bu nasıl ayrımcılık!!!

bebisimm82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
249
5
116
İstanbul
arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır ev almak için uğraşıyoruz. birtürlü denkleştirip alamadık. eşimin anne ve babası bize destek çıkacaklarını söylediler. ve biz umutlanıp ev bakmaya başladık. ama nedense oturacak olan onlarmış gibi biz bir türlü beğendiğimiz evleri onlara beğendiremedik. bu küçük, bu eski, bu katı alçak hırsız girer vss. bahaneler. vee ben bugün öğreniyorumki parayı diğer kaynıma verip ona ev alınmış. üstelik ben kiradayım. o babasının evinde oturuyor. sakın yanlış anlaşılmasın kıskandığım falan yok. ama siz söyleyin böyle kandırılırmı insan? böyle umutlandırılıp bırakılırmı? eşim sormuş neden önce o ben kiradayım diye kaynım stresten hastalanmış karısı o muhitte oturmak istemiyormuş öyle söylemişler. biz önemli değiliz anlayacağınız. tamam para onun kime isterse verirde ee bana niye söz veriyosun ozaman. çok üzüldüm kırıldım ve onlara karşı nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum şimdi. kızgınlığımı eşimden aldım onunlada baya kavga ettik. onlara karşı nasıl davranayım şimdi siz söyleyin..

Eşinin bir suçu yok , ama çözüm onda. Annesiyle babasıyla konuşması gerek..
Olmadı kredi falan çekerek halletmeye çalışın , çok haklısın umutlandıktan sonra olmayınca insanın hevesi kırılıyor.
Bide bu ayrımcılık..
Çok üzüldüm

haklısınız aslında bir anlık öfkem ona patladı o yapı olarak ailesine karşı kendini savunamayan biri daha doğrusu üzülmelerini istemiyomuş ee benim üzülmem neolacak beni takan yok anlayacağınız. cevap için tşkürler..

canım kıyamam yaa ..haklısın valla resmen ayırmak bu..

sen konuş istersen kv kp le çok kırıldık biz evlat değil miyiz gibisinden ama güzelce tabi..istemiyoruz sizden para falan desin eşin..

sen de uzak dur..madem ev öbürüne alınıyor o ilgilensin kvciğiyle..

ee ne ekerse onu biçecek zamanı gelince kv ve kp.. benimde planın bu tamamen kendimi onlardan uzaklaştırmak.

eşinin bi hatası yok o da senin gibi umutlamış kanmış...
ama sen haklısın bu durumda resmen kandırmışlar sizi..

kim ne derse desin anne-baba bir çocuğunu daha fazla seviyor..bunun gibi yüzlerce örnek var etrafımda.benim eşimin durumu da böyle.kendi üvey evlat muamelesi görür kız kardeşi ailenin prensesidir..

malesef sende de durum bu.kaynını eşinden daha fazla seviyorlar.yapabileceğin bişey yok.eşin de bu duruma yeterince üzülüp haksızlığa uğradığını düşünmüştür zaten..keşke üstüne gitmeseydin.ben olsam gider kp e yaptığının haksızlık olduğunu ve ayıp olduğunu söylerdim içimde tutmazdım.

karşı taraf daha cingözmüş ,haksızlık var bende onları bir fedalarlık olduğunda düşünmezdim ,işime nasıl geliyorsa öyle yapardım!

Biz kirada oturuyoruz, onlar babasının evinde demişsiniz.Babasının evinden kastınız kaynınızın ve eltinizin kayınvalidelerle birlikte yaşamasıysa eğer öncelikle ona ev almaktaa haklılar.Sizin kira da olsa ayrı bir eviniz var.Eltinizin yerine koyun kendinizi.Siz birlikte oturuyor olsanız da kayınvalideler ayrı evi olan eltinize ev alsa ne yapardınız.Bu yorumum birlikte yaşıyorlarsa geçerli.Ev ayrıysa umutlandırılıp da sonuçsunuz kalmasında haklısınız

Ben de buna benzer seyler yasadim. Bnim esimi de ailesi eziyor, ayrimcilik yapiyor. Benim esim de senin esin gibi ailesine kiyamiyor, sakin mizacli biri. Sana akil veremiycem. Ben kusum ailesiyle simdi. Esim de kusmustu ama baristilar.
Merakimi mazur gor, esinin burcu ne acaba? Benimkiyle ayni mi merak ettim.

Çok büyük ayıp etmişler gerçekten.

Ama lütfen eşinize sırtınızı dönmeyin, onun ne sucu var? Hırsınızı da hıncınızı da ondan almayın lütfen.

Mesafe koyun bundan sonra, yaptıklarını onlara hissettirmekle baslayın işe.

onlardan gelecek hayır allahtan gelsin diyeceksin boswer ya sen calıs borca gir kendi evini kendin al bolelerse yarın bı gun ev alsalar yuzune vururlar o zaman mutlu olmayacaksınn ama evm mı var dıyeceksın benım dedeım cok zengındı bıraktı mırasın haddı hesabı yok evler dukkanlar tarlalar mırasdan payımıza düşenı alsaydık öğle yemeğinde pariste olurdum herhalde ama babam naptı amcam hepsinin üstüne yattı tek kelime etmedi sadece ilk evlendıklerınden beri oturdugu ev dedemınmıs onu verdıler 60.000 tlye satıldı ama noldu benım babam tek maasla ıkı cocuk buyuttu evını aldı huzuru da yerınde allaha sukur amcamlar napıo cocukalrı malalrı mulkler yıyıo huzursuzluk tavan boyu kırk senelık dukkanı batrdı kuzenım sizde bole olursunuz ınss kendın kazan huzurun yerınde olsun vermedıklerı surece kımseden bısey bekleme mıras olursa o baska o hakkın

paranızada evinize de diyerek boşverin ilişkileri soğutun eşiniz nasıl biliyorsa öyle yapsın ama siz yüz vermeyin bundan sonra

ilişkinize bir seviye koyun. gitmeleri gelmeleri asgariye indirin. ama eşinize kötü davranmayın çünkü onun da suçu yok. eşinie de tavrınızı söylemeyin. sorarsada özellikle yapmıyorum, farkında değildim ama içimden gelmiyor derseniz sizi anlayışla karşılayacaktır. bayramlarda da önce sizin ailenize sonra onlara gidin sizde onlara 2. planda olduklarını hissettirin bence.

İyi, sakin ve hayırlı evlat olmanın bedeli budur arkadaşım.

Ben kardeşim evlenecek diye varımı yoğumu verdim aileme. Babam bana ve eşime olan borçları dururken kardeşimin mobilya borcunu ödemiş.

İnsana kendi babası ve kardeşi yapıyorsa bunu sana kaynanan yapmış çok mu?

Eşine de kızma ne yapsın adam. Olan ona olmuş asıl...

Valla ne güzel,ben 8 senedir ev kredisi ödüyorum,yazdıklarını okuyunca bırde nasıl davranayım diye sormuşsunuz ya ?
Bence onları boşver,sende şimdiden çocukların varsa veya yoksa herneyse onlara ev almaya,para biriktirmeye bak,gelinler damatlar rahat etsin ilerde.hakları ama canım dimi ?kiralarda sürünmesin gelinler damatlar...niye tenezzül ediyorsunuzki,sizinki küçükse öncelik abınındır,sız boşalan eve geçin kardeşim kira ödemek istemiyorsan gerçekten...

Son düzenleme:

Arkadaş bana ev alsınlar demiyor ki, burada adaletsizlik var o sebeple rahatsız olmuş bence. Anne ve babalar adil olmalı. Yoksa araya nifak girer, kardeşler bile düşman olurlar...

Bu arada kredi kendisine verilseydi ve evini alsaydı konu sahibi acaba karşı tarafın ne hissettiğini düşünecek miydi? Onu bilemiyorum tabii. Birde arkadaşlardan birisi elti kv ile oturuyorsa olabilir demiş, kısmen doğru ama bence herkes evlendikten sonra kendi başının çaresine bakmalı.

Kv ve Kp evlatlar arasında ayrım yapmamalı...

canım benim her anne babanın bırıkımı tüm evlatlarına yetmeyebilir,muhtemelen önceki elti ben mecburiyetten bu evde oturuyorum ama diğer gelin keyfine göre semt ve ev bakıyor demiştir.onlarda büyükse anne baba önce o abiye ev almıştır.benim kızdığım insanların akrabalık bağlarında dolayı bazı şeylere mecburiyettleri varmış gibi davranmaları.ne demek nasıl davranayım? bayan kendi ailesine bu şekilde konuşablirmi veya damat onun tavrını gösterse ne olur acaba.kocanın ailesine nasıl tavır alayıma geliyor bu soru?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…