Bu kız beni öldürecek

Bu çıkıntılık değil ki. Gelmek istememe sebebinizi soranlara da "Bana yaptığı saygısızlıklardan ötürü kendisiyle aynı ortamda bulunmak istemiyorum, davranışlarına dikkat ederse belki daha sonra görüşebilirim" dersin konu kapanır. Mecbur falan değilsiniz, arkadaşınızın arkadaşı olması onunla aynı ortamda bulunmanızı gerektirmiyor. Gerekirse yemeğinizi ayrı yeseydiniz, diğer arkadaşınız sonradan yanınıza gelirdi. Böyle daha kötü olmuş hatta bildiğin rezalet.
Evet kendisi benim anaaa dediğimi sandı ve kendisini garsona rezil ettiğimi düşündü (oysa ki sadece aaa dedim) ama kendisi bana görgüsüz diyerek daha büyük rezalet çıkardı. Ben arkadaşlarımızdan hiçbirine aramızdaki problemlerden bahsetmemiştim arkasından konuşmak gibi olmasın diye. Planım şuydu okulda yanına gitmem görünce merhaba merhaba deriz hiç konuşmazsak zaten hadsizlik de edemez diye düşündüm. Ama yok yani yetmedi assssla yetmedi

Evet kendisi benim anaaa dediğimi sandı ve kendisini garsona rezil ettiğimi düşündü (oysa ki sadece aaa dedim) ama kendisi bana görgüsüz diyerek daha büyük rezalet çıkardı. Ben arkadaşlarımızdan hiçbirine aramızdaki problemlerden bahsetmemiştim arkasından konuşmak gibi olmasın diye. Planım şuydu okulda yanına gitmem görünce merhaba merhaba deriz hiç konuşmazsak zaten hadsizlik de edemez diye düşündüm. Ama yok yani yetmedi assssla yetmedi

Hiçbir şey demeyin, gördüğünüz an yolunuzu değiştirin, yokmuş gibi davranın. Aynı ortamda kaçacak gibi olmazsa ve laf atarsa "Terbiyesizliğin lüzumu yok" deyin sadece. Diğer arkadaşlarınıza da "Ben gidiyorum X mekanda olacağım isterseniz yanıma gelirsiniz" deyin gidin yani. Gereksiz bir muhatap olma ve seviyesizlik var.

Haklısın ama kıza sövüp saydırmadan da halledebilirdin bu işi. Başından beri açık sözlü ve saygılı davransaydın iş buralara gelmezdi. Sen onun densizliklerine “gerizekalı” deyince kız gülmüş. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. Ona koymaz ki hakaret falan, onun dilinden konuşarak duruma çanak tutmuşsun. Başından beri kurulması gereken cümle şu:

Arkadaş olabiliriz ama beni toplum içinde küçük düşürmen, hakaret etmen beni üzüyor. Devam edersen seninle arkadaş kalamam.

Ya zaten problem şu ki ben bu kızla görüşmüyorum. Önceden çok yakındık okulda sürekli birbirimizleydik ve ben bu sene okul açıldıktan sonra bir kez yanına gitmedim. Ama sırf okulda yolda yürürken karşılaştığımızda bile göbeğime laf ediyor. Yani sadece merhaba diyip geçeceğim muhatap olacağım max 2 saniye ama onda bile laf sokuyor. Buna nasıl engel olabilirdim ki? Yetmiyormuş gibi ben aramızdaki problemden kimseye bahsetmedim ne bahsedicem kimseyi ilgilendirmez ama kendisi herrrkese anlatmış bikaç saat içinde

Bu tip insanları biliyorum, birkaç tanesi ile uğraşmışlığım var lise zamanı. Sizden reaksiyon aldıkça, o aynı şekilde davranmaya devam edecek; bakın terslemişsiniz olmamış, hakaret etmişsiniz, görüşmeyi kesmişsiniz olmamış, "Arkadaşım neden böyle yapıyorsun, üzülüyorum, yapma" deseniz zaten anlayacak insan baştan yapmaz; demek ki size kalan hiçbir şekilde tepki vermemek, görmemek. En nihayetinde bıkacak.

İnsan, kendisine en büyük zararı, öfkeli iken verir; bakın ne rezil hale düşmüşsünüz kendi öfkeniz sebebiyle. Ki anlıyorum cidden, olağandır, olur. Ama çözüm istiyorsanız, demek ki yolu bu değil.

Görmezden gelin sonuna kadar. Ortak arkadaşlarınız bir şeyler soracak olursa da açıklarsınız ayrıntı vermeden ve "Açıkçası bu kadar ortada olan bir şeyi, salt karşı taraftan dinleyip beni sorgulamanız da canımı sıktı, üzüldüm. Sizin haklı-haksız ayırımını sadece bize bakarak bile yapabileceğinizi düşünmüş, konuşma gereksinimi bile hissetmemiştim. Her ne ise, artık durumu biliyorsunuz ve bir daha o kızla ilgili bir şey konuşmak-duymak vb. istemiyorum. Cidden böyle şeylere ayıracak zamanım yok" deyip susturacaksınız.

Ha onlar konuşursa konuşsun, takılmayın. Siz oraya arkadaşlıklar edinmeye, milletin full kaprisini çekmeye değil, okumaya gittiniz. Tamam? Takılmayın.

Haklısın ama kıza sövüp saydırmadan da halledebilirdin bu işi. Başından beri açık sözlü ve saygılı davransaydın iş buralara gelmezdi. Sen onun densizliklerine “gerizekalı” deyince kız gülmüş. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. Ona koymaz ki hakaret falan, onun dilinden konuşarak duruma çanak tutmuşsun. Başından beri kurulması gereken cümle şu:

Arkadaş olabiliriz ama beni toplum içinde küçük düşürmen, hakaret etmen beni üzüyor. Devam edersen seninle arkadaş kalamam.
O cümleyi aynen böyle ve değiştirip değiştirip bin farklı şekilde çok fazla kez kurdum. Sonra baktım olmuyor okulda vs hiç yanına gitmemeye başladım. Ama sadece yolda yürürken karşılaştığımızda bile göbeğime laf ediyor mesela. Kızı durdurmak engellemek imkansız yani

Bu tip insanları biliyorum, birkaç tanesi ile uğraşmışlığım var lise zamanı. Sizden reaksiyon aldıkça, o aynı şekilde davranmaya devam edecek; bakın terslemişsiniz olmamış, hakaret etmişsiniz, görüşmeyi kesmişsiniz olmamış, "Arkadaşım neden böyle yapıyorsun, üzülüyorum, yapma" deseniz zaten anlayacak insan baştan yapmaz; demek ki size kalan hiçbir şekilde tepki vermemek, görmemek. En nihayetinde bıkacak.

İnsan, kendisine en büyük zararı, öfkeli iken verir; bakın ne rezil hale düşmüşsünüz kendi öfkeniz sebebiyle. Ki anlıyorum cidden, olağandır, olur. Ama çözüm istiyorsanız, demek ki yolu bu değil.

Görmezden gelin sonuna kadar. Ortak arkadaşlarınız bir şeyler soracak olursa da açıklarsınız ayrıntı vermeden ve "Açıkçası bu kadar ortada olan bir şeyi, salt karşı taraftan dinleyip beni sorgulamanız da canımı sıktı, üzüldüm. Sizin haklı-haksız ayırımını sadece bize bakarak bile yapabileceğinizi düşünmüş, konuşma gereksinimi bile hissetmemiştim. Her ne ise, artık durumu biliyorsunuz ve bir daha o kızla ilgili bir şey konuşmak-duymak vb. istemiyorum. Cidden böyle şeylere ayıracak zamanım yok" deyip susturacaksınız.

Ha onlar konuşursa konuşsun, takılmayın. Siz oraya arkadaşlıklar edinmeye, milletin full kaprisini çekmeye değil, okumaya gittiniz. Tamam? Takılmayın.
Evet bundan sonra tamamen görmezden gelicem arkadaşlarıma da bilmeleri gerektiği kadarını anlatırım görüşmek isterlerse tabi ki görüşsünler buna zaten takılmam. Çok teşekkürler ❤️

Kızın bana görgüsüz diyo bazı hareketlerinin beni aşağıya çektiğini düşünüyorum diyo telefonda konuşurken bizi resmen mekanda rezil ettin diyo ve ben bu kızla sakince mi konuşayım? Ayrıca o kızın benim şahsımı aşağıladığı gibi ben onun şahsını aşağılamadım. Defol git dedim ayrıca ağlaması da kesinlikle gerçekçi değil. Güzellikten anlayacak bi insan değil
Hakedene hakettigi cevabi vericeksin.Sizde vermissiniz.Size nerde nasil davranicaginizi ogretmek onami kalmis.Noktayi koymussunuz.

Bunca zaman katlanacagina ilk hareketinden tum muhabbetini kesseydin keske. Bosuna laf dalasi olmus bir de ustune herkese sizi haksiz gibi yansitmis.

Mübarek sizde tüm arıza tipleri kendinize mıknatıs gibi çekiyorsunuz. Neyse can sıkıcı bir şekilde neticelenmiş olsa da iletişiminiz bitmiş.

E küssenize
Görüşmeyin olsun bitsin
Ben görüşmeyi zaten kestim. Okuda falan katiyen yanına gitmiyodum ama yolda karşılaşınca bile laf sokuyo kız. Bu restorana gitme olayı da şöyle oldu uzun zamandır görmediğimiz bi ortak arkadaşımız vardı o kısa süreliğine şehre geldi. Arkadaş grubunda çıkıntılık yapan ben olmayayım dedim katıldım davete ama rezillik çıkardı

Bunca zaman katlanacagina ilk hareketinden tum muhabbetini kesseydin keske. Bosuna laf dalasi olmus bir de ustune herkese sizi haksiz gibi yansitmis.
Zaten ben aslında muhabbeti kesmiştim ama konuda da dediğim gibi hiç konuşmasak bile yolda karşılaştığımız 2 saniye içinde bile laf sokuyo kendisi

Kusura bakma bir önceki konunda da burada da gördüğüm kadarıyla içi boş arkadaşlıkların var.

Baştan aşağı kalitesiz bir muhabbet ama arkadaşın bir nebze daha görgülü cümleler kurmuş.
Ondan yana ümidim var biraz. O büyüyecek inşllah.

Back
X