Bu kıskançlıktan nasıl kurtulabilirimm:(

quennbe

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
148
1
16
Diğer
Merhaba kızlar,
Benim sorunum kıskançlığımın gün geçtikçe artması eskiden böyle değildim gitgide daha kıskanç bir insan oluyorum ve bu beni çok yoruyor. Mesela sevgilimin telefonu bile çalsa hemen sinirleniyorum belki annesi yada babası aramış oluyor ama öğrenene kadar sanki kötü niyetli birisi aramış gibi saçma hislere kapılıyorum Kız arkadaşlarım da aynı şekilde beni birkaç gün aramasınlar hemen bozuluyorum yalnız bu bozulmamı ve kıskançlığımı asla belli etmiyorum karşı tarafa yani açık açık söylemiorum ama sesimden anlaşılıyor sanırımKimseyi kıskanmamak istiyorum ne sevgilimi ne de kız arkadaşlarımı umarsız olmak istiyorum, sürekli kafamda acabalarla yaşamak istemiyorum aslında onların birşey yaptığı da yok sanırım benim beynimde olay.
Şu iğrenç duygudan kurtulmak istiyorum beni çok yıpratıyor çünkü her şeyime yansıyor. Benim gibi olan ve bunu aşan arkadaşlar var mıdır acaba??

Cocuklugun nasil gecti cok onemli. Cunku.normal degil yazdiklarin. Mutsuz sevgisiz bir ailede yetisenler genelde boyle olur, cunku onlara verilen sevgiyi kimseyle paylasmak istemezler sevgiye ac olduklarindan , ha yok diyorsan ozaman bir psikolojik sorunun olabilir her iki durumdada yardim almani oneririm...

son zamanlarda kötü hissetmenizi sağlayan bir şey var mı , belki o yüzdendir..Benim arkadaşlarıma olmaz da sevgilime elbet oluyo..Yani mesela evde kafamda kurup kurup ,burnundan getriyorum..Düşünmemeye çalışıyorum..Kendimin saçmaladığının da farkındayım , saçma saçma şeyler düşünüyosun diye kzıyorum kendime..Sevgilime yansıtmamaya çalışıyorum , çünkü huyunu biliyorum hemen bunalır..İşin içinden çıkamazsam suratımdan belli oluyo zaten , konuşuyoruz rahatlıyorum..

İş sende bitiyo yani canım..Kendini dizginlemeye çalış birazcık..(=

yani aslında büyük bir derdim yok çok şükür sevgisiz de değilim iş sıkıntılarım var biraz belki onun etkisi olabilir mi?
Harfi harfine aynı anlattığın gibi oluyor bende de canım bir de şu kendimi dizginlemeyi başarabilsem

Aynen bende çok kıskancım erkek arkadaşımı herşeyden herkesten kıskanırım kız arkadaşlarımı bile kıskanıyorum fazlasıyla tabi bu ilişkilere yansıyor ben ne kadar belli etmemeye çalışsamda... bunun için pskoloja gitmeyi düşündüm henüz gitmedim ama. Çok yıpratıyor bu kıskançlık insanı bende kurtulmak istiyorum

psikolojik destek almayı düşündünüz mü
sevgilinizi kıskanmanız normal bişey tabiki
ama sanırım sizde boyutu bir hayli fazla
özellikjle kız arkadaşlarınızda da aynı hislere kapılıyormuşsunuz
allah muhafaza arkadaşlarınızı kaybedebilirsiniz
kendinizi telkin etmeye çalışın
olmadı dediğim gibi bi süre psikolojik destek alabilirisiniz..

sevgilimi bende çok kıskanırım ama kız arkadaşlarını kıskanman biraz abes geldi bana doğrusu :26:

Her insanın içinde kıskançlık vardır.Bu hayatımızı etkileyecek kadar aşırı ise altta yatan nedeni bulmak lazım. Psikologların bunun doğuştan olmadığını dışlanmışlık duygusuyla beraber oluştuğunu söylerler.İnsanın kendine güvensizliğininde dışa vurumudur özgüven eksikliği yani.
Kendi kendinizi telkin edin.Hoş ve sevilmeye değer bir insan olduğunuzu,ters giden bir şeylerin olmadığını söyleyin kendi kendinize.Başaramıyorsanız doktor yardımı alın.

allah allah çok ilginç herkes de doktor kesilmiş ben sizden tanı istemedim ki bu duygunun nasıl önüne geçiyorsunuz diye sordum çok basit. Her insanda olduğu gibi bazı duyguları daha üst seviyededir daha yoğun yaşar kendimizi törpülemek, doğruyu öğrenmek için bu hayata geliyoruz zaten. Kıskançlık da bunlardan biridir bu demek değildir ki bazı duygularını(aşkını,nefretini,kızgınlığını) yoğun yaşayan insan ruhsal problemleri var. O zaman hepimizin ruhsal sorunları var. Herşeyi doktorla çözmeye gerek yok bence insan kendi kendini de telkin edebilir. Ben bunu sormuştum bunun dışında tanı koymazsanız sevinirim

ilginizi başka yönlere kaydırarak ve kendinizle daha çok ilgilenerek bunu yenebilirsiniz, bir kaç kez kendinizi tuttuğunuzda alışıyorsunuz zaten, nasıl olursa olsun kendine güvenen kadınlar kazanan taraftır her zaman..

inanlar sıze cevap vermıs herkez doktor kesılmıs dıyorsunuz... madem bu duygularınızın farkındaısnzı alt ve ust sevıye olarak ozamn ancak kendınız kendınız kendınızı asarsınız madem cevapları begenmıyorsunuz nıye soru soruyorsunuz

Evet çok haklısınız böyle yapmak lazım

Merhaba, benim eşimde aynı senin gibi hatta daha fazlası... Kafaya takıp takıp alakasız bir kıskançlık çıkarıp kavga yaratıyordu. Ama öyle böyle değil, niye öyle baktın kiminle konuştun sana ne dedi seninle nasıl konuşuyor vs vs beni çıldırtıyordu bazen hala öyle ama daha iyi sapkınlık derecesinde idi.. Bende kıskançlığın kötü bir huy olduğuna inandığım için ki öyle, ona bu kötü huydan kurtulması için dua okudum. Okumaya da devam ediyorum değişimler ve rahatlamalar var ama tam istediğim kıvama gelmedi henüz. Devam ediyorum inşallah Allah dualarımı kabul edecek. Sana da tavsiye ederim.

Bismillahirrahmanirrahim

Ya eyyühellezine amenü innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüflihun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun.
ve etıy`ullahe ve etıy`ur rasule vahzeru.fein tevelleytüm fa`lemu ennema ala resunlinel belağulmübin.Allâh ümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.ve bihakkı Muhammed Mustafa sallAllâh ü aleyhi ve sellem.

Perşembe gecesi saat 23 den sonra kötü HUYUNDAN VAZGEÇMEK için anne ismiyle beraber telaffuz ederek güzel niyet et niyet edip 41 kez okuyun.
SEVGİLER

Kendine güvenmiyorsun sanırım. Bence psikoloğa git.

Bir yerde okumuştum, bu düşüncelerin tersini düşündüğünüzde kıskançlık sönermiş...
mesela, çok mu güzel? o güzellik bir gün gidecek, hiç birşey kalıcı değil. Gibisinden.... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…