• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda cevre baskisi var

Sinif ogretmeniyim. Gecen sene eylulde 69 aylik olan oglumu ilkokula baslatmadim rapor aldim. Bu yil 82 aylik olarak baslayacak. Ogretmen arkadaslarim dahil herkesten tepki aldim. Cok da tin. Yasitlari basladi. Benimki baslamadi. Sorun olmadi. Bu sene baslayacak. Gec basladigi icin mantiksal dusunmesi daya iyi olacak. Soyut kavramlari daha iyi kavrayacak. Gelecege yatirim olarak goruyorum bu durumu sene kaybi degil. Kulaklarini tika cevreye.

Bir de sayet 1.sinifta dogru ogretmeni bulduysaniz ona yapisin ve birakmayin.
Ozeli devletten ayiran tek fark sosyal etkinlikleridir.Maddi imkani olmayip devlet okuluna gonderenler de uzulmeyin.Dedigim gibi dogru ogretmenle 4.sinif sonunda her anlamda donanimli bir cocugunuz olacaktir.

Cute benim oglum da zehir gibi. IQ testi yaptirdik. Ustun zekali cikti ve ben ogretmen olarak gondermedim. Tabiki yapar ama gondermeyisinin meyvesini 4.sinif bitip 5e baslayinca almaya basliyorsun. 60 aylik cocuklara okuma yazma ogrettim. Mesele okuma yazma ogrenmesi degil ki.

Oglum 4 yasindan beri okuyup yaziyor kendi cabasiyla ogrendi ne yazik ki. Okulda ogrenmesini tercih ederdim.

Bu sene de okula baslayinca sinif atlattirin diyorlar. He he diyip geciyorum. Cocuklugunu doya doya yasasin . hem sizin baska durumlar da var. Bu sene psikolog esliginde baba olayini cozun derim. Cabucak da kabulleneceginden eminim.

Sağ ve sol elini est kullanıyordu gecen sene sol olarak kararini verdi ve öyle kullandıama baya zor kavraniyor hatta bunauygun kalemler aldik rahat tutsun diye ama genelde çok düzgün yazmiyor fakat yazi yaziyor geçenlerde koltuğu öyle muntazam fFenerbahçe yazmiski cikarmaya kiyamadik

Tuvalet benide düşündürüyor yemeğini beslenme seklinde yiyecek ilkokula giderse valla bilmiyorum ya cumartesi psikolog randevumuz var ama geçkaldik saniyorum su test icin

diyabet e kadar endişenize boş verin diyecektim de diyabet eğitimini tüm sınıfa vermek lazım erkenden o zaman

tuvalete gider ne olacak ki oğlumun okulunda 36 aylıkken başladı o zamandan beri kendi başına gidiyor tuvalete

yemekhaneye e gider zaten 1. sınıflara ilk başta tolerans tanınır onları önce çıkarırlar vs vs

merdivenden neden inemesin ki en fazla takılır düşer evde de takılıp düşebilir
Merdiven den düşme hepsi koşarken bunu iterlerse diye düşünüyorum yoksa merdivenli evde büyüdü ama tek büyüdü kalabalık olunca ilerlermi diye saçma saçma kendimi dolduruyorum işte :(
Neler konuşuyorum bir bilsen. Tabi sıkmadan sürekli olmamakla beraber kulağında yer edicek şeyler anlatıyorum. Büyük abiler çağırırsa gitmemek gerek diye. Daha önce de anaokulundan dosya gelmişti böyle konularla ilgili bende ara ara açıp o güvenlik dosyasına bakıyorum oda hemen aaa okuldaki güvenlik dosyası diyor ;)
Üstünden geçiyoruz.
Fena pimpirik huyum var işte. Elimden gelse gözümden ayırmicam o derece fena :(
Dip not :bende terapiye gidiyorum.

Boswer testi.

Sağ ve sol elini est kullanıyordu gecen sene sol olarak kararini verdi ve öyle kullandıama baya zor kavraniyor hatta bunauygun kalemler aldik rahat tutsun diye ama genelde çok düzgün yazmiyor fakat yazi yaziyor geçenlerde koltuğu öyle muntazam fFenerbahçe yazmiski cikarmaya kiyamadik

Tuvalet benide düşündürüyor yemeğini beslenme seklinde yiyecek ilkokula giderse valla bilmiyorum ya cumartesi psikolog randevumuz var ama geçkaldik saniyorum su test icin
Psikoloğun çok faydası oldu bize cute. Daha önce pedegog vr çocuk gelişimi uzmanına gittik en son benim doktorumun tavsiyesi ile psikoloğa başladık. Seans ları iple çekiyor. Çizelgesi var psikoloğu ile yapıyorlar. Ve ne konuştuklarını asla bana söylemiyor.sır anne onlar diyor :D
Benim kızımda sol elinden yana kullandı tercihini. Zorlamadım sağla yaz diye. Bu onun tercihi öyle istiyorsa öyle yazsın.
İnşallah psikolog ta sizin için faydalı olur.

Bi kahve
Benide okullarin tuvaleti korkutuyor
Pimpirik diyince valla yarisiriz o derece

Nereye gidiyorsunuz peki bende çok arastirdim
Bixim meseleler kcin bu ise gonlunu koyan bi doktor olmali hatta direk en basta bakin burdan ciktigimdada bizi dusunuyor olmanizi diliyorum diye baslicam zira ben zor bir insanim ikna edilmem gerek

Benim oğlum da 78 aylıkken başladı.rapor olayının ilk çıktığı zamandı,rapor alası ya kadar ak ile karayı seçtik.simdi olsa yine rapor alirdim.
bu arada rehber öğretmenim.okul olgunluğu testi için geç değil ,yapılabilir.testte okul olgunluğu iyi çıksa bile mesele çocukların okuma yazma bilmeleri ,sayı saymaları degildir.sözel becerilerinde sıkıntı olmaz.soyut düşünmeye geçildiği ortaokul döneminde bu fark ortaya çıkmaya başlar.
66 ay gerçekten çok küçük,daha önceki sistemde cocuklar 72 aylık 1.sınıfa başlıyorlardı, o donemde bile bir sene daha geç verilmesi gerektiğini söylerdi sınıf öğretmeni arkadaşlarım.
Kararın yerinde bir karar.çevreye kulaklarını tika.

Geçen sene farklı okullara gitti acikcasi ben daha iyi olsun diye özel bir okula gönderdim ama memnun kalmadim
Onlar devlete verdiler ve baya aktif devam etti okul hayatlari bende aradaki farki kapatmasi acisindan(kiyaslama değil ama müfredata gore devam etmedi bizim ookulumuz) onların gönderdiği yere yazdirdim
Bu süreçte nettim ama oğlum ben anaokuluna gittim ilkokula gidicem diyip bizi ikna edecek bir suru şey söyledi ben kendim tuvalete gidiyorum zaten ben sayida sayiyorum dedi
Düşünüyorum alfabeyi biliyor 1000 kadar sayıda sayabiliyor ama sayfalarca çizgi calismasi yapmadi mesela.
Yapabilir mi yapamaz mi bilmiyorum
Müdahale ediyorlar çünkü bariz hata yaptigimin kanisindalar.
Burada ben oglumla konuştum küzenin gitsin sen bir senede onun anasinifina git daha çok oyun oynarsin siir ezberlersin diye onu ikna ettim ama ailem geri biraktigim için etkileneceğini dusunuyor
Bence çok doğru yapmissiniz. Anaokulunda dahada tecrübeli olup ilkokula başlaması daha iyi bence ve yaşı 5.5 ise 1 yıl gider 6.5 yasında okula başlar ne var ki bunda sanki 8 yasında ilkokula basliycak. Çok mantıklı düşünüyorsunuz.

Mutlaka bir sene daha anasınıfı na gitsin, ben öyle yaptım.. kimseyi dinlemedim ve pişman olmadım. ..

Çocuğum yok ama yavrun için en iyi kararı elbette sen verirsin millet her zaman konuşur fırsat verme. Biz kararımızı verdik konu kapandı sinyalini ver. 1 sene nedir koca ömürde. Hiç geri kalıyo diye düşünme.

En son 5.5 yaş fiyaskosundan sonra okula erken göndermek isteyenleri kalmadığını zannediyordum. Üzülerek yanıldığımı gördüm. Başlarda çocuklar arasında çok bir fark görmezsiniz, hatta gitseydi benimki de çok başarılı olurdu dersiniz. Ancak o 4. sınıfa geçip soyut işlemler dönemi gelip çattığında sizin çocuğun gelişim yaşı daha uygun olduğundan daha az çabalayarak başarılı olacak.
Şu an sınıfımda zorlanan, aşırı çalışarak belirli başarıyı yakalayan çocukların %90'ı okula küçük başlamış olanlar.

Ben ilkokula 5 buçuk yaşnda gittim ve tüm egitim hayatim boyunca (üniversite hariç ) bunun acisini cektim. Sosyallesemedim, ogretmenimden hep korktum, tahtaya kalkmaya utandim vs vs..çünkü küçüktüm hepsinden..simdi bir ilkokulda psikolojik danismanim ( ortaokuldan ilkokula bu sene gectim henüz ) ve bence 5 buçuk yas anaokulu yasidir..çalıştığım okulda da boyle zaten

bir çocuğu annesinden daha iyi kim düşünebilir? çevrenizdekiler sizin aklı başında muhakeme yeteneği olan bilinçli bir anne olduğunuzu göremiyorlar mı? şahsen ben sanal ortamda bu izlenimi edindiysem onların da bunu bilmeleri gerekir.
çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, özel bir durum da var ortada.
şahsi görüşüm kimseyi dinlemeyin, dinlememekle kalmayın susturun :KK48:

Annesin sen. Tabi ki çocuğunu en iyi sen tanıyacaksin bileceksin neyin doğru olduğuna sen karar vereceksin. Senin oğlun gibi benim oğlum da yaşıtlarına göre biraz daha büyük duruyor. 3 yaşında ama daha büyük gösteriyor. Bana da çok baskı yaptılar çocuğu kreşe ver diye. Ama ben biliyorum çocuğumu mesela. Daha ana kuzusu başkasının elinden yemek bile yemez. Bunu gelde anlat işte... Sen kimseye takılma. Kafan karışmasın. Iyi de olsa kötü de olsa senin kararın çocuğun için en doğrusudur.

Kizim cin gibi,hatta yasina gore cok zeki oldugunu dusunduren seyler oldu beni cok sasirtan...3 bucuk yasinda biraz okumaya baslamisti kendi kendine ve iki basamakli sayilari biliyordu.ben yasinda gonderdim cunku tek problem zehir gibi olusu degil.sinifta kalabilme suresi mesela.ve ona ragmen cok sıkıldı sorumluluk zor geldi odevler yuk geldi hayal kurmak istiyorum diye agladi,garip garip seyler oldu...zor geldim ustesinden ogretmeni sayesinde...resim yetenegini kesfetti hep resim yaptirdi,daginikligini kisisel ozellik kabul etti...ve devlet okulunda...cok sansliydik..

Back
X