Bu kişiyle evlenmeli miyim?

mervee_07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2021
9
2
1
25
Öncelikle iyi akşamlar herkese. Ben 22 yaşındayım, hukuk son sınıf öğrencisiyim. Bir süre önce teyzem beni çok beğendiği biriyle tanıştırdı. Kendisi teyzemle aynı iş yerinde çalışıyor 27 yaşında memur. Başta istemedim daha sonradan kabul ettim ve görüşmeye başladık. Karakter olarak çok beğendim, beklentilerimiz hayallerimiz vs ortak çıktı. Yanında mutlu hissettiğimi ve huzurlu olduğumu fark ediyorum. Fakat konudan çevreme ve aileme bahsettiğimde memur olmasını, meslek olarak denk olmamamızı ve dış görünüş olarak yanımda olgun durmasını eleştirip, daha karşına kimler çıkar daha iyisini bulursun diyerek bir sürü şey söylediler. Çok moralim bozuldu. Farkındayım insanların düşüncelerinden önce kendi fikirlerimi önemsemeliyim fakat en yakınlarımdan bu eleştiriler gelince çok afalladım ve üzüldüm. Ben zengin birini ya da çok yakışıklı birini değil bana değer verecek mutlu edecek birini istiyorum ve o kişinin de bunları bana verebileceğini düşünüyorum. Sizce ailemi dinlemeli miyim? Daha iyisini mi beklemeliyim? Biliyorum çok kötü bir düşünce bu ama çaresiz kaldım kafam karıştı pişman olurum diye korkuyorum. Eğer en yakınlarımdan bu tepkileri görmeye devam edersem onu ve kendimi müdafaa edecek gücü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum. Sizce ilerde evlenirsek onunla da aramızda bu meslek meselesi sorun olur mu? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...

Öncelikle iyi akşamlar herkese. Ben 22 yaşındayım, hukuk son sınıf öğrencisiyim. Bir süre önce teyzem beni çok beğendiği biriyle tanıştırdı. Kendisi teyzemle aynı iş yerinde çalışıyor 27 yaşında memur. Başta istemedim daha sonradan kabul ettim ve görüşmeye başladık. Karakter olarak çok beğendim, beklentilerimiz hayallerimiz vs ortak çıktı. Yanında mutlu hissettiğimi ve huzurlu olduğumu fark ediyorum. Fakat konudan çevreme ve aileme bahsettiğimde memur olmasını, meslek olarak denk olmamamızı ve dış görünüş olarak yanımda olgun durmasını eleştirip, daha karşına kimler çıkar daha iyisini bulursun diyerek bir sürü şey söylediler. Çok moralim bozuldu. Farkındayım insanların düşüncelerinden önce kendi fikirlerimi önemsemeliyim fakat en yakınlarımdan bu eleştiriler gelince çok afalladım ve üzüldüm. Ben zengin birini ya da çok yakışıklı birini değil bana değer verecek mutlu edecek birini istiyorum ve o kişinin de bunları bana verebileceğini düşünüyorum. Sizce ailemi dinlemeli miyim? Daha iyisini mi beklemeliyim? Biliyorum çok kötü bir düşünce bu ama çaresiz kaldım kafam karıştı pişman olurum diye korkuyorum. Eğer en yakınlarımdan bu tepkileri görmeye devam edersem onu ve kendimi müdafaa edecek gücü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum. Sizce ilerde evlenirsek onunla da aramızda bu meslek meselesi sorun olur mu? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...
Kimseyi dinleme, ahlaklı , efendi ve bir kadına nasıl davranacağını bilen ve önemseyen bir erkek ise degerlendir muhakkak , bakacağın en son şey statü olsun , yüksek makamlarda çalışan ve statü olarak iyi yerlerde olan birsürü kişi var ama evde karılarına k..p..k gibi davranıyorlar, bence en önemlisi içine sinmesi , kendini dinle derim ...

Ben 22 yaşındayım, hukuk son sınıf öğrencisiyim
Yaşınız küçük. Okulunuzu bitirin. Hayatınızı yaşayın. Bu ne acele?
konudan çevreme ve aileme bahsettiğimde memur olmasını, meslek olarak denk olmamamızı ve dış görünüş olarak yanımda olgun durmasını eleştirip, daha karşına kimler çıkar daha iyisini bulursun diyerek bir sürü şey söylediler.
Size böyle hadsizce fikirlerini belirtebilmelerini yaşınıza ve onların cahilliğine bağlıyorum..
Daha iyisini mi beklemeliyim?
Daha iyisi ne Allah aşkına? Ya seviyorsunuzdur, ya sevmiyorsunuzdur. Ticarete mi atılıyorsunuz
Sizce ilerde evlenirsek onunla da aramızda bu meslek meselesi sorun olur mu?
Mesleği asıl siz sorun edeceğe benziyorsunuz. O yüzden aynı dereceyle aynı üniden aynı yerde çalışıp kuruşuna aynı maaşı kazanan aynı şehirden aynı aynı aynı birisiyle yolunuz kesişene kadar bekleyin elbet.

Bunu soruyorsanız eğer görüşmeyi bitirin adamla bence.
Ayrıca 27 yaşında ve yanınızda olgun durduğunu mu söylediler? Sanki o 37 siz 22.
Biliyorum hiç hos değil kendime de kızıyorum ama dedim ya en yakınlarımdan bu tepkiyi beklemiyordum. Dengini bul vs demeleri beni şoka uğrattı. Acaba kapıldım gittim mi diye düşündürdü hata mı ediyorum demeye başladım ve tecrübesi olanlardan fikir almak istedim

Ayrıca son zamanlarda kk da hep baskasının ya da ailesinin sözlerine cok takınılan konular açılmaya başladı, bence bunun temel kaynağı kendi fikirlerinize karşı güvenszliğiniz. Eğer kendi içinizde “tamam” olsaydınız sorgulamazdınız bile. Şimdi konusmaya devam bile etseniz günün birinde birinin bir lafı ile patlak verebilir durum.

Yaşınız küçük. Okulunuzu bitirin. Hayatınızı yaşayın. Bu ne acele?

Size böyle hadsizce fikirlerini belirtebilmelerini yaşınıza ve onların cahilliğine bağlıyorum..

Daha iyisi ne Allah aşkına? Ya seviyorsunuzdur, ya sevmiyorsunuzdur. Ticarete mi atılıyorsunuz

Mesleği asıl siz sorun edeceğe benziyorsunuz. O yüzden aynı dereceyle aynı üniden aynı yerde çalışıp kuruşuna aynı maaşı kazanan aynı şehirden aynı aynı aynı birisiyle yolunuz kesişene kadar bekleyin elbet.
Hemen evleneceğiz demedim ki ben. Sadece evlenmeye karar verirsek çevremden alacağım tepkilerden bahsettim. Ayrıca biliyorum kötü bir düşünce ki ben yazdım yukarıda aradığım mevki vs değil. Doğup büyüdüğüm şehirde yaşıyor bu kişi de ve her şey uyumlu aslında. Dediğiniz gibi dört dörtlük biriyle yolumun kesişmesi çok zor farkındayım. Sadece nasıl baş etmeliyim bu durumla, kendimi fazla mı kaptırmışım hayatın gerçekleri farklı mıdır bunu öğrenmek istedim sizlerden

Son olarak evlilik gibi koskoca önemli bir kuruma hiç tanımadığınız kadınların aklıyla mı karar vericeksiniz😂 -başlığa istinaden dedim- diyor ve çekiliyorum:KK54:

Bence yapacağın tek şey ne çevrendekilerden etkilenip acele etmek ne de o çocukla hemen evlenmek zamana bırakırsan işte o zaman taşlar yerine oturur. Hem görüştüğün çocuğu yakından tanırsın şimdi ilk zamanlar da elbette güler yüzünü gösterecek belki de dediğin gibi iyidir zaten insan kendini mutlu hissetiği ve ona saygı duyacak ortak fikirlerinin olduğu kişiyle evlenince o zaman mutlu oluyor. Belki de zamanla sevmeyeceksin o yüzden hiç biri acele etme

Bence yapacağın tek şey ne çevrendekilerden etkilenip acele etmek ne de o çocukla hemen evlenmek zamana bırakırsan işte o zaman taşlar yerine oturur. Hem görüştüğün çocuğu yakından tanırsın şimdi ilk zamanlar da elbette güler yüzünü gösterecek belki de dediğin gibi iyidir zaten insan kendini mutlu hissetiği ve ona saygı duyacak ortak fikirlerinin olduğu kişiyle evlenince o zaman mutlu oluyor. Belki de zamanla sevmeyeceksin o yüzden hiç biri acele etme
Haklısınız sanırım illaki bir karar vermek için zorluyorum kendimi. buna dikkat edeceğim.

Ben öğrenciyim henüz hukuk son sınıfım. Evlenecek olursak bile en erken 2 yıl sonra evlenebilcecegiz çünkü benim stajım vs de var.
Daha okurken bunu düşünmek doğru gelmiyor bana. Tamam sevgili olunur o zaman uygun olduğunda evlenilir ama evlilik amacıyla görüştüğünüz kişiy bekletemezsiniz. Okul biter bitmez evlenmek ister, evlenirsiniz yaşım geçiyor çocuk der, çocuk yaparsınız sonra bir bakmışınız ne okul kalmış ne meslek

Neden erken evlenmek istiyorsunuz ,22 yaşındasınız mesleki olarak güzel bir geleceğiniz de var ,seviyorsanız sevgili olarak devam edin 3,5 sene neyse ama evlilik çok erken .

Neden erken evlenmek istiyorsunuz ,22 yaşındasınız mesleki olarak güzel bir geleceğiniz de var ,seviyorsanız sevgili olarak devam edin 3,5 sene neyse ama evlilik çok erken .
Yok zaten bir ilişkiye başlarsak hemen evlenmeyi düşünmüyorum benim önümde 2 3 yıl var daha

Daha okurken bunu düşünmek doğru gelmiyor bana. Tamam sevgili olunur o zaman uygun olduğunda evlenilir ama evlilik amacıyla görüştüğünüz kişiy bekletemezsiniz. Okul biter bitmez evlenmek ister, evlenirsiniz yaşım geçiyor çocuk der, çocuk yaparsınız sonra bir bakmışınız ne okul kalmış ne meslek
Bu dediğiniz de doğru değil aslında çünkü beklemek zorunda iki tarafta eğer gerçekten de meslek sahibi olmak istiyorlarsa e malum bu zamanda iki tarafta çalışmak zorunda. Ben o bölümü kazanmak için yıllarımı vericem çalışıcam emek vericem e evlenelim hadi diye acele eden biri gelicek benim kariyerimi geleceğimi alacak evimden bu sevgi değildir ki seven insan gerçekten bekler elbette evlenilecek çocuk olucak ama zamanla. Fakat bi evlendin mi o işi de kariyer planını da unut yani başaran var ama çok nadir. Belki doktora yapıcam bilemezsin. Kuzenim de öyle sevgilisinin baskısıyla evlendi ki güzel bi bölüm bitirmişti gel gör ki benim hayalini kurduğum kuzenim ile gerçekte olan tam bi felaket çocuk bütün geleceğini mafetti resmen. Çocuk çocuk diye tutturdu zaten şimdi kaynanasının hizmetçiliğini yapıyor :/

Back
X