• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda önlem alan var mi

Hemen hemen her elektronik eşyada radyasyon var ama telefonu çok sık kullandığımız için diğerlerine göre daha zararlı olabiliyor keza bilgisayar ve televizyon içinde aynı şey geçerli

Telefonu sadece konuşmak için kullanacaksanız kulaklık ya da Bluetooth olabilir

Kullanmadığıniz eşyaların fişini çekebilirsiniz mesela ( bu başka boyutta bir önlem ama aklıma geldi :)

Tabi ki bu saydıklarımız bir röntgen cihazı ya da tomografi cihazı kadar asiri radyasyon yaymiyor ama yinede önlem almak iyidir

Ben oğlum küçükken telefonu yanına yaklastirmadim yaklaştırmak isteyenleri kibar bir şekilde uyardım fotoğraflarını fotograf makinesi ile çektim

Son düzenleme:
Peki canım haklısın... sen haklısın evde elektronik eşya bulundurma madem:KK9:
Sıradan elektrikli eşyalarda radyasyon bulunmaz manyetik alan bulunur. Bu da fazlası olduğunda zararlıdır fakat evdeki eşyalar insana zarar verecek bi manyetik alan oluşturmaz. Elektronik eşyaları ise çok daha az etki eder. Bunlar insan vucüdunu etkilemez çünkü insan çamaşır makinesi çalışırken önünde onu seyretmez. Kısa süreli ve mesafeli kullanınlarda yetişkin insana zararları azdır. Ancak tv, bilgisayar, telefon direkt radyo frekansıyla çalışır. Bunu yaparken de insana oldukça zarar verir. Bu aletlerden uzakta çalışmak da insan için pek mümkün değil. Kurtulmanın tek yolu kullanım miktarını azaltmaktır. Okuduğum izlediğim edindiğim bilgiler doğrultusunda paylaştım. Eksiğim yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Saygılar.

Back
X