniz size özel den mesaj gönderirim doktor ismini. Benden sonra bir çok tanıdığım gitti. Hepsi de iyi şimdi çok şükür.

Allah kolaylık versin size. bu tur rahatsızliklari olan yakınına bakmak gerçekten cok zor. Rabbim yardımcınız olsun
teşekkür ederim.vertigosu şu anda kontrol altında.ama zaman zaman,atakları oluyor.mümkünse,doktorun adını almak isterim.ı

bızım baba da yanındakı kadına sarkabılır bız de hep düşünüyoruz anneyı ayıralım baska eve koyalım babaya cok zarar verıyor canını okuyor adamın dıye, ama baba da rahat degıl o da o hızmetlı kadına kesınlıkle sarkar ve bır de evı var o evı uzerıne falan yapar eminiz yani. anne de maası yok ortada kalır o yuzden mcbur ikisi bırlıkte yasıycaklar. ama gecınemıyorlar baba zaten hasta ıyıce cıldırtıcak adamı. parkinsonda baktım dopamin depoları boşalıyormus yani mutluluk hormonu sıfırlanıyormus. ondan sakinlestırıcı hap falan verıyorlar o haplar da dopamin depolarına takvıye yapıyor bıraz mutluluk hormonu verıyor ki sakinlıyorlar. sızınki oyle hap ıcıyor mu depresyon hapı? bızım anne de alsa fena olmaz da ne babaya verıyor ne kendı içiyor adamda zaten kalp var onun da canına okuyor kendı de depresif zaten anlattıgım gıbı aynı sızınkısı model.

ilaçlarını kullanıyor.hem parkinson,hem psikiyatr ilaçları alıyor.tedavi altında zaten.babam çok yaşlı.öyle kadına sarkma durumları falan olmaz.ama annem,evde yabancıya tahammül edemez.

bizimki de doktor kontrolünde.ayrıca psikayatr ilaçları da kullanıyor.bizim doktor da zaman zaman azaltıp,çoğaltıyor.ben de
ara ara doktora beraber gidiyorum ama genelde,erkek kardeşim götürüyor.ona çok yakın doktoru,bu yüzden.10 yıl önce teşhis kondu.el titremesiyle başladı.şimdilik fiziksel hareketlerinde bir değişim yok.sadece karakteri değişti.sizinle bu konuda fikir alışverişinde bulunmak isterim.özelden yazabilir miyim?
Elbette yazabilirsiniz bizde 6sene önce öğrendik. Babam değişik şeylerde deniyor hareket kısıtlanması sebebiyle. Çok araştırdık çok baktık çaresi yok kötü bir rahatsızlık huysuzluklarınıda anlıyorum. Üzülüyorum ama ilgi alaka göstermekten başka bişey gelmiyor elden

Ablacım annen bencil olabilir ama artık daha nekadar yaşıyacağım psikolojisinde olabilir.

Yani gezmeyi alışverişi seviyo ay ortasında para bitiyo muhtemelen eskiden yapamadığı yaptığınında kısıtlı olduğu şeyleri şimdi yapmak istiyo hakkı da değil mi ?

Yaşlılar huysuz hatta anlayışsız olabiliyo.
Ananem 85 yaşında herişini kendisi yapar mesela hala elde çamaşır yıkar makina nasıl yıkasınmış halt etmiş o der.
Hersene tekbaşına boya yapar .
Oğlundan asla bişey istemez 5 kızı 1 oğlu var benimde kaynanam vardı der gelini üzülmesin araları açılmasın diye.
Ama kızlarına son yıllarda kök söktürüyo.

Anlayışsızlığı burda başlıyo mesela bi teyzem öğretmen okulların kapanmasına 1 hafta kala beni dra götür dedi halbuki kendisi gidebilir yada diğer çocuklarıda götürebilir .

Annem uzakta hastalandığında diğerlerini istemez annem gider alır getirir

Diğer bi teyzemin oğlunun nişangününü değiştirmesini istedi çünkü ogün dizisi varmış tekrar izlemezmiş.

1 teyzem öldü kızı evlendi hiçbirimizin düğüne gitmesini istemedi sebep ? Çünkü ondan değil amcasından istemişler :)

Yani gibi gibi şeyler yaşlı sonuçta

Benim tavsiyem evde yaptığın yemeklerden birer porsyonluk şu alüminyum kaplara koyup dondur .
7 günde 7 porsyon olur . Bi mikrodalga fırın al çıkartıp ısıtsınlar onda yiyip çöpe atarlar hem bulaşıkta azalır.

Çamaşır içinde kurutma makinası alabilirsin böylece bey amca asmaktanda kurtulur

Sanada geçmiş olsun bugün iyimisin tansiyonun nasıl?

Annenin huyunun değişeceği yok. Israr huyu ve acitasyonla insanı bıktırıyorlar gerçekten .Baban bari kendini düşünsün kat kat giyene kadar kombiyi açsın.Kışın kombi yakılmadan durulmaz.Derecesini ılık yapsın.Annen bir laf yaparsada sana bakan benim çayını çorbanı yapan benim hasta olursam ne yapacaksın benide düşünmen lazım desin. Belki ucu kendine dokunursa susar.

Komşu sorun etmiyorsa gezmeye yapacak bir şey yok.Geç geleceğini haber versin yeter.

Meşguliyeti olmayınca bütün gün sıkılıyorlar evde ve konuşacak insan arıyorlar.

Ablacım annen bencil olabilir ama artık daha nekadar yaşıyacağım psikolojisinde olabilir.

Yani gezmeyi alışverişi seviyo ay ortasında para bitiyo muhtemelen eskiden yapamadığı yaptığınında kısıtlı olduğu şeyleri şimdi yapmak istiyo hakkı da değil mi ?

Yaşlılar huysuz hatta anlayışsız olabiliyo.
Ananem 85 yaşında herişini kendisi yapar mesela hala elde çamaşır yıkar makina nasıl yıkasınmış halt etmiş o der.
Hersene tekbaşına boya yapar .
Oğlundan asla bişey istemez 5 kızı 1 oğlu var benimde kaynanam vardı der gelini üzülmesin araları açılmasın diye.
Ama kızlarına son yıllarda kök söktürüyo.

Anlayışsızlığı burda başlıyo mesela bi teyzem öğretmen okulların kapanmasına 1 hafta kala beni dra götür dedi halbuki kendisi gidebilir yada diğer çocuklarıda götürebilir .

Annem uzakta hastalandığında diğerlerini istemez annem gider alır getirir

Diğer bi teyzemin oğlunun nişangününü değiştirmesini istedi çünkü ogün dizisi varmış tekrar izlemezmiş.

1 teyzem öldü kızı evlendi hiçbirimizin düğüne gitmesini istemedi sebep ? Çünkü ondan değil amcasından istemişler :)

Yani gibi gibi şeyler yaşlı sonuçta

7 günde 7 porsyon olur . Bi mikrodalga fırın al çıkartıp ısıtsınlar onda yiyip çöpe atarlar hem bulaşıkta azalır.

Çamaşır içinde kurutma makinası alabilirsin böylece bey amca asmaktanda kurtulur

yemek zaten yaptıkça götürüyorum.en azından birkaç günlük idare etsinler diye.mesela sulu köfte yapmak için köfteleri yapıyorum.dondurup götürüyorum.kuru köfteyi ayrı yapıyorum.2 çeşit zeytinyağlı yapıyorum.herşeyi de yemiyorlar.

ama kurutma makinesi fikri,çok iyi. benim evimde var.onlara da alayım bir tane.(bunu nasıl düşünemedim)teşekkür ederim.

Sanada geçmiş olsun bugün iyimisin tansiyonun nasıl?

Annenin huyunun değişeceği yok. Israr huyu ve acitasyonla insanı bıktırıyorlar gerçekten .Baban bari kendini düşünsün kat kat giyene kadar kombiyi açsın.Kışın kombi yakılmadan durulmaz.Derecesini ılık yapsın.Annen bir laf yaparsada sana bakan benim çayını çorbanı yapan benim hasta olursam ne yapacaksın benide düşünmen lazım desin. Belki ucu kendine dokunursa susar.

Komşu sorun etmiyorsa gezmeye yapacak bir şey yok.Geç geleceğini haber versin yeter.

Meşguliyeti olmayınca bütün gün sıkılıyorlar evde ve konuşacak insan arıyorlar.

teşekkürler,bugün de sersem gibiyim.dün acilde birden,ilaca yüklenince,akşam çok düştü.bu kez de 8-4 oldu.yarın doktora gideceğim zaten.

sıkıldıkları doğru.hatta bana gel bizimle yaşa diyorlar,canları sıkılıyormuş.ben fatihte,binaların arasında,hiç birşey görmeden yaşıyorum.sadece,eşimin işine yakın diye.eşin ,kendi kendine kalsın,diyorlar.

onlarsa,gecekondu bile olsa,bahçeli,önü açık,deniz gören bir yerde yaşıyorlar.evlerine 5 sene önce,doğalgaz döşettim.kutu gibi ama çok güzel bir ev.hep yakın akrabalar var çevrelerinde,teyzem,dayım,çocukları.kiracılar,300 kira ödüyoruz.yazın müthiş güzel oluyor.

bodrum katta yaşayanları örnek gösterip,burada mı sıkılıyorsunuz diyorum?annemin verdiği cevap;"hep deniz,hep ağaç,insan sıkılıyor.bi yere kadar"kimbilir belki de haklı.

teşekkürler,bugün de sersem gibiyim.dün acilde birden,ilaca yüklenince,akşam çok düştü.bu kez de 8-4 oldu.yarın doktora gideceğim zaten.

sıkıldıkları doğru.hatta bana gel bizimle yaşa diyorlar,canları sıkılıyormuş.ben fatihte,binaların arasında,hiç birşey görmeden yaşıyorum.sadece,eşimin işine yakın diye.eşin ,kendi kendine kalsın,diyorlar.

onlarsa,gecekondu bile olsa,bahçeli,önü açık,deniz gören bir yerde yaşıyorlar.evlerine 5 sene önce,doğalgaz döşettim.kutu gibi ama çok güzel bir ev.hep yakın akrabalar var çevrelerinde,teyzem,dayım,çocukları.kiracılar,300 kira ödüyoruz.yazın müthiş güzel oluyor.

bodrum katta yaşayanları örnek gösterip,burada mı sıkılıyorsunuz diyorum?annemin verdiği cevap;"hep deniz,hep ağaç,insan sıkılıyor.bi yere kadar"kimbilir belki de haklı.

Aman dikkat et.Birazda içine atmalardan oluyor bu tansiyonlar bana öyle geliyor.Şu sıra kendinden başka hiçkimseyi düşünme hiçbirşeyi dert etme.Herşey olacağına varır.

Tarifine göre evleri çok güzelmiş.Bahçesi var denize yakın ne güzel.İstanbulda en özendiğim şey.

Anne babalar en azından benim çevremdekiler ne kadar yakında kardeşleri v.s olsa da evlatlarını yanında istiyorlar .

Aman dikkat et.Birazda içine atmalardan oluyor bu tansiyonlar bana öyle geliyor.Şu sıra kendinden başka hiçkimseyi düşünme hiçbirşeyi dert etme.Herşey olacağına varır.

Tarifine göre evleri çok güzelmiş.Bahçesi var denize yakın ne güzel.İstanbulda en özendiğim şey.

Anne babalar en azından benim çevremdekiler ne kadar yakında kardeşleri v.s olsa da evlatlarını yanında istiyorlar .

aynen öyle bu yaz yoğun stres yaşadım.kardeşim 30 yıl sonra eşinden ayrılıyor.çok üzüldüm.annem babam böyle,oğlumun ev sorunu.eşim ve sıkıntılarım.hepsi üst üste geldi.sonunda patlak verdi.

annemler florya,nın yanında küçük bir yer olan,menekşede oturuyorlar.belki bilirsiniz oraları,eskiden denize girilen yerlerden biriydi.bence de çok güzel.sürekli orada yaşamak isterim, ama şartlar uygun değil.

Back
X