• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu msj'a ne cevap vermeliyim

Saçmasapan davrandı ise saçmasapan davrandığına dair bir mesaj vermeliydi kızımızında onunla aynı yolu seçmemesi gerekirdi diye düşünüyorum ben. Yani adam bilinçli olarak onu incitmek için böyle bir mesaj gönderdiğini düşünmüyorum ama konu sahibininin amacı bilerek ve istiyerek inciltmek

Boşanan kadına asla defolu gözüyle bakmam ama boşanan erkeklerinin %99nda bir numara çıkıyor.

Kadınlar kolay boşanmıyor, evliliğe değer veriyor. Adam kimbilir neler etti de siz 2 ayda boşandınız? Boşanan kadınlar hakkında hiçbir önyargım yok ama erkeklere şüpheyle yaklaşmak gerek, eski eşle konuşmak gerek bu adam nedir diye.

Kısa süren evlilikler extra şüpheli bence. Ya adam iyi değil, ya ailesi berbat, ya cinsel problemli, ya eşcinsel.....ortaya karışık bahtına ne gelirse artık.

Ehhh bu adamın da çok cazip bir mal olduğunu söyleyemem, kendi durumuna göre biraz yüksekten uçmamış mı sankim?

Bu nasıl bir önyargıdır? Boşanma kadın ve erkek diye ayrılamaz zira çift taraflı bir süreçtir. Eşinden boşanan tüm kadınlar, kocası kendisini aldattı diye veya eşcinsel diye mi boşanıyor? Adamın hangi sebeple boşandığını nereden bilebiliriz ki?

Üstelik burada tartışılan konu sahibinin görüştüğü kişinin neden boşandığı değil, konu sahibinin ona verdiği cevap.

Ha şunu da söyleyeyim, bir ayda boşanmış olmanın çok normal olmadığını kabul ediyorum. Ama siz yukarıdaki önyargınız nedeniyle, konu sahibinin yazdıkları arasından bir ayda boşanmış olmayı cımbızla aldınız ve konu sahibini bunun üzerinden karşı tarafa çok yersiz bir cevap vermeye teşvik ettiniz.

Konu sahibi kendini gülünç duruma düşürmek ve yakışıksız bir yanıt vermiş olmakla kalmadı; karşı tarafla ilerleyen dönemde bir ilişkiye başlama ihtimalini de tamamen ortadan kaldırmış oldu.

Adım gibi eminim ki, eğer konu sahibi buraya "biriyle görüştüm, görüşme olumlu geçti ama 2 haftadır bana geri dönüş yapmadı" diye konu açmış olsaydı, karşı taraf bu sefer de "kararı olumsuz da olsa bir cevap vermeliydi" diye taşlanacaktı.

Biraz daha iç tutarlılık diyorum sadece...

Gerçekten yukumu hafiflettiniz bende aynı dusuncelerdeydim nasıl yazacam derken siz yazdiniz tesekkur ederim allah yolunuzu açık etsin

Adam Üzerinde durmuş ya işte aracı olan arkadaşına üzüldüğünü söylemiş bu cevap tan dolayı
Ben aracı kişinin çok da doğru söylediğini düşünmüyorum. Çünkü o da hoşlandı demiş, ama sonuç ortada. Öyle olmamış. Eğer birazcık olsun hoşlansaydı, kafasındaki soruları çözmek için bir defa daha görüşebilirdi belki ama adam net cevap vermiş. Bu durumda ben sanki aracı bu işi istediğini ve iki tatafı da iknaya çalıştığını düşünüyorum. Fazla kurcalamak bu saatten sonra hata olur.
Bu arada adam aracıyı kullanmadan cevabını vermiş. Yani kararı kesinmiş.
Ben adamın çok da üzüldüğünü sanmıyorum. Üzülse de hayır cevabından sonra bu konuyu deşmenin gönülalmak için aramaların bir anlamı yok bence.

Elanur hiiiiç pişman olma iyi yaptın.
O adam orda sen ona evlenme teklifi yapmışsın havalarındayken kendi egosunu şişirirken hiç senin duygularını , egonu düşündü mü? Hak-etti. İnsanlara gösterdikleri değerden fazlasını biçme, bu davranışların ederi bu mesaj. Daha fazla üstünde durma herif kendini bir şey sanmasın.

Şaka mı bu yazdıklarınız? Artık kendinizi haklı göstermek için daha fazla çabalamayın bence. Bırakın dağınık kalsın...

Ne egosu, ne duygularıyla oynaması...? Adam kararının olumsuz olduğunu bildirmiş işte, ne yapacaktı. Dürüst biriymiş ki en başından söylemiş ne düşündüğünü. 3 ay çıktıktan sonra da yapabilirdi bunu. O zaman bile duygularıyla oynamış olmazdı bana göre zira evlilik ciddi şekilde düşünülüp alınması gereken bir karar. Sevgili olan herkes sonunda evlenecek diye bir kural yok.

Ayrıca, konu sahibi benden tavsiye, evlenmeyi bu kadar takıntı haline getirme. İnsanlarla da sırf evlenme vizyonu ile görüşme.

Adamdan özür dilemeye de kalkma sakın. O zaman, seninle birlikte olmak istemediği için üzüldüğünü ve bu cevabı o üzüntü ile verdiğini bağıra bağıra ilan etmiş olursun.

Bu nasıl bir önyargıdır? Boşanma kadın ve erkek diye ayrılamaz zira çift taraflı bir süreçtir. Eşinden boşanan tüm kadınlar, kocası kendisini aldattı diye veya eşcinsel diye mi boşanıyor? Adamın hangi sebeple boşandığını nereden bilebiliriz ki?

Üstelik burada tartışılan konu sahibinin görüştüğü kişinin neden boşandığı değil, konu sahibinin ona verdiği cevap.

Ha şunu da söyleyeyim, bir ayda boşanmış olmanın çok normal olmadığını kabul ediyorum. Ama siz yukarıdaki önyargınız nedeniyle, konu sahibinin yazdıkları arasından bir ayda boşanmış olmayı cımbızla aldınız ve konu sahibini bunun üzerinden karşı tarafa çok yersiz bir cevap vermeye teşvik ettiniz.

Konu sahibi kendini gülünç duruma düşürmek ve yakışıksız bir yanıt vermiş olmakla kalmadı; karşı tarafla ilerleyen dönemde bir ilişkiye başlama ihtimalini de tamamen ortadan kaldırmış oldu.

Adım gibi eminim ki, eğer konu sahibi buraya "biriyle görüştüm, görüşme olumlu geçti ama 2 haftadır bana geri dönüş yapmadı" diye konu açmış olsaydı, karşı taraf bu sefer de "kararı olumsuz da olsa bir cevap vermeliydi" diye taşlanacaktı.

Biraz daha iç tutarlılık diyorum sadece...

Konudan sapmayalım bayan ama Türk toplumunda boşanmanın kadını erkeği var. Siz bir istatistik tutun bence. Kadınları özellikle çocuğu varsa yuvasını yıkmaya iten sebepler nelerdir mesela? Kendimizi kandırmayalım boşanmaların %90 ı pislik sebeplerden %10u medenice ayrılma şeklinde.

Şimdi konuyu açayım. Konu sahibesinin bir önceki konusuna bakarsınız, bir adam var buluşcam yazmış. Biz de buluş tabi hayırlısı dedik.
Sonra adamın sergilediği saçma sapan mı desem dengesizce mi desem davranışlara bakın. Akabinde sanki konu sahibesi ona çoook bayıldı ama kendisi istemiyor minvalinde evlilik programı tadında bir mesaj atmış. Bu noktadan sonra bu adama haddini bildirmek, geri bastırmak gerekir ve her türlü atış serbesttir. Ben olsam sen çok cazip bir mal değilsin bu ne hava abicim minvalinde bir mesaj atardım acımazdım. Hakedene acımicaksın kardeşim. Ben adamın attığı mesaja üzülüp konu açacağıma, adam benim attığım mesaja üzülsün, takkeyi önüne koyup davranışlarını gözden geçirsin. Ben konu sahibinin duygularıyla oynandığını düşünmüyorum ama kendisine hem buluşmada hem buluşmadan sonra kabalıklar yapılmış. Her kabalığa naif cevap vermek zorunda mıyız? Ben zırvalayana kimsin yaaa deme taraftarıyım. Görücü usulü de olsa buluşmanın da bir adabı var herkes saygılı olsun bu nedir?

Son düzenleme:
Canım çok üzüldüm attığım mesajdan dolayı çok pişman oldum hatta Özür dilemek bile istiyorum ama dilersem ne der yada ne düşünür . ALLAH kimsenin başına vermesin

Ozur dilerseniz, cevabı olumsuz olduğu için, çok sinirlendiginizi ve o sinirle ağzınızdan çıkanı okumadığınızı dusunur yanı onu çok begendiginizi ve olumsuz cevap alınca bunu hazmedemeyerek saldırdığınızi.

Lütfen artık bırakın bu konunun peşini. ' yanlış yapmissin' diyen aracıyada aldırmayın. Aracı sizi iyice yaralamak için konuşmuş. Kendinize gelin, kendinize guvenin, siz kötü bir şey yapmadiniz, anladığı dilden konustunuz. Ozur mozur yok, bu kaçan son tren de değildi. Yukarıda arkadaşlar demiş zaten, birbirinize denk bile degilmissiniz. Hiç evlenmeyen bir insanın, Boşanmış biriyle denk oldugunu Dusunmuyorum. Kendinizi boş yere hirpalamayin artık. Siz elinizden geleni yaptınız, olmadıysa vardır bir hayır.

Elanur çok fena gaza gelmişsin
Burada sana yap yap yap diyenler pc yi kapatınca seni hiç düşünmüyor
Attığın mesajın pişmanlığını sen yaşıyorsun ki bence pişman da olmalısın
Çok büyük konuşmuşsun sen ve seni kışkırtan kişi
Umarım başınıza gelmez demek isterdim ama demeyeceğim

Adam naptı da saçmasapan davrnadı ?

Önceki mesajıma yazdım.

Elanur çok fena gaza gelmişsin
Burada sana yap yap yap diyenler pc yi kapatınca seni hiç düşünmüyor
Attığın mesajın pişmanlığını sen yaşıyorsun ki bence pişman da olmalısın
Çok büyük konuşmuşsun sen ve seni kışkırtan kişi
Umarım başınıza gelmez demek isterdim ama demeyeceğim

Ben konu sahibesini severim 30+ bekar bayanlar topiğinden tanırım. Asla üzülsün, saygısızlık görsün istemem . Saygısız davranışlara maruz kalması beni de üzer. Çok naif, hassas, kimseye kötülüğü dokunmayan bir insan. Böyle bir insanın göz göre göre üzülmesine , zırvaya maruz kalmasına eyvallah diyemem kendi adıma. Konu sahibesi üzüleceğine adam üzülsün. Kendim de insanlara ederleri kadar değer göstermekten yanayım. İnsanlar kendilerini çoookk nimet sanıyorsa onları itinayla yere çakmaktan yanayım.

Adam
Önceki mesajıma yazdım.

Ben konu sahibesini severim 30+ bekar bayanlar topiğinden tanırım. Asla üzülsün, saygısızlık görsün istemem . Saygısız davranışlara maruz kalması beni de üzer. Çok naif, hassas, kimseye kötülüğü dokunmayan bir insan. Böyle bir insanın göz göre göre üzülmesine eyvallah diyemem kendi adıma. Konu sahibesi üzüleceğine adam üzülsün. Kendim de insanlara ederleri kadar değer göstermekten yanayım. İnsanlar kendilerini çoookk nimet sanıyorsa onları itinayla yere çakmaktan yanayım.
adam kötü bir şey yapsaydı haklıydınız
Üzülmesi tamamen kendi problemi
Adamın hiç suçu yok
Okey oynamak için bıluşmadılar heralde
Sevgili olmak için buluştular ve adam kızı bekletmemek için olumsuz cevabını iletti
Triplere giren elanur
Ve siz
Her üzüldüğümüz kişiye -suçu olsun olmasın- zarar vermeyi uygun buluyorsanız bir şey diyemem
Herkesin kendi kalbidir o

Önceki mesajıma yazdım.

Ben konu sahibesini severim 30+ bekar bayanlar topiğinden tanırım. Asla üzülsün, saygısızlık görsün istemem . Saygısız davranışlara maruz kalması beni de üzer. Çok naif, hassas, kimseye kötülüğü dokunmayan bir insan. Böyle bir insanın göz göre göre üzülmesine , zırvaya maruz kalmasına eyvallah diyemem kendi adıma. Konu sahibesi üzüleceğine adam üzülsün. Kendim de insanlara ederleri kadar değer göstermekten yanayım. İnsanlar kendilerini çoookk nimet sanıyorsa onları itinayla yere çakmaktan yanayım.
Ha bu arada
İyi ki kimseye kötülüğü dokunmayan biri :)
Gözünü bile kırpmadan birini bel altı vuran bir mesaj attı
Bir de kötülüğü dokunan biri olsaydı sizin gazınızla adamı hadım ederdi heralde
Aman neyse banane büyük konuşan ah alan sizsiniz. Siz düşünün. Bu da son yorumumdur

Canım çok üzüldüm attığım mesajdan dolayı çok pişman oldum hatta Özür dilemek bile istiyorum ama dilersem ne der yada ne düşünür . ALLAH kimsenin başına vermesin
Cok sacmasın suan farkındamısın???
Allah bilir gunde kaç tane kızın başına böyle geliyor abarttın heee.

Adam

adam kötü bir şey yapsaydı haklıydınız
Üzülmesi tamamen kendi problemi
Adamın hiç suçu yok
Okey oynamak için bıluşmadılar heralde
Sevgili olmak için buluştular ve adam kızı bekletmemek için olumsuz cevabını iletti
Triplere giren elanur
Ve siz
Her üzüldüğümüz kişiye -suçu olsun olmasın- zarar vermeyi uygun buluyorsanız bir şey diyemem
Herkesin kendi kalbidir o

Bakın bayan ben duyguları karıştırmadan gösterilen tavra tepkimi koydum. Adam sever sevmez konu bu değil, bunu ifade ediş biçimi.
Adam çok kaba davranmış. Önceki konuyu okuyun, zaman ayırıp gelmiş bir kadını akşam vakti soğukta evine bırakmayı teklif etmez mi insan? Bu genel görgüye aykırı bir kere.

Bunu zaten geçtim konu sahibesinin ve insanların ve benim kızdığımız yer adamın attığı mesajdaki tavır. Konunun başını okursanız elanur zaten içerikteki olumsuzluğa değil yazılış biçimindeki küstahlığa tepkili. Sanki kendisi adamın peşinden çok koşmuş, çok hevesli can atıyor minvalinde yazılmış. Hayır demenin de bir adabı var , herkes saygılı olmak zorunda. Oraya 2 kişi buluşmaya gidiyorsa 50-50 ilgilisiniz, karşı taraf aşkından öldü bitti havasına girmeye ne gerek var? Adam madem kendi dünyasında 10000kg egoyla yaşıyor, gerçek hayata dönmesi amacıyla çok da cazip bir mal olmadığı gerçeğini dile getirdik:) Saygısızlık karşısında edep bozmamak büyüklüktür, ama büyüklük her zaman iyi bir şey değildir. Edepsiz insana edep bildirmek sevaptır, kötülük değildir.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum, olan olmuş bu saatten sonra bir şeyi değiştiremeyiz. Benimde başımdan böyle bir şey geçti. Hatta bir an yazdıklarınızdan aynı kişi olduğunu bile düşünmedim değil:)) Boşanmış erkek, güzel geçen görüşme, aracılara göre seni çok beğenmesi vs vs. Bende geçen yıl mayıs aylarında biri ile tanıştırıldım, bana yaşını, mesleğini falan yanlış söylemişlerdi neyse gittim görüşmeye. Adam diyeyim ki benden yaklaşık 8-9 yaş büyüktü, benimle bildikleri yanlış:)) Artık size böyle demişler ama ben böyleyim demekle geçti görüşme. Bana sorarsan etkilendin mi diye, hayır. Evlenme maksadıyla değil ama arkadaş olarak görüşebileceğim biriydi sadece. Ama aracılara göre aman Allah'ım ben onun için idealmişim, olmuşuz biz... Ben 2 hafta aramasını bekledim o aracılar yüzünden. Hem de evlenmeyi düşünmediğim bir adamı 2 hafta bekledim. Neyse sonunda havadan sudan bir telefon konuşması, sonra ben aramadım kapandı sayfa. Ama o 2 hafta boyunca kendimi çok kötü hissettim, özgüvenim yerle bir oldu, neredeyse abartıp aşk acısı bile çekecektim. Uzun oldu ama niye yazıyorum bunları çünkü çevremizden istemesekde çok etkileniyoruz. Biri ile aracılar üzerinden görüşürsen kendin kadar o insanların düşünceleri, sözleri de geleceğini şekillendiriyor. Mesela buraya konu açmasan, fevri bir cevap göndermemiş olsan belki şu an özür mü dilesem demezdin. lütfen bundan sonraki görüşmelerinde kendi duygularına odaklan.

Başka minicik bir şey daha... Evlenemeyeceğim, karşıma kimse çıkmayacak falan demeyin sakın. Bir yerlerde sizi bekleyen biri var, sıcacık bir yuvanız olacak, siz inanmazsanız kimse inanmaz... Mutluluklar:KK200:

Tövbe etmek diye birşey var pişman. Olduysaniz Allah'tan tovbe dileyin ama o adamdan ozur dilemeyin.olan olmus

ya cevap olarak attığınız mesaj tam bir fiyasko, "seni çok ciddiye aldım, egomun değeri tamamen sana bağlıydı, şimdi laf soktum, rahatladım." yazsanız çok daha iyi olurmuş. adamın mesajında da bir kabalık göremedim ayrı. "benim ondan beklentim yoktu ki, o mesaj ne alaka?" deyip de yalan söylemeyin hiç. adam mesaj atmasa, "iki gün oldu, ses yok." diye konu açardınız adım gibi eminim. adam sizi beğenmiş olabilir ama sonrasında düşününce aklına yatmayan bir şey olmuş, vazgeçmiş olabilir. alt tarafı bir kez buluştunuz, senet imzalamadınız. bakış açınızı biraz olgunlaştırırsanız, bu kadar kolay gaza gelmeseniz, daha iyi ilişkiler kurma ihtimaliniz olur, size tek tavsiyem bu olabilir.

Back
X