Bu tip insanları biliyorum, birkaç tanesi ile uğraşmışlığım var lise zamanı. Sizden reaksiyon aldıkça, o aynı şekilde davranmaya devam edecek; bakın terslemişsiniz olmamış, hakaret etmişsiniz, görüşmeyi kesmişsiniz olmamış, "Arkadaşım neden böyle yapıyorsun, üzülüyorum, yapma" deseniz zaten anlayacak insan baştan yapmaz; demek ki size kalan hiçbir şekilde tepki vermemek, görmemek. En nihayetinde bıkacak.
İnsan, kendisine en büyük zararı, öfkeli iken verir; bakın ne rezil hale düşmüşsünüz kendi öfkeniz sebebiyle. Ki anlıyorum cidden, olağandır, olur. Ama çözüm istiyorsanız, demek ki yolu bu değil.
Görmezden gelin sonuna kadar. Ortak arkadaşlarınız bir şeyler soracak olursa da açıklarsınız ayrıntı vermeden ve "Açıkçası bu kadar ortada olan bir şeyi, salt karşı taraftan dinleyip beni sorgulamanız da canımı sıktı, üzüldüm. Sizin haklı-haksız ayırımını sadece bize bakarak bile yapabileceğinizi düşünmüş, konuşma gereksinimi bile hissetmemiştim. Her ne ise, artık durumu biliyorsunuz ve bir daha o kızla ilgili bir şey konuşmak-duymak vb. istemiyorum. Cidden böyle şeylere ayıracak zamanım yok" deyip susturacaksınız.
Ha onlar konuşursa konuşsun, takılmayın. Siz oraya arkadaşlıklar edinmeye, milletin full kaprisini çekmeye değil, okumaya gittiniz. Tamam? Takılmayın.