Bu konu için tecrübeli bilgili tatlı düşünceli kızlardan acil cevaplar bekliyorum!!!

havvakmya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
132
6
68
Sinop
uzun zamandır eski ilişkim yüzünden çok sıkıntı çektim neyse ki bitti gitti aradan aylar geçti hayatıma biri girdi aslında hani bir ilişki amaçlı konuşmamıştım bazen plansız olmak akışına bırakmakta gerekiyormuş neyse benden hoşlandığını ciddi olduğunu söyledi bende tanımadan bir şeylere başlamak istemediğimi söyledim. başladık sonra baktım ki çoğu şeye bakış açımız hayattan beklentilerimiz öyle aynı ki hani şaşırdım başıma gelenlerden sonra böyle bir insan da varmıymış dedirtti. her şey güzel sahiplenmesi ilgilenmesi ama şimdi yazacağımı ne olur yanlış anlamayın alevi olduğunu öğrendim bende sunni yim benim için ve ailem için asla böyle bir ayrım olmaz onunla da konuştum hani ailen bana farklı bakar mı? vs. böyle sordum sonra annesine demiş annesi de sen benim için ne isen o da öyle olacak demiş.her şeyi konuşunca bende başlayalım dedim. başladık güzel gidiyorduk ama ben bir an düşündüm ama evlendiğimiz de farklı olursa diye korktum farklı kültürler arasında kalıp birbirimizi mahvedermiyiz diye ve ayrılmak istedim. sonra ayrılınca o işini bırakıp başka şehir e gitti ve hala da iletişimi kesmedik kesemiyoruz ne yapmalıyım ileride sorunlar yaşar mıyım ya da en basitinden kimseden sorun çıkmazsa çocuk yetiştirirken neler yaşayabiliriz.LÜTFEN YARDIMCI OLUNN BANA!!!!!

cok zor bi durum canım.ne desem bilemedim şimdi.kimisi sorun olmaz diye baslıyor ama bazı kültürler cakısabiliyor.
ben cevremde hep böyle gördüm. ne yazıkki bi zaman sonra iki taraftan biri kendisine uydurmak istiyor.
bu durumdada ya uyum saglanmak zorunda kalınıyor,yada ayrılıkla son buluyor.

iyiliğine merhametine kişiliğine diyebilecek bir şey bulamıyorum. hadi biz anlayışlı olduk tek düşüncem çocuğumuz olduğunda ne olacak.. başka şehir e gitti bende iş nedeniyle şehir değiştirme durumum var bana diyor seni hala bekliyorum seninle aynı şehri paylaşacağım zamanı. ne bileyim off yaa

ya valla o duruma genelde söle deniyor.cocuk kendisi karar versin ama cocukta nasıl karar verecekki???
benim ablam ayrılmıstı bu durum yüzünden. şimdi diyorki iiki bitmiş.
tasları yeni yeni oturtuyorumda olmazdı dedi.
su an 5 yıllık evli ve 4 yasında kızı var ve hamilede

hımm teşekkür ederim uyumsuzluk oluyor sanırım demi. zaten çocuk nasıl karar verecek dediğin gibi kendine geldiğinde ne olmuşsa olacak bu konu da...

canım dinimize göre sünni bır kız alevi bir erkekle evlenemz ..bu konuda çok çatışmalar oluyo bence yol yakınken bıtırmelisin kesin olarak...

Cevremde,akrabalarim arasinda,komsularim arasinda ,arkadaslarim arasinda alevi,sunni,batili,dogulu bir suru evlilik yapanlar var hepside gayet mutlu mesut yasiyorlar,ayrica cocugunuz olursa neye nasil karar verecek alevilerde sizin benim gibi musluman farkli bir dinden degiller ki.

canım dinimize göre sünni bır kız alevi bir erkekle evlenemz ..bu konuda çok çatışmalar oluyo bence yol yakınken bıtırmelisin kesin olarak...

kim diyor dinimize göre...böyle birşey mi var allah aşkına....bizim kitabımız Kuranı Kerim geldiğinde,Peygamberimizin sağlığında mezhep ayrımı diye bir şey mi varmıştı??sonradan olmuş....ÖNEMLİ OLAN İNSANLIK....yabancılarla bile evleniliyor müslüman oluyor adam da gerçek bir müslümanla mı evlenilmeyecek...alevilik müslümanlığın içinde bir mezheptir farklı bir din değil...

Son düzenleme:
bence biraz abartmışsınız iki aile de sorun yapmayacağını söylemiş zaten bu konuyla ilgili sorun yaşayacağınızı sanmıyorum farklı dinlerde insanlar bile evlenip sorunsuz yaşıyor, aynı mezhepten olup anlaşamayanlar da çok bunları hiç düşünmeyin mühim olan insandır, kişiliğidir, hayata bakışıdır, aranızdaki sevgi ve uyumdur gerisi teferruat

aslında bu sorunun cevabı senin sunniliğe onun aleviliğe ne kadar bağlı olduğuna göre değişir. çünkü biliyosun mezhebinide farklı farklı yaşayanlar var. yoksa sadece adı alevi-sünni diye bi evlilik bozulmaz. bence sen bunun cevabını bulmalısın önce. yani sen oruç tutarken o yemek ister alkol alırsa ya da o oruçlarını tutarken sen bunun kaidelerine aykırı davranırsan tabiiki yürümez. yoksa bunları sallamayan biriyseniz bence hiç bir sorun olmaz

sorun inanç vs değil dediğim gibi hani hep yazıyoruz ya evlenince bazı şeyler değişiyor. Allah şükür 5 vakit namazımı kılarım zaten arkadaşımda bana dedi sen namazını kıl orucunu tut kimse sana demez ne yapıyorun diye.ne olur yanlış anlamayın tartışmayın arkadaşlar aramızdaki ilişkide sorun olmadı diyelim. Bir iki arkadaş yazmış çocuk neyi anlayacak gibisinden şimdi söyle anlatayım diyeli evlendik eşim farklı zamanlarda oruç tutacak sorun değil bende tutarım sonuçta allah rızası için değil mi aramızdaki şeyler hiç sorun değil. yani çocuğumuz hangimize göre yaşayacak cem evine mi gidecek camiye mi inanç farklılığı değil de yaşam tarzı sorun olacak gibi geldi ve uzaklaştım..

erkekler evlenince -ekseriyetle- eşlerini ailelerine çevrelerine gçstermek ve onunla övünmek isterler. diyelimki eşin bunları sorun etmedi ya ailesinde bunu takıntı yapan insanlar varsa o zaman eşinde sende rahatsız olursunuz. çocuğa gelince o da zor bi durum. bi tarafa gidecek öyle öbür tarafa gidecek böyle. Allah kolaylık versin ne diyelim. ama şunu söylemeden geçemiycem, bekarken gözüne çok basit gelen hallederiz dediğin bir çok şey evlilikte zulme dönüşüyor. misal ben bekarken nolcak kayınvalimde aynı evde yaşarım diyodum ama şimdi ne kadar iyi olursa olsun bunun hiçte mantıklı olmadığını düşünüyorum. o yüzden ayakları yere basar şekilde karar vermek lazım bence.. hakkında hayırlısı

şu anda hali ortada bir ilişki kalmadı ama iletişim de kesmedik bunu sormak istedim ki insan içinde olunca bazen anlayamıyor yorumlayamıyor. akışına bırakmak iyi olacak

Bu tamamen sizinle alakalı, dini boyutunu hiç katmıyorum kişileri ilgilendirir, birbirinize saygı gösterirseniz mutlu mesut yaşayıp gidersiniz, aynı mezhepten evlenenler de anlaşamıyor? boşanmalar oluyor, dediğim gibi herşeyin başı saygı. Mesela alevi sünni anlaşamayıp boşanan bir çifte şaiht oldum, oda nasıl; ikisi de birbirini kendi mezhebine çevirmeye çalışıyormuş bu yüzden.

Bunu nerede okudunuz ya da duydunuz cok merak ettim dogrusu!! Süpheleriniz varsa acar Kur'an i okuyup bakarsiniz ama öyle bilip bilmeden hem de söz konusu din ise ortaya bos laf atmak bana cok yanlis geldi..

İnsan olsun lafta değil gerçekten insan olsun yeter de işte..
Ben de evlilikte çocuk yetiştirirken sıkıntı olabilir diye düşünüp uzak dururdum doğrusu:26:
Şimdi ben saygı duyarım sorun değil diyenler köprüyü geçince seni üzmesin sakın..
Ayy kimseye güvenemez oldum. Evlenince 360 derece değişiyor bunlar

doğru söylüyorsun güven olmuyor bu zaman da

aynen katılıyorum.
benim en yakın arkadaşlarımdan biri alevi ailesinden kimse başka mezhepli biri ile evlenmedşi
ama arkadaşm sevdi ısrar etti evlendi çokta mutluluar
ama üsttede yazdığı gibi ne arkadaşım köküne kadar alevi nede diğeri o şekilde sünni...
yani biz oruç tutarken arkadaşım tutmuyor ama kendi oruçlarını tutuyor ama bu eşini hiç rahatsız etmiyor...
davranışlar abartılmadığı sürece ve aradaki saygı asla kaybolmadığı sürece dil din ırk mezhep farketmez diye düşünüyorum...
ama siz daha iyi bilirsiniz taiki verdiğim örnek iyi diye sizinki de öyle olacak demek değil...
iyice ölçüp tartmak gerek...

İnsan bunun için ayrılırmı canım ya ayrıl diyen arkadaşlarada şaşırdım açıkcası ne senin ailen böyle bir ayrım yapıyor ne çocuğunki ne olacak sanıyorsunki ilerde.Benim annem sünni babam alevi bundan 50 sene önce evlenmişlerde bir ayrım yaşamamışlar biz hiç böyle bir ayrım gütmeden büyüdük benim eşimde sünni bizimde aramızda hiç böyle bir ayrım olmadı ee senin ailende çocuğun aileside böyle bir ayrım yapmıyorken seni korkutan ne hem bilakis aleviler kadar aydın insana saygılı bir mezhepde görmedim ben açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…