• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi evTik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evTik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
3.906
5.264
358
32
Kısmetse temmuz sonu gibi düğünümüz olsun istiyoruz. Bu işleri araştırmaya başladık. Nişanlım' Hz.Peygamber'imizinki gibi düğünümüz olsun. Evlilik çok kutsal, temiz bir başlangıcımız olsun.' diyor. Tamam haklı. Bayan ve erkeğin karışık olarak aynı ortamda oynaması günah ve bu günaha çanak tuttuğumuz için bize de günah. Bilen birine sorduğumda bayanlar ve erkekler ayrı ayrı olmalı ve gelinlik mahrem yabancı erkeğin görmesi günah, dediler.
Ama gel gelelim ki benim de hayallerim var. Düğünde nişanlımla zeybek oynayacaktık. Nişanlım üniversiteden sınıf arkadaşım. Üniversitedeki sınıfı toplayıp halayımızı çekecektik. Nice şeyler.
Bir tarafta olması gerekenler, diğer tarafta benim isteklerim. Tabi olması gereken olmalı. Da işte ... Bu konuda bilgisi olan benimle paylaşabilir mi?

hangi zamanda yaşıyoruz..bu nasıl bir düşünce..gelinlik giyme..düğün de yapmayı verirsin..ona bakılırsa nişanlıkla yanyana da günah..gidin ikiniz bayan bir nikah memuru ayarlalayın..yapın nikahı..araştırmayada gerek yok..erkekte görmez..:KK48:

Nışanlılık aşamadından önce bu düşüncelerini biliyor muydun?? yani bile bile mi kabul ettin?? eğer öyleyse baştan niyetini söylemeliydin..benimde nışanlım okumalı bir düğünle evlenmeyi tercih ettiğini söyledi onların düşündükleri doğru olan belki ama ben kabul etmedim. Zamana ayak uyduruyoruz bir şekilde bu zamanda o tarz düğünlere yer verilmiyor haremlik selamlık.. Ne bileyim Düğünün olacak gelin ayrı damat ayrı yerde.. Yani peygamberimiz zamanında öyleymiş ama sonuçta o zamanda kadınların yaşam Tarzı çok farklı. Sen günlük hayatında hiç mi erkekli ortama girmiyorsun? İyi düşünmen gerekiyor bu zamanlar geriye alınmıyor malesef sonra pişman olma.. Bir de erkekler böyle şeylerin hayalini çok fazla kurmazlar kızlar gibi biz kızlar hem hayal kurarız olmayınca da daha çok dert ederiz uygun bir dille anlat istediklerini mutlaka bir ortak nokta bulursunuz ama sadece o öyle istediği için kendi hayallerini de sineye Çekme derim.

Diretme ya da sineye çekme mevzusu değil. O sadece isteğini dile getirdi. Son karar senin diyerek topu bana attı. Aileler de karışmıyor. Ben vicdanım ve hayalim arasında kaldım. :110: İşim gereği erkeklerle muhattap değilim, mecbur kalmadıkça da aynı ortamda bulunmuyorum. Üniversitedeki sınıfımda da 11 tane erkek vardı. Özeleştirimi de yapıyorum tabiki, yanlış anlaşılmasın. Dört dörtlük bir insan değilim. Nişanlımla 4 yıl süren ilişkim var. Bu da yanlış o zaman konuşmasaydın diyorum, kendime. Sonra bir kere yanlış yaptım, bundan sonrasında da yanlış olsa ne fark eder diye ipin ucunu da bırakmak istemiyorum. 'Hayalimdeki gibi olsa bir kere olacak bu işler.Bile isteye bu yükün altına giriyorsun. Ne hesap vereceksin?', diyorum. Bilmiyorum belki de abartıyorum. Bunun içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum.
Benim yorum yapacak arkadaşlardan ricam 'Gelinlik giymeyiver.. düğün de yapmayıver.' gibi dalga geçer gibi değil de daha saygılı yorumlar yapılması.
Diğer şehirlerde, yörelerde nasıl bilmiyorum ama kimi yerlerde nişanlılık evresinde dini nikah yapılıyor.

Canim benim cok bilgim yok ama ben d dugun cekimlerine filan gidiyorum ordan dolayi 1 2 kez dini dugunlerde bulundm. Hatta diyanet isleri c.baskani bile vardi kiz ile erkek ayri degildi. Dualar okundu dans edilmedi. Taki toreni tebrikler ve bitis yaklasik 2saat surdu. Nikah kiyildiktan sonra bi sure ilahi okundu sonra dedigm gibi taki toreni filan oldu. Oynamayida kina gecesind bayanlar erkekler ayri olarak yaptilar canim umarim yardimci olmusumdur

nişanlınızın düşünceleri bence son derece güzel...
keşke nefsimize yenik düşmesek de gerektiği gibi, emredildiği gibi yaşasak her şeyi...

bile bile günaha girmek de ayrı bir vicdan azabı sebebi...

sizi anlıyorum fakat ne söylenebilir onu bilmiyorum..
nefs işte insanı etkiliyor :(
ben uygulayamıyorum.. ancak uygulayamıyorum diye de inkar edemem, saçma bulamam..

doğru olan belli ortada...
uygulayabilirseniz bunu ne mutlu sizlere..

Diretme ya da sineye çekme mevzusu değil. O sadece isteğini dile getirdi. Son karar senin diyerek topu bana attı. Aileler de karışmıyor. Ben vicdanım ve hayalim arasında kaldım. :110: İşim gereği erkeklerle muhattap değilim, mecbur kalmadıkça da aynı ortamda bulunmuyorum. Üniversitedeki sınıfımda da 11 tane erkek vardı. Özeleştirimi de yapıyorum tabiki, yanlış anlaşılmasın. Dört dörtlük bir insan değilim. Nişanlımla 4 yıl süren ilişkim var. Bu da yanlış o zaman konuşmasaydın diyorum, kendime. Sonra bir kere yanlış yaptım, bundan sonrasında da yanlış olsa ne fark eder diye ipin ucunu da bırakmak istemiyorum. 'Hayalimdeki gibi olsa bir kere olacak bu işler.Bile isteye bu yükün altına giriyorsun. Ne hesap vereceksin?', diyorum. Bilmiyorum belki de abartıyorum. Bunun içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum.
Benim yorum yapacak arkadaşlardan ricam 'Gelinlik giymeyiver.. düğün de yapmayıver.' gibi dalga geçer gibi değil de daha saygılı yorumlar yapılması.
Diğer şehirlerde, yörelerde nasıl bilmiyorum ama kimi yerlerde nişanlılık evresinde dini nikah yapılıyor.
ben daha daha farklı anladım canım.. Tabi ki dini görevlerimiz var ve bazılarına dikkat edebiliyoruz bazılarına edemiyoruz. Bu tamamen sana kalmış bir durum. dini gereklilikleri biliyorsun dinen nasıl bir evlilik olması gerektiğini de işte burda Allah seçimi bize bırakıyor. Keşke nefsimize yenik düşmesek. Bende nişanlım mevlütlü olsun dediğinde kabul etmemekle günaha giriyor muyum diyo çok düşündüm açıkçası. Zaten düğün istemedim nikah yapıyoruz o beni biraz rahatlattı. şimdi bu konuda öyle yapma böyle yap demek çok zor. Kendi içinde vereceksin bunun cevabını hakkınızda Hayırlısı olur inş.

yaaa neyin kafasını yaşıyorsunuz siz yaaa Peygamber efendimizin yaşadığı zamanla bu zaman bir mi ayrıca erkek bayan aynı pistte oynamasının nesi günah yani?? pardon da aynı yerde oynayınca ne oluyor yani hayır yani biçok şey derdim de burası pek müsait değil... siz böyle düşündükçe kızlar dışarı çıkmasın o zaman dışarı çıkan kızlar her türlü şeye maruz kalır düşünceleri de yayılır!!! düğünün nesi günah yani anlamadım ki yaaa??!!!

Merhaba eğlencesiz düğün duydum sadece takı töreni yemek belki olursa ilahi. ama kadın erkek ayrı düğün hiç duymadım. Kaldı ki ben açık bir bayanım nişanlım 5 vakit namazında ki dinini yaşamaya çalışan birisi kendi bana nikah istediğini düğün istemediğini söyledi bende ben istiyorum dedim oda bir şey demedi. Çünkü emin ol erkeklerin hiç bir şeye hevesi yok benım nişanlıma kalsa nişana ne gerek varmış söz nişan bir arada olsaymış,düğüne ne gerek varmış kına gecesine ne gerek varmış.İnsanları oynatıp günaha giriyormuşuz.fotoğrafa ne gerek varmış düğünde fotoğraf çekilmemize gerek yokmuş. Kaldı ki ben hepsine istesende istemesende olacak dedim. Kına gecesiz evlilik mi olur? kadınalr arasında olacağı halde.

Demem şu ki dini yönden seni vurmaya çalışıyor sen de istiyorsan o ayrı ama işin özü hevessiz olmaları hayalsiz olmaları. Düz mantıklar çünkü. Kadınlar arasında yaparsın kına geceni Düğününü de karışık yemekli eğlencesiz yaparsın Kimseninde gönlü kırılmamış olur bence.

Merhaba eğlencesiz düğün duydum sadece takı töreni yemek belki olursa ilahi. ama kadın erkek ayrı düğün hiç duymadım. Kaldı ki ben açık bir bayanım nişanlım 5 vakit namazında ki dinini yaşamaya çalışan birisi kendi bana nikah istediğini düğün istemediğini söyledi bende ben istiyorum dedim oda bir şey demedi. Çünkü emin ol erkeklerin hiç bir şeye hevesi yok benım nişanlıma kalsa nişana ne gerek varmış söz nişan bir arada olsaymış,düğüne ne gerek varmış kına gecesine ne gerek varmış.İnsanları oynatıp günaha giriyormuşuz.fotoğrafa ne gerek varmış düğünde fotoğraf çekilmemize gerek yokmuş. Kaldı ki ben hepsine istesende istemesende olacak dedim. Kına gecesiz evlilik mi olur? kadınalr arasında olacağı halde.

Demem şu ki dini yönden seni vurmaya çalışıyor sen de istiyorsan o ayrı ama işin özü hevessiz olmaları hayalsiz olmaları. Düz mantıklar çünkü. Kadınlar arasında yaparsın kına geceni Düğününü de karışık yemekli eğlencesiz yaparsın Kimseninde gönlü kırılmamış olur bence.

bencede ve kimse kusura bakmasın ama istemedikleri şeylere güzel dinimizi kullanarak kılıf buluyorlar resmen ben ona kızıyorum. insanların pistte dans etmesinin neresi günah Allah aşkına biri bana anlatsın ben mi yanlış düşünüyorum?

en büyük günah her anlamda kul hakkı yemektir dans etmekte ne gibi bir art niyet olabilir?

İnsanların giyinişleri, oynayışları biraz abartıya kaçabiliyor. Oynarken firikik verilebilir. Bu da göz zinasına yol açabilir. Bu konuda daha çok bilgisi olan cevaplayacaktır.
Cevap veren herkese çok çok teşekkür ederim, hepsini okudum. Allah razı olsun. Dini kullandığını düşünmüyorum da inşallah evliliğin hakkını veririz.

yaaa neyin kafasını yaşıyorsunuz siz yaaa Peygamber efendimizin yaşadığı zamanla bu zaman bir mi ayrıca erkek bayan aynı pistte oynamasının nesi günah yani?? pardon da aynı yerde oynayınca ne oluyor yani hayır yani biçok şey derdim de burası pek müsait değil... siz böyle düşündükçe kızlar dışarı çıkmasın o zaman dışarı çıkan kızlar her türlü şeye maruz kalır düşünceleri de yayılır!!! düğünün nesi günah yani anlamadım ki yaaa??!!!

bencede ve kimse kusura bakmasın ama istemedikleri şeylere güzel dinimizi kullanarak kılıf buluyorlar resmen ben ona kızıyorum. insanların pistte dans etmesinin neresi günah Allah aşkına biri bana anlatsın ben mi yanlış düşünüyorum?

en büyük günah her anlamda kul hakkı yemektir dans etmekte ne gibi bir art niyet olabilir?

güzel dinimiz diye bahsettiğiniz dinden çok fazla haberdar olmadığınız aşikar...
bilmiyor olabilirsiniz, uygulamıyor da olabilirsiniz...

ama kılıf uyduruyorlar şeklinde söz kullanmanız yakışıksız olmuş...
çok zor değil elinizin altında araştırma yapmanıza yarayacak teknolojik aletler mevcut...

iki üç kelime arama motoruna yazarak olayın aslını kendiniz öğrenebilirsiniz...

site içerisinde dini paylaşımlar yorumlar yasak olduğu için size hadislerle açıklayamıyorum...

o yüzden rica ediyorum güzel dinimizi bilmiyorsak öğrenmeli, asla siz uygulamıyorsunuz diye; "öyle bir şey yok" gibi bir sonuca varmamalısınız..

ilaveten
dinimiz kul hakkı yememek, kalbi temiz olmak ile sınırlı değildir ...
yapılması / yapılmaması gereken bir çok eylem vardır..

güzel dinimiz diye bahsettiğiniz dinden çok fazla haberdar olmadığınız aşikar...
bilmiyor olabilirsiniz, uygulamıyor da olabilirsiniz...

ama kılıf uyduruyorlar şeklinde söz kullanmanız yakışıksız olmuş...
çok zor değil elinizin altında araştırma yapmanıza yarayacak teknolojik aletler mevcut...

iki üç kelime arama motoruna yazarak olayın aslını kendiniz öğrenebilirsiniz...

site içerisinde dini paylaşımlar yorumlar yasak olduğu için size hadislerle açıklayamıyorum...

o yüzden rica ediyorum güzel dinimizi bilmiyorsak öğrenmeli, asla siz uygulamıyorsunuz diye; "öyle bir şey yok" gibi bir sonuca varmamalısınız..

ilaveten
dinimiz kul hakkı yememek, kalbi temiz olmak ile sınırlı değildir ...
yapılması / yapılmaması gereken bir çok eylem vardır..

işte bu düşüncelerin sonucu hep usturubuyla oynayan kadına bile bakarken farklı şeyler düşünen ve sapıkça iç geçiren erkek düşüncesi oluyor... yazık çok yazık!!!

ben gittiğim her düğünde (adı üstünde düğün!!) usturubumla oynamışımdır çok da iyi yaptım. ama ne kimsenin helaline göz koydum ne de bir kötülüğüm dokundu çok şükür! amaa yine de en büyük günahkar benim sanırım...

işte bu düşüncelerin sonucu hep usturubuyla oynayan kadına bile bakarken farklı şeyler düşünen ve sapıkça iç geçiren erkek düşüncesi oluyor... yazık çok yazık!!!

ben gittiğim her düğünde (adı üstünde düğün!!) usturubumla oynamışımdır çok da iyi yaptım. ama ne kimsenin helaline göz koydum ne de bir kötülüğüm dokundu çok şükür! amaa yine de en büyük günahkar benim sanırım...

bahsettiğim şeyleri anlayamayarak başka yöne çekeceğiniz aşikardı ama şansımı denemek istedim...
neyse konu sahibine saygısızlık olmasın, konusunu işgal etmek istemem..

Allah günahlarımızı bağışlasın, hayırlı forumlar :KK54:

İnsanların giyinişleri, oynayışları biraz abartıya kaçabiliyor. Oynarken firikik verilebilir. Bu da göz zinasına yol açabilir. Bu konuda daha çok bilgisi olan cevaplayacaktır.
Cevap veren herkese çok çok teşekkür ederim, hepsini okudum. Allah razı olsun. Dini kullandığını düşünmüyorum da inşallah evliliğin hakkını veririz.

Düşüncene asla saygısızlık etmıyorum ama sadece nikah yapılacak sa da düğün olmayacaksada insanlar istedikleri gibi yine giyinecek otururken kalkarken vs. yine frikik vermesi olasalığı yüksek. sen garanti verebiliyor musun nikahına kimse kısa elbise giymeyecek kolsuz giyemeyecek vs.? Anlat mak istediğim şu bukadar derin düşünürsen üzülürsün arkadaşım.

Kısmetse temmuz sonu gibi düğünümüz olsun istiyoruz. Bu işleri araştırmaya başladık. Nişanlım' Hz.Peygamber'imizinki gibi düğünümüz olsun. Evlilik çok kutsal, temiz bir başlangıcımız olsun.' diyor. Tamam haklı. Bayan ve erkeğin karışık olarak aynı ortamda oynaması günah ve bu günaha çanak tuttuğumuz için bize de günah. Bilen birine sorduğumda bayanlar ve erkekler ayrı ayrı olmalı ve gelinlik mahrem yabancı erkeğin görmesi günah, dediler.
Ama gel gelelim ki benim de hayallerim var. Düğünde nişanlımla zeybek oynayacaktık. Nişanlım üniversiteden sınıf arkadaşım. Üniversitedeki sınıfı toplayıp halayımızı çekecektik. Nice şeyler.
Bir tarafta olması gerekenler, diğer tarafta benim isteklerim. Tabi olması gereken olmalı. Da işte ... Bu konuda bilgisi olan benimle paylaşabilir mi?

Merhaba canım, nişanlın düğünün tam olarak nasıl nerde olmasını istiyor önelikle?

Benim sözlüm ve aileside aynı şekilde istiyorlar, kesinlikle böyle olucak demediler ama böyle olmasının onları daha mutlu ediceğini söylediler. Benimkinin ablalarının düğünleri yemekli kuranlı oldu camiilerdeki düğün yerlerinde, aileside haca gitmiş insanlar bu yüzden düğün salonunda olmasından yana değiller sözlümde aslında ben ne desem uyar ama bi taraftada ailesinin gönlünü hoş etmek istiyor, bende çok kararsızdım bu konuda, ben evlendiğimde kapanıcam hayırlısıyla.
Şimdi düşündüm ki tamam bikere evleniyoruz herkes bikere evleniyo sadece biz değil, kimi insanlar düğün hiç yapamıyolar nikah yapıyolar o yüzdn kendime sıkıntı yapmamaya karar verdim. Düğünüm onların istedikleri gibi olsun dedim ben illa eğlenceli bişey yapmak istiyosam kınamı eğlenceli yaparım dedim, iki taraftanda eksik kalmamış olursun kınada zaten sadece bayanlar oluyor genelde, arkadaşlarınızlada kutlamak istiyorsanızda sonrasında toplanıp bi yemeğe falan gidebilirsiniz eğlenebilirsiniz zaten yemek için tutuğunuz yerde düğün gibi insanlar oturup birbirni izleyip birbirleriyle temas halinde değiller yemeğinizi yer kalkar oynarsınız arkadaşlarınızla öyle güzel restoranlar var böyle şeyler için oturupta sizi izleyecek kimse yok oralarda ve oraya giderken zaten kimse düğün kadar abartılıda giyinmez

Dans etmekte art niyet yokmu? Daha dün mini etek giymeseydin tecavüze uğramayı haketmez ölmezdin diyenlerin ülkesi burası canım, bide mini etek giyip dans etsen.. İnsanlar nefsine engel olamıyor malesef ve sana bakanın günahının yarısı sana oluyor baktırdığın için dine göre..

Dans etmekte art niyet yokmu? Daha dün mini etek giymeseydin tecavüze uğramayı haketmez ölmezdin diyenlerin ülkesi burası canım, bide mini etek giyip dans etsen.. İnsanlar nefsine engel olamıyor malesef ve sana bakanın günahının yarısı sana oluyor baktırdığın için dine göre..

ya siz düğünleri ne sanıyorsunuz Allah aşkına? kadınların orda mini etek giyip direk dansı yapıyor gibi bir fanteziniz mi var? çok komik...

Dinin gereklerine göre yaşayan insanlar için bu böyledir canım, he biz o gerekleri tam olarak yerine getirmiyoruz açıkçası ben açığım mesela biz düğünlerimizi yapıyoruz salonda ben o düşünceyi savunmuyorum ama tamamıyla müslümanlığa uygun şekilde yaşayan insanlar için yanlış şeyler... Buna saygı duymak zorundayız nihayetinde müslüman bir ülkede yaşıyoruz.

Back