- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- 53
- Konu Sahibi sensational
-
Vallaha ben 30 yasindayim bu zamana kadar olmayan bir cok sey oldu .Her zaman her sey olmuyor.Kendinizi bu kadar onemsemehin bebce .Zira sevgilinuz olsam dayanamazdim size .Kızlar merhaba, karakterimle ilgili sıkıntı çekiyorum. Ailemin ilk çocuğuyum, bundan dolayı da baya şımartmışlar beni. ve şimdi suçlusu ben oluyorum. Neymiş ben kücüklüğümden beri cok şımarıkmışım. Ama ben şımarık bir bebek olarak doğmadım ki, beni şımartan kişiliğimi bu şekile sokan onlar suçlusu ben oluyorum. Her neyse, bu konudan bende rahatsızım, bazen erkek arkadaşıma falan da yansıttıgım oluyor. Mesela benim istediğim bişey olsun istiyorum, bazen tutturuyorum istediğim şey hemen o anda olsun istiyorum. Bunun gibi bazı şeyler. Olayın sonrasında ise çok üzülüyorum haksız olduğumu görüyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ve kendimi dünyanın en suçlu insanı gibi hissediyorum. Bu biraz da ailemden kaynaklı galiba, kücükken de ne zaman yaramazlık yapsam çok üstüme gelinirdi annem çok kızardı sen asla büyümüyosun hep aynısın işte senin cocukların da sana böyle yapsın sana çektirsinler diyip dururdu. Şimdi de yanlış bişey yapınca çok büyük korkulara kapılıyorum. Bazen kücük bir cocuk gibi tavırlar sergiliyorum. 23 yaşındayım, bu durumu aşmak istiyorum olgun bir insan olmak istiyorum nasıl aşılır bu durum?
Vallahi ben benim kadar simartilana rastlamadim hatirliyorum her sene dugun yapar gibi dogumgunu yapiyolardi kac yasina kadar. Hatrliyorum annem her dogumgunumde kucucuk yasimda saclarima fon cektiriyordu kahkul kestirdyodu hala soylerler bir kirmizi elbisem icin 3 tane halam 1 teyzem 2 gun tum sehri gezmisler bir bebekte gordukleri elbiseyi almak bulmak icin.ne oyuncaklar bebekler. Kimin elinde ne gorsem aksamina benim elimde olurdu. Simdi buyuduk evlendik barklandik vallahi simariklik falan kalmadi mecbur oluyosun bazi seylere. Ailemede yapmiyorum mesela dogumgunu olayindan falan nefret ederim. Saclarimi evde kendim hallediyorum.o yuzden bence bunun aile yetistrmesiyle alakasi yok gibi. Buyudukce hamurlasiyoruz olgunlasiyoruz tabi bu herkeste farkldir.yinede 23 yas icin karsinizdaki insana empati yaparak ilerlerseniz simarik hisstmessiniz kendiniziKızlar merhaba, karakterimle ilgili sıkıntı çekiyorum. Ailemin ilk çocuğuyum, bundan dolayı da baya şımartmışlar beni. ve şimdi suçlusu ben oluyorum. Neymiş ben kücüklüğümden beri cok şımarıkmışım. Ama ben şımarık bir bebek olarak doğmadım ki, beni şımartan kişiliğimi bu şekile sokan onlar suçlusu ben oluyorum. Her neyse, bu konudan bende rahatsızım, bazen erkek arkadaşıma falan da yansıttıgım oluyor. Mesela benim istediğim bişey olsun istiyorum, bazen tutturuyorum istediğim şey hemen o anda olsun istiyorum. Bunun gibi bazı şeyler. Olayın sonrasında ise çok üzülüyorum haksız olduğumu görüyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ve kendimi dünyanın en suçlu insanı gibi hissediyorum. Bu biraz da ailemden kaynaklı galiba, kücükken de ne zaman yaramazlık yapsam çok üstüme gelinirdi annem çok kızardı sen asla büyümüyosun hep aynısın işte senin cocukların da sana böyle yapsın sana çektirsinler diyip dururdu. Şimdi de yanlış bişey yapınca çok büyük korkulara kapılıyorum. Bazen kücük bir cocuk gibi tavırlar sergiliyorum. 23 yaşındayım, bu durumu aşmak istiyorum olgun bir insan olmak istiyorum nasıl aşılır bu durum?
Ben ruh sağlığı alanında eğitim almış biri olarak Freud’un Psikanalitik kuramını gayet iyi biliyorum zaten, bahsettiğimin id ile alakası yok siz tamamen yanlış anlamışsınızMesela benim 5 yaşında kızım var canı çikolata çeker ve evde yoktur tamam kızım dışarı çıkınca alırım derim hayır ben şimdi istiyorum der genelde ..sonra gelişim basamaklarını okuduğumda çocuklar belli yaşa kadar id yani ilkel benliği ön planda oluyor işte 7 yaşına kadarda bu sürece süper ego devreye giriyor ego ile birlikte artık dengeliyorlar ..sen çok geç kalmışsın be yavrum 5 yaşından cikamamissin ama bu simariklik degilki gelişim basamaklarının tamamlanmaması baya sıkıntılı bir durum bir yardım alsan iyi olur
Ben hemen travmatik boyutlara ulaşır demiyorum zaten. Ama insanın kişiliği doğumundan itibaren gelişir ve ilk yaşlar oldukça kritiktir. Ben beni kendileri şımarttı sonra da şikayetçi oluyorlar dedim. Kastettiklerim farklıydıAnne baba ne yapsa yaranamaz oldu çocuklarına, burda çoğu mesajdan bunu anlıyorum artık. Siz yaramazlık yaptığınızda anneniz size kızdıysa bunun hemen travmatik boyutlara ulaşarak su andaki durumunuzu etkileyeceğini düşünmeyin hemen. Anneler de insan ya hani sinirlenebilir, kızabilir hatta inanmazsın bazıları uyuyor bile.. robot değiliz yani..
Evet arada kızıyor, nasıl desem hemen bana yaşattıklarını sende yaşa falan tarzında diyor aşırı sinirleniyorum ve üzülüyorum. Yani kızmak değil sadeceAnneniz peki hala öyle kızar mı size?
Ben anne babama suç atmıyorum, sadece kişiliğin gelişimi ilk yıllarda çok çok önemlidir, beni şımartmışlar sonra da sen çok şımarık bir cocuktun şöyleydin böyleydin, hala da öylesin vs vs diyolar. Sonuçta ben kendi kendime şımarık olmadım ya3 yaşinda yapsaniz nornal karsilanacak seylerin suçunu 23 yasinda hala anne babaniza atmaniz gerçekten cok tuhaf.
Bahanelere siginarak bir sonuca varamazsiniz.
Psikolojik destek alabilirsiniz.
Ya da sosyal sorunluluk projelerinde gonullu olabilirsiniz
Hayatin bambaska bir yönüyle tanismak size iyi gelir belki
Evet bence de öyle. Yanlış bişey yaptıgımda bazen başıma çok kötü şeyler gelecek gibi hissettigim oluyor. Cidden ergenlik dönemlerimde annem bana karşı aşırı dikkarliydi, babam da öyle. Yani nasıl desem annem telefonumu kurcalardı, arkadaşlarımla pek dışarda gezemezdim, bi defa okuldan eve geç gelmiştim annem neredeyse dövecekti aşırı korkmuştumİstediğim şey hemen olsun ben de isterim bunun şımarıklık olduğunu düşünmüyorum. Hemen olmayınca alışıyosun bi süre sonra :) ama ben yine de istemekten vazgeçmem, beni seven insanlar bi zahmet isteklerimi gerçekleştirneye çalışsınlar
Yanlış bir şey yapma korkusu da annenin eseri bence. Yanlış yaptığında sonucun ne olacağını düşünüyorsun?
" bazen tutturuyorum istediğim şey hemen o anda olsun istiyorum. " bu cümleyi ben yazmadım idin tanımını yapmışsınız birde alakası yok diyorsunuz diploma atmazsaniz inanmamBen ruh sağlığı alanında eğitim almış biri olarak Freud’un Psikanalitik kuramını gayet iyi biliyorum zaten, bahsettiğimin id ile alakası yok siz tamamen yanlış anlamışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?