• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bu nasıl aşılama?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende çalışıyorum ve özeldeyim . Yıllık izinlerimi ona göre kullandım ve gittim gittiğim dr.uni de öğretim görevlisi idi özel muayane ücretini ödeyip 10 gün boyunca muayane ve kontrolleri oluyordum . Örnek adetin 2.günü gel dedi baktı ona göre devam etti süreç 3 günde bir yumurta takibi yaptı sabah 7 de evden çıkıp gidiyordum 8,9 gibi doktor geliyordu ona göre tekrar hemen ise geciyordum . Bazen hafta sonu çağırdı kendisi yoksa yukarıda yatan servisteki doktorlarla iletişim kurup onlara yumurta takibimi yaptirdi adetin 12.13 günü aşılamam gerçekleşti .
Merhaba, hangi hastane acaba?

Atatürk üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi Erzurum
Bende İstanbul da özel bir üniversitesi hastanesne gidiyorum da bizimde ilk asilamamiz da üç gün perhiz dediler sabah yedide gittik iki saat spermler yıkandı onu bekledik sonra aşılama oldu dollendi yumurta ama kimyasal oldu🥺 ikinciye başladım şimdi inaallah bu sefer olur.
Bende çok memnunum gittiğim yerden

Merhabaa herkese. Bu ay adetin 5. Günü klomene başladım. 9 kasım klomen bitti. Doktor bu arada 8 kasımdan sonra ilişkiyi yasakladı. 12 kasım kontrole gittim. 21 ve 17 mm iki yumurta vardı. 13 kasım saat 22-23 arası iğne vuruldum. Aşılama için 15 kasımda gittik. Eşim sperm verdi. Spermi alır almaz aşılamaya geçtik.
Bu nasıl aşılama derken şunu merak ediyorum.
1- Hani spermler 5 günden sonra hareketsizleşiyordu? Bizde aşılamaya kadarki cinsel perhiz 7 gün oldu.
2- Aşılamada herkes yıkama sonrası sperm değerlerinden bahsediyor. Bu yıkama işlemi 2 saat kadar sürmüyor mu? Biz spermi alır almaz aşılama için odaya geçtik.

Doktor önceden bilgi vermişti, bu ay ham spermle aşılama yapalım. Tutma ihtimali yüzde 15 gibi ama deneyelim diye. Biz de doktor bilir diyip peki dedik ama forumda herkes sperm değerlerinden bahsedince kafama takıldı.

Ham sperm ile aşılama olan var mı? 🤔
Merhaba canım bende asilamayla hamile kaldim bizde yikamali olmuştu islem yikaninca kaliteli spermle asilama yapiliyo yıkanmadan ilk kez duydum bende

Bende İstanbul da özel bir üniversitesi hastanesne gidiyorum da bizimde ilk asilamamiz da üç gün perhiz dediler sabah yedide gittik iki saat spermler yıkandı onu bekledik sonra aşılama oldu dollendi yumurta ama kimyasal oldu🥺 ikinciye başladım şimdi inaallah bu sefer olur.
İnşallah herşey güzel devam eder ve sonuç mujdeniz olur 🥰 🙏🏻 umudunuz hayra dönüşsün

Kızlar günaydın bu adama sövdük, gömdük ama şimdi test yaptım, pozitif olabilir mi?

Eklentiler

• 732D4A22-1C37-4C2B-BB2F-2E65C01E3893.webp
    732D4A22-1C37-4C2B-BB2F-2E65C01E3893.webp
    113,1 KB · Görüntüleme: 96
Erken zamanda çatlatma iğnesinden dolayı sonuç pozitif çıkıyor diye sordum. İkinci çizgiyi bende gördüm. Belki yerleşme kanamasıdır. Kan tahlili yaptırın bence.
Kan verdim. Sonuç bekliyorum. İğne hariç 14. Gün bu. Varsa bile sağlıklı bir şey olmadığı belli. Pıhtı şeklinde kanama oldu.

Benim de döllendi ama kimyasal 😑 pfff.

Evet ilk defa pozitifi görmüştüm 🤦🏻‍♀️ Şu an kanamam var. Bu regl mi sayiliyor acaba? Bu kanamanın 3. Günü yeni tedaviye baslaniyor mu?
Bende ilk defa pozitif görmüştüm aynen 🥺 benimde reglim bugün bitti. Ben üçüncü günü yeni tedaviye başladım. Ama beta hcg baktır sıfır yada bir olmasini istiyorlar.

Back
X