• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu msj'a ne cevap vermeliyim

Hislerime tercüman olmuşsun.
İlk kez tanıştığım biri ne cüretle evime bırakacak beni?
Ama hemcinslerine "bayan" diye hitap eden zihniyetin bunu anlamasını beklemiyorum elbette.
Prenses kompleksi bitsin artık, sadece bunu diliyorum.

Konu prensesliğe nerden geldi cidden anlayamadım.

Gösterdiğim saygıyı talep ettiğim için mi prenses oluyorum anlayamadım?

Her görüşmenin bir adabı vardır, iş görüşmelerininki farklı, sosyal görüşmelerinki farklıdır. Ev sahibiyle kontrat yapma buluşmasının çerçevesi arkadaş buluşmasınınkiyle farklıdır biz de buna göre davranırız zaten.

Sosyal görüşmelerde karşımızdakinin tanıyıp tanımadığımıza ve içeriğe göre de bir adabı vardır ben saygılıysam karşımdan da denk saygıyı beklerim. Tanımadığım biriyse ben vakit ayırıp onu tanımaya geldiysem aynı nezaketi beklerim bunda ne var?? Prenses olmamak için hanzoluklara eyvallah demek mi gerekiyor????!??

Konu prensesliğe nerden geldi cidden anlayamadım.

Gösterdiğim saygıyı talep ettiğim için mi prenses oluyorum anlayamadım?

Her görüşmenin bir adabı vardır, iş görüşmelerininki farklı, sosyal görüşmelerinki farklıdır. Ev sahibiyle kontrat yapma buluşmasının çerçevesi arkadaş buluşmasınınkiyle farklıdır biz de buna göre davranırız zaten.

Sosyal görüşmelerde karşımızdakinin tanıyıp tanımadığımıza ve içeriğe göre de bir adabı vardır ben saygılıysam karşımdan da denk saygıyı beklerim. Tanımadığım biriyse ben vakit ayırıp onu tanımaya geldiysem aynı nezaketi beklerim bunda ne var?? Prenses olmamak için hanzoluklara eyvallah demek mi gerekiyor????!??

"hemcinslerine "bayan" diye hitap eden zihniyetin bunu anlamasını beklemiyorum elbette." demiştim zaten ;)

cevap biraz fazla ağır olmuş şu çeredekilerin bakışları imalı laflarınıda takmayın.Geçen gün gittiğim kına gecesinde herkes bana senin düğün ne zaman dedi kısmet diyorum biri merak etme güzel kızsın bulursun diyor.Benim kısmet lafımdan üzüldüğümü filan mı çıkardı naptıysa takılmadım, bir diğeri gelip sanada birini bulamadık diyor sanki bana birini bulun diye haber salmışım eşe dosta da :KK14::KK14:ablamda 29 yaşında evlendi o evlenene kadar herkes aynı şeyi derdi, şimdi herkes çocun yokmu diye soruyor yani insanlar yeterki istesin hayatınıza burnunu sokmayı bir yerden birşey buluyorlar:KK19:forumda birinin yazdığı birşeydi sanırım eğer şimdiye kadar kısmet olmadıysa Allah sizi birilerinden koruyordur diye bayıldım bu söze Hoppa

Canım çok üzüldüm attığım mesajdan dolayı çok pişman oldum hatta Özür dilemek bile istiyorum ama dilersem ne der yada ne düşünür . ALLAH kimsenin başına vermesin
Siz biraz evliliğini karıştırarak ayıp etmişsiniz.. Zaten farkındasınız ama olan olmuş artık.. Önerimi yazayım ben de belki bi faydası olur :) Bu gaftan sonra belki şöyle bi mesaj kendinizi izah etmenize, özür dilemenize ve onun da özrüne vesile olur :

X bey (artık nasıl hitap ediyosanız), az önce attığım mesaj için çok pişman olduğumu belirtmek isterim.. Ama sizin saygısız yaklaşımınız beni üzdü o sebeple sinirlerime hakip olamadım. Ben size bir teklifte bulunmuşum gibi bana kararım olumsuz yazmışsınız! Ben bir kadınım, size de herhangi bir teklifte bulunmadım,hatta bilemezsiniz belki de ben zaten sizinle kendimi uygun görmedim ya da sizi beğenmedim.. Mesajınız kadınlık gururumu yerle bir etti ve ben de sizin canınızı yakmak istedim! Sonrasında da düşününce yaptığımı kendime yakıştıramadım. Ben yaptığım hatadan dolayı affınıza sığınıyorum..Size de kadınlara karşı daha düşünceli olmanızı tavsiye ediyorum. İyi günler.

Bence durumu kurtarabilir ;)

Kapak cevap vermek isteyen konu sahibiydi zaten kimse aa hadi ona kapak yap demedi ki.Adam elbette begenmek zorunda degil kiz zaten mesaj atmayisindan anlamisti bunu.Hani sanki kiz teklif etmiscesine yazmasiydi sorun.

kızın teklif edip etmemesi değil konu sonuçta o mesaj çok saçma olmuş, erkeklerden hıncını çıkarmak isteyip de fırsatını bulunca saldıran birinin cevabı gibi olmuş. Çok fazla bel altından vurulmuş, buluşmadan önce önceki evliliğini bilmiyor muydu? Niye buluştun o zaman reddedilince mi aklına geldi derler adama. adam mesaj atmadan önce gayet de beğenmişti, olumsuz olunca ben zaten istemiyodum seni hıhh cevabı bir kadına ne kadar yakışır ki.

30 yaşındayım gençlik yıllarımda sevgili amaçlı çapkın biriyle konustum.sosyal medyada tanışmıştık.yemin ederim çocuk benden çirkindi ama bütün yurttaki kızlarla çıkınca (yurt sahibiydi)nasıl hitap şekli nasıl işini biliyor anlatamam.görüşelim dedi.ayaküstü 5 dk konuştuk işimiz vardı ikimizinde ayrılır ayrılmaz bana gelen msj SEN ÇOK HANIM KIZSIN BEN HOVARDAYIM SENİ ÜZERİM GÖRÜŞMEYELİM OLDU.bendeki travmayı tahmin edemezsin ergenim bide yıkılmıştım.yakınlarda da yine çok yakışıklı kariyer sahibi aşırı sevgilisi olmuş biriyle evlilik amaçlı görüştüm ki çok koştu peşimden anlatamam.yolda giderken resimler çekmeler falan habersiz neyse :)yurt dışına çıkcam dönüşte yüzükle gelirim falan dedi.bir aylık süreçte bi kez bile aramadı.döndü bir ay daha bekledim aramadı.madem istemiyorsun niye koştun peşimden it.uzun yıllar sevdğim bi adam vardı anlatmıştım ona.bir ay sonra ona şöyle bi msj attım kralından sonra soytarısına değer veririrsen olacağı bu diye :) iki ay msj atmayan adam soytarı sensin diye dönüş yaptı.yaptığına pişman olma.delikanlı adam olsa farklı şekilde bitirirdi ego şişirmezdi.benimde olumsuz olduğum insanlar oldu ama bahane bularak bitirdim sana olumsuzum demedim.iyi yapmışsın boşver

kızın teklif edip etmemesi değil konu sonuçta o mesaj çok saçma olmuş, erkeklerden hıncını çıkarmak isteyip de fırsatını bulunca saldıran birinin cevabı gibi olmuş. Çok fazla bel altından vurulmuş, buluşmadan önce önceki evliliğini bilmiyor muydu? Niye buluştun o zaman reddedilince mi aklına geldi derler adama. adam mesaj atmadan önce gayet de beğenmişti, olumsuz olunca ben zaten istemiyodum seni hıhh cevabı bir kadına ne kadar yakışır ki.
Haklisiniz.Fakat dedigim gibi kapak yapmak isteyen konu sahibi olunca Misscherry abla da oyle bi cevap yazdi.Uygun bi dille karsilik vermek istiyorum deseydi farkli yorumlar olurdu eminim.Konu sahibinin istegi uzerine gelisti olaylar.

ama kız da madem ciddi ilişkiye hazır değildi görücü usulü benle niye görüştü demiş? görücü usülü takılmaca mı yapmak peşindeydi acaba? sonuçta erkek bu cevabıyla saçmalamış bence ve haketmiş. böyle bir tipin alınacağını da zannetmiyorum.
boşanması sorun olmazdı benim için ama bu cevabı sinir ederdi
Iyi de adam senden hoslanmadim deseydi sence daha mi az kirici olacakti? hazir olmadigima karar verdim demis, 1 gun sonra hemen donus yapmis. Kendince nazik bile olmaya calismis. Henuz hazir degilim dedi diye 1 aylik evliligiyle vurulmasi mi gerekiyordu. Bu arada adam umrumda degil acikcasi. Ben adam acisindan dusunmuyorum bile. Konu sahibi boyle bi tavir sergileyerek kendi durusunu bozuyor. Ben boyle dusunuyorum, ben olsam asla boyle bi cevap yazmazdim, o yuzden konu sahibine de bu gorusu savunuyorum. Yani onu kinamak icin degil sadece farkli bakis acisi sunmak icin yazdim.

bende olsam cevab vermezdım asla kım olursa olsun hayatta ınsan kendı cizgisini bozmamalı ...konu sahıbesı artık uzerınde dusunme olan oldu ..hayatta hep dogru seylerı yapacagız dıye kaıde yok..bazende yanlıs yaparak dogruyu gorucegız..ve tekrarlamamak adına..sizinde yolunuz acık olsun..

Ben konu sahibinin bir önceki konusunu da okumuştum, ne o konuda ne de buradaki konuda adamda dengesiz bir davranış göremedim.

Bir önceki konuda adamın, konu sahibini eve bırakmamasını yanlış olduğu düşünülmüş.
Konu sahibinin altında arabası olmasa akşam geç bir saatte buluşuldu ise evet, konu sahibini eve bırakması gerekirdi. Ancak konu sahibinin altında arabası var ve adam da bunu biliyor; bu durumda neden hoşlanmadığı birine gereksiz bir nezaket tavrı gösterip de eve bırakmayı teklif etsin? Nezaketin de bir sınırı vardır, aşırısı yanlış anlaşılmaya sebep olur.

Adamın buluşmada yüzünde güller açıyormuş, o zaman neden şimdi olumsuz diye adam dengesizlikle suçlanmış :) Her ne olursa olsun, karşı taraftan elektrik alsa da almasa da sonuçta bir buluşma gerçekleşmiş, senin için gelmiş . Hoşlansa da hoşlanmasa da bir medeni insan gibi tabii ki de tebessüm edecekti. Suratsız bir şekilde oturması çok ayıp olurdu. İşte burada devreye nezaket giriyor. Adam son derece tutarlı davranmış; kendisi için buluşmaya gelen kişiyle nezaketen güler yüzle muhabbet etmiş, bir saat oturduktan sonra da evlere dağılmaya karar vermişler, altında arabası olan birine de gereksiz bir nezaket tavrı göstermeyip eve bırakma teklifi etmemiş. Son derece ölçülü davranıyor adam.

Buluşmanın ardından adamdan gelen mesaj:
"Mrb dünkü görüşmemiz den sonra ciddi bir ilişkiye başlamak için biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu anladım.tabiki bu süreci sizden isteyecek curette değilim. Malesef kararım olumsuz olacak. Anlayışınız için teşekkür ederim "
Madem zamana ihtiyacı vardı neden buluşmuş diye dengesizlikle suçlanmış :) Evlilik için zamana ihtiyacı olduğu meselesi, tamamen konu sahibini kırmamak için uydurulmuş bir kılıf. Ben seni beğenmedim, hoşlanmadım mı desin?

Konu sahibinin kırıldığı nokta: Sanki ben ona teklifte bulunmuşum gibi, sanki ondan cevap bekliyormuşum gibi böyle bir mesaj atmasına ne gerek vardı demiş. Konu sahibi, gereksiz yere alınganlık gösteriyorsun. Sonuçta bir amaç için buluştunuz, bir arkadaşın da dediği gibi okey oynamak için buluşmadınız :) Buluşmadan sonra ya sen ya da o birbirinize görüşme hakkındaki düşüncelerinizi bildirmeniz gerekiyordu. Adam da meseleyi fazla uzatmadan, sizi de daha fazla oyalamadan görüşünü kibarca bildirmiş. Buluşma ardından hiçbir şey yazmadan günlerce, haftalarca sizi bekletmesi kabalık olurdu.

Olan olmuş artık, çok da kafanıza takmayın. Y Yeni ben lazim arkadaşımızın da dediği gibi her zaman doğru olanı yapacağız diye bir şey yok. Yanlışlarımız da bir tecrübe. Özür de dilemeyin, gereksiz olur bence.

Son düzenleme:
Adam attiginiz mesj cvp vermemis.bence ozurdilemek gereksiz olur.
nedense icimden bi his sanki boyle mesj ata ata bi konusma baslayacak gibi:KK49:

Ben konu sahibinin bir önceki konusunu da okumuştum, ne o konuda ne de buradaki konuda adamda dengesiz bir davranış göremedim.

Bir önceki konuda adamın, konu sahibini eve bırakmamasını yanlış olduğu düşünülmüş.
Konu sahibinin altında arabası olmasa akşam geç bir saatte buluşuldu ise evet, konu sahibini eve bırakması gerekirdi. Ancak konu sahibinin altında arabası var ve adam da bunu biliyor; bu durumda neden hoşlanmadığı birine gereksiz bir nezaket tavrı gösterip de eve bırakmayı teklif etsin? Nezaketin de bir sınırı vardır, aşırısı yanlış anlaşılmaya sebep olur.

Adamın buluşmada yüzünde güller açıyormuş, o zaman neden şimdi olumsuz diye adam dengesizlikle suçlanmış :) Her ne olursa olsun, karşı taraftan elektrik alsa da almasa da sonuçta bir buluşma gerçekleşmiş, senin için gelmiş . Hoşlansa da hoşlanmasa da bir medeni insan gibi tabii ki de tebessüm edecekti. Suratsız bir şekilde oturması çok ayıp olurdu. İşte burada devreye nezaket giriyor. Adam son derece tutarlı davranmış; kendisi için buluşmaya gelen kişiyle nezaketen güler yüzle muhabbet etmiş, bir saat oturduktan sonra da evlere dağılmaya karar vermişler, altında arabası olan birine de gereksiz bir nezaket tavrı göstermeyip eve bırakma teklifi etmemiş. Son derece ölçülü davranıyor adam.

"Mrb dünkü görüşmemiz den sonra ciddi bir ilişkiye başlamak için biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu anladım.tabiki bu süreci sizden isteyecek curette değilim. Malesef kararım olumsuz olacak. Anlayışınız için teşekkür ederim "
Madem zamana ihtiyacı vardı neden buluşmuş diye dengesizlikle suçlanmış :) Evlilik için zamana ihtiyacı olduğu meselesi, tamamen konu sahibini kırmamak için uydurulmuş bir kılıf. Ben seni beğenmedim, hoşlanmadım mı desin?

Konu sahibinin kırıldığı nokta: Sanki ben ona teklifte bulunmuşum gibi, sanki ondan cevap bekliyormuşum gibi böyle bir mesaj atmasına ne gerek vardı demiş. Konu sahibi, gereksiz yere alınganlık gösteriyorsun. Sonuçta bir amaç için buluştunuz, bir arkadaşın da dediği gibi okey oynamak için buluşmadınız :) Buluşmadan sonra ya sen ya da o birbirinize görüşme hakkındaki düşüncelerinizi bildirmeniz gerekiyordu. Adam da meseleyi fazla uzatmadan, sizi de daha fazla oyalamadan görüşünü kibarca bildirmiş. Buluşma ardından hiçbir şey yazmadan günlerce, haftalarca sizi bekletmesi kabalık olurdu.

Olan olmuş artık, çok da kafanıza takmayın. Y Yeni ben lazim arkadaşımızın da dediği gibi her zaman doğru olanı yapacağız diye bir şey yok. Yanlışlarımız da bir tecrübe. Özür de dilemeyin, gereksiz olur bence.
Kesinlikle harfi harfine katiliyorum. Adamin guler yuz gostermesi bile dengesizik olarak dusunulmus. Ya da olumsuz bir mesaj atmasina kizilmis. En cok da buna saskinim. Gorucu usulu tanisiyorsan ileriye yonelik ciddi bi iliskinin olup olmayacagina dair ilk karari vermek icindir bu. Bulustuktan sonra tabiiki bir sonuca baglanacakti. Asil hic cevap yazmamasi garip olmaz mi? Hic gorucu usulu kimseyle gorusmedim ama bu isler boyle olmuyor mu? Birbirine tesekkur edip olumlu olumsuz kararini bildirmiyor musun? Neden adamin bu mesaji atmasi bu kadar asiri bi olaymis gibi karsilandi? Bence olabildigince de kibar bir mesaj, egonun zerresini goremedim.

Kararınıza memnun oldum zira ben de evlenip 1 ay sonra boşanmak istemem.

Bu cümleyi yazdım
Artık is işten geçmiş canınızı sikmayin. Sizin de haklı taraflariniz var hani düşünüyorum bana da oyle bişey dense bende kızarım. Ama şu da var ki zaten olumlu veya olumsuz cevabı erkek verir. Oda sizi umitlendirmeden iyice düşünerek doğru kararı vermiş. Ama kesinlikle attığınız mesaj çok yanlış ve yaralayıcı ve attiginiz mesaj ada adamın üZüldüğü aşikar. Herkes yorumlar yapmış haketti veya haketmedi diye ama sonuç adamı yaralamış. Bence asıl önemli olan bu. Özür dilerseniz bi zaman sonra gururunuz incinebilir size göre. Fakat özü dilemek erdemliktir. Bence bunu yapın. Bakarsınız ordan muhabbete girersiniz sizi takdir eder falan iş olumlu olur. Yalnız bende olayı nereden nereye getirdmm :KK70: hayırlısı :KK48:

Kızlar geçen hafta cuma günü arkadaşım biriyle tanistirmak istedi beni bi defa evlenip boşanmış 1 ay sürmüş evliliği arkadaşımın ısrarıyla dün ilk defa buluştuk . Sohbet ettik hersey yolunda diye düşündüm çünkü yüzünde güller açıyor beyzadenin çıktığımız da görüşürüz diyerek ayrıldık . Ben begenmistim çocuğu onunda beni beni beğendiğini hissettim daha doğrusu o öyle hissettirdi dünden beri ne aradı ne msj attı aracı olan kişiye ben çok beğendim demiş . Tabi böyle olunca bende umutlandım (yaş geçince olur olmaz herkese umut bağlıyor insan yaşım 31 bu arada ). Şimdi yani üstünden 24 saat geçtikten sonra şu mesajı atmış

Kızlar bu adama öyle bir cevap vermek istiyorum ki böyle kapak olsun sanki ben ona evlenme teklif etmişim de kararım olumsuz diyo ÖKÜZ .sizden bu konuda yardım istiyorum kızlar ....

''dünden beri aynı hisler içindeyim ancak bunu nasıl kelimelere döksem diye bakınıyordum önce davrandığınız için teşekkürler sayın esra erolcu tip'' deyin

konuşmaya bak ya :D

Boşanan kadına asla defolu gözüyle bakmam ama boşanan erkeklerinin %99nda bir numara çıkıyor.

Kadınlar kolay boşanmıyor, evliliğe değer veriyor. Adam kimbilir neler etti de siz 2 ayda boşandınız? Boşanan kadınlar hakkında hiçbir önyargım yok ama erkeklere şüpheyle yaklaşmak gerek, eski eşle konuşmak gerek bu adam nedir diye.

Kısa süren evlilikler extra şüpheli bence. Ya adam iyi değil, ya ailesi berbat, ya cinsel problemli, ya eşcinsel.....ortaya karışık bahtına ne gelirse artık.

Kuzenim 6 aydan sonra ev ayırdı evlendiği kız nasıl evine kaçtı anlatamam. Arkasından atılan iftira, dedikodu da cabası.

Ehhh bu adamın da çok cazip bir mal olduğunu söyleyemem, kendi durumuna göre biraz yüksekten uçmamış mı sankim?

gerçi haklılık payınız var. benim adam hem iyi değildi hem ailesi berbattı hem cinsel problemliydi. eşcinsel mi değil mi bilmiyorum ama yanaşınca başım ağrıyor diyordu :)

Onun yaptığı beni çok üzdü kimse kimseyi begenecek diye bişey yok begenmemis olabilir beni .aracı olan kişiye ben çok beğendim demiş (tamam bunu beni onure etmek için söylemiş diyelim) . Beni dünden beri ne aradı ne msj attı burdan bile insan anlıyor olumsuz düşündüğünü daha birde mesaj atıyor kararım olumsuz diyo sanki ben ona evlenme teklif etmişim
Canını sıkmak istemem ama bence dolduruşa gelmişsin canım bir anlık sinırle.Çünkü çocugun kararım olumsuz demesı bence düşünceli oldugunu göstermiş.Sonuçta sen olumsuz oldgunu anlamışsın tamam ama o bunu nerden bılebılır sen hala onu bekleyen biri de olabılırsın.Neyse iş işten geçmiş benım kararım bir anlık kızgınlıkla attım kusura bakma dye mesaj atabılırsın için rahat değilse sonuçta insanız hepimiz hata yapıyoruz.Sanmıyorum kötu cevp vereceğini ama msj atmazsan için rahat etmiycek en azndan ben öyle düşündum sen bilirsin

Kadınlar reddedilmeyi ya da terkedilmeyi asla kaldıramıyor!!Beğenmemiş ya bu kadar basit! Zaten beğenip beğenmiyceğinizi görmek için buluşturulmuşsunuz,beğenmeme ihtimalini kaldıramıyorsanız böyle görücü usulü işlere girmeniz hata

Evine bıraksa, vaay efendim niye o zaman evime kadar bıraktı denecekti..

Belirsiz bir mesaj atsa ya da kısa kesip atmasa, vayy efendim o zaman niye direkt söylemedi böyle yazdı denecekti..

Konuşmada yüzünde güller açıyormuşmuş..Napacaktı adam beğenmedi diye oturup somurtacak ya da kötü mü davranacaktı? Hallooo medeniyet???

Adam gibi adammış,hem kibarca hem dolandırmadan,oyalamadan niyetini söylemiş,kandırmamış,cepte kalsın yapmamış..Bu adam dengesizse dünyada dengeli erkek yok..Bu konuda bir dengesiz var ama o da bu adam değil!!

Kızlar ben yaptığım hatanın farkındayım keşke soylemeseydim diyorum ama bi yandan da hak etti diyorum ikilemdeyim anlayacağınız ama mesaj atıp Özür dilemiycem çünkü onunda bana söylediği hiç hoş değildi ALLAH yolunu açık etsin.
Tükürdüğünü yalama bu konu için.Egosunu incitmekti amacın.Onda sabit kal.Hatalı davranıştı belki ama değiştirme şuan derim.Ben de katılaştım bu konulrda onun etkisi de var .Bırak dağınık kalsın.

Back
X