Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Otobüslerin ön koltukları sizin hakkınız, kocaman yazıyor ön taraflarda. Öyle olmasa bile kötü oluyorsam yer isterim. Kimsenin bana incelik yapmasına gerek yok bir hakkım var sonuçta ve zorla insanlığı öldürmemeye çalışıyorum:) Ki elim kolum çok dolu olduğunda başında beklediğim insanın kucağına eşyalarımı bırakmışlığım, başımda bekleyeninde çantasını almışlığım çok oldu.

eşinizin abisi bile sizin hamile halinize acıyıp arabayı size geri verme gereği duymazken otobüste insanların acımaması pek de anormal sayılmaz bence.

Eşinin abisinden geçtim eşinin kendisi neden böyle yapar ki? Konuyu okuyunca düşündüm de 6 aylık hamile bir düşmanım bile olsa otobüste gitmesine içim elvermezdi. İnsanın hayat arkadaşı nasıl bu derece öküz olabilir?

ben nisanda ameliyat oldum tüpüm alındı benim için bol ağrılı bir süreçti ki ağrılarım hala oluyor. 10 gün raporum bitince işe devam ederken bilenler olduğu halde bana yer vermedi o halimle bir saat ayakta gittim geldim ne hallerde neler yaşadım

Aslinda ben ne zaman dolmusa otobuse binsem yanimda 3 yasindaki oglum varsa mutlaka yer veren olur.cocuklu bayanlara hamilelere genelde yer veriyorlar ama tabi yasadigin yerle de alakali olabilir. Bu arada eger abisi keyfinden aldiysa arabanizi esinize cok kizdim.rahat rahat arabayla gitmek varken otobuslerde bu eziyeti cekiyorsunuz

ülke insanın birbirine sevgisi saygısı hoşgörüsü yani insani duygularının hiçbirisi kalmamış sorun bu

baby loading gibi seyler yazmalısın gaz gibi duruyor :))))

Herkes bencil artık, yardımsever olsam ne olacakki bana bir faydası mı var kafasında millet.

Kimse kendi rahatını bozmak istemiyor, aksini enayilik olarak görüyor.
Ben dibine kadar o enayilerden biriyim:)

Şimdinin erkekleri de bir tuhaf. Hamile kadına yer vermemek için başını öteki yana çeviriyor çoğu.

Bira göbeği mi ))
Canım kimsenin yer vermesini beklemene gerek yok. Otobüste yaşlı-Gazi-hamileler için ayrılmış koltuklar var. Orada oturan birine o koltuğun sizin hakkınız olduğunu söyleyip bi güzel oturacaksın. Ha ben böyle bişeyle hiç karşılaşmadım ama yaparım yani :)

Bende kimseye yer veremiyorum omurga problemim var ve bu konuda laf sokanda dik dik bakanda oluyor acikcasi hic umursamiyorum disardan bakildiginda dinc ve saglikliyim bir yildir yoldan kurtulmaya calisiyorum olmuyor toplu tasima konforu malesef sifir trafikte eklendiginde yerinizde olsam otobustekilere kizmam arabayi almaya calisirim esiniz sizi umursamazken kimden medet umuyorsunuz su an dincsiniz iki ay sonra ne olacak

yer iste bacım insanlar gerçekten dalgın oluyor.... ben otobüsteyim karşımda hamile kadın bakıyorum ama onu görmüyorum o an kafam o kadar dolu ki neden sonra ayyy hamile bu deyip lap diye fırladım yerimden ama kaç durak gittik öyle.... yani kafalar bi dünya gerçekten... yer isteyin hem bu bahsettiğim kadın baya doğurdu doğurcak vaziyetteydi ama diyorum yaa kafalar çok dolu o gün yetişmesi gereken bir dünya stresli işi düşünürken ben aslında çevremdekileri görmüyorum bile çarpmayacak kadar görüyorum insanları.... eee herkez mi aynı canım diceksiniz ama ben duyarlı olmaya çalışan biri olarak böyle olduysam herkeze olabilir diye düşünüyorum.... yer isteyin.... ben bazen gençlere rica ediyorum ayakta yaşlı varsa tanımasamda nolcak ki yani... yer veriyolar daha tersleyenine denk gelmedim çok şükür....

o konuya hiç girmedim bile çok haklısın.
kendi dibindeki insan böyleyken dışarda başka öküze gerek yok.

genelde bayanlar yer veriyor böyle durumda ben şahsen öyle yapıyorum neden derseniz en iyi biz birbirimizi anlıyoruz geçen gün hafta sonu çocuklarla metroya bindik biri kucağımda biri elimden tutuyor bir öküzde yer vermedi ..iş dönüşü de metroyu kullanıyorum çocuklu hamile ayakta birini görürsem hemen yer veriyorum başımıza geliyor çünkü..birde dikkat ediyorum oturanlar genelde genç erkek birde ortaya kadar ayağını uzatır bacak bacak üstüne atar adamlık mı bu

Yaşadıgımız yerle çok alakası olduguna katilıyorum. Mesela burasi küçük bir sehir. Otobuslerde kadınlar erkeklerle yan yana oturmaz. Arada bi otobuse binince bakıyorum. Erkekler tek sıra dizilmiş. Sonra bi saga sola bakıyorum cik cik cekiyorum. Tabi o arada bi kac kisi fark ediyo hemen arkalara geçiyor.
Gećmedikleride oluyor. O zamanda ben rica ediyorum. Siz şu soyle arkadaki beyfendinjn yanına gecebilir misiniz diye.
Aslinda biraz tuhafta bir durum.
Şahsen ankarada kadin erkek yanı diye bakmazdım. Boş yer olsunda çamurdan olsun derdim
Ama burasi böyle bir yer işte...

Bu arada hamileyken baktım kimse bana yer vermiyor. Arıyordum annemi 2 dk konusurken konu illaki bebege kontrollere geliyor. Ee tepesinde oturdugum adamda duyuyordu. Sonra telefonu kapatınca ufaktan kalkıyordu
Bazende sırf anlasınlar diye elimj belime koyardım...
Çok saygısız insanlar var gerçekten...
Hayır yer vermedikleri birsey degilde sallana sallana kafalarinda kusacak duruma gelirdim...

geçen aynı olayı ben yaşadım uçaktan indik servise bindi yolcular. bir tane anne kucagında bebeği uyumuş iki eliyle ona sarılmış bebeğini tutuyor, yani hiç bir şekilde tutunamıyor. zaten uçaktan yeni inmişsin baya oturmuşsun gideceğin servis en fazla iki dakika sürsün. o anneye yer vermedi ya kimse en arkadaydım da bir şey de diyemedim ama sinir olup durdum. çok acayip hale geldik.

ben birgün annemlerde kaldım. ordan otobüsle 1 saat falan iş. tıka basa dolu oluyor. üst üste geliyoruz nerdeyse. o yüzden oturdum mu kalkmam genelde. neyse o vakit hamileyim de daha yeni yani. bir abi bindi iki büklüm, engeli var. otobüs tıka basa dolu. hiçbir erkek kımıldamıyor. (hani erkek bayanı da şöyle ayırt ediyorum. kalabalık da kadınlar resmen taciz ediliyor. ) ben kalktım gel abi dedim adam daha kibar kibar yok abicim sen otur diyor.aa olmaz dedim. tam gelirken dinç mi dinç tosbik bir abla kapmasın mı yeri. dedim ki hayır ben sana yer vermedim çekil bakalım. abiyi oturttum. insanlık hiç kalmamış hiç hamile hamile çok gidip geldim ayakta. sadece bir bayan dedi ki hamile misin sen. ewt dedim. kalktı kadıncağız. olmaz oturun dedim . o da aaa olur mu sen hamile hamile ayakta gidicen ben oturucam olmaz öyle dedi. yolumda uzaktı bir sevindim ki sorma gitsin. 3 yıl oldu . Allah razı olsun o kadından.

NOT: Gün gün gezen ablaların, arkadaşların; okul çıkışı, iş çıkışı gençlerden yer beklemelerine uyuz oluyorum o ayrı konu

bu arada ben bir adam görmüştüm metroda

hamile birini fark etmemiş sonra görmüş kadından beş kere özür diledi geç yer verdi diye

kadın bile mahcup oldu

bu arada burada bir konu vardı kış kalın paltoların altında kimse hamile olduğumu da anlamıyor diye

bir de tersi var arkadaş hamile değildi ama hamilesin diye yer vermişler bozulmuştu

Ben bir kere göbekli bir kadını hamile zannedip yer vermiştim. Kadın verdiğim yere oturmadığı gibi kötü de bir bakış fırlattı.

O zamandan beri yer vermeden önce emin olayım istiyorum. Bol giyiyorsanız anlamamış olabilirler.

Kasti olarak yer vermeyenler konusunda haklısınız. İnsanlar vurdumduymaz ve bencil olmuşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…