Bu kontroller beni öldüren...

• Konu Sahibi Konu Sahibi gothic_masal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gothic_masal

Ziyaretçi
selam! ben adını söylerken bile huzursuzlandığım lösemi denilen hastalığın tedavisini gördüm tedavim 2 yıl önce bitti. kontrollerim önce ayda 1di sonra 2 ayda bir oldu ve şu an 3 ayda bir kontrol gidiyorum.. hastane il dışında olduğu için annemle gidiyoruz beni tek göndermiyor. fakat kendisi hastanelere karşı artık o kadar çok nefret doldu ki, bütün gün otobüste giderken olsun hastaneden çıkışta olsun sadece bu bir kontrol olduğu halde stres yapıyor. ve bütün stresi bana yansıyor kontrole gitmeden 1 hafta öncesinden itibaren nefes alamamaya başlıyorum hep gecelerde ağlıyorum yalnız kalmak istiyorum kapalı ortamlarda sıkılıyorum gereksiz huzursuzluklar çıkarıyorum... annemden başkasıyla gitme şansım yok (babam makedonya'da) ne yapıp nasıl rahatlamalıyım. bi çözüm yolunuz var mı...

Çok geçmiş olsun arkadaşım:teselli:
Ne güzel sağlığın iyiye gidiyor demekki kontrollere daha uzun aralıklarla gitmeye başlamışsınız.
anne için de hiç kolay bir durum değil. Allah korusun seni kaybetme korkusu yaşamış.
O yüzden böyle davranıyordur. Elinde olmadan...
Annenle konuşmuşsundur muhakkak. Bir de gittiğin hastanenin psikoloğundan yardım istesen.
Hem seninle hem annenle konuşup sizi rahatlatabilir, doğru yolu gösterir.
Sen kendini sakın üzme, sıkma canım.
Bir an önce sağlığına kavuşmaya çalış.
Bugünlerde gececek inşallah.
Allah şifa versin.a.s.a

Rabbim acil sifalar versin canim...:Saruboceq:
Bence annende sende karsilikli konusarak bu sorunu halletmeniz daha iyi olur..

Ikinizde stress yapmamayi digerini huzursuz etmemeye gayret edin!
Ana yüregi canim onun gönlü dayanmazki seni bir baskasinla hastaneye yollamaya, ondan bunu bekleyemezsin..

Konus annenle Sen böyle pipirikli davrandigin zaman banada yansiyor huzursuz oluyorum de...mutlaka anlayis gösterecektir..a.s

Allah beraberiniz olsun...Annen icinde kolay degil gülüm:teselli:

Cok cok gecmis olsun.
Zor günler yasamissin ve azamiye inmis o günlerin.
Sunu unutmaman gerekiyor, bu tür hastaliklarin en büyük ilaci MORAL,dir.
Insan kendi moralini koruyamazsa,baskalarida o kisiye yardimci olamaz..
Madem cok streslisin,hastaliginda kesfedemedigin seyleri simdi kesfetmen gerekiyor.
Aglamak yada bir takim seylerin acisini kendinden cikartmak nekadar saglikli?
Esref arman diye bir adam var ve bu adam bu zamana kadar hic görmemis,gözleri görmüyor cünkü ve ona ragmen resim yapiyor,görmedigi günesi,görmedigi denizi,görmedigi doganin resimleri yapiyor.Demekki hayati karanlikta olsa,bir aydinligin beklentisi icinde.
Bence sende sagligina hazir kavusmusken,moralini kaybetme..Seni sevem ailen yaninda,cok sükür sagliginda iyiye gidiyor.Varsin 3 ayda bir kontrollerin olsun degilmi?
Nefes aliyor isen,her aldigin nefeste gülmen ve sükretmen gerekli..

Sevgiler.

cnm öncelikle geçmiş olsun.lösemiyle ilgili tedavin başarılı olmuş çok sevindim.tıp çok ilerledi.eskisi kadar korkulacak bir hastalık olmadığını biliyorum.ancak bu arada bence psikolojini ihmal etmişsin.yaşadığın endişeli zamanlar ruhsal sağlığınada haklı olarak zarar vermiş.bu çok normal.sanki biraz depresyon belirtileri gibi geldi bana şuan hissettiklerin.çok önemli bir rahatsızlığın üstesinden gelmişsin.geleceğe umutla bakmak için bir sürü sebebin var.annenin stres yaşaması da çok doğal,bunu sana yansıtması yanlış.belki herikinizde psikolojik destek almalısınız.sorunun çoğu bitmiş azı kalmış.sevgiler

çok çok geçmiş olsun canım benim
ah bilirim o kontrol sıkıntısını,stresini
günler öncesinden başlar,uykuları kaçırır
anneciğini o kadar iyi anlıyorum ki
ama işte o anne
anne kıvrım kıvrım kıvransa da dümdüz kalmak zorunda
annelik sıfatı insana zırh geçiriyor
ben anneyim...
içim dağlansa da evladım için dik olmalıyım dedirtiyor
ama belli ki anneciğin çok hassas
konuşsan diyorum.hastalık senin çünkü
sana ait...
sıkılmaman,üzülmemen,bi de anneciğinin stresini düşünmemen gerektiğini söylesen
işe yaramaz mı ki...

bakın aslında kontrollere babamla giderken sorun yok yani o makedonya'da değilken. ben hiç stres yapmıyorum kan aldırıyorum sonuçlarını doktorum inceliyo bitiyo hastanede işim sonra kızılaya gidip arkadaşlarımla takılıyorum felan... geri dönüyorum ama annemle giderken öyle olmuyo annem sinirden stresten türlü tuhaflıklar yapıyo anne diyorum niye stres yapıyorsun kan aldırıp dönücez aman diyo bıktım hastaneden... o an demek geliyor ki içimden gitmeyelim anne hastaneye felan kontrole de ihtiyacım yok benim.. annemle konuşuyorum tabikide anne diyorum ben zaten moralimi bozuyorum gidicez diye sen de böyle yapınca daha çok üzülüyorum zehroluyo gün.. dinlemiyor.. onu duymamaya çalışıyorum bu sefer içim benim rahat olmuyor..

sanırım ankaradasın.hastaneden çıkıp kızılay a iniyorum dedin de
hastane il dışında mı yani nasıl oluyor anlamadım
yalnız gitmeni taviye edecektim
madem annenin sıkıntısı seni bu kadar etkiliyor

hastanem ankarada ama ben boludayım : )) tek başıma gidebilirim diyorum o zaman da izin vermiyor bulamazsın diyor aslında 7 yıldır yolları o kadar ezberledim ki..

canım benim çok geçmiş olsun
açıkcası sen yapılcak şeyleri yapmışsın hissettiklerini annene anlatmışsın....
çok gewçmiş olsun
o uğursuz hastalık uğramasın bir daha yakın semtine bile
Allah kimseye yaşatmasın.......

çok geçmiş olsun,
o kadar badireyi hep beraber atlatmışsınız,
olumlu sonuca ulaşmışsınız çok şükür ,
lütfen bunu dert etme kendine ,
anne olmak ne zor bir bilsen,
saçının teli kopmasın diye titriyoruz ,
sıkılması , stres yapması normal,
hasta olmayı,bütün bunları yaşamayı kim ister,
allah kimseye yaşatmasın,
sen de üzme kendini ,
onca şeyden sonra bu dert değil,
ilk mesajında yazdıklarını ,yaşadıklarını,
inan annen de yaşıyor , belki de daha fazlasını ...

marulcum haklısın biliyorum o anne haklısın endişelenicek. fakat ben de 7. yılımı doldurmuş bi lösemi hastasıyım. şu an kimsenin stresini çekemiyorum, o durumda değilim yani. bana destek olması istiyorum. fakat o yaptığı stresi bana yansıttıkça olmuyor. inanın 7 yıldır tek arkadaşım bile yok en yakın arkadaşlarım annem kardeşim ve bi kaç kuzenim.. onların desteğine benim ihtiyacım var işte

Geçmiş olsun canım. Şükürler olsun ki tedavi olumlu sonuçlanmış ve en zor günleri
atlatmışsınız. Bu günler de geçecek ve en kısa zamanda kontrollerin bitecek veya daha
uzun aralıklarla olacak. Tatlım bildiğim kadarıyla bu ve benzeri hastalıklarla savaşırken
ailece psikolojik destek alınması gerekiyor. Şimdiye kadar böyle bir yardım almadıysanız
en kısa zamanda annenin bir uzmana gitmesi gerekiyor. Eminim çok faydası olacak.
Annenin rahatlaması - senin stresini de ortadan kaldıracağına göre ihmal etmemelisiniz.
Herşey gönlünce ve çok güzel olsun canım.
a.s.

geçmiş olsun öncelikle, zorlu bir hastalık atlatmışsınız.
doktorunuzla mutlaka ki 7 yıldır az çok bir samimiyetiniz olmuştur.
ondan yardım isteseniz, annenizle konuşsa.
mesela dese ki; kızınızı kontrollere yalnız istiyorum, çünkü kendi başına yetip yetmediğini, nasıl başa çıktığını görmem lazım falan dese olmaz mı acaba

Gelmiş geçmiş olsun evlerden uzak olsun...çok sevindim sen de kurtulmuşsun...ama annen için de zordur tahmin ediyorum...çnkü ben de hastayken annem benden daha çok endişeleniyordu..bence onunla konuşmayı dene bunu sana yansıttığının farkında değil belki de...

öncelikle çok büyük geçmiş olsun cnm çok şükür atlatmışsın bundan sonra senin ağlaman değil gülmen gerekir çiçeğim :1hug: dua etki kurtulmuşsun
2 senelik bi tedaviden sonra mutlu olmak için hep senden kötü durumdakileri düşün ve şükret ya hala hastanede olsaydın ya kurtulamamış olsaydın binlerce diyaliz hastası insan haftanın 3 gününü hastanelerde geçiriyo onlar ne yapsınlar
sen yine 3 ayda bir gidiyomuşsun ne mutlu sana kaydirigubbakcemile5
Rabbim tekrarını göstermesin inşallah seni sevdiklerini bağışlasın ve inşallah senede bir defaya indirsin kontrolllerini a.s.

ayrıca sana bi tavsiye bunu ezberle ve mutlaka oku emi kaydirigubbakcemile5

İçi sıkılanlar, başı daralanlar,Kalbi sıkışanlar bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

İNŞİRAH SURESİ

Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1. Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2. Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3. Ki o, senin belini bükmüştü;
4. Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5. Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6. Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7. Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8. Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın inşallah.

Yapacağın şey ya annenle oturup konuşmak, rahatsızlığını dile getirmek, anlayışlı olacağını düşünüyorum...

Ya da bulunduğun bir yerde bu konunun uzmanı bir doktor varsa, o doktora kontrole gidemez misin? Elbette kendi doktorunla konuşup karar vererek.

çok çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatymasın inşallah :Saruboceq:
kendince haklsıın sıkılıp bunalabilirsin ama annen napsın işte ana yüreği hala bizleri bebek görür :1hug:

canım çok geçmiş olsun,geçmiş gitmiş zaten çok şükür:Saruboceq:
burda o kadar dert oluyo ama bir hastalık konusu görünce benim içim cız ediyo diğer herşeye bi çözüm bulunur,sağlık herşeyden mühim
arkadaşlar önerilerini yapmışlar katılıyorum ben de dr la konuşsun, ama sen de biraz kendini telkin etmeye,
toparlanmaya bak artık. iyileştim de kurtuldum de aman annem konuşsun de ben keyifli davrandıkça rahatlar de,olumlu düşün,anlarım seni yorulmuşsun bıkmışsın ama kaç yaşındaki anneye huy değiştirmek nerdeee senin aman boşver deyip olumlu düşünmen nerde.tak kulaklığını otur meselaa.s
sevgilerra.s.

canım arkadaşların hepsi haklı.anne yüreği.kesinlikle ondan bu kadar gergin.sana yardımcı olabilecek tek kişi yine o.annenle konuş.o stres oldukça bundan etkilendiğini söyle.en doğrusu bu bencede.çok zorlu bir süreçten geçiyorsunuz.allah yardımcın olsun.büyük geçmiş olsun.inşallah en kısa zamanda atlatıcaksın.sana acil şifalar diliyorum.inankı insanın en yakını hastalıkta sağlıkta annesi. :teselli: :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…