- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.779
- 83
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
hepimiz olasılıkları konuşuyoruz,yaşananları 2 tarafada sorsak farklı şeyler duyabiliriz tabi.Ama ben sırf hamile diye kıskandığı için bu tarz şeyler yapılacağını sanmıyorum.Evlenmek cocuk sahibi olmak istiyorsa kiskanmis da olabilir, neden olmasin. Siz kiskanmazsiniz belki ama baskalari kiskanir.
Anladigima gore kendisi de rapor alip memleketine gidiyormus. Sadece konu sahibi tatil yapmiyor ki.
Yazdığınız herşeye katılıyorum.Bir köy okulunda çocuklari egitmek için atanmış iki bayan ögretmensiniz. Fazla yakin olmaktan birbirinizin ters taraflarina sahit olabilir ve sogumus olabilirsiniz bu çok normal. Ama ayni is sorumlulugu ve bir 3. Yok o da sürekli benim basima kalacak bastan tavir alayim demis olabilir. Hamilelik bir bayanin yasayacagi cok guzel bir duygu ama siz kiii çocuklari egiten ögretmen olarak hamileligim kiskaniyo bu kiz bana taktii gibi bir tavir bence bir ogretmene yakismiyor. Tavrim size degil yanlis anlamayin ama cevremdeki tum ogretmenler ben atandim o dersanede calisiyor kiskandi. Ay ben hemen nikah yaptim tayinim cikacak o orda kalcak ustunum ondan. Ay ben hamileyim o daha hamile kalamadi kiskanir beni. Gibi o kadar cooooooook cumle duydum ki. Sizler yeni nesili egiten insanlarsiniz sorunlarinizi konusun. O da size yaptigi ayibi anlar. Dilerim hamileliginizi sorunsuz atlatip bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz :)
Öncelikle geçmiş olsun.Ancak ben size hak veremiycem.Arkadaşınız muhtemelen daha önce yaşanan bazı şeylerden dolayı size kırılmış hatta arkadaşlığınızı bitirmiş gibi görünüyor.Bekar yada çocuksuzsuz ise sizi kıskandığını söyleyenler olmuş,lütfen saçmalamayın!!!Çalışan (bekar ve çocuksuz) biri olarak en çok kızdığım konulardan biri hamile kalan arkadaşların her konuda sınırsız iltimas istemesi.Kimse kimse için çocuk doğurmuyor,hamile olması işini gereksiz ihmal edip iş arkadaşına yüklemesini, onu zor durumda bırakmasını gerektirmez.Öyle insanlar varki tanıdığım yazın çok sıcak işyerinde bayılacak gibi oluyorum hamileliğim riskli diye rapor alıp, ertesi gün uçağa binip alanyaya tatile gidip sonra işyerindekilerin kendisine mobing uyguladığını söyleyen gibi.Tamam hamilelikte hormonlar değişiyor olabilir,zaten çoğu insan bunu bildiğinden özen gösteriyor,ancak bazılarımızda bunu çok abartıyoruz.İş arkadaşım hamile kaldı diye, çocuk doğurdu diye, ekstra izin alıp,rapor alıp gidip,işi bana yükleyip birde yasal izin hakkımı kullanamazsam,kusura bakmayın bende kızarım.Çünkü bekar ve çocuksuz insanlarında bir hayatı var,onlarında yaşamaya ,ailesiyle vakit geçirmeye,dinlenmeye tatil yapmaya ihtiyacı var.İşyerinde herkes eşittir,yasal haklarını herkes kullanır,onun dışındakiler sorun olabilir.Size abartmışsınızdır demiyorum lütfen öyle anlaşılmasın.Sadece şu bekar yada çocuksuz insanların hamile kadınları kıskandığı fikrinin saçmalığını anlatmaya çalışıyorum.Yalnız size sormak istediğim bir konu var.Evinize yakın olan okulda kadro olmasına ve oraya geçme imkanınız olmasına rağmen neden geçmediniz?gerçekten idealist bir öğretmen olarak ordaki çocukları düşünüp köy okulunda kalmak istediğiniz içinmi? Yoksa burda müdür kadrosuda bende ,karışan yok görüşen yok kafama göre takılıyorum, diğer okula geçersem hesap vermem gereken kişi sayısı çoğalacak diye düşündüğünüz içinmi?
Aynen.Rapor alıp tatile gittiğini bildiği halde işlem yapmayıp şimdi ortaya çıkarmaya çalışıyo olması sen yaptın bendede koz var demekten başka bişey değil.konu sahibi kendince elinde koz tutmaya çalışmış.Kimin ne yaptığının hiçbir önemi olmazdı şayet konudaki şahıslar öğretmen olmasaydı.Öğretmen olarak atandıkları okuldaki çocuklara üzüldüm.Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok.O yüzden diyorum herkes öğretmen olamazHay ağzına sağlık.
Konu sahibi eğer anlattıklarının ötesi arkası yoksa sana hak veriyorum ama lütfen evliyim hamileyim diye beni kıskanıyor tavrına girme. Belki önceden bir şeye kırıldı sen farkında değilsin. Belki o da diyor ki "dost olduğumuzu sanıyordum benim kalbimi kırdı". İki yetişkin insan olarak oturup konuşmanız gerekirdi.
Düzenleme: sonradan verdiğin cevapları gördüm yok uçak bileti bilmem ne. O zaman çanak tutmuşsun, şimdi aranız açılınca mı aklına geldi? Kıza etek altından nasıl sopa gösterdin kimbilir de bu tavrı koydu sana. Ya da boşver yaa tamam kıskanıyor seni, kocişinin hamişi.
Özel klinikte minik operasyon geçirdim, gizli kalmasını uygun buldum, dr istirahat önerdiEvet edebilirim zaten.her an bu durumu göz önünde bulunduruyor. Her an açığa alınabilir. Uçak bileti bile kayıtlı. 5 gün rapor aldı tatile gitti.ama hastayım dedi.!
İyide şuana kadar rapor almadım diyor konu sahibi elinde imkan varken düşük tehlikem var diyor. Raporu devlet sorgulayamıyor siz nasıl sorguluyorsunuz anlamıyorum keyfi değil düşük tehlikesi diyor farkındamısınız ? Ayrıca etrafta cins çok bende doğuda memurum ufacık çocuklu kadını gece göreve yazmıyorlar diye millet arkasından konuşuyor. Kime emanet etsin gecenin bir vaktinde çocuğu insanın içinde biraz merhamet olmalı. Ablanın gece gelmemesinden bende etkileniyorum mesela ama o ufacık çocuğun gece uyandığında annesini görmesi benim için daha önemlidir. Dediğim gibi bugün sana yarın bana durumlar. Belki siz yarın hamile olduğunuzda yerinizden kalkamayacak duruma geleceksiniz o zaman arkanızda konuşulan laflar tavırlar sizi rahatsız etmeyecek mi ?Özel klinikte minik operasyon geçirdim, gizli kalmasını uygun buldum, dr istirahat önerdi
Haydi gizliliği geçtim, dişim ağrıdı, yardıma muhtaçtım der.
Tek sen mi zekisin? Müdür oldu zart pırt rapor alıyor, koca okulda tek başıma, tüm öğrencilerin sorumluluğu benim üstümde, hiç mi düşünmüyor beni diye düşünüyordur
Haklı.
Sen kendi çocuğun için endişeleniyorsun, o milletin bilmem kaç çocuğu için birden
Abla, ufak çocuk, emanet ne alaka ya?İyide şuana kadar rapor almadım diyor konu sahibi elinde imkan varken düşük tehlikem var diyor. Raporu devlet sorgulayamıyor siz nasıl sorguluyorsunuz anlamıyorum keyfi değil düşük tehlikesi diyor farkındamısınız ? Ayrıca etrafta cins çok bende doğuda memurum ufacık çocuklu kadını gece göreve yazmıyorlar diye millet arkasından konuşuyor. Kime emanet etsin gecenin bir vaktinde çocuğu insanın içinde biraz merhamet olmalı. Ablanın gece gelmemesinden bende etkileniyorum mesela ama o ufacık çocuğun gece uyandığında annesini görmesi benim için daha önemlidir. Dediğim gibi bugün sana yarın bana durumlar. Belki siz yarın hamile olduğunuzda yerinizden kalkamayacak duruma geleceksiniz o zaman arkanızda konuşulan laflar tavırlar sizi rahatsız etmeyecek mi ?
Müdürmüssünüz aldım cevabımıÇok merak ettim kaçıncı sınıf ve siz raporluyken çocuklarla kim ilgileniyor
Ben öğretmenim. Köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Bu zamana kadar hiç rapor almadım. Hamile oldugumu öğrendikten sonra düşük tehlikesi yaşadım. Doğuda öğretmen olduğum için eşim beni ailemin yanına götürdü.annem bana 10 gün baktı. Sonra çok şükür toparladım geldim görev yaptığım yere.biz okulda 2 öğretmeniz.hem okul arkadaşım hemde normal dosttuk. Ama bu 1p günlük süreçte bana bir geçmiş olsun mesajı dahi atmadı. Raporumda düşük tehdidi yazıyordu sormadı bu ne diye.neyse bana bir anda mesaj atmış.okulun şu işi var evrak işiyle ilgili yap diye.bende bir kere olsun beni sor bir daha bana mesaj atma yazdım. Neyse konuşmuyoruz ondan beri.iki gündür ağır grip geçiriyorum.ilac da kullanamıyorum.bugün okula gitmedim.tam rapor almak için evden çıkarken milli eğitimden aradılar hocam okula gitmemissiniz dediler.bende evet çok rahatsızım raporu göndereceğim dedim.millo eğitimi arayıp söyleyen de bu kız. Bir insan bu kadar vicdansız olabilir mi ya.kendi 5 gün memleketine tatile gitmek için rapor aldı. Bu insanlar ne kadar acımasız ne kadar vefasız olmuşlar.....
Canimmm polemiğe girme boşver.okumadim inan kötü yorumları:) herkes bildiğini yazsin...10 gün az az kanamam oldu.doktor kendi yatak istirahati dedi.o yüzden aldım rapor.Allah kimsenin başına vermesin. Çok zor dönemdi.İyide şuana kadar rapor almadım diyor konu sahibi elinde imkan varken düşük tehlikem var diyor. Raporu devlet sorgulayamıyor siz nasıl sorguluyorsunuz anlamıyorum keyfi değil düşük tehlikesi diyor farkındamısınız ? Ayrıca etrafta cins çok bende doğuda memurum ufacık çocuklu kadını gece göreve yazmıyorlar diye millet arkasından konuşuyor. Kime emanet etsin gecenin bir vaktinde çocuğu insanın içinde biraz merhamet olmalı. Ablanın gece gelmemesinden bende etkileniyorum mesela ama o ufacık çocuğun gece uyandığında annesini görmesi benim için daha önemlidir. Dediğim gibi bugün sana yarın bana durumlar. Belki siz yarın hamile olduğunuzda yerinizden kalkamayacak duruma geleceksiniz o zaman arkanızda konuşulan laflar tavırlar sizi rahatsız etmeyecek mi ?
Canimmm insanlar yargılamayı o kadar seviyor ki.Allah kimsenin başına vermesin düşük tehdidi geçirdim. Doktorum yatak istirahati dedi.ona rağmen çalışamazdim. Allah kimseye yaşatmasın zor dönemlerden geçtim. Zaten her gittiğim doktor da zor dönemden geçtiğin belli kese nin etrafı kanlı dedi. Fiziksel rahatsızlığım olduğu gibi psikolojimde çok yıprandı bu süreçte.konu sahibinin isten kactiğini kim çikardi. kadincagiz hastaymis ve rapor almis.. hemen bir saldirilar. bence köydeki diger öğretmen ne kadar tanidigi varsa topladi, konuya hücum etti
hem müdür yetkiliyim hemde 1 -2 leri okutuyorum.ben raporluyken onun benim çocuklarıma bakması lazımdı ama bakmamış.kendi rapor aldığında ben onun öğrencilerine bakıyorum aynı sınıfa topluyorum hepsini.Müdürmüssünüz aldım cevabımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?