Öncelikle iyi akşamlar herkese. Ben 22 yaşındayım, hukuk son sınıf öğrencisiyim. Bir süre önce teyzem beni çok beğendiği biriyle tanıştırdı. Kendisi teyzemle aynı iş yerinde çalışıyor 27 yaşında memur. Başta istemedim daha sonradan kabul ettim ve görüşmeye başladık. Karakter olarak çok beğendim, beklentilerimiz hayallerimiz vs ortak çıktı. Yanında mutlu hissettiğimi ve huzurlu olduğumu fark ediyorum. Fakat konudan çevreme ve aileme bahsettiğimde memur olmasını, meslek olarak denk olmamamızı ve dış görünüş olarak yanımda olgun durmasını eleştirip, daha karşına kimler çıkar daha iyisini bulursun diyerek bir sürü şey söylediler. Çok moralim bozuldu. Farkındayım insanların düşüncelerinden önce kendi fikirlerimi önemsemeliyim fakat en yakınlarımdan bu eleştiriler gelince çok afalladım ve üzüldüm. Ben zengin birini ya da çok yakışıklı birini değil bana değer verecek mutlu edecek birini istiyorum ve o kişinin de bunları bana verebileceğini düşünüyorum. Sizce ailemi dinlemeli miyim? Daha iyisini mi beklemeliyim? Biliyorum çok kötü bir düşünce bu ama çaresiz kaldım kafam karıştı pişman olurum diye korkuyorum. Eğer en yakınlarımdan bu tepkileri görmeye devam edersem onu ve kendimi müdafaa edecek gücü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum. Sizce ilerde evlenirsek onunla da aramızda bu meslek meselesi sorun olur mu? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...