Bu korku neden bende var..

GDragon

Kalp Her Zaman SOLdan Atar
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
541
493
103
Sürekli Evlenmekten bahsediyor. Türkiyeye geldiğimde yada sen buraya geldiğinde evlenme teklif etmek istiyorum. Biz evlenince burda yaşarız. Şuraya gideriz. vb şeylerden söz ediyor. Ama dilimiz, dinimiz, kültürümüz farklı... İstanbulda yaşamak istermisin dediğimde: ben orda yaşamak istemiyorum. Zaten sen ordasın diye korkuyorum diyor. Ben ise bilmediğim bir ülkede yaşamak istemiyorum. Evet o çocuğu seviyorum. Hani herkesin hayalini kurduğu bir adam vardır ya.. İşte tam hayalini kurduğum adam...
Ama Korkuyorum.. Yine gitmesinden, sorunlarının üstesinden gelememesinden..(bazı sorunlarından dolayı 15 gün haber alamamıştım ama hallettik) ve bilmediğim bir ülkede yapayalnız kalmaktan korkuyorum.
Uzun süredir tanıyorum... Karakterini seviyorum.. Sadakatini seviyorum.. düşüncelerini seviyorum.. ve evlenmekten de çok korkuyorum.
Aileme açıklamaktan da korkuyorum.. ailem için yabancı olması, dininin farklı olması sorun değil.. Sadece başka bir ülkede yaşamamı istemiyorlar..
Ne bilim, en çokta orda iş bulamamaktan korkuyorum. bunu ona söylediğimde, sorun değil. Çalışmıyorsun diye sana kötü davranacak değilim diyor. Sen benim Eşim olacaksın gelecekteki bütün sorumluluğun bana ait diyor.
Ben ise bir erkeğe muhtaç yaşamak istemiyorum. Tamam yanımda olsun birbirimize destek çıkalım.
Ama annemin yaşadıklarını biliyorum.. Annem çalışmadığı için babamın her aldığına karışmasını, ben bu evden gidersem maaşımı da alır giderim, benim maaşımla geçiniyoruz demesinden biliyorum..
bu sorunları yaşamaktan korkuyorum... Evlensem bile kendi paramı kazanmak istiyorum. Ondanda vazgeçemiyorum, Kendi hayallerimden de vazgeçemiyorum.

Siz nerede yasiyorsunuz?
Yani seviyorsaniz evlenebilirsiniz fakat yasacayacaginiz yer Turkiye olmasin siz Avrupadaysaniz esiniz sizin yaniniza gelsin.

Siz nerede yasiyorsunuz?
Yani seviyorsaniz evlenebilirsiniz fakat yasacayacaginiz yer Turkiye olmasin siz Avrupadaysaniz esiniz sizin yaniniza gelsin.
Ben türkiyedeyim. Erkek arkadaşım koreli. ve orda yaşamamı istiyor. ben ise istanbulda, yaşadığım yerden ayrılmak istemiyorum.

çok kitap okuyorsun sanırım zira anlatman gerekenlerden ziyade baya konuları duygulanımları ile tasvirli masvirli anlatmışsın

sen nerdesin o nerde? kaç yaşındasınız? nerden mezunsun? dil biliyor musun? o ne iş yapıyor??
bize bunlarla gel yardımcı olalım..

Ben türkiyedeyim. Erkek arkadaşım koreli. ve orda yaşamamı istiyor. ben ise istanbulda, yaşadığım yerden ayrılmak istemiyorum.
Yuzyuze kac kere gorustunuz?
Kore baya uzak bi ülke bilemiyorum cok emin olmaniz lazim.

Grafikerlik yapıyorum. Sürekli kitap içlerini düzeltmekten dir. böyle duygularla açıklamam
ben 28 o 30
işletme ve fotoğrafcılık bitirdim. oda hukuk. o şimdi savcılık sınavına hazırlanıyor. İnşallah yakında kazanacak.
ben ise ona göre daha alt sınıflardanım ...

Yuzyuze kac kere gorustunuz?
Kore baya uzak bi ülke bilemiyorum cok emin olmaniz lazim.

Önceden türkiyedeydi. sonradan kendi memleketine gitti. Ama artık istanbulda yaşamak istemediğini söyledi. Yüzyüze görüştük.

Önceden türkiyedeydi. sonradan kendi memleketine gitti. Ama artık istanbulda yaşamak istemediğini söyledi. Yüzyüze görüştük.
istanbulda hatta Türkiye'de yaşamak istememekte çok haklı. bence kapılarını kapatma. de ki benim bu kadar gelmemi seninle evlenmemi istiyorsan bana orda çalışabileceğim iş kollarını bul öner. ben de bileyim neler yapabileceğimi..
mesafe olarak kore uzak ama refah seviyesi bizden daha ilerde olduğu kesin.
bak arkadaşım benim bir oğlum var allah bağışlarsa. eşimle çocuk yaparken en az 2 dedik. ama şu son olaylardan sonda ülkenin geleceğini göremiyorum keşke hiç çocuk yapmasaydım diyorum. 2. bile şu an bize çok uzak ki doğurduğum gün kesin yapcaz diodk.
bunları göz önüne al da düşün derim.

Orda ne iş yaparım bilmiyorum. Çok fazla yeteneğim yok. çizimim gelişsin diye minyatür kursuna gidiyorum. Kursa giderek dil sorununu çözebilirmiyim. Ailemi arkamda bırakmaktan da korkuyorum.

Bence sevmiyorsun alışkanlık olabilir ya da seviyorsun ama yeterince değil.
Duyguların daha oturmamış...
İstanbul u bile ondan çok seviyorsun mesela..

Bence sevmiyorsun alışkanlık olabilir ya da seviyorsun ama yeterince değil.
Duyguların daha oturmamış...
İstanbul u bile ondan çok seviyorsun mesela..

evet. Hem istanbulu hemde onu seviyorum.. Gerçek aşk nedir. ne değildir. Çok fazla bilmiyorum..belkide sadece kendi hayatımı düşünüyorum.. ama gerçekten onuda çok seviyorum

yurt dışına gitmenin yollarını ariyoruz bence hiç korkma.

Aşk, sevgi gözlerini gerçeklere tamamen kapatıp sevdiğinin peşinden gitmek midir illa? İnsan geçmişini, geleceğini, imkanlarını düşünüp tasalanamaz mı? Bunları düşünerek severse adı "aşk" değil midir? Siz değil misiniz evlenmeden önce bazı şeyleri gördüğü halde evlenenlere "hiç mi düşünmedin?" diyen?

Arkadaşım, endişelerinde sonuna kadar haklısın. Hani Avrupa olsa belki ama Kore çok uzak. Ha deyince gelip gidemezsin. Aileni, dostlarını, memleketini bırakıp gitmek kolay bir karar değil. Sevgilinden senin çalışabileceğin işlerin koşullarını, maaşını öğrenmesini istesen. Hatta yapabiliyorsa sana iş ayarlamasını, tabi gitmeden önce. Alt sınıfım diye de düşünme. Her iş kıymetlidir. Hakikaten zor karar. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Benim okuduğum üniversitenin orda hiç bir geçerliliği olmuyor. yani üniversite okumamış gibi oluyorsun. Ben çizim yapıyorum. türkçe ve arapça kitapları düzeltiyorum. ama orada türk yayınevleride yok.

Diploma denkliği olmaması hiç iyi değil açıkçası. Kendi mesleğini yapmayaçok hevesli değilsen çok sorun yok ama diğer türlü boşlukta hissedebilirsin. Orada üniversite eğitimi nasıl oluyormuş bilgin var mı? Gittiğin zaman başlasan, hem çevre edinmiş olursun hem de boşta kalmazsın. Ha tabi lise diploması sayılacak sayılmayacak bir de o var. Ya da belki meslek edindirme kursu benzeri eğitimlere katılabilirsin.

İlk önce onların dilini çok iyi öğrenmem gerek. ve oraya gittiğimde. bir türk kadını pastane açmıştı kendine... Belki Pastacılık kurslarına gitsem öyle birşey yapabilrim. tabi Pastane açmak vb şeyler yapmak çok masraflı.. yada Mesleğimi evden de yapabilirim. türkiyeden iş alarak. Tabi aldığım paranın 3 katı düşmesi de var. O kadar iş yapıpta az para almak istemiyorum. 2000 lira alsam orda değeri 750 liraya denk geliyor.. Bilmiyorum.. Aslında tek iş sorunuda değil. ailemi de bırakmak istemiyorum. Acaba her evlenenin başınamı bunlar geliyor. Annemden de ayrılmak istemiyorum.. Ne bilim yaşlanacaklar. kim bakacak onlara.. o da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…