Bu kisiye karsi nasil davranmaliyim?

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Surekli beraber olmak zorunda oldugum bir arkadasim var ama son zamanlarda beni bezdirdi. Onceleri surekli onu ikinci plana attigimi soylerdi cunku ilgi odagi olmayi cok sever, en cok beni seveceksin vs.gibi(guya bunu saka olarak soyluyormus). Ortak bir arkadasimiz daha var, son zamanlarda o arkadasimizi benden uzaklastirmak icin elinden geleni yapiyor. Arkadasima herhangi bir konuda takilsam bile bak violetto sana neler diyor arkadasima,bana da benim arkadasima oyle diyemezsin,sen onun icin sorunsun anlasana falan diyor. Mesela yemege gidecegiz benim isim uzadiysa siz cikin diyorum 'Zaten seni beklemiyorduk,xxxx(o arkadas) benimle yemek yiyecek' diyor. Yalniz kalma korkusu yasadigini biliyorum bu sebeple bu ara baska bir kizla samimi olmaya calisiyor. Gecenlerde fotograf cektirecekken biz o kizla yanyana geldik diye 'violetto, xxxx' i hemen kapmissin' dedi. Surekli bana karsi bir laf sokma, kucuk dusurme, moral bozma cabasinda ve yine surekli bir sekilde ortak arkadaslarimizin onu daha cok sevdigini bana ispatlama cabasinda neden bilmiyorum gercekten.

Tum bunlara ragmen ben birine mesaj atiyorsam 'niye bana atmiyorsun?' diye sorun cikarir. Evime davet etsem birilerini ben gelmiyor muyum der. O olmadan bir yere gitsem surat asar, hatta isi abartip o cok ustune dustugu ortak arkadaslarimla yalniz bir seyler yapmama kendi tabiriyle 'izin vermez'. Kimse beni sevmese, herkes benden uzaklassa eminim ki daha mutlu olacak.

Surekli bir arada olmak zorundayim mesafe koymama imkan yok o sebeple iyi davraniyorum ben ama iyice tepeme cikti artik ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Uzaklas, konusma falan demeyin cunku gercekten imkansiz bir sey bu . Gorusmemizi minimuma indirmeyi de denedim ama surekli ayni ortamda oldugumuz icin yine de yanima gelip beni rahatsiz ediyor. Bugun ben cok yogundum diye o cok sevdigi ortak arkadasimiz bana yardim ediyordu, geldi ona guldu 'yardim edeyim mi tatlim sana?' dedi. Sonra bakti ki is benim isim amaan ben de senin isin sandim,violettonunsa etmem zaten dedi gitti. Guleyim mi napayim bilemedim ki:))

Son düzenleme:
Bazı insanlar böyle bencil oluyor..
İlgi odağı olma hevesi var anladığım kadarıyla..
Hep aynı ortamdaysan aranın bozulması seni huzursuz edebilir, böyle biri bulunduğunuz ortamlarda sana laf sokmaktan veya başkalarını sana karşı kışkırtmaktan çekinmez gibi geldi açıkçası (doğru anladıysam tabii)..
Sadece dozunda tutarak aynı şekilde ikiniz arasında bir iki bencil davranışta bulunursan düşük bir ihtimal de olsa bellki anlar veya davranışlarına çeki düzen verme gereğinde hissedebilir.. :/
Ancak yine de ne olursa olsun kafana takma derim..
`X de böyle işte` diyip geç, sen kafana takıp huzursuz olursun canım.. (;

Böyle kişiliklere acayip kıl oluyorum ya aynısını sen ona yapsan kavga çıkarır, hatta üstüne hakaret eder.
Altan alttan laf soktuğunu sanıyor ve de kötüsü mutlu oluyor
Bencil demekten başka bir şey bulamıyorum. Böyle insanlar yalnız kalmaya mahkum ediyorlar kendilerini...

Arkadasinin kisilik sorunu var sanirim.
Uzaklasamiyorsan gul gec bence. Gercekten ciddiye alincak tavirlar degil cunku. Diger insanlarla olan iliskilerine zarar vermiyorsa takma gitsin, keyfine bak.

görmezden gel. o yokmuş gibi davran. yani aynı ortamda çalışıyor olabilirsiniz ama yine de bu mesafe koymana engel değil bence. ekmeğine yağ sürme.

hı yok illa uzaklaşamam diyorsan başka da bir çözümü yok. laftan anlayan bi tip de değil sanırsam. ya çekeceksin bu hatunu ya da biraz uzak duracaksın. Bırak takılsın o ortak arkadaşları ile bir gün rahatsız eder iki gün rahatsız eder üçüncü gün susar. kendini üzmene gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…