Doğuma Hazırlık bu konu benim için çok ciddi bir akıla ihtiyacım var bakarmısın ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nomoresorrov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
286
34
43
kızlar bir oğlum olacak ve eşim babasının adını vermek istiyor (adı SAKİN). Kayınpederimi çok severim ama ismini vermek istemiyorum. bana acil isim önerin kızlar yoksa oğlumun ismi Sakin olacak :43: eşim göbüşümü severken babasının ismini söylediğinde bende sevdirmiyorum oğlumu. Samet verecektik adını oda anlamı dinimizde caiz değilmiş.

asıl mesele:
kızlar ben yiğit ismini çok beğeniyorum yalnız ben biraz isim konusunu açmaktan korkuyorum çünkü eşim anlayışsızdır açılamadım kendimce bir çekincem var bunu bende anlamadım tartışıp sinirlenmek istemiyorum. aslında bir akıla ihtiyacım var eşimi ikna etme yolunda nasıl bir yaklaşım gösterebilirim ? :50:

ben akıl vermıyım en ıyısı.çunku bu konularda fenayımdır.ortalıgı yıkardım eğer benden boyle bır taleplerı olsaydı.isim koymak annenın hakkıdır.sen 9 ay karnında taşı her sıkıntısını çek sonra kaynananın kayınpederın ısmı konulsun oldu cnm
benım eşimde genelde sinirlidir çabuk parlar ama boyle bır konu olsaydı ben ondan daha cok parlardım emınım

Bencede isim koymak annenin hakkıdır.Kayınpederin kendi adını çok koymak istiyorsa kendi oğluna koysaydı o zaman.:41:

bence ne olursa olsun eşinle konuşmalısın.
susarsan ve kp nin ismi konulursa bebeğin doğduktan sonra ismiyle hitap etmen cok zor olur.

bebebğin doğana kadar bu konuyu çözmelisin sonra pişmanlık ve duyulan acı çok daha kötü olacaktır

Bencede isim koymak annenin hakkıdır.Kayınpederin kendi adını çok koymak istiyorsa kendi oğluna koysaydı o zaman.:41:

kayınpederim hiç karışmıyor bu duruma adını ne verirseniz verin diyor. ama eşim evin bir oğlu babaannesi ve halası kafasını karıştırıyor. evde pek isim mevzusu açılmaz annemlere gidince başlıyor sakinimde sakinim isme bak ya sinirden ağlıcam şimdi :47:

bence ne olursa olsun eşinle konuşmalısın.
susarsan ve kp nin ismi konulursa bebeğin doğduktan sonra ismiyle hitap etmen cok zor olur.

bebebğin doğana kadar bu konuyu çözmelisin sonra pişmanlık ve duyulan acı çok daha kötü olacaktır

biliyorum :( onun için sizden ne yapsamda eşimle tartışmadan bu konuyu halletsem diye konu açtım

cnm bence sakinin yanına bir isim önerebilirsin yada kayınbaban oğluna benim adımı koyma diyecek.... sen cnm bu konuda eşinle tartışırsan sen üzülürsün senin canın sıkılır benimde oğlum olacak Allah nasip ederse bizde kayınbabamın adını koyacağız ama yanına bi isim daha düşünüyoruz

cnm bence sakinin yanına bir isim önerebilirsin yada kayınbaban oğluna benim adımı koyma diyecek.... sen cnm bu konuda eşinle tartışırsan sen üzülürsün senin canın sıkılır benimde oğlum olacak Allah nasip ederse bizde kayınbabamın adını koyacağız ama yanına bi isim daha düşünüyoruz

sakin isminin yanına bir isim yakışmıyor ki çift isimde istemiyor eşim. of

canım insanlar konuşurlar, tartışırlar ve hatta savaşırlar doğruları için. ne demek eşimle tartışmadan vs. bu konuyu çözmek istiyorum. ben anlamıyorum ya eşin senin taşıdığın can üzerinde kesin hükümle babamın adı konulacak diyor ve sen tartışmadan halletmekten bahsediyorsun. Benim 9 aylık bir kızım var. ne babannesinin ismi ne de bir başkasının. bu canı ben taşıdım ve hangi devirdeyiz? hem babasının ismi konulunca ne olacak? Bizler osmanlı sarayından mıyız babadan oğula toruna vs.. neymiş bu ya? Hele ki ismin sonuna can han getiriliyor ya bitiyorum bu olaya:) sakın sakın hakkını ara ve o çocuk senin eşinle ortak bir noktada buluşmaya bak...

yinede kabul etmez ise iki isim koy diğerini kullan ama mutlaka nüfusta senin koyduğun ismide yazdır

ben loğusalık döneminde eşim bebeğimin kimliğini çıkarttırmaya giderken benim kimliğim gerekiyor mu şart mı yani. ona göre illa sakin olacak derse nüfusa giderken kimliğimi vermeyi veririm :1:

kimliğinize gerek yok hastanenın verecegı dogum belgesıne gore kımlık cıkar

peki evlilik cüzdanıdamı istemiyorlar :50:

Bu neyi degistirir ki hic mi cikmayacak bu cocugun kimligi. Boyle seyler dusunmek yerine esini iknaya calis,acik acik istemedigini soyle. Dini acidan anlami daha guzel bi isim koyalim sorumlu olmayalim bu konuda.hem sakin ismi hic kullanilan bi isim degil ilerde oglumuz zorlanir,biri bu konuda bisey dese uzulur ne gerek var de.

Bu neyi degistirir ki hic mi cikmayacak bu cocugun kimligi. Boyle seyler dusunmek yerine esini iknaya calis,acik acik istemedigini soyle. Dini acidan anlami daha guzel bi isim koyalim sorumlu olmayalim bu konuda.hem sakin ismi hic kullanilan bi isim degil ilerde oglumuz zorlanir,biri bu konuda bisey dese uzulur ne gerek var de.

ya eşim çok inatçıdır sözünü herkeze geçirir yeri geldi mi beni bile dinlemiyor. bu çocuk konusundada baya bi kararlı yani. off ya konuşsamda olmuyor napcam ben

bu çocuğa ben kızıp bağırdığımda ağzıma geleni söyliycem babanın adını kullandığımda kızmıycak mısın de göbek adını koyalım sadece de, olmazsa çocuk içinde çok zor okulda çevresinde alay konusu olur de

Back
X