Bu konu artık çok sıktı ne yapmam gerek ?

Ya çünkü aldıkları ev ortada düzen orda .İstanbul kadar hayat zor değil .ben bu konuda hep düşünmek zorundayım napayım . Artık çok bunaldımm hayatım hep zor olmak mı zorunda
Öyle bir mecburiyetiniz yok. Ev kiraya verilir konu kapanır. O son düşünülecek şey.

Burda okuduğum konulardan da tedirgin oluyorum . Ne bileyim ailesinin olduğu şehirde yaşarsam hiç bir zaman aile gibi olamayacağız.
Babamın ailesi bende travma yarattı Mune Hanım gerçekten arkadaşlarım bile farkında ama anlatınca da hak veriyorlar .
Erkek arkadaşınızın huyunu suyunu bilemem ama 2 yıldır görüşüyorsunuz mutlaka karakteriyle alakalı bir izleniminiz vardır, annesini sevmesi hürmet etmesi güzel ama anneye bağımlı, sülaleye düşkün biriyse evet maalesef onun şehrine giderseniz asla özeliniz olmaz, annenizin kaderini yaşarsınız, çalışma hayatınız sekteye uğrar mı, sizi eve ve kendi ailesine mi mahkum eder bunlar hep soru işareti🙄

Kaldı ki siz ilişkinin başından beri kararlarınızda netmişsiniz, erkek arkadaşınız bir öyle bir böyle tutarsızmış, kararınıza saygısı da yok, aşık olmak sevmekle bitmiyor iş, bence siz aklınız mantığınız ne diyor, evlenirseniz ne olur‘la alakalı hisleriniz ne diyor ona göre ölçün tartın, aklınıza yatmıyorsa ne siz üzülün ne erkek arkadaşınız, daha fazla uzatmadan herkes yolunu çizsin.

Ya ben daha ilişkinin başında bile okulu bitirip İstanbula gidecem dedim .Sonradan karar verseydim tamam o haklıydı ama ben dedim sonuçta . Yani bilmiyorum her konuda şansız olduğum gibi özel hayatım da problemli maalesef

Hepimizin önüne büyük kücük sorunlar cikiyor. Önemli olan onlari nasil yönettigimiz. Suclamalarin ve manipulasyonlarin önünü kesmeseniz iliskiniz devam ettigi sürece bu devam eder. O yüzden bu süreci iyi gözlemleyin

Herkese merhaba Sevgilimden çok bunaldım ki sürekli beni suçlamasından baskı yapmasından .

kısaca anlatayım olayı size .memleketten Annesi geldi sevgilimin yanına sevgilim çok ısrar ediyor hadi beraber görüşelim diye.Ben de bu konuda ailemle daha ailesi bir araya gelmeden tanışmak istemiyorum . Yani bunu söylüyorum ama kendisi anlamıyor ısrarla .20 yaşındakiler bile gidip geliyor ailelerin yanına ,annem bu kadar fedakarlık yaptı (ev almasına yardım etti )bana hiç mi kıymeti yok ,sen kötü kaynana görmedin .kınadığjm insanlara benzemeye başladın falan falan..

ben de kaynananın kötüsüne gerek yok senin tavırların yeter zaten ortalığı karıştırmaya dedim .konuşmuyoruz şu an .Ya ben mi abartıyorum Allah aşkına . Bu konuda zorlanır mı insan

Ben yerinde olsam görüşmezdim. benim 1 senelik arkadaşlık üstüne 1.5 sene sevgili olduğum, kendi aramızda ileride hayatımız düzene girince evleniriz diye konuştuğumuz sevgilimin annesiyle, annesi ve eski sevgilim tanışmayı çok istediği halde görüşmemiştim, tanışmadım. Benim tanışmak istememe nedenim, özellikle mesafeli olmak istediğim içindi, ne kadar yakın, samimi olunursak, bizim ilişkimize yorum yapar, karışır diye düşünüyordum. Çünkü benim annem, babamın ailesine karşı mesafeli olmuştur evliliği boyunca ve bizim eve hiçbir zaman babamın ailesindeki herhangi bir sorun yansımadı. Birde benim eski sevgilimin annesi, büyük oğlunun ilişkisi ve sevgilisi hakkında çok yorum yapan bir tipti, benin kulağıma yaptığı yorumlar hep geliyordu, eski sevgilim anlatırdı hep olanı biteni, bu da tanışmama nedenlerimden biri olmuştu.

Tanışmak içine sinmiyorsa görüşme bence.

Hepimizin önüne büyük kücük sorunlar cikiyor. Önemli olan onlari nasil yönettigimiz. Suclamalarin ve manipulasyonlarin önünü kesmeseniz iliskiniz devam ettigi sürece bu devam eder. O yüzden bu süreci iyi gözlemleyin
Evet gözlemlemeye çalışıyorum bilinçliyim bu konuda ama biraz akışa bırakmam gerek sanırsam ..

O yüzden ailesiyle aynı şehirde yaşamak istemiyorum ilerde .
Tanışmadan soğutmayı başarmış annesinden. Aileye eşini değil de potansiyel düşman getirecek gibi davranan erkeklerle anlaşmak çok zor. Paranoyakça geliyor bana bu tavırlar.

Erkek arkadaşınızın tanıştırmak istemesi bana gayet normal geldi. İstemeyebilirsiniz ama öne sürdüğünüz sebep çok saçma bence. Asıl aileler tanışmadan iş ciddiye binmeden sizin tanımanız gerekir ki önce kendi görüşünüz oluşsun. Erkek arkadaşınızın zorlaması yanlış ama orası ayrı

Herkese merhaba Sevgilimden çok bunaldım ki sürekli beni suçlamasından baskı yapmasından .

kısaca anlatayım olayı size .memleketten Annesi geldi sevgilimin yanına sevgilim çok ısrar ediyor hadi beraber görüşelim diye.Ben de bu konuda ailemle daha ailesi bir araya gelmeden tanışmak istemiyorum . Yani bunu söylüyorum ama kendisi anlamıyor ısrarla .20 yaşındakiler bile gidip geliyor ailelerin yanına ,annem bu kadar fedakarlık yaptı (ev almasına yardım etti )bana hiç mi kıymeti yok ,sen kötü kaynana görmedin .kınadığjm insanlara benzemeye başladın falan falan..

ben de kaynananın kötüsüne gerek yok senin tavırların yeter zaten ortalığı karıştırmaya dedim .konuşmuyoruz şu an .Ya ben mi abartıyorum Allah aşkına . Bu konuda zorlanır mı insan
Ona fedakarlık yaptıysa sizi ilgilendiren bir şey yok erkek arkadaşınız ağır manipülasyoncu farkında mısınız ? En iyisini yapıyorsunuz hiç yüz göz olmayın zamanı gelince tanışılır

Açıkaç söyleyim uzaklaşın. Bazı erkekler mikser gibi siz iyi olduğunuz halde arayı bozuyor. Bunun evlilik kısmında hiç huzur bulamazsınız. Kendinize kötülük etmeyin. Çünkü bunun ilerisinde sizi nankörlükle suçlayacak. Salım gitsin anasının dizinin dibinde otursun düşünsün.

Tanismayin hic olumlu sonuclar cikmiyor.haklisiniz tanismamak da. Tecrube ile biliyorum :)

İlişkinizde ilerisi için sıkıntılarınız var ve şimdiden saçma sapan şehir konusunda aile konusunda sıkıntılı, baskıya uğramış ve mutsuzsunuz. Ayrılsanız belki size daha uygun birisini bulursunuz. İlişkiyi bitirmek için illa her şeyin bitmesi, sevginin tükenmesini beklememek gerek. Zaten ileride sıkıntılı ve mutsuz olacaksanız mantıklı karar alıp hayatınızdan çıkarmak mantıklı olabilir

Suçlaması,baskı yapması evet yanlış ama sizin davranışınız da bir garip. Ailelerden önce sizin tanışmanız gerekir,bir bakmanız gerekir,belki içinize sinmeyecek. Hemen aileler devreye sokmaya ne gerek var?” Aileler tanışmadan ben ananla tanışmam” diyen erkek olsa ne düşünürsünüz? Adam benimle ciddi değil dersiniz bence.
Hayir. Butun benden kucuklere tavsiye olarak soylemisimdir. Asla ama asla kayinvalideyle vs sevgilinin ailesinden kimseyle aileler hep birlikte tanismadan once tanismayin. En dogrusunu yapiyorsun konu sahibi. Yamyam gibi kayinvalideler kizlari onden gerek psikolojik siddetle gerekse yalandan güzellikle avuclari icine almaya calisiyorlar. Kizi yalniz taniyinca arkasinda ailesi yokmus gibi muamele çekiyorlar. Kendi ailenden ayri bir muhabbet gelisince onlarla seni ailenden ayri gorup degerlendiriyorlar. Hic gerek yok. Ailen tanisana kadsr sakin gorusme

2 yola yakın ilişkim var. Annesiyle tanışırım tamam benim için problem olmaz ama kararıma düşünceme saygı duymadığı için aslında istemiyorum . Bir de bazı konularda düşündürüyor beni anlatayım size . O ailesinin olduğu şehirde kalıyordu .Biraz da benim için İstanbul’a gelmiş oldu .Her gün bu şehrin zorluğundan bizi burda yaşamaya zorlamamızdan dolayı beni suçluyor .Ben de açıkçası ailesinin olduğu şehirde yaşamak istemiyorum . İlerisi nasıl olur diye tedirgin olduğum için hemen ciddi bir adım atmak istemedim .
Asiri mantikli davraniyorsun. Burdaki o kayin aile magduru konulardan acmak istemiyorsan su an bazi kisilerin "sacma" dedigi o fikirlerinde israrci ol. Asla ailesiyle ailenden once tanisma ve asla ailesinin memleketinde oturmayi kabul etme. Ne o öyle kendi aileni hice sayip arkalarindam is cevirir gibi gidip kaynanaya kendini tanıtmalar. Kaynanalar direkt kendini bana begendirmeye calisiyor gozuyle bakiyorlar bence. Onun ailesinin, evlenene kadar muhatapi senin ailen. Annenle de birlikte tanissin mesela. Kabul ediyo mu beyefendi??

Haklısınız tabi ki. Hazır hissettiğinizde tanışırsınız. Zaten istesenizde baskı yaptıkça insan soğuyacak. Sevgilinizde dediğiniz gibi daha çok kötü kaynana rolü var :D Kınadıklarını hiç kınamasın başına öyle biri gelir ki şaşar kalır öyle. Anacı olduğu kesin yol yakınken dönün derim.

Tavrınız garip geldi. Annesiyle tanissaniz ne olacak o kadar ısrar etmiş. Zaten sizin ailenizle toplu tanışma yapılmadan önce senin aileyle tanışman daha mantıklı.

Siz böyle ıstıosanız çok haklısınız

Back
X