Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Hamile oldugun bes belli yani insanlarin ici kartlanmis. Türkiyede metrolarda isaretlenmis hamileler icin yer bar otobüslerde yokmu bundan? Ben yurtdisindayim da ondan soruyorum. Ben oglum 3 aylikken istanbula gitmisdim arkadasimla orada herkes bize yer yapti oglum kucagimdayken yada bebek arabasindayken hatda bebek arabasindayken hic te yer yapmalarina gerek yoktu söyledim de zaten gerek yok diye siz oturum genede oturmamizi istediler sagolsunlar. Benim sikayetim asansörlerde vallah yürüyen merdivenler var tekerlekli arabalar ve bebek arabalar icin cok tehlikeli yürüyen merdivenler ama insanlar metrodan inince asansör kapisina ucusuyorlar ve bebek arabali oldugumuz icin bide önümüze geciyorlar bende buna sinir olmustum

İnsanlar çok duyarsız gerçekten ama öncelikle senin eşin bile sana çocuğuna acimamisken diğer insanları çok takmamak lazım. Kalbini kırmak istemem ama esin çok ayıp etmiş

Bu yer verme olayı da iki ucu şeyli değnek resmen. Versen bi dert vermesen bi dert.

Ben neredeyse 30 yaşına geldim ama küçük gösteriyorum. Lise öğrencisi dolu otobüste bile benim tepeme binip cık cıklıyorlar genelde. Arkamdaki küçücük çocuk halbuki.

Bunun yanında böyle cıklayan, delercesine bakan, yanındakine anlatıp, "gelinim sen anla"cılık yapan, memesini omzuma bırakan kişilere asla yer vermiyorum. Çünkü saygısızlık yapıyorlar. Üstelik kullandığım otobüs dakika başı kalkıyor ve ilk duraktan biniyorum. Bir dakika beklese boşa binecek ama yok.

Sadece hamilelere ve çocuklulara yer veriyorum bende. Hatta geçen gün kadıncağızın biri hamile, en az sekiz aylık, kucağında da minik çocuğu var. İki yaşında falan. Kızcağız kendi oturdu, poşetleri var, kucağında yer yok, çocuğu da yanına oturttu. Size yemin ederim akbaba gibi üşüştüler kadının başına. Sonunda da çocuğu kaldırmayı başardılar. Ben de arkadan onlara söylendim. Çocuğu da kendi kucağıma aldım.

Yine bir gün hastane otobüsünde bir genç var 17 - 18 yaşlarında. Ameliyat olmuş kontrole gidiyor. Annesi anlatırken duydum. Yine tepesine bindiler. Çocuk kafasını kaldıramıyor. Onu da kaldırdılar, bu sefer de ona yer verdim. İnsanlar çok vicdansız gerçekten. Sırf bu antipatikler yüzünden insanlar yer vermez oldu bence.

Canim ben 9 aylık hamile idim devasa gobegim ile hergün hastaneye gidiyordum babami ziyarete.. hep ayakta gittim tek bir sefer oturmadim 2 hafta boyunca :)

Senin hamileligin belli ama zor canım artık yer vermek saygı vs yok.. düşsen taksiye binseydi derler..

Ben yaşlı çocuklu vs herkese yer veririm ama hicccc rahatsız olmadan oturan öyle çok genç var ki..

4 yaşında kizimla minibüse biniyoruz çocuk yaprak gibi savruluyor yine yer veren yok..
Bazen şoför uyarıyor cocukluya yer verelim diye..

Geçenlerde kayinvalimle bi yere gidiyorduk. Oğlum babannesine çok düşkün onun yanından ayrılmaz. Yaşlı kadın 2 yaşındaki çocuk kucağında otobuse bindi ama bizim gözlüklü çok cool olan genç bir tayfamiz tam önlerinde olmamıza rağmen yer vermedi. Hiç bu kadar sinirlenip uzulmemistim.

Şuan giyimimden dolayı dışarıda farkedilmiyor hamileligim bana yer vermelerini asla beklemiyorum zaten. Dokuz aylık hamileykende ayakta gittiğim oldu. Dinç gebelik geçirdiğim için hic sorun etmiyorum.

Ama yaşlı ve çocuklu bir bayana yapılan gerçekten saygısızlık!

NOT: Gün gün gezen ablaların, arkadaşların; okul çıkışı, iş çıkışı gençlerden yer beklemelerine uyuz oluyorum o ayrı konu

evet o durum benim de canımı sıkıyor. bütün gün işte çalışıyorsun sonra akşam otobüste koca gün çarşı pazar gezen teyzeler ayakta duramıyorlar diye onlara yer vermek zorundasın? pardon da bütün gün gezdiğin ne oluyor o zaman. dolu gördüğüne binme boş olanı bekle ben oturabilmek için 20 dakika ekstra yürüyorum mesela boş durağa enayi miyim?

bunun benzeri bir konu vardı aylar önce hatta ben konuyu okurken teyzeler öyle üşüştülerdi otobüse de şoför bile kızdıydı siz gezin gelin milletin canı çıksın akşama kadar bir de size yyer versin oldu diye

bende sinir oluyorum ya toplumumuz hepten duyarsızlaştı. hamile yaşlı küçük çocuklu olunca yer veriyorum ayaktaysamda sesleniyorum hamilee var yada yaşlı var yer verir misiniz diye

Geçtiğimiz kis oglum 8 9 aylik falan kizim 4 yaşında. Biri kucagimda biri elimde bardaktan bosanir gibi yagmur yağıyor tek bir bos taksi yok dedim ki "Otobuse bineyim nasilsa su halime acır yer verirler" Bindigim otobüs okul güzergahı olduğundan neredeyse tamamen ogrenciydi. Ben biner binmez istisnasiz hepsi telefonuyla oynamaya basladi. O otobuste ordna oraya savrulduk durduk iki bebemle.

öyle olmuyor işte onlarında anlayışlı olması lazım

Ben hamile ve kucaginda küçük çocuk olmadığı müddetçe kimseye yer vermiyorum.
Yer isteyecek gibi olana da "sen kim,hayırdır birader?" bakışı atıyorum hemen uzaklaşıyor
Lakin çoğu kez dikkat etmiyorum mesela bazen başımı cama yasliyorum dikkat etmiyorum bazen bakar kör duruma geliyorum bakıyorum görmüyorum,bazen fark etmiyorum.
He yer vermek zorunda miyim değilim,yer verin diyen insana ben de hamileyim diyip acitasyon yapmış insanim
Hamilelere ve bebeklilere üzülüyorum yazık ayakta gitmesinler.

8 aylık hamile minibüste ayakta gittigimi biliyorum ben. ki ayaktakiler 2-3 kişiydik. oturanların görmeme anlamama durumu yok yani. kadınlar bi nebze de erkeklerin vurdumduymazligina ne demeli? elimde çocukla da aynı şeyi yaşadım. tek genç erkekler oturuyor. ben 3 yasindaki çocukla tutunmaya çalışıyorum.. İstanbul o konuda fena..

Hamile elbisesi giyseydiniz büyük ihtimalle yer verebilirlerdi(bana verirlerdi).Şu an etrafta hamile olmasa da göbek sahibi olan bir sürü kadın var.Ben illa otobüse binmem gerekiyorsa aktarma yapıyorum ayakta gitmemek için.Sabah saati olunca milletin iş saati diye açıkçası çok görmüyorum,çalışacaklar diye.

iki büklüm 90 lık dedelere nenelere bile vermiyorlar hamileyi bırak, kadın düşüp kalçasını kırıp ölcek belki de o otobüste dolmuşta

Yer verme meselesi değil de, sormuşsunuz diye söyleyeceğim. Hamile gibi durmuyorsunuz. Kilo gibi görünüyor bana. Dürüst olmak gerekirse.

ben de bu tişörtleri neden giyiyorlar diyordummm

hamile oldukları anlaşılsın diye mi

ben hamile iken bol elbise modası vardı kadın bana moda mı bebek mi var diye sormuştu
benim tişörtler çok ilgimi çekiyor yazıları pek bir yaratıcı

maalesef çok haklısınız. Mecbur kalıp da kullanırsam valla direk yüksek sesle "biri bana yer verebilir mi" diyorum. İlle biri kalkıyor. Ben ne utanacağm, görüp de kalkmayanlar utansın. 3 kere yaptım şimdiye kadar. Hayır trafikten hem çok uzun sürüyor hem de kalabalık, millet geçerken çarpıcak diye korkuyorum.

Benden tavsiye, maalesef kimseden insanlık beklemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…