Bu kişiyle evlenmeli miyim?

Yok zaten bir ilişkiye başlarsak hemen evlenmeyi düşünmüyorum benim önümde 2 3 yıl var daha
Ohoooo o seneye kadar neler değişir şimdiden evlilik konuşmak için çok erken ,ya başkasına aşık olursunuz ya da evlenirsiniz hayat .... O yüzden anı yaşayın evliliği düşünerek sorunlarda boğulmayın ,mutluluklar.

Bu dediğiniz de doğru değil aslında çünkü beklemek zorunda iki tarafta eğer gerçekten de meslek sahibi olmak istiyorlarsa e malum bu zamanda iki tarafta çalışmak zorunda. Ben o bölümü kazanmak için yıllarımı vericem çalışıcam emek vericem e evlenelim hadi diye acele eden biri gelicek benim kariyerimi geleceğimi alacak evimden bu sevgi değildir ki seven insan gerçekten bekler elbette evlenilecek çocuk olucak ama zamanla. Fakat bi evlendin mi o işi de kariyer planını da unut yani başaran var ama çok nadir. Belki doktora yapıcam bilemezsin. Kuzenim de öyle sevgilisinin baskısıyla evlendi ki güzel bi bölüm bitirmişti gel gör ki benim hayalini kurduğum kuzenim ile gerçekte olan tam bi felaket çocuk bütün geleceğini mafetti resmen. Çocuk çocuk diye tutturdu zaten şimdi kaynanasının hizmetçiliğini yapıyor :/
Beklemez çünkü bu kişiyle sevgili olmaktan ziyade evlenmek için görüşülmüş. E adamın niyeti evlilikte okul staj vs beklemez zorluk çıkarır konu sahibine üzerinde baskı kurar. Kızı 3 4 yol bekleyeceğine başkasıyla evlenir. Adamın kafa yapısı bu çünkü

Öncelikle iyi akşamlar herkese. Ben 22 yaşındayım, hukuk son sınıf öğrencisiyim. Bir süre önce teyzem beni çok beğendiği biriyle tanıştırdı. Kendisi teyzemle aynı iş yerinde çalışıyor 27 yaşında memur. Başta istemedim daha sonradan kabul ettim ve görüşmeye başladık. Karakter olarak çok beğendim, beklentilerimiz hayallerimiz vs ortak çıktı. Yanında mutlu hissettiğimi ve huzurlu olduğumu fark ediyorum. Fakat konudan çevreme ve aileme bahsettiğimde memur olmasını, meslek olarak denk olmamamızı ve dış görünüş olarak yanımda olgun durmasını eleştirip, daha karşına kimler çıkar daha iyisini bulursun diyerek bir sürü şey söylediler. Çok moralim bozuldu. Farkındayım insanların düşüncelerinden önce kendi fikirlerimi önemsemeliyim fakat en yakınlarımdan bu eleştiriler gelince çok afalladım ve üzüldüm. Ben zengin birini ya da çok yakışıklı birini değil bana değer verecek mutlu edecek birini istiyorum ve o kişinin de bunları bana verebileceğini düşünüyorum. Sizce ailemi dinlemeli miyim? Daha iyisini mi beklemeliyim? Biliyorum çok kötü bir düşünce bu ama çaresiz kaldım kafam karıştı pişman olurum diye korkuyorum. Eğer en yakınlarımdan bu tepkileri görmeye devam edersem onu ve kendimi müdafaa edecek gücü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum. Sizce ilerde evlenirsek onunla da aramızda bu meslek meselesi sorun olur mu? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...
E bi tanıyın adamı. Niye şu an yargı ve sonuç kısmına odaklandığınızı anlamadım. Evlilik öncesi süreçler birbirinizi tanıyıp denk olup olmadığınızı anlamak için var. Biraz vakit geçsin, siz bi kendini karar verecek kadar vakit geçirin. Ama adamı da meslek gibi konularda aşağı görüyorsanız hiç o adamın da vaktini çalmayın. Dışarıda bir sürü kadın helal maaş kazanan, alın teriyle emeğini ortaya koyan, olgun ve adam gibi adam arıyor. Siz ve aileniz bu mantıktaysanız adamın hayatını karartmayın.

Bu yaş evlilik düşünmek için değil de nasıl daha çok hayatı yaşarım, gezerim, keşfederim demek için mükemmel bir yaş.

İyi de sizin mesleğinizi yapacağınız garanti mi ki ? Nice avukatlar işsiz 🤷 benim kardeşim doktor, erkek arkadaşı öğretmendi. Annemler ortalığı ayağa kaldırdı vay öğretmenle mi evleneceksin yok şöyle yok böyle paranı ailesiyle yiyecekler falan filan... Neyse işte kardeşim nikah kıydı annemle görüşmüyor. Çok seviyordu annemler de kalbini çok gereksiz kırdı. Yani gerektiği kadar sevince etraftan gelecek yorumlar kişinin hiç umrunda bile olmuyor. Ayrıca evlenme amacıyla tanışan erkekler 2-3 yıl evlenmemeyi kabul etmez. Hele askerlik bitmiş, çalışılıyor, yeterli birikim yapılmışsa hiç beklemeler. Benim eşim beklemedi mesela okulu bitirir bitirmez evlendik 😅 sonra cicim aylarını küçük odamda ders çalışarak geçirdim. Atandım ama 😎 benim durumum istisnai siz benim gibi yapmayın 🙈

Mesleğini eline almamışsın. Nerden baksan mezuniyetten sonra 1 senen daha var avukatlık stajı için. Acele etme, pişman olursun.

Ben öğrenciyim henüz hukuk son sınıfım. Evlenecek olursak bile en erken 2 yıl sonra evlenebilcecegiz çünkü benim stajım vs de var.
Mezun olalı 2 sene oldu fakülte arkadaşlarımın çoğu işsiz birer avukat ve kimse evliliği düşünmüyor. Para yok her şeyden önce. Ne siyasi ne de ekonomik öngörülebilirlik var. İnanın mezun olduktan sonra hiçbir şey elinize konmayacak. Yüksek lisansı, kpss'si, hakimlik sınavı sürekli sınavlara gireceksiniz benim gibi çevreniz yoksa. 2 seneden daha fazla süreceğine yemin edebilirim.

Hayatıma 2 senelik üniversite okumuşu da girdi, Antik Yunan edebiyatı gibi saçma bir bölümden mezunu da. Ben mesleğe çok takılan biri değilim, ailem bu durumları dile getirdi karşı çıkar gibi oldular. Ama seviyordum dik durdum. Ha olmadı bitti oraları ayrı mesele. Şuanki hayatımdaki kişi toplumun benim yanıma tamamen yakıştırmayacağı bir kişi. Arkadaşlarım alenen söylediler gençsin, güzelsin daha bulursun başkalarını diye. Ama dik durdum mesele başkasını bulmak değil, onu bulmuş olmak dedim. Yani burada aslında sizin hislerinizden emin olup olmamanız önemli. Bana siz emin değil gibi geldiniz. Yoksa bu sorgulamaya girmezdiniz bile.

Beklemez çünkü bu kişiyle sevgili olmaktan ziyade evlenmek için görüşülmüş. E adamın niyeti evlilikte okul staj vs beklemez zorluk çıkarır konu sahibine üzerinde baskı kurar. Kızı 3 4 yol bekleyeceğine başkasıyla evlenir. Adamın kafa yapısı bu çünkü
Erkekler de öyle evet şimdi daha geç evlenildiği için bekliyorlar ama aile baskısının çok olduğu bi yerde evliliği okusan bile şart koşuyorlar hayır sanki bu zaman da tek taraflı çalışan birinin geçinmesi kolaymış gibi o kadar basit görüyorlar ki.
İyi de sizin mesleğinizi yapacağınız garanti mi ki ? Nice avukatlar işsiz 🤷 benim kardeşim doktor, erkek arkadaşı öğretmendi. Annemler ortalığı ayağa kaldırdı vay öğretmenle mi evleneceksin yok şöyle yok böyle paranı ailesiyle yiyecekler falan filan... Neyse işte kardeşim nikah kıydı annemle görüşmüyor. Çok seviyordu annemler de kalbini çok gereksiz kırdı. Yani gerektiği kadar sevince etraftan gelecek yorumlar kişinin hiç umrunda bile olmuyor. Ayrıca evlenme amacıyla tanışan erkekler 2-3 yıl evlenmemeyi kabul etmez. Hele askerlik bitmiş, çalışılıyor, yeterli birikim yapılmışsa hiç beklemeler. Benim eşim beklemedi mesela okulu bitirir bitirmez evlendik 😅 sonra cicim aylarını küçük odamda ders çalışarak geçirdim. Atandım ama 😎 benim durumum istisnai siz benim gibi yapmayın 🙈
Aynen sizin gibi olsa elbette sorun olmaz ama eşiniz size müsade etmiştir çalışmanız için ev işi olsun genel iş olsun destek olmuştur aksi halde hem ev hem ders ile çalışmak gerçekten çok zor kaldı ki ailesiyle yaşayıp sadece ders çalışanlar bile zor atanıyor burada eşinin sana olan desteği çok önemli benim kuzenim senelik üniversiteyi 3 senede üstten alarak bitirmişti evlenicem diye yani bu hırsla kpss ye hazırlansa kazanacakmış belki de :D ama evlenince bırak kpss yi evin yüzünü göremiyor çünkü eşi evlenmeden çocuk çocuk diye tutturmuştu zaten e evlenir evlenmez hamile kaldı erken doğum stres hastalık derken kendine zor geldi evin işiyle ilgilendiği gibi şimdi her hafta Eskişehir'den köye kaynanasına hizmet etmeye gidiyor demek istediğim genel olarak evlenince ders çalışılmıyor yani canım cicim aylarında ben destek olurum diyor erkekler ama gel gör ki evlendin mi de asla bi işin ucundan tutmuyorlar. Bu dediğim kuzenimin eşi zaten ben senin çalışmanı istemiyorum zaten boşver dedi en son :D bu riski almak biraz zor o yüzden beklemeleri gerek dedim ben ama sizin gibi olsa keşke :)

Aynen sizin gibi olsa elbette sorun olmaz ama eşiniz size müsade etmiştir çalışmanız için ev işi olsun genel iş olsun destek olmuştur aksi halde hem ev hem ders ile çalışmak gerçekten çok zor kaldı ki ailesiyle yaşayıp sadece ders çalışanlar bile zor atanıyor burada eşinin sana olan desteği çok önemli benim kuzenim senelik üniversiteyi 3 senede üstten alarak bitirmişti evlenicem diye yani bu hırsla kpss ye hazırlansa kazanacakmış belki de :KK70: ama evlenince bırak kpss yi evin yüzünü göremiyor çünkü eşi evlenmeden çocuk çocuk diye tutturmuştu zaten e evlenir evlenmez hamile kaldı erken doğum stres hastalık derken kendine zor geldi evin işiyle ilgilendiği gibi şimdi her hafta Eskişehir'den köye kaynanasına hizmet etmeye gidiyor demek istediğim genel olarak evlenince ders çalışılmıyor yani canım cicim aylarında ben destek olurum diyor erkekler ama gel gör ki evlendin mi de asla bi işin ucundan tutmuyorlar. Bu dediğim kuzenimin eşi zaten ben senin çalışmanı istemiyorum zaten boşver dedi en son :KK70: bu riski almak biraz zor o yüzden beklemeleri gerek dedim ben ama sizin gibi olsa keşke :)
Ben zaten belirttim benimki istisna siz yine de benim gibi yapmayın diye 😆😆 aslında olması gereken bu. Eşler birbirine yoldaş olmalı, yük değil. Herkes öyle olsa dünya çok daha yaşanabilir bir yer olurdu 😌 bana çok destek oldu, kahvemi meyvemi hazırlayıp getirdi, yemeğimi yaptı, ders programı hazırladı, benle dershane gezdi. Neler neler 😅 ama hep de dedi çalışmak zorunda değilsin, kendini böyle bir baskı altında hissetme diye.

Bilmiyorum ama son zamanlarda hukuk mezunlerinin durumlarının kötü olduğunu duyuyorum. Ya siz iş bulamazsaniz?

Adamı nitelendirirken kullandığınız sıfatlar yetersiz. “Efendi, yanında mutlu, huzurluyum…vs” Deseniz yanındayken karnımda kelebekler uçusuyor, kalbim ağzıma geliyor o zaman evlen ya da evlenme deriz ama mantık evliliği yapmak için yaşın çok genç.
Daha bir hayatını yaşa, gör. Belki bu adamın meziyetleri gerçekten çok iyidir. Belki ilerleyen senelerde bu adam kadar iyi bir talibin çıkmaz ama sen hayatta daha pişersin. Evlilik uzun çok zorlu bir yol. İnce eleyip, sık dokumak lazım.

Öncelikle iyi akşamlar herkese. Ben 22 yaşındayım, hukuk son sınıf öğrencisiyim. Bir süre önce teyzem beni çok beğendiği biriyle tanıştırdı. Kendisi teyzemle aynı iş yerinde çalışıyor 27 yaşında memur. Başta istemedim daha sonradan kabul ettim ve görüşmeye başladık. Karakter olarak çok beğendim, beklentilerimiz hayallerimiz vs ortak çıktı. Yanında mutlu hissettiğimi ve huzurlu olduğumu fark ediyorum. Fakat konudan çevreme ve aileme bahsettiğimde memur olmasını, meslek olarak denk olmamamızı ve dış görünüş olarak yanımda olgun durmasını eleştirip, daha karşına kimler çıkar daha iyisini bulursun diyerek bir sürü şey söylediler. Çok moralim bozuldu. Farkındayım insanların düşüncelerinden önce kendi fikirlerimi önemsemeliyim fakat en yakınlarımdan bu eleştiriler gelince çok afalladım ve üzüldüm. Ben zengin birini ya da çok yakışıklı birini değil bana değer verecek mutlu edecek birini istiyorum ve o kişinin de bunları bana verebileceğini düşünüyorum. Sizce ailemi dinlemeli miyim? Daha iyisini mi beklemeliyim? Biliyorum çok kötü bir düşünce bu ama çaresiz kaldım kafam karıştı pişman olurum diye korkuyorum. Eğer en yakınlarımdan bu tepkileri görmeye devam edersem onu ve kendimi müdafaa edecek gücü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum. Sizce ilerde evlenirsek onunla da aramızda bu meslek meselesi sorun olur mu? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...

Kimseyi dinleme ama sonunda herkesin biz demiştik dememesi için karşındaki insani çok iyi tanı kalbin ısınırsa kimseyi dinleme onlar evlenmiycek sen evleniceksin senin hayatın

Yine kendi meslek grubumdan işte avukat hakim vs
Daha iyisini mi beklemeliyim?
Böyle siparişle olmuyor kısmet bu öncelikle. Yaşın çok küçük olduğu için bu düşüncelerdesin. Bundan 5 yıl sonra sen de değişeceksin, düşüncelerin de, yakınlarının düşünceleri de. Bu kararı ancak sen alabilirsin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X