Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

yani aslında şöyle, sonuçta sizde eşiniz için her konuda tutup annenize bağırmazsınız dimi :) bazen eşinizi sakinleştirmek için ona hak verirsiniz ve geçer gider.
doğru yerde doğru tepkiyi vermek gerekli bence. uzaktan belki basit geliyor hepimize ama insan ilişkileri çok karmaşık.
biri annesi diğeri karısı, aynı şey kadınlar için de geçerli. arada kalmak zor.
o yüzden ben her harekete tepki göstermek değil de yerinde tepki vermek taraftarıyım.
zaten aşırıya kaçan ilk harekette tepki verilirse sonrasına çoğu kişi cesaret etmiyor. ama bir kere izin verilirse o zamanda önü alınmıyor.
ne mevzular yaşadınız bilmiyorum tabi, ben genel bakış açım anlamında yazdım :)
çok büyük olaylar olmuş ve eşiniz sessiz kalmışsa yukarıda yazdıklarım kabul edilebilir kalmıyor..

Pek önemli şeyler sayılmazdı ama eltimle ilgili bazı sorunlar oldu ve eşim oralarda fazla sessiz kaldı biraz daha sert olmasını isterdim 😅

Kızlar ben büyüyemeyen ve büyütülemeyen bir toplum olduğumuzu düşünüyorum, şöyle ki adam yada kadın evleniyor ama ailelerinden bir türlü bağımsız olamıyorlar hatta bağımsız olmak istemiyorlar mesela gelin doğum yapıyor bebeğini mis gibi büyüteceği yerde kaynanam gelmedi yardım etmedi diye dert ediyor öte yandan bir kısım gelinin de şikayeti kaynanam geldi herşeye karıştı zehir oldu gunlerim şeklinde oluyor, bir bebeğe bakmak çok mu zor acaba ki illa birinden yardım görmek zorundayız, anneme de kayınvalideme de uzak bir şehirdeyim ve bebek istiyorum ve ikisini de istemiyorum yardım için sizce yanlış bir düşünce mi bu?
Yardım istemiyo olmanız yanlış değil tabiki ama yardım isteyenlere yaklaşımınız hoş olmamış. Ben de kimseden yardım istemedim hatta gelsinler bir hafta kalsınlar o da yardım için değil çok istiyodular ki hakları var onların da torunları oluyo. Hamileliğimde bazı sağlık sorunlarim çıktı ,doğumum biraz zor oldu sonrasında toparlanmam zor oldu derken annem de oluyosun. Her şey yolunda gitse bile ki dilerim sizde her şey yolunda gider . Yanınızda yine de birilerinin olması iyi olur en azından siz bebeğinizle rahat rahat ilgilenirken biri evin temizliği ve yemekleri yapar. Siz uykusuzluk yaşayacaksınız bu Allah'ın emri. Ayrıca lohusalık biraz zor bi süreç ben öyle kötü şeyler görmedim ama aklınızı toplamak zor oluyo bazen ayakta uyuyosunuz saniyelik. Bebeğim agliyodu ben gözlerimi aciyodum bakıyorum kucağımda huzurla uyuyo . Diyorum halusilasyonmus uyumaya devam edeyim ama meğer benimle huzurla uyuyan olarak gördüğüm bebek halusilasyonmus 😳 böyle şeyleri defalarca yaşadım. Şuan ki halinizle kaldığınız bi uykusuzluk düşünmeyin annelerin uykusuzluğu başka oluyo. Sizin huzurla uyumanizi saglayacakt siz uyurken aklınız rahat olacak biri yanınızda olursa bu süreç zorlaşmaz.

Aileye bagimli yasamak baska, ihtiyac duydugun zaman destek olmak ya da destek beklemek baska. 2 cocuk annesi, 2 sezeryan dogum yapmış bir anne olarak söylüyorum. Cocuk konusunda asla büyük konusmayin. Evet anne olarak cocugunuzu istediginiz gibi büyütmek hakkiniz ama emin olun büyükler bizden daha cok sey biliyor. Bebek buyutmek kitaplardan ya da videolardan ogrenilecek bir sey degil. Ancak tecrubeyle kazanilacak bir meziyet. Bebeginiz dogdugunda onun icin ne yapmaniz gerektigini annelik icgudusuyle bilirsiniz. Nasil tutacaginizi, nasil giydireceginizi, altini nasil degistireceginizi sanki yillardir yapiyormuscasina bilirsiniz. Ama yolunda gitmeyen birseyler oldugunda bir bilene danismaktan asla zarar gelmez. Anneye ya da kv öcü gözüyle bakmayin. Yardimlarini kabul edin ama sinirlarinizi belirleyin. Size dogru gelmeyen seyleri yapmayin ama bilmediginiz bir konuda izin verin, yapsinlar. Ben cok direndim. Ilk cocugum kolikti. Aylarca agladi, uykusuzluktan ben de aglardim. Psikolojimiz alt ust olmustu. 3 yetiskin 1 bebege yetemiyorduk. O zamanlar kv ile cok catisirdim ama simdi dusununce o zamanlar yanimda olmasa ne yapardim ben? Size anlatacak o kadar cok seyim var ki ama uzatmak istemiyorum.
Henuz hamileyken bir bebege bakmak ne kadar zor olabilir ki diye cok buyuk bir laf etmistim. Ne kadar zor oldugunu gordum. Butun bebekler emzir, yatir, yika, oyna, gülsün, eglensin, büyüsün gibi bir döngüde yasamiyor. Gercekten yildiran atak dönemleri, gaz sancilari, dis sancilari, uykusuz geceler var. Ancak yasayinca zorlugu anlasiliyor. O yuzden kendinize birsey ispatlamak zorunda degilsiniz. Birakin yaninizda olsunlar, yardim etsinler. Kimisi kendi annesiyle kimisi kv ile daha iyi anlasir. Ben ikisinden de yardim aliyorum. Zaten çalıştığım icin çoğunlukla kv bakiyor. Allah ikisinden de razi olsun.

Ne kadar güzel yazmışsınız tesekkür ederim yorumunuz için tabiki haklisiniz özel durumlarda yardım almak çok yerinde olabiliyor, ben herşey yolunda olursa eşimden destek alacağım eğer ekstrem bir durum olursa ailemden yada eşimin ailesinden yanıma gelmelerini rica edeceğim inşallah hamilelik haberini alayım da :)

Yardım istemiyo olmanız yanlış değil tabiki ama yardım isteyenlere yaklaşımınız hoş olmamış. Ben de kimseden yardım istemedim hatta gelsinler bir hafta kalsınlar o da yardım için değil çok istiyodular ki hakları var onların da torunları oluyo. Hamileliğimde bazı sağlık sorunlarim çıktı ,doğumum biraz zor oldu sonrasında toparlanmam zor oldu derken annem de oluyosun. Her şey yolunda gitse bile ki dilerim sizde her şey yolunda gider . Yanınızda yine de birilerinin olması iyi olur en azından siz bebeğinizle rahat rahat ilgilenirken biri evin temizliği ve yemekleri yapar. Siz uykusuzluk yaşayacaksınız bu Allah'ın emri. Ayrıca lohusalık biraz zor bi süreç ben öyle kötü şeyler görmedim ama aklınızı toplamak zor oluyo bazen ayakta uyuyosunuz saniyelik. Bebeğim agliyodu ben gözlerimi aciyodum bakıyorum kucağımda huzurla uyuyo . Diyorum halusilasyonmus uyumaya devam edeyim ama meğer benimle huzurla uyuyan olarak gördüğüm bebek halusilasyonmus 😳 böyle şeyleri defalarca yaşadım. Şuan ki halinizle kaldığınız bi uykusuzluk düşünmeyin annelerin uykusuzluğu başka oluyo. Sizin huzurla uyumanizi saglayacakt siz uyurken aklınız rahat olacak biri yanınızda olursa bu süreç zorlaşmaz.

niyetim kimseyi kırmak üzmek değil aslında kastettiğim şey şuydu mesela kayinvalidesinden şikayet ediyor işte kıskanç diyor paragöz diyor ve sonra zaten doğum yaptım gelip kalmadı bile diyor kimi gelin işte ben bunu bir kusur olarak kabul edemiyorum cünkü gelip kalmak zorunda değil gibime geliyor ha kayınvalidesine güvenerek çocuk yapacak olan ona danışmalı ben bebek istiyorum gelip bakar mısın demeli, ama mesela benim kayınvalidem de çok hevesli baş edemedigim yerde seve seve gelir ama gelmese de ben bunu onun bir kötü huyu gibi düşünmem cünkü zorunda değil 🙄 yani umarım anlatmak istediğimi anlatabilmisimdir

Kızlar ben büyüyemeyen ve büyütülemeyen bir toplum olduğumuzu düşünüyorum, şöyle ki adam yada kadın evleniyor ama ailelerinden bir türlü bağımsız olamıyorlar hatta bağımsız olmak istemiyorlar mesela gelin doğum yapıyor bebeğini mis gibi büyüteceği yerde kaynanam gelmedi yardım etmedi diye dert ediyor öte yandan bir kısım gelinin de şikayeti kaynanam geldi herşeye karıştı zehir oldu gunlerim şeklinde oluyor, bir bebeğe bakmak çok mu zor acaba ki illa birinden yardım görmek zorundayız, anneme de kayınvalideme de uzak bir şehirdeyim ve bebek istiyorum ve ikisini de istemiyorum yardım için sizce yanlış bir düşünce mi bu?
Yanlıs degıl. Bende basımda kımseyı ıstemıyorum. Eşim 40 gun annem gelır kalır dıyor. Ben 40 gün kafayı yerim istemiyorum. Eşime şimdiden dedım basıma asker dıkersen evden gıderım dedim. Ki ciddiyim 40 gün o eve gelmem. Benımde bu dogum muabbetı kafama takılıyor. Cunku herseye karısma potansiyeli var. Kavga etmek istemiyorum

Mesela bu bana göre hem saygısızlık hemde karşısındaki insanın sınırlarını ihlal etmektir, erkeklere bu konuda bende kızıyorum yani belirli bir yasa gelmiş evlenmiş hatta çocuğu olmuş adamlar anne baba sözünden çıkamıyor yeri gelince bir tepki koyamıyor, herkes biraz sınırlarını bilse keşke bende kendi eşimin ailesinde bu sınır konusunda sorunlar yaşamıştım bir anne bir görümce bir elti yerini bilip ona göre davranmalı ama evlendiginiz zaman maşallah eltiniz bile rakibiniz oluyor uğraşıp duruyoruz sonra 🙄
Ben anneme ana kuzusu sen gıt annenin memesini em dıyorum. Üzülüyor. Napım sevmiyorum bu kadar anacı erkek

Back
X