Bu kv'nin derdi ne?

bluees3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
2.019
410
53
Selam hanımlar.. Konum uzun şimdiden söyleyeyim
Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz onlar köyde. Ailesi ile büyük sorunlar yaşıyorum. Ne zaman gidersem gideyim hep bir işe gir çalış diyorlar vs laf sokmalar. Ben çalışmayı sevmiyorum yine de tamam tamam diye geçistiriyorum. Neyse Bayramın 1.nci günü akrabalarla bayramlaştık felan. Sonra kv işte diyor niye gelmedin temizliğe sarma sarmaya bende dedim oruçluydum kendi ev işimi bile zor yaptım senin evinin temizliğinde ne varki hep kendisini benimle kiyaslar (en sinir olduğum şey)
Neyse akşam oldu salata felan yaptım üzerine yağ gezdirdim salatanin tabi elim yağlandı elimi yıkadım . Niye ikidebir elini yıkıyorsun (Ben zaten sürekli el yikayan biriyim) orda beze sil elini dedi ben elimi yıkamazsam rahat etmem hep yıkarim dedim . Beni en sinir edense sofrayı kuruyoruz. Corba koymak icin kase çıkar dedi koydum sofraya biz bunlarla icmiyoruz porselen tabakta iciyoruz dedi benim kafa birden atti bağırmaya başladım sen dedin o tabakları cıkar diye tabi esim de var onada bağırmaya başladım siz hic bir sey görmemissiniz ben boyle gördüm boyle yaptim diye sonra kv bizmi bir sey gormedik felan diye. Esimde annesinin yaninda bana bir kız bulun dedi bana bakarak (şakayla söyledim dedi). Tabi ben o sinirle diger odaya ağlayarak gittim. Sonra kv eşime biz enayimiyiz daha iyisini bulurum sana bunu mu cekicez böyle felan ben duydum odadan. En sonunda eve gelmek için düsün taşın dedi taksiye binerken. Bu konuda ben hatalıyım kabul ediyorum ama eşim annesini savunuyor onun hicmi hatası yok?

Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz onlar köyde. Ailesi ile büyük sorunlar yaşıyorum. Ne zaman gidersem gideyim hep bir işe gir çalış diyorlar vs laf sokmalar. Ben çalışmayı sevmiyorum yine de tamam tamam diye geçistiriyorum. Neyse Bayramın 1.nci günü akrabalarla bayramlaştık felan. Sonra kv işte diyor niye gelmedin temizliğe sarma sarmaya bende dedim oruçluydum kendi ev işimi bile zor yaptım senin evinin temizliğinde ne varki hep kendisini benimle kiyaslar (en sinir olduğum şey)
Neyse akşam oldu salata felan yaptım üzerine yağ gezdirdim salatanin tabi elim yağlandı elimi yıkadım . Niye ikidebir elini yıkıyorsun (Ben zaten sürekli el yikayan biriyim) orda beze sil elini dedi ben elimi yıkamazsam rahat etmem hep yıkarim dedim . Beni en sinir edense sofrayı kuruyoruz. Corba koymak icin kase çıkar dedi koydum sofraya biz bunlarla icmiyoruz porselen tabakta iciyoruz dedi benim kafa birden atti bağırmaya başladım sen dedin o tabakları cıkar diye tabi esim de var onada bağırmaya başladım siz hic bir sey görmemissiniz ben boyle gördüm boyle yaptim diye sonra kv bizmi bir sey gormedik felan diye. Esimde annesinin yaninda bana bir kız bulun dedi bana bakarak (şakayla söyledim dedi). Tabi ben o sinirle diger odaya ağlayarak gittim. Sonra kv eşime biz enayimiyiz daha iyisini bulurum sana bunu mu cekicez böyle felan ben duydum odadan. En sonunda eve gelmek için düsün taşın dedi taksiye binerken. Bu konuda ben hatalıyım kabul ediyorum ama eşim annesini savunuyor onun hicmi hatası yok?
O neydi ya , duyduğum en saçma kavga , kusura bakma .

Bana biraz fevri geldiniz. Çalışmayı sevmiyorum da güzel taktik🤣 ihtiyacınız varsa neden eve katkı yapmayasınız ki????????? Herkes oruç ama arefe günü çalışan memur bir kadın olarak kendi evimi annemin evini temizledim. Kv neler neler yaptı onun evinde bile mutfaktan çıkmam. Temizlikçi tutabilirim ama ne olacak yaptım. Porselen tabak vs herneyse buna bile bağırdıysanız bizim gibi olsanız herhalde cinnet geçirirdiniz. Biraz eşe saygı,,,,,,Güzel kafanız var güle güle kullanın

Ne kadar kolay yüz göz olmuşsunuz. Neler yaşadık da ne kayinvalidem bana boyle laflar etti, ne ben ona ettim. Saygıyı yitirmeyin derim... Ve bence tabak meselesinde bu kadar cikisacaginiz bir şey de olmamış aslında.
Hassas bir döneminizde misiniz?

Eşinin ne hatası var tmm birikmişsin anladım patlamışsında kv bu ya konuşurda lafta söyler kendi amnemiz teyzemiz söylemiyormu mevzu tabak değil dolmuşsun ama tepkin ağır olmuş gibi geldi bana bırakkkk konuşsun bildiğini yap oda baktıki sende bi değişiklik yok susar oturur onunda bi sabrı var oda bıkar konuşup söylenmekten hiç tadını kaçırma canımm

Son düzenleme:
biriktirip biriktirip gereksiz yerde patlayanlardan misinuz.

bende boyleyimdir. ses etmem gereken cogu yerde susarim sabrederim. bardagin tastigi nokta da genelde cok anlamsiz bir yere denk gelir. sacma ve buyuk bir tepki veririm. millet de bu deli napiyor diye bakar.

bunu kim delirtmis diye soran olmaz. en iyisi her zaman o anda cevabini ve tepkini gostermek heralde.

Ben size hak veriyorum, baştan sona haklısınız (Nitekim sonda o lafları edecek adamlar sizi araya alıp nasıl sinirlendirmiştir ufak ufak, tahmin edebiliyorum) ama öfkenizi kontrole dair zayıfsınız; kendinizi dizginlemeyi bilin, bilmezseniz tam da konunuzdaki gibi haklıyken, karşınızdakine fırsat vererek, onun sizden hak koparmasına sebep olursunuz.

"Ben ne dedim ki?-Ay şakaydı" oluverir, siz de bağıran öfkeli manyak olur çıkarsınız, bu kozu kimsenin eline böylesi basit bir olay için vermeyin, kendiniz için kendinizi durdurmayı öğrenin.

Size hak veriyorum çünkü olayların gelişindeki yapınızı bir miktar kendime benzettim, ben de eskiden kolay patlardım.
Benim de belli bir dozum vardır, aptala tekrar eder-sorar gibi sürekli üzerime gelindiği, uğraşıldığı-sıkıştırılıp ezilmeye çalışıldığı bir samimiyetsizlik hissine kapılırsam, öfkem kademe kademe artar.
Dizginlemekte zorlandığım yaşlarımda da patlardım sonunda. :) Mesela sen bağırmışsın, 25-26mdaki ben olsam muhtemelen kaseleri toplayıverir "Tamam bunda içmeyin" diyerek mutfağa Fedon gibi fırlatır, "Hadi afiyet olsun size" der basar giderdim mesela. Sonra ne olurdu? Kendimi doğru ifade edip sabırla, vakurla kendimi bozmadan alacağım haktan feragat etmiş, minik(!) bir olayı büyütmüş, pire için yorganı yakmış bir haksız oluverirdim, böyle görünüyor çünkü. Öyle olmasa da öyle görünüyor. :)

Sizinki de o hesap, bağırarak "Görmemişsiniz (Görgüsüzlerrr)" demek de bununla eş değer.
Hakkınızı kaptırmayın kimseye, anlatabiliyor muyum? İnsanlar sesin şiddetine bakıp eleştirmeye alışkındır duygusunu sorgulamazlar, bu yüzden siz sözünüzün şiddetini yükseltin ki idrak edebilsinler.

İkinci kısım kvnizin ve eşinizin lafları... Bağırmamış olsaydınız, işte o an "Ne saçmalanıyor böyle?" "Böyle şaka mı olur? Ne demektir bu?" deyip çıkışsanız olurdu. Şimdi ikinci kez bağırmak olmaz.
Çekeceksiniz eşinizi karşınıza, nazik nazik, bir yandan kafasını patlatıp bir yandan pansuman edercesine sözlerinizle sakin sakin döve-öpe konuşacaksınız. Ondan sonra tartın biçin, "Bir daha duymayayım, ne söyle ne söylet, çok kırıldım" gibi de getirin kuralınızı. Denemiş olun da, sonra ters bir yere doğru giderse değerlendirirsiniz.
Nitekim fazlasıyla mide bulandırıcı bir muhabbet kvniz ile eşinizinki.

Sen saygısızlık yapmışsın kabul et. Bir insana gorgusuzsun görmemişsin diye de hakaret etmişsin
2. Bir durum kayinvaliden bostan sallıyor sarma sarmaya gel ne demek ya ki yine kötü bise degil demekki samimisiniz ki soruyor herhalde daha once beraber sardınız?
3 Kayinvalide de saygısız ve ara bozucu konusmus
4 esin annesine bakarak bana baska kiz bulalim vs demiş orda yapacagin sey pilini pirtini alip evi terk etmek olcakti ben sahsen bu kadar labada lubada çekemem.
Ya ne hayatlar var şaka gibi kayinvalideme sukredicem nerdeyse. Nasil boyle yuzgoz olunuyor cok eski usul muhabbetler bunlar.

Millet de bayılıyordur zaten haftanın altı günü sabahın köründe sıcak yatağından kalkıp işe gitmeye. İhtiyacınız var ki onlar da çalışın diyor. Bu sinir olunacak bir şey değil, işinize gelmiyor sadece. Hem kafa rahatlığı açısından da iyi olur. Çalışmayınca kayınvalideler kendilerinde gelini eve temizliğe çağırma hakkını görebiliyor işte.

Ayrıca hepiniz ayrı ayrı saykosunuz. Biri durduk yere parlar, “Siz hiçbir şey görmemişsiniz” der. Diğeri “Bana başka kız bulun.” der. Kaynana sanki bütün kızlar yollarına dizilmiş gibi “Bunu mu çekeceğiz, daha iyisini buluruz.” der.

Kafalar güzel.

Ya ben es ailesinin gelini hadi calis, hadi calis, daha is bulmadin mi, dur ben sana is bulayim diye darlamasini dogru bulmuyorum. Calisan bir kadinim ancak calismadigim zamanlarda esimin koyden yedi sulalesine varincaya kadar herkes arayip calismicak misin diye ariyordu. E oyle olunca insan da calismicam arkadasim size ne diye bir psikoloji olusuyor. Kimse eslerin hayatina bu derece karismamali bence. Kadin calismiyorum diyorsa esi icin de sorun yoksa digerlerine neden bu kadar dert oluyor ki.

Benim çalışıp çalışmamam eşimi ve beni ilgilendirir kime ne? Kv nin her şeye karışması çok sinir bozucu. Bence seni sinirlendiren sadece kv 'nın tabaklara karışması değil ondan öncekiler. Hemen burda o ana tönelşk yorum yapılıyor. Eşin de ağır konuşmuş ne demek başkasını bul, kim çekere acaba onları.

Millet de bayılıyordur zaten haftanın altı günü sabahın köründe sıcak yatağından kalkıp işe gitmeye. İhtiyacınız var ki onlar da çalışın diyor. Bu sinir olunacak bir şey değil, işinize gelmiyor sadece. Hem kafa rahatlığı açısından da iyi olur. Çalışmayınca kayınvalideler kendilerinde gelini eve temizliğe çağırma hakkını görebiliyor işte.

Ayrıca hepiniz ayrı ayrı saykosunuz. Biri durduk yere parlar, “Siz hiçbir şey görmemişsiniz” der. Diğeri “Bana başka kız bulun.” der. Kaynana sanki bütün kızlar yollarına dizilmiş gibi “Bunu mu çekeceğiz, daha iyisini buluruz.” der.

Kafalar güzel.

burda asil mesele zaten calisip calismamasi degilde.milletin calismamasi neden sizi geriyor anlamadim.herkes calisacak diye bir kaide yok.kimseyide ilgilendirmez.evine temizlige cagirmayada hakki yok calismiyor diye.calismiyoruz diye milletin kolesi degiliz.dusunce yapiniz cok yanlis.
konu sahibide ilk bu noktada durmasi gerektigini, hadlerini bildirecekti onlara.sonra boyle herseye karisma hakkini kendilerinde buluyorlar.

Bana biraz fevri geldiniz. Çalışmayı sevmiyorum da güzel taktik🤣 ihtiyacınız varsa neden eve katkı yapmayasınız ki????????? Herkes oruç ama arefe günü çalışan memur bir kadın olarak kendi evimi annemin evini temizledim. Kv neler neler yaptı onun evinde bile mutfaktan çıkmam. Temizlikçi tutabilirim ama ne olacak yaptım. Porselen tabak vs herneyse buna bile bağırdıysanız bizim gibi olsanız herhalde cinnet geçirirdiniz. Biraz eşe saygı,,,,,,Güzel kafanız var güle güle kullanın
Soru nasıl soruluyor ?

burda asil mesele zaten calisip calismamasi degilde.milletin calismamasi neden sizi geriyor anlamadim.herkes calisacak diye bir kaide yok.kimseyide ilgilendirmez.evine temizlige cagirmayada hakki yok calismiyor diye.calismiyoruz diye milletin kolesi degiliz.dusunce yapiniz cok yanlis.
konu sahibide ilk bu noktada durmasi gerektigini, hadlerini bildirecekti onlara.sonra boyle herseye karisma hakkini kendilerinde buluyorlar.
Beni niye gersin yahu, bana ne? Çalışmayı sevmiyorum cümlesi çok saçma geldi sadece. Çoğu insan çalışmayı sevmez, hele ki Türkiye şartlarında. Ama özellikle çocuklarına daha iyi yaşam şartları sunabilmek için katlanıyorlar işte. Konu sahibinin hali vakti yerinde, eşinin geliri çok iyi durumda olsa kimse ona çalış demez zaten. Değil ki deniyor. Kimse de zorla çalıştıramaz, baskıdan ziyade teşvik edici olsun diye ısrar ettiklerini düşündüm ben. Kendisi halinden memnunsa sorun yok.

Kaldı ki eşin geliri çok iyi de olsa bir kadının ekonomik özgürlüğünün olması taraftarıyım. Herhangi olumsuz bir durumda bir mesleği ve geliri olmadığı için, çocuğuna bakamayacağını bildiği için eşinden boşanamayıp burada ağlayan bir sürü kadın var. Sırf bu ihtimal bile çalışmak için yeterli bir sebep. Hayat bu, ne getireceği belli olmuyor.

Ayrıca ben “Çalışmayınca kayınvalideler KENDİLERİNDE gelini eve temizliğe çağırma HAKKINI GÖREBİLİYOR.” dedim. Bu cümleyi idrak edin lütfen.

Eşinizle kayınvalide arasında baska kız bulma muhabbeti ciddi anlamda daha once de gecmıs olmalı ki eşiniz durduk yere bu lafı etmiş şaka adı altında. Bence bunun üzerinde durmalısınız kapanıp gitmesi gereken bir konu degıl.

Back
X