part time iş mantıklı aslında zaten 2. öğretim kendisi.part time iş bulmaz mı??
ya da burs veren kurumlar vardır bir araştırın derim...
biz de anneyi buraya getirmek istiyoruz ama ev kiralarının 500den başladığını duyunca gözü korktu.
iş araştırdık ama o da zor gibi çünkü kendisi ortaokul mezunu, liseden terk etmiş okulu.
yurt konusunda yanılmışım pardon. yurt için 350 gibi bir para istenmiş sanırım 3 aylık alacaklar. onun 100tlsini bulmuşlar kalanını bulamamışlar. anlamıyorum bu kadar mı yoksul herkes:S
gidilen bir kaç yer bursu reddetti direk, bir kaç yer daha var umarım onlardan olumlu cevap gelir.
kız annesine de çok üzülüyor yakın zamanda zatürre geçirdi ayrıca. annem orda sürünüyor, yiyemiyor, beslenemiyor diyor. biz de her ikisine üzülüyoruz ama burs dışında kalıcı bir çözüm bulamıyoruz
kız muhtemelen kendi memleketini kazandığına sevindi, babasının yanında okuyacak diye. anneannesiyle yazın bir kaç gün beraberdik onlar da masraf olmasın istiyorlardı ama kız buraya gelip istenmeyince geri dönmediler. saçma bir durum oldu yani. puanı 240 gibi bir şeydi yanılmıyorsam çok düşük yani ama o ailede kimse okumadığı için bulmuşken kaçırmak istemediler galiba.2 senelik ve i.ö
Aslında kaydını dondurup bir daha hazırlanmayı deneyebilir
Bu yoksulluk içinde değer mi bu kadar masrafa diye düşünmeye başladım :26:
kız muhtemelen kendi memleketini kazandığına sevindi, babasının yanında okuyacak diye. anneannesiyle yazın bir kaç gün beraberdik onlar da masraf olmasın istiyorlardı ama kız buraya gelip istenmeyince geri dönmediler. saçma bir durum oldu yani. puanı 240 gibi bir şeydi yanılmıyorsam çok düşük yani ama o ailede kimse okumadığı için bulmuşken kaçırmak istemediler galiba.
öncelikle bir yanlışı düzeltmek istiyorum arkadaşlar...
harçlar komple kalkmadı yani bedava okumayacağız sadece devlete ödenen kısmı kalktı öğrenim ücreti denen ve okula ödenen miktar yine ödenmek zorunda...
ikinci öğretimlerdeki harçlarda devlete ödenen kısım ayrılmadığı ve ödenen miktarın hepsi öğrenim ücreti diye geçtiği için onlarda bir indirim söz konusu değil...
bu kardeşimize gelince...
okumak güzel ve kadınlar mutlaka okumalı ve geliştirmeli kendilerini ki toplumda yer edinebilsinler hele ki bu kız gibi kendi başına hayatını idame ettirmek zorunda olan birisi mutlka okumalı
ama her zaman önceliklerin hesabı iyi yapılmalı
madem ki 2. öğretim okuyacak o zaman gündüz çalışılabilecek iş bulabilir
ya part time iş bulabilir hatta full time bile bulabilir tabii okuyacağı bölüme bağlı...
burs veren kurumları araştırsın gerçi anne ve-veya babanın maaş bordrosunu istiyorlar eee senin ailen çalışıosa sana yardımcı olur denip verilmeyebiliyor
Allah yardımcısı olsun tüm okuma şevkinde olup da zorlananlara...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?