Bu korona ve kış vakti ne yapacağım ?

aksılık olmus :KK43:
sıze cıkın dememıs dıyemezdı zaten ,sadece satıyorum demıs evı alan cogu kısı ozellıkle kıracılı ev alıyor kı halı hazırda kıracı var dıye yanı belkı de evı alan kısı sıze cıkın demeyecektır ama evı alan kısı cıkın derse maalesef cıkmak zorunda kalacaksınız
sızın gıbı herkes zor durumda adam keyfı yere evlerını satmıyordur o yuzden kızmayın ev sahıbıne :KK43:

aksılık olmus :KK43:
sıze cıkın dememıs dıyemezdı zaten ,sadece satıyorum demıs evı alan cogu kısı ozellıkle kıracılı ev alıyor kı halı hazırda kıracı var dıye yanı belkı de evı alan kısı sıze cıkın demeyecektır ama evı alan kısı cıkın derse maalesef cıkmak zorunda kalacaksınız
sızın gıbı herkes zor durumda adam keyfı yere evlerını satmıyordur o yuzden kızmayın ev sahıbıne :KK43:
Evi satın alan kişi oturmak isterse elbette çıkacağız, gayette kızarım madem böyle bir düşüncesi bile varsa baştan söyleyecekti ki ben de ona göre hareket edecektim.

Herkese iyi günler. Suan canım çok sıkkın ve moralim bozuk. Uzatmadan konuya gireceğim. Suan ki taşındığımız eve 4 ay oldu taşınalı. Şimdi ev sahibi aradı ; bizim oturduğumuz daireyi ve alt katı satacağını söyledi. Bende “madem satacaktınız neden kiraya verdiniz ben daha 4 ay oldum taşınalı.Bu eve göre perde yaptırdım . Bu kış günü nerden ev bulacağım ki eşimin suan işyerleri de kapalı” dedim . Şimdi alacak kişi de çık derse yeniden taşınmak zorunda mı kalacağım bu kış günü ?

bildiğim kadarıyla yeni ev sahibi sizi çıkarmak isterse taşınma masraflarınızı karşılaması gerekir. Ama sözleşme bitene kadar çıkmama hakkınız var zaten diğer arkadaşlarım dediği gibi.

bildiğim kadarıyla yeni ev sahibi sizi çıkarmak isterse taşınma masraflarınızı karşılaması gerekir. Ama sözleşme bitene kadar çıkmama hakkınız var zaten diğer arkadaşlarım dediği gibi.
Sözleşmem bir yıllık . Eğer illa çıkın derse alan kişi mecbur çıkacağız tabi masrafları öderlerse.
En çok canımı sıkan da bu yıl nakil yaptırmıştık oğlumu yakınlarda ev bulamazsam yeniden başka okula nakil olmak zorunda kalacak :(

Sözleşmem bir yıllık . Eğer illa çıkın derse alan kişi mecbur çıkacağız tabi masrafları öderlerse.
En çok canımı sıkan da bu yıl nakil yaptırmıştık oğlumu yakınlarda ev bulamazsam yeniden başka okula nakil olmak zorunda kalacak :KK43:

hemen satılacak diye bir şey de yok ayrıca karamsarlığa kapılmayın. Umarım yakınlarda ev bulursunuz. Okul işleri zor :(

Malesef geçenki nakliyeciler yapmadı. Ayrıca 2 kişi bulduk :(
Hepsi yapmıyor ya da yapamıyor bilmiyorum ama yapanlar var. Basta sormak lazım sanırım. Biz de zamanında yapmayan bulmuşuz. Sonra gidip usta ara o gelsin ohoo. Bir de baya ücret de alıyor onlar. Aklınızda bulunsun yani anlaşırken bir sorarsınız.

Evi satın alan kişi oturmak isterse elbette çıkacağız, gayette kızarım madem böyle bir düşüncesi bile varsa baştan söyleyecekti ki ben de ona göre hareket edecektim.
boyle bır dusuncesı varken bıle bıle kıraya verdıyse zaten hakkınıza gırmıs oluyor o ayrı ama boyle bır dusuncesı varmıymıs oyle mı soyledı sıze ? sırf 2-3 kıra alabılmek ıcın satılana kadar kırada mı olsun demıs yoksa kıraya verdıkten sonra mı satmak zorunda kalmıs ıkısı farklı seyler cunku ben kıraya verdıkten sonra satmak zorunda kalmıstır dıyerek kızmayın dedım aksı durum varsa tabıkı kızılır

hemen satılacak diye bir şey de yok ayrıca karamsarlığa kapılmayın. Umarım yakınlarda ev bulursunuz. Okul işleri zor :KK43:
Böyle bir düşüncesi varsa da zaten söylemez ki. Bile bile verdiyse de Allah’a havale ediyorum :KK43:
Telefonda konuşurken ben “Madem böyle bir niyetiniz vardı söyleseydiniz “ deyince hiç birsey demedi . Hani mecbur kaldık, sıkıştık falan hiç birsey demedi..

Aynen taşınma ücreti , doğalgaz elektrik bağlanması , badanası temizliği o kadar büyük sorun ki... madem satacaksın baştan söyle bende ona göre hareket edeyim...
Çokta ters düşmemeye çalışın konturatiniz bitmeden çıkamayacağınizi durumunuzun el vermediğini masrafları karşılaması gerektiğini söyleyin vermezse kimse çıkaramaz sizi kanunlar bu konuda sizden yana . Alan olursada evi karşı taraf belki kiraya vermeyi düşünüyordur onlada anlaşmaya çalışabilirsiniz..benim evim bitmemişti yapılırken kiraya çıkmak istedim mutayitle sorun olunca evide taşımistim kimse yedi sekiz ay için evini vermek istemedi en az iki üç sene için arıyoruz dediler eşyalarım 9 ay depoda kendim kayınvalidem de yaşadım .. 4 ayda size bu kadar masraf ettirip satıyorum demesi vicdansizlik ..

Çokta ters düşmemeye çalışın konturatiniz bitmeden çıkamayacağınizi durumunuzun el vermediğini masrafları karşılaması gerektiğini söyleyin vermezse kimse çıkaramaz sizi kanunlar bu konuda sizden yana . Alan olursada evi karşı taraf belki kiraya vermeyi düşünüyordur onlada anlaşmaya çalışabilirsiniz..benim evim bitmemişti yapılırken kiraya çıkmak istedim mutayitle sorun olunca evide taşımistim kimse yedi sekiz ay için evini vermek istemedi en az iki üç sene için arıyoruz dediler eşyalarım 9 ay depoda kendim kayınvalidem de yaşadım .. 4 ayda size bu kadar masraf ettirip satıyorum demesi vicdansizlik ..
Yok ters düşmemeye çalıştım zaten. Kötü birsey söylemedim ama alan kişi “Çık “ derse ben de nakliye, montaj vs ücreti talep edeceğim karşılarsa öyle taşınacağım. Yoksa kontratım bitene kadar taşınmayacağım. En baştan da sormuştum oğlu var ev sahibinin. Oğlum evlenecek çık falan demezsiniz değil mi dedim. Yok oğlumun evi var dedi. Ona güvenerek halı kestirdim , perde yaptırdım, ankastre fırın yeri yoktu onu aldım. Tam yerleştim tamam dedim. Şimdi evi satıyorum demesi bence de vicdansızlık..

Yok ters düşmemeye çalıştım zaten. Kötü birsey söylemedim ama alan kişi “Çık “ derse ben de nakliye, montaj vs ücreti talep edeceğim karşılarsa öyle taşınacağım. Yoksa kontratım bitene kadar taşınmayacağım. En baştan da sormuştum oğlu var ev sahibinin. Oğlum evlenecek çık falan demezsiniz değil mi dedim. Yok oğlumun evi var dedi. Ona güvenerek halı kestirdim , perde yaptırdım, ankastre fırın yeri yoktu onu aldım. Tam yerleştim tamam dedim. Şimdi evi satıyorum demesi bence de vicdansızlık..
Keşke alma imkanız olsa arkadaşıma varsa durumunuz siz alın demiş ev sahibi onlarda kredi çekip almaya çalışıyorlar..çok zor gerçekten Allah yardımcınız olsun.🙏

Ev satıldığında kontratınızın bitmesine 5 aydan az zaman varsa kontrat bitiminde, 5 aydan fazla zaman varsa 5 ay içerisinde çıkmakla yükümlüsünüz yasal olarak. Bunun gerçekleşebilmesi için de, yeni ev sahibinizin satın alma işleminden sonra en geç 1 ay içinde size noterden ihtar çekme zorunluluğu var. Çekmezse kontratınızı kabul etmiş sayılır.

bu durumda yasa genelde kiracıdan yana olsa da, ev sahibi değişiminde işler değişiyor. Eğer ev sahibiyle anlaşır taşınma masraflarınızı kendisinden tazmin edebilirseniz, bence taşının. O masrafı ev satıldıktan en geç 5 ay içinde yapacaksınız mecburen.
Faizler baya yüksek, kolayından satılmayabilir ancak şu korona döneminde de yine yasal olarak zorunlulukla beraber ev göreceklere evinizi gezdirmek de var. Ben olsam bir an önce ev sahibiyle anlaşır ve çıkardım. Boş evi satmak da daha kolay olacağı için ev sahibinin de işine gelir.

Ev satıldığında kontratınızın bitmesine 5 aydan az zaman varsa kontrat bitiminde, 5 aydan fazla zaman varsa 5 ay içerisinde çıkmakla yükümlüsünüz yasal olarak. Bunun gerçekleşebilmesi için de, yeni ev sahibinizin satın alma işleminden sonra en geç 1 ay içinde size noterden ihtar çekme zorunluluğu var. Çekmezse kontratınızı kabul etmiş sayılır.

bu durumda yasa genelde kiracıdan yana olsa da, ev sahibi değişiminde işler değişiyor. Eğer ev sahibiyle anlaşır taşınma masraflarınızı kendisinden tazmin edebilirseniz, bence taşının. O masrafı ev satıldıktan en geç 5 ay içinde yapacaksınız mecburen.
Faizler baya yüksek, kolayından satılmayabilir ancak şu korona döneminde de yine yasal olarak zorunlulukla beraber ev göreceklere evinizi gezdirmek de var. Ben olsam bir an önce ev sahibiyle anlaşır ve çıkardım. Boş evi satmak da daha kolay olacağı için ev sahibinin de işine gelir.
5 aylık süreyle ilgili bir Bilgim yoktu teşekkür ederim.
Aynen şimdi bir de ev gösterme meselesi var Malesef... Ben bu korona zamanında eve gelen bir sürü insanı nasıl alayım evime ? En iyisi söylediğiniz gibi taşınmak.

Keşke alma imkanız olsa arkadaşıma varsa durumunuz siz alın demiş ev sahibi onlarda kredi çekip almaya çalışıyorlar..çok zor gerçekten Allah yardımcınız olsun.🙏
Amin....Ahhh keşke olsa Ama yok Malesef eşim esnaf suan dükkanımız koronadan dolayı kapalı... :(

5 aylık süreyle ilgili bir Bilgim yoktu teşekkür ederim.
Aynen şimdi bir de ev gösterme meselesi var Malesef... Ben bu korona zamanında eve gelen bir sürü insanı nasıl alayım evime ? En iyisi söylediğiniz gibi taşınmak.
Yasal zorunluluk maalesef. Çatkapı gelemezler ama ortak belirlediğiniz gün ve saatte gösterme zorunluluğunuz var.

Kira sözleşmesindeki süre dolana kadar çıkaramaz.
Kira sözleşmesinin dolmasına 3 ay kala yazılı ihtarname çekmedikçe sizi çıkaramaz, bu süreyi kaçırırsa yeniden 1 yıllık süre başlar. Bilginize :)

sözleşmeniz varmış
O zamana kadar çıkaramaz
Ama bence sizde şimdiden başlayın başka yer bakmaya
Keşke baştan söyleyip kimseyi mağdur etmeselerdi.

sözleşmeniz varmış
O zamana kadar çıkaramaz
Ama bence sizde şimdiden başlayın başka yer bakmaya
Keşke baştan söyleyip kimseyi mağdur etmeselerdi.
Başladım zaten bakmaya bir de bana belki yatırım için alırlar , çıkmazsınız diyor ev sahibi. Ben zaten pat diye çıkamam bı kış günü küçük çocukla dedim.

Back
X