Bu konuda yetersiz kalıyorum Neden böyle oldu

gamzeli_st

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
349
0
46
İstanbul
Erkek arkadaşımla bu ay sözlenicektik.Babasına sormuştu ne zaman gidicez diye babasıda 1 ay sonra demişti. 2 hafta geçtikten sonra dedimki kesin geliceklermi ona göre program yapayım.Tamam akşam sorup sana haber vericem dedi. Akşamda dediki "annemle bi ton konuştuk 3 4 sene sonra evlenirsiniz seneye istemeye gideriz acele etmeyin birbirinizi seviyosanız bekleyin.of ya napıcaz" dedi.
Sende bi acayipsin dedim ben sana böyle derken hiç fikrin değişmiyodu tamam demiyodun annen diyince fikrin değişti Ben zaten seneye istiyodum sen acele ediyosun diye tamam demiştim farkeden bişey olmadı önemli değil dedim .Hayır dedi fikrim değişmedi dedi.Neyse tamam dedim.Oda tamam dedi dahada bahsetmiyo bu konulardan.

Anlamadığım şey bu çocuk bana her Allah ın günü istemeye gelelim babana söyle diye tutturan bi çocuktu.Annesiylede telefonda konuştum 1 2 kere.Annesi erken erken diyodu oda arkadan banane ne erkeni evlenmek istiyorum diyodu.Bi anda fikri değişti.Annem biliyodu babamda kıvamdaydı tam yani.Şimdide onlar geri çekildi anlayamıyorum

Annesi beni istemiyo olabilirmi soğuttularmı acaba :2:

Erken olduğunu düşünmesiyle soğuması çok farklı şeyler... Eğer davranışlarından öyle düşünüyorsanız bilemeyeceğim ama sadece bu olaysa içinizi ferah tutun derim... Sağlıcakla kalın...

geliceklerini hiç söylemiceklerdi ozaman.
bu nasıl iş sen ailene söylüyorsun,
sonra bunlar geri adım atıyor.
ortada ayrılık,kavga vs de yokken hemde.
hiç mi düşünemediler bu kız ailesine kesin anlatmıştır,artık bunun geri dönüşü olamaz diye

Çocuk oyunumu bu hem ailene söyle diyor hemde şimdi erken diye bahsediyor insanlar ne kadar rahat bu kızın ailesi bizim hakkımızda ne düşünür diye hiç mi kafalarında sorgulamazlar madem niye baskı yapmış sana evlenelim diye

Aramızda hiç bi problem yok ama niyeyse böyle oldu .Annesi telefonda erken erken dediği gün demiştiki söz nedir bi yüzük takılır olur biter.Ama şimdi geri fikir değiştirmeye sebep oldu.Çocuk sanki seneye kadar paramı biriktircek nolcak yani onu anlamıyorum (çünkü çocuğn bütün maaşını harcıyolar birikim yapamıyo).Madem gelmicektiler niye bana o kadar baskı yaptı.Tutarsız insanları sevmiyorum ya of ben her ne kadar kendim için erkende desem heveslenmiştim bizimkilerde gelseler yok demicek durumdalar.Şimdi kalkıpda diyemiyorumda niye böyle yaptın sözünde durmadın diye.Kendi ne zaman sızlanmaya başlarsa o zamanda ben dicem hani seneyeydi 3 4 sene sonrydı diye

Bana her dk artık evlenelim babanlara söyle gelelim diye bozuk plak gibi konuşan çocuk sanki annesiyle bu konuyu ilk dfa konuşmuş gibi şmdi fikir değiştirdi ya bu ne saçma hayat

Son düzenleyen: Moderatör:

O erken olarak düşünmüyo ona kalsa geçen sene sözlenmştik nişanlanmıştık bile.Erken diyen annesi.Bu konulardanmı soğuttular yani onu demek istedim

Çocuğun bütün maaşını harcıyorlar mı? Sebep bu olabilir... Okuttuğu, emek verdiği çocuğun maaşını kullanarak "emeklerinin karşılığını almak isteyen" anne babalar var... Çocuklarının mümkün olduğunca geç evlenmesini ister bunlar...

Belki de o evlenmek istediğini söyledikçe laf olsun diye "peki" diyorlardı... İş ciddiye binince de yukarıdaki sebepten erken olduğunu düşünmüş olabilirler... Neticede erkek arkadaşınız evlenmek istiyormuş, kavga etmemişsiniz, bir sorun yok... Ağız değiştiren o değil, ailesi... Onların da sizinle bir sorunu olsa hiç muhatap olmazlardı... Sorun siz değilsiniz, başka bir kız olsaydı da ailesi bu nedenle erken olduğunu düşünecek ve ertelemek isteyecekti gibi geliyor bana...

Erkek arkadaşınıza ne denli ciddi düşündüğünüzü, söz olayı yakında olmayacaksa bile sizin aileniz de haberdar olduğu için en azından zamanını netleştirmeniz gerektiğini ve evlilik hazırlıkları için maddi manevi yatırım yapmasını söyleyin... Her gün evlilikten bahseden biri bu söyleyeceklerinize olumlu tepki verecektir... Aksi halde sözü boştur, samimiyetsizdir... Madem somut adım karşı taraftan gelmiyor "olaya el atın"...

Belli ki ailesi kendi rahatını bozmak istemiyor, gerçi bu gidişle hiçbir zaman rahatlarını bozmak istemeyecekler ama... Evet, ailene söylemişsin vs. bunlar kötü olmuş ama bir nevi senin istediğin olmuş, seneye kalmış bardağın dolu tarafından bakarsak... Erkek arkadaşına yatırım yapmasını, maddi-manevi anlamda hazırlanmasını söyle seneye kadar ve gözlemle bu anlamda, bakalım ne yapıyor... Hayırlısı.

Evet iuwe haklısın Ben zaten mecburen dediğin gibi beklicem konuyu açmam çünkü gelmek isteyende oydu fikir değiştirende dünya onun etrafnda dönüyo zaten Bakalım ne zaman zırlamaya başlicak .Yada Allah ömür verirse seneye yine bu seviyede olsun hiçbi yatırım yapmamış olsun görür gününü Biriktiremez çnkü bana evlencez dye tutturdu gittim hiç çeyizim yokken borca girdim ayda 200 200 ödüyorum para biriktirmemiz lazım dedi biriktrmeye başladım 3 tanecik çeyrek altınım var geçenlerde birini gönderde gelim görüşelim özledim dedi.Hani biriktiriyoduk dedim Daha çok var evlenmemize dedi Böyle düşünen insan nasıl seneye kadar para biriktirsin inanıyomusunuz hiç

O daha fena ya... Çocuklarını okutmamışlar bile, eli ekmek tutunca da parasından faydalanmaya başlamışlar... Ne kadar geç evlenirse o kadar ekmeğini yerler... Bu iş uzayacağa benziyor...

sevgılın annesının agzına bakan bı tip bence.
guzel kafalanmıs sanada hemen ben zaten seneye ıstıyodum demıs.

ısın zor bacım ben soylim bu tip ailelerle ugrasmak cok zor.
domuzdan tüy kopardıkları kardır kafasındalar ve malesef kı adamlar bunu kolay kolay gormez.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım o zaman sen de erkek arkadaşına söyle, madem seneye diyorlar, para biriktirmeye başlasın o da fırsat bu fırsat. ailen de sorarsa, ciddi düşnüüyoruz, bir sene boyunca para biriktirecek o da der, üstünü kapatırsın. ama aileye dikkat et derim ben, azıcık sorun çıkaracaklar gibime geldi nedense

Ben onun için düğünden bile vazgeçtim Halbuki isterim yani Konu evliliğimiz olunca herşeyin ekonomiği olsun istedi.Bende bişey diyemedim.Ama madem şimdi seneye diyolar acımicam biriktirsin parasını benimde isteklerimi dikkate alsın yalnşmı düşünüyorum Ben zaten çok şey istemiyorum abartıda değil herkes nasıl evleniyosa öyle standart bişey.Yapamicak değil düğünde yapar ama konu bizim evlilik olunca paradan cimrilik başlatıyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…