Bu menfaatçilik değil mi?

evrem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
71
0
36
İstanbul
Kızlar merhaba daha öncede konu açmıştım bilenler bilir artık sıkıntıdan ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz sorun yine eşimin ailesinin bitmek bilmeyen sömürme isteği..
eşimle sürekli tartışıyolar abisi annesi ve babası.sürekli baskı yapıyorlar duygu sömürüsü yapıyorlar annesi babası ve abisinin işyerleri var ve kazanıyorlar ama hep tgözleri bizim üç kuruş rızkımızda kaldı ki durumumuz iyi değil 6 aylık ev kiraları birikmiş eşimden istiyorlar ama kavga kıyamet boğazını sıkacaklar nerdeyse biz kendi kiramızı bile zor ödüyoruz şu anda yeri geliyo 2-3 gün evde bişey olmuyo makarnayla idare ediyoruz şükrediyorum bunada.ama onlar orda 40 çeşit kahvaltı edipte kiralarını ödemeyip eşimin huzurunu bozmalarına katlanamıyorum artık.eşim bekarken bütün parasını onlara verirmiş eşim okumaya çok istekli olduğu halde okutmayıp çalıştırmışlar askerde bile beş kuruş vermemişler söz nişan düğün deseniz ne maddi ne manevi yanımızda olmadılar eşim ve bnm ailem yaptı.evimin bir iğnesinde emekleri yok düğün takısı deseniz eşim alıp ailesine verdi onlarda bana taktılar.kızlar bu kadarıda fazla değil mi kocamın çalıştığı artık evimizin rızkı değilmidir niye bu aile böyle eşim abisinin çocuklarına bakmak zorunda mı .bizim nişan paramızı bile abisi elinden alıp karısının doğumunu yaptırdı eşim beni karıştırmıyo onlarla biraraya bile getirmek istemio sen kötü olma ben kötü olayım diyo ama nereye kadar eşimde para olsa bu baskıya dayanamayıp verir biliyorum ama bu hak mı ben kendime bi ayakkabı bile alamazken oğullarından koparacakları kar sayan bi aile.psikolojim bozuldu kızlar evimde huzur kalmadı çocuk istememe rağmen yapamıyorum benim rızkımı yiyolar çocuğuma nasıl bakcam diye

Ohhh ne güzel ya daya sırtını geçin...

Vallahi sabrına hayran kaldım...

Bunlar işi biliyor ne isterlerse eşinin itiraz etmeyeceğinden eminler anlaşılan...

Bence sen tavrını eşine koy...

Sonuçta sizide bir gelecek bekliyor ver ver nereye kadar?

Eşiniz vermiyor değilmi , eğer anlatığın gibiyse hem çok ayıp hemde işgüzarlık vallahi.
allah sabır versin. eşin onların dedeiğini yapmıyormuş işte ama kavga gürültü derken neyiş kastettin anlayamadım. tartışmamaı çıkartıyorlar.

Ohhh ne güzel ya daya sırtını geçin...

Vallahi sabrına hayran kaldım...

Bunlar işi biliyor ne isterlerse eşinin itiraz etmeyeceğinden eminler anlaşılan...

Bence sen tavrını eşine koy...

Sonuçta sizide bir gelecek bekliyor ver ver nereye kadar?

peki nasıl bir tavır koymalıyım eşim beni pasif bırakmak istiyo

Eşiniz vermiyor değilmi , eğer anlatığın gibiyse hem çok ayıp hemde işgüzarlık vallahi.
allah sabır versin. eşin onların dedeiğini yapmıyormuş işte ama kavga gürültü derken neyiş kastettin anlayamadım. tartışmamaı çıkartıyorlar.

vermiyorum diyor ama eşimde para olduğunda veriyor mu bilmiyorum bu baskı altında.

bayağı kavga çıkarıyorlar senin bize hayrın olmıcak mı diye her hafta sonumuzu zehir ediyorlar para para diye telefonda bile.telefonda kavga ediyorlar hırslarını alamayıp yanlarına çağırıyorlar eşimi gitmeyince olay daha da büyüyo.eşim onlara para vermek zorunda gibi hissettirmeye çalışıyolar

BU KONUDA eşiniz de hatalı ..
Bir evde erkek ağırlığını koymazsa , o evdeki huzur kaçar ..
Bu dengeyi kuracak olan eşiniz.
Anlattığınıza göre herşeyin farkında ama nedense sesini çıkartmıyor.
Çıkartmamaya da devam ederse daha on katı fazla zarar görürsünüz..
Eşinizi karşınıza alıp bu meseleyi ciddi bir şekilde konuşun ..
Sıkıntılarınızı anlatın ..
Eşiniz de sizi anlayıp duruma el koyarsa bi daha evinize adım bile atamazlar..

Eşinizle konuşun gerekirse görüşmeyin yazık alın deriyle kazandığınızı keyifleri olsun diye vermek zorunda değilsiniz. Hadı ihtiyacları olur ama 2 oğlu dururken insalnalrın sadece 1inden menfaat çıkarmalrı terbiyesizlik.

siz çalışıyormusnuz çalışıyorsanız maaşını kesinlikle vermeyin ve birikim yapın. size tavsiyem eşinizi borçlandırmanız bir şeye yatırım yapın taksit ödeyin.bi şekilde yatırım yapın ki eşiniz vermesin ve o yeri kendi üzerinize yapın mutlaka...

İmkanınız varsa toplayın eşyalarınızı gidin başka bir ile yada en kötü onlardan uzak ilçeye taşının. Belki uzak olursanız sık sık görüşülmezse uzak dururlar. Başka türlü bir vermez iki vermez ama bir yerde bunalıp verebilir.

VALLA İŞ EŞİNDE BİTİYOR;

Vermesin , yok desin,borcumuz var desin....

siz sesinizi çıkartsanız hem kötü olursunuz hemde işler daha çok karışır;

neticede eşinizin ailesi;

ama eşinizle konuşun ne olursa olsun bu durama son vermeli..

sizin günahanız ne ?

dilerim çözülür...

pes diyorum. kaynanan da anne. nasıl izin veriyor bir evladının diğerine böyle zulmune.

balık baştan kokar. kayınlarında değil kaynana kayınpederde iş kötü başlamış öyle alışmışlar. hayatta da sonu gelmez.

canım bak sen dünyayı da versen onların gözü doymaz yeter kendinize bakın demez.

zaten illaki destek çıktığınız için kiraya biriktirip rahatça yiyolar. insanın 6ay kira borcu varsa makarna hazır çorba yer. o ne öyle.

eşin resti çekmeli.

peki nasıl bir tavır koymalıyım eşim beni pasif bırakmak istiyo

Onlar ailesiyse sende ailesisin öncelik senin bunun bilincine varması lazım...

Böyle sadece siz yıpranırsınız kimseye birşey olmaz...

Ağlamayana meme yok sizde ağlayın...

eşin net tavrını koyamıyor sanırım karşı tarafa eğer yapabilirsen eşinle konuş önce sonrada ipleri sen eline al derim.Fazla yüz göz olmamışsında karşı tarafla kesip atman daha kolay olur sanki.Gerçi bu dediğimide herkes yapamaz çokmu yumuşak huylusun bilemiyorum ama anlattığın kadarıyla karşındakiler ancak çirkeflikten anlayabilecek insanlar veyahutta eşin artık açıklama yapmak yerine resti çekecek.Allah yardımcın olsun canım zor bir durum gerçekten

kızlar çok saolun bazılarınızın tahmin ettiği gibi eşim ezik kalıyor ailesinin yanında kafasınada çıksalar yok anlasada uzak durmuyr benimki yok ana hakkıymış baba bilmem neyiymiş çok ama çok vicdanlı eşim ve annesi babası o kadar iyi çözmüşler ki eşimi süper duygu sömürüsü yapıyorlar.nasıl insanlar anne baba abi ben çözemiyorum biz aç kalalım umurlarında olmaz günlerce hasta yatarım bi arayıp geçmiş olsun demezler evimde bi iğneleri yokken abisi yazlığına giderken evimden dvd player ı alıp gider bi daha da getirmez bu kadar yüzsüzlük olur mu

Ben ve esimde ilk seneler cok sorunlar yasadik. Maasi cok azdi ve benimki yuksek oldugu halde baktimki esim surekli para yolluyor ailesine.
Yapma biriktirelim kendimize birseyler yapalim derdim zamanla der gecerdi. Onlar benim atalarim onlarda para yok derdi. Ben kirada oturuyordum o zamanlar ama annesi ve babasinin kendi evleri ve ustelik 1000 dekar tarla surekli para para diyorlar. Esim ne yapsin caresiz. Ama onlara kosturunca iyi kosturuyor, bize gelince yorgunum diyor. Sonra nasil olduysa kavga gurultu para gondermeler bitti fakat bazen gizli gizli gonderiyor diye supheleniyorum. 7 senedir evliyiz, siddet, aldatma bizi ac sefil birakma yok. Her istedigimizi bugune kadar yapti. Allahima sukurler olsun diyorum iyi huylari icin. Evine gelir vaktinde cocuklarina kiymaz. Ama su ailesine yine yaptigini bize yapmaz. Dört döner annesinin ve kucuk kardesinin etrafinda. Deli olurum. Ama sabir cekiyorum. Dedim ben seni seviyorum bosanmak istemiyorum ama sen sanki bu yuva ya bana zorla katlaniyorsun bizi birak git ailenle yasa. Calis onlara bak. Benide yipratma dedim ama yapmadi. Birakmadi bosamadi. Bende o bunu yapmadigi muddetce bosanmaya niyetim yok. Yani anlayacagin bu dert bir cogunda var. Allaha havale ediyorum ama annesinden ve babasindan o kadar nefret ediyorumki artik biktim. Onlarin yuzunu gorunce kusasim geliyor. Ama mucadelemi verecegim gittigi yere kadar. Ya ben karli cikarim yada zararli. Herseyin hayirlisini allahtan diliyorum ama esim piskolojikmen sanki artik ne yaptigini bilmiyor. Sasrmis vaziyetde. Beni sevmiyor diye dusunuyorum ama sonucunda kendi dertleri vardir deyip fazla ustune gitmiyorum. Zehir zukkum olsun cocuklarimin hakki yiyorlarsa cunku bende giymem pahallidir derim almam ama bazende savur ye ic bosver cocuklarin gelecegini diyorum. Ama olan yine bana ve cocuklarim olacak. Yuvamiza olacak. Canini sikma be guzel kardesim. Allaha dua et. :14:

Ben ve esimde ilk seneler cok sorunlar yasadik. Maasi cok azdi ve benimki yuksek oldugu halde baktimki esim surekli para yolluyor ailesine.
Yapma biriktirelim kendimize birseyler yapalim derdim zamanla der gecerdi. Onlar benim atalarim onlarda para yok derdi. Ben kirada oturuyordum o zamanlar ama annesi ve babasinin kendi evleri ve ustelik 1000 dekar tarla surekli para para diyorlar. Esim ne yapsin caresiz. Ama onlara kosturunca iyi kosturuyor, bize gelince yorgunum diyor. Sonra nasil olduysa kavga gurultu para gondermeler bitti fakat bazen gizli gizli gonderiyor diye supheleniyorum. 7 senedir evliyiz, siddet, aldatma bizi ac sefil birakma yok. Her istedigimizi bugune kadar yapti. Allahima sukurler olsun diyorum iyi huylari icin. Evine gelir vaktinde cocuklarina kiymaz. Ama su ailesine yine yaptigini bize yapmaz. Dört döner annesinin ve kucuk kardesinin etrafinda. Deli olurum. Ama sabir cekiyorum. Dedim ben seni seviyorum bosanmak istemiyorum ama sen sanki bu yuva ya bana zorla katlaniyorsun bizi birak git ailenle yasa. Calis onlara bak. Benide yipratma dedim ama yapmadi. Birakmadi bosamadi. Bende o bunu yapmadigi muddetce bosanmaya niyetim yok. Yani anlayacagin bu dert bir cogunda var. Allaha havale ediyorum ama annesinden ve babasindan o kadar nefret ediyorumki artik biktim. Onlarin yuzunu gorunce kusasim geliyor. Ama mucadelemi verecegim gittigi yere kadar. Ya ben karli cikarim yada zararli. Herseyin hayirlisini allahtan diliyorum ama esim piskolojikmen sanki artik ne yaptigini bilmiyor. Sasrmis vaziyetde. Beni sevmiyor diye dusunuyorum ama sonucunda kendi dertleri vardir deyip fazla ustune gitmiyorum. Zehir zukkum olsun cocuklarimin hakki yiyorlarsa cunku bende giymem pahallidir derim almam ama bazende savur ye ic bosver cocuklarin gelecegini diyorum. Ama olan yine bana ve cocuklarim olacak. Yuvamiza olacak. Canini sikma be guzel kardesim. Allaha dua et. :14:

Dua ediyorum herşeye rağmen beddua etmiyorum Allahlarından bulsunlar diyorum ama bunun sonu nereye varacak onu bilmiorum bu şekilde bi yuva nasıl devam eder eşimin ailesine karşı pasifliği bni ondan soğutuyo bende dedim ailen böyle davrandıkça ben kendimi sana yük görüyorum hayatından çıkayım en iyisi sende eskisi gibi ailene ver herşeyini kabul etmiyo tabii ailesinin sorumsuzluğunun yüzsüzlüğünün farkında ama hala onlara başı eğik geziyo abisi araba aldı yüzde 70 inin eşim ödedi

gün araba lazım oldu istedikte vermediler annesinin yazlıkları tarlaları var ama abisi hepsi benim diyor yazlık benim tarla benim aman diyorum kendi kendime hepsi onların olsun yeterki bizden uzak olsunlar

eşinin düşünce tarzı değişmedikten sonra sen ne yaparsan yap boş canım.öncelikle eşin ana hakkı baba hakkı gibi lafları kenara koyup onlara restini çekecek param yok borcum çok sizde varsa bana verin deyip onları susturacak gerekirse bir süre görüşmesin.kimse kimseden zorla para alamaz.sende eşinle konuşup artık bir aile olduğunuzu öncelikle kendinizi düşünmeniz gerektiğini söyle.bunu sürekli tartışmaya girmeden dillendir iyice zihninde yer etsin:31:ben böyle aileleri anlamıyorum ne kadar benciller:23:bir anne baba nasıl evladını hiç düşünmez yaa:19:

eşinin düşünce tarzı değişmedikten sonra sen ne yaparsan yap boş canım.öncelikle eşin ana hakkı baba hakkı gibi lafları kenara koyup onlara restini çekecek param yok borcum çok sizde varsa bana verin deyip onları susturacak gerekirse bir süre görüşmesin.kimse kimseden zorla para alamaz.sende eşinle konuşup artık bir aile olduğunuzu öncelikle kendinizi düşünmeniz gerektiğini söyle.bunu sürekli tartışmaya girmeden dillendir iyice zihninde yer etsin:31:ben böyle aileleri anlamıyorum ne kadar benciller:23:bir anne baba nasıl evladını hiç düşünmez yaa:19:

evet zaten aileside rest çekiyo para vermio diye ama taktik olarak bunu yapıolar benimki takılsın peşlerine para versin diye eşimi suçlu hissettirmeye çalışıolar.

eşime bugün psikoloğa gitmek istediğimi söyledim sanırım bunu söyleyince durumumum ciddiyetinin farkına vardı

bende bu aileyi anlamıyodum yeni yeni dank etti keşke anlasaymışım o kadar saf olmasaymışım kadın bana bi bohça bile yapmadı kına alışverişini bile annem yaptı bana o zamanlar aşığım seviyorum kocamı felan diodum ama şimdi çok pişmanım böyle bohça felan yapıldığında çok özeniyorum keşke gözlerim açık olsaymış biraz

Esinden soguma canim, o sana eminimki kiymaz. Benim esimde kardesi ogretmen maasi guzel oldugu halde onu arabasinin parasini odedi. Ne diyelim, oda cit diyemiyor ailesin ama eskisine ragmen dahada iyi esim. Bak senin esinde zamanla anlicak ve duzelecek. Hem ayakkabini eksiklerini al. Kendini yoksun etme. Bunu bir yaptinmi esin artik sasirir kalir. Makarnada neymis Git al guzel yiyeceklerini. Onlarin bu kahrini cekmek zorunda degilsin. Esin ya ben yada onlar de gec. Benim eksiklerimi sen tamamlamak zorundasin. Ata deyince evdeki karini sefil birak atani doyur dememis rabbim. Kadini erkege emanet etmis, baksin beslesin onun hakkini eda etsin diye. Tavrini koy canim yoksa cok yipranirsin. Zaten esinde gecinmeye gonlu yok afedersin got atar sen bana olmazsin der, ama gecinmeye niyeti varsa yuvasini dusunuyorsa yavas yavas tavrini gosterir. Ben yoruldum ve mucadele vermekten biktim cekildim. Artik esime diyorum bu evi kendi mucadelemle bugun getirdim cikacak biri olursa oda o olur. Allah gostermez insaallah. Dua et canim. Insallah hersey duzelir senin icin.

Eşin sadece seni pasif bırakmıyor kendi de pasif sürekli eziyorlar onu, çünkü öyle alıştırmış hayır diyememiş onlara, yarın öbür gün sizin de çocuğunuz olacak bu böyle gitmez...

Back
X