Bu konuda önlem alan var mi

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kızlar 6 aylık bebeğim var. İster istemez telefon hep yanında. Acaba çok etkiler mi ? Ne yapabilirim bu konuda ? Bide annem de ben yokkeb sürekli yanında telefonla oynuyor. O uyurken. Uyanınca resim çekiyor filan. Kırmadan nasıl söylenir sizce . Bakıcısı da aynı şekilde. Kırmak istemiyorum da nasıl söylerim

Telefondaki frekans dalgalarının zararlı olduğunu anlatan bir video izleyin yanlarında sanki denk gelmiş gibi. Onlar da duysun söylenenleri. " aabebeklere daha zararlıymış yaklaştırmayalım anne baksana biz bile uzak durmalıyız" şeklinde bir cümle sizi kurtarır sanıyorum:)

evdeki televizyon ve modem de radyasyon yayıyor, sadece cep telefonu değil. yani nereye kadar önlem alınabilir ki. belki yanına oturup saatlerce oynuyorsa uyarabilirsiniz açık açık. anne bebeğe zararı varmış, doktor söyledi diye.

O kadar ufak tefek şeylere takılmayın. Telefondan önce evde pc,tv,bir sürü radyasyon yayan şeyler var.. engelleyemezsin yani..
Bunlar telefon kadar zararlı değiller. Telefon özellikle konuşma esnasında yetişkin insanlara dahi çok zararlı. İçinde mikrodalga fırın mantığıyla çalışan dalgalar var ve bunlar insan vucüdundaki suyun ısınmasına sebep oluyorlar.

Uzakta konuşsunlar madem öyle söyleyin açık açık zararlarını anlatın.
Konuşurken çok zararlı olduğunu biliyorum ama resim çekmekten birşey gelmez sanırım..

Konuşmuyor genelde. Sosyal medya da geziyorlar

Konuşmuyor genelde. Sosyal medya da geziyorlar

Hamile kaldığımdan beri bende çok kullanıyorum.. işi bıraktığım için nerdeyse günün yarısı elimde. Kk da yada merak ettiğim şeylere bakıyorum bebekle ilgili. Ama bu sadece bağımlılık yaratır,dediğim gibi konuşmuyorsa o kadar zararlı radyasyon yaymaz.. kaldı ki artık dışarısı bile radyasyon konusunda çook daha yaygın.. yani hiç bir şekilde engelleyemezsin sadece annenin yada bakıcının kullandığı telefondan dolayı zarar gelmez. Etrafta,dışarıdan yayılan radyasyon da zarar verir ona gelene kadar..

"Önemsenmesi gereken öneriler:

• Elektromanyetik ışınlar saçan bu tarz cihazlardan bebek ve çocuklarımızı, en azından 12 yaşında gelene kadar uzak tutmamız gerekiyor.

• 13-20 yaş arası dönemde de kullanımın mümkün olduğu kadar kısıtlanması, mutlaka kullanılacaksa da kısa mesaj ile kullanım sağlanması gerekiyor.

• Wireless modemlerinizi evde o anda kullanmıyorsanız kapatın ve komşularınızdan da bunu yapmalarını isteyerek ortak bir karar alın.

• Cep telefonlarınızı bebek ve çocuklarınızdan uzak tutun. Aranızda “ama o telefonu çok seviyor” diyenler olabilir ancak şunu biliyorum ki ebeveynin kararlılığı birçok konuda olduğu gibi bu konuda da esastır. Çocuk görmediği şeyi isteyemez."

ALINTIDIR.

Canım uzak tutun derken eline o yaşa kadar vermeyin anlamında yazılmış bir yazıdır bu :) senin elinde olan telefon konuşmadığın sürece bebeğine zarar vermez...

Kuzenim bebeğine telefondan ninni açardı,yanına koyar öyle uyuturdu. Öyle yapınca uçak moduna alırdı. Hatta eniştem de öyle yapardı. Bebek telefon gördüm mü istiyordu eline verirken uçak modunda veriyorlardı. Sizde öyle yapabilirsiniz en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…