Ben konu sahibinin bir önceki konusunu da okumuştum, ne o konuda ne de buradaki konuda adamda dengesiz bir davranış göremedim.
Bir önceki konuda adamın, konu sahibini eve bırakmamasını yanlış olduğu düşünülmüş.
Konu sahibinin altında arabası olmasa akşam geç bir saatte buluşuldu ise evet, konu sahibini eve bırakması gerekirdi. Ancak konu sahibinin altında arabası var ve adam da bunu biliyor; bu durumda neden hoşlanmadığı birine gereksiz bir nezaket tavrı gösterip de eve bırakmayı teklif etsin? Nezaketin de bir sınırı vardır, aşırısı yanlış anlaşılmaya sebep olur.
Adamın buluşmada yüzünde güller açıyormuş, o zaman neden şimdi olumsuz diye adam dengesizlikle suçlanmış :) Her ne olursa olsun, karşı taraftan elektrik alsa da almasa da sonuçta bir buluşma gerçekleşmiş, senin için gelmiş . Hoşlansa da hoşlanmasa da bir medeni insan gibi tabii ki de tebessüm edecekti. Suratsız bir şekilde oturması çok ayıp olurdu. İşte burada devreye nezaket giriyor. Adam son derece tutarlı davranmış; kendisi için buluşmaya gelen kişiyle nezaketen güler yüzle muhabbet etmiş, bir saat oturduktan sonra da evlere dağılmaya karar vermişler, altında arabası olan birine de gereksiz bir nezaket tavrı göstermeyip eve bırakma teklifi etmemiş. Son derece ölçülü davranıyor adam.
Buluşmanın ardından adamdan gelen mesaj:
"
Mrb dünkü görüşmemiz den sonra ciddi bir ilişkiye başlamak için biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu anladım.tabiki bu süreci sizden isteyecek curette değilim. Malesef kararım olumsuz olacak. Anlayışınız için teşekkür ederim "
Madem zamana ihtiyacı vardı neden buluşmuş diye dengesizlikle suçlanmış :) Evlilik için zamana ihtiyacı olduğu meselesi, tamamen konu sahibini kırmamak için uydurulmuş bir kılıf. Ben seni beğenmedim, hoşlanmadım mı desin?
Konu sahibinin kırıldığı nokta: Sanki ben ona teklifte bulunmuşum gibi, sanki ondan cevap bekliyormuşum gibi böyle bir mesaj atmasına ne gerek vardı demiş. Konu sahibi, gereksiz yere alınganlık gösteriyorsun. Sonuçta bir amaç için buluştunuz, bir arkadaşın da dediği gibi okey oynamak için buluşmadınız :) Buluşmadan sonra ya sen ya da o birbirinize görüşme hakkındaki düşüncelerinizi bildirmeniz gerekiyordu. Adam da meseleyi fazla uzatmadan, sizi de daha fazla oyalamadan görüşünü kibarca bildirmiş. Buluşma ardından hiçbir şey yazmadan günlerce, haftalarca sizi bekletmesi kabalık olurdu.
Olan olmuş artık, çok da kafanıza takmayın.
Y
Yeni ben lazim
arkadaşımızın da dediği gibi her zaman doğru olanı yapacağız diye bir şey yok. Yanlışlarımız da bir tecrübe. Özür de dilemeyin, gereksiz olur bence.