• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl bir duygudur..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.876
158
Bir buçuk senelik evliyim.. evlendiğimin ilk ayları sıkıntılı olduğu için hiç bir şekilde çocuk düşünmedim. Normalde de çocuk fikrine çok uzak biriydim.
Çok şükür evliliğim çok güzel bir şekilde oturdu sorunlar çözüldü..

Çocuk konusunda bilirsiniz toplumumuzu.. yap bir tane kenarda dursunlar, bin bir çesit hastaliklar cikti daha olmazlar gibi komik yaklasimlar mi dersiniz.. beni görünce hımm daha yok mu bişeyler diyen teyzeler halalar ninelerr .. hiç biri etkilemedi beni.. hatta dalga geçip gülerek cevapler verirdim.
Ne zaman hazır hissedersem o zaman istiyorum kafasındaydım.

Hafiften kendimi hazırlamıştım derken.. günüm geçti..
Acaba mı deyip test yaptım negatif çıktı ..
Aradan bir kaç gün geçti yine olmadım dedim bir test daha yapayım.. hiç olmayacak kafasındayım.. deerken çift çizgiyi gördüm..! İnanamadım elim ayağım titremeye başladı. Evin içinde deli danalar gibi bir o tarafa bi bu tarafa istemsizce yürümeye başlayıp farkinda olmadan gülmelere başladim.
Böyle tuhaf bi hise kapıldım.. Nasıl ya hamilemiyim.. şimdi ben evde 2 kişi miyim falan filan çok tuhaftı..
Resmen dünyada ki butun sorunlar umrum disina cikti.. yaşadigim olaylar olumsuzluklar hic biri umrumda degildi.

Biri bana böyle hissedecegimi soylese yemin ederim dalga gecerdim. Hayatımda hic bu kadar heycanlanmadım.

Bir takım planlarim vardi hamile olursam once suna derim esime surpriz yaparim soyle boyle.. 2 saat sonra butun planlari cope atip eşimi aradim..

Her neyse kan testinde hamile ciktim derken .. buyuk şoku yasadim kese var bebek gozukmuyor.. bi kac gun bekleyinler.. beklemeler derken bir anda hersey bitti.. düşük.

Şimdi bana çocuk dusunmuyor musunuz diye soran teyzeler halalar nineler .. sormayın! O duyguyu çok derinden hissettim ben artık o soru çok canımı yakıyor.

Biliyorum tekrar belki çocuğum olur ya da olmaz .. Allah neyi nasip ederse güzel eder.
Ama tek duam Rabbim isteyen herkese bu mükemmel duyguyu yaşatsın..
Ben anladım ki iyi niyetle de olsa sorulan bazı sorular insanları çok derinden sarsabiliyormuş.. yapmayalım..

Bu konu burda kalsın bir kaç yıl sonra açıp okumak istiyorum.. bu yüzden açıyorum.

Çok geçmiş olsun...

İlk gebeliklerde de düşük ihtimalinin daha yüksek olduğunu duymuştum. Bir daha olur mu, olmaz mı diye kendinizi sakın strese sokmayın. Asıl böyle stres yapınca olmuyor... O boş boğazlı insanlar istemeseniz de konuşacak malesef ona henüz çare yok !!!

Allah sabır versin. Ben evli değilim ama o teyzeler bilirsiniz bekarlari da ayrı darlıyor. Siz üzülmeyin hepsi geçmiş olacak burayı tekrar olmuş olduğunuzda inşallah.

Umarim istedigin zaman bir cocuk sahibi olursun.Yalniz su var cocuk konusunda su soranlara bu kadar dusman kesilmek neden? Ben kimseye sormam o ayri ama herseyin intikamini da bebek dusunmuyor musunuz diyenden almamak lazim.Sana cok gecmis olsun umarim bir daha yasamazsin.

Kısa sürede öyle kapıldım ki.. resmen hayatımın tokatını yemiş gibi hissediyorum.
Ben hiç olmayan bir bebeğe böyle hissediyorsam.. canım bu kadar yandıysa. Allah evladını kaybeden annelere sabır versın. O nasıl bir acıdır.. !

Herkese teşekkür ederim..

Bir buçuk senelik evliyim.. evlendiğimin ilk ayları sıkıntılı olduğu için hiç bir şekilde çocuk düşünmedim. Normalde de çocuk fikrine çok uzak biriydim.

Çocuk konusunda bilirsiniz toplumumuzu.. yap bir tane kenarda dursunlar, bin bir çesit hastaliklar cikti daha olmazlar gibi komik yaklasimlar mi dersiniz.. beni görünce hımm daha yok mu bişeyler diyen teyzeler halalar ninelerr .. hiç biri etkilemedi beni.. hatta dalga geçip gülerek cevapler verirdim.

Aradan bir kaç gün geçti yine olmadım dedim bir test daha yapayım.. hiç olmayacak kafasındayım.. deerken çift çizgiyi gördüm..! İnanamadım elim ayağım titremeye başladı. Evin içinde deli danalar gibi bir o tarafa bi bu tarafa istemsizce yürümeye başlayıp farkinda olmadan gülmelere başladim.
Böyle tuhaf bi hise kapıldım.. Nasıl ya hamilemiyim.. şimdi ben evde 2 kişi miyim falan filan çok tuhaftı..
Resmen dünyada ki butun sorunlar umrum disina cikti.. yaşadigim olaylar olumsuzluklar hic biri umrumda degildi.

Biri bana böyle hissedecegimi soylese yemin ederim dalga gecerdim. Hayatımda hic bu kadar heycanlanmadım.

Bir takım planlarim vardi hamile olursam once suna derim esime surpriz yaparim soyle boyle.. 2 saat sonra butun planlari cope atip eşimi aradim..

Her neyse kan testinde hamile ciktim derken .. buyuk şoku yasadim kese var bebek gozukmuyor.. bi kac gun bekleyinler.. beklemeler derken bir anda hersey bitti.. düşük.

Şimdi bana çocuk dusunmuyor musunuz diye soran teyzeler halalar nineler .. sormayın! O duyguyu çok derinden hissettim ben artık o soru çok canımı yakıyor.

Biliyorum tekrar belki çocuğum olur ya da olmaz .. Allah neyi nasip ederse güzel eder.
Ben anladım ki iyi niyetle de olsa sorulan bazı sorular insanları çok derinden sarsabiliyormuş.. yapmayalım..

Bu konu burda kalsın bir kaç yıl sonra açıp okumak istiyorum.. bu yüzden açıyorum.
En başta nasıl düşünüyorsan yine öyle düşün kafaya takma yine bebek gelecektir. Geçmiş olsun.

Kafanıza cok takıp kendinizi bosa yıpratmayın derim. Ben de ilk hamileligimde 4 aylık bebegımı kaybettim karnımda ölmüştü aldılar. Çok uzuldum yıprandım ama şimdi dünyalar güzeli bi kızım var. Şimdi kendı kendıme hayıflanıyorum nıye o kadar yıprattım kendımı dıye her serde bı hayır vardır. Sizin miniginizin gelmesine daha vakit var demekki oyle dusunun

Kafanıza cok takıp kendinizi bosa yıpratmayın derim. Ben de ilk hamileligimde 4 aylık bebegımı kaybettim karnımda ölmüştü aldılar. Çok uzuldum yıprandım ama şimdi dünyalar güzeli bi kızım var. Şimdi kendı kendıme hayıflanıyorum nıye o kadar yıprattım kendımı dıye her serde bı hayır vardır. Sizin miniginizin gelmesine daha vakit var demekki oyle dusunun

Hormonlarım bana savaş açmış gibi.. yani böyle çok tuhaf hissediyorum.. anlatamıyorum siz anlarsınız beni.
Umarım bende kolay atlatırım. Aklım fikrim hep olmayan bebeğimde. Rüyamda bile halâ kendimi hamile gibi görüyorum.
Çok kapıldım.. kısa sürede bir sürü hayaller planlar kurdum.
Sigara kullanıyordum.. hamile kalırsam bırakırım diyordum.. çift çizgiyi gördüm ya kendime nasıl kızıyorum şimdi vucudumdan sigarayı nasıl atıcam diye günlerce ayran içtim ki vucudum temizlensin. Tek olumlu yanı sigarayı bıraktım..
Eğer Allah bana bir daha fırsat verirse kucağıma alana kadar sesimi çıkarmayacağım.

Hormonlarım bana savaş açmış gibi.. yani böyle çok tuhaf hissediyorum.. anlatamıyorum siz anlarsınız beni.
Umarım bende kolay atlatırım. Aklım fikrim hep olmayan bebeğimde. Rüyamda bile halâ kendimi hamile gibi görüyorum.
Çok kapıldım.. kısa sürede bir sürü hayaller planlar kurdum.
Sigara kullanıyordum.. hamile kalırsam bırakırım diyordum.. çift çizgiyi gördüm ya kendime nasıl kızıyorum şimdi vucudumdan sigarayı nasıl atıcam diye günlerce ayran içtim ki vucudum temizlensin. Tek olumlu yanı sigarayı bıraktım..
Eğer Allah bana bir daha fırsat verirse kucağıma alana kadar sesimi çıkarmayacağım.
Tabiki fırsat verir neden vermesin. Aslında şöyle duşunup rahatlayabilirsiniz bi kere hamile kaldıysanız bi daha kalma ihtimaliniz cok yuksek bır sorununuz yok ins demektir bu yıllarca isteyip de bebek sahibi olamayanları düşününce bir armağan aslında bu da iyi yönlerini düşünün bence. Bende hamileliğimi öğrendiğimde ruyalar gorurdum ismini ve yuzunu bile görmüştüm oğlumun ömer efeydı ismide
ama demekki nasıp değilmiş böyle düşünmeliyiz

Bu sayede planlı bir hamilelik de düşünmüş olursunuz hem sigarayı bırakmak buyuk artı ve kendinizi toparlayıp cocuk düşündüğünüzde mutlaka önce doktora gorunun kan degerlerınıze baktırın ve hamilelikten 3 ay once folik Asite başlamak gerektiğini söylüyor uzmanlar

Gecmiş oldun inş. En kısa zamanda bu duyguyu dogum ve kucagınaalarak uykusuz gecelere merhabe diyerek ilk gulusunu emeklemesini dişini yurumesini doya doya yasarsın. Üzülme bu bir cok kişide olabilir. O teyzelerede takılma yapcak bişileri yok. O yasların klasık sozleri soylemezşerse catlarlar :)

Sigarayi birakmisken folik asite baslamisken hamile kalirsiniz insallah. Allah kucaginiza da aldirsin saglikli bi sekilde

yazınızı okurken tüylerim diken diken oldu. duygularınizi o kadar güzel anlatmissiniz ki. benim 3 yıla yakındır olmuyo o kadar bıktım ki insanlardan sorulardan çok yipraniyorum. .
kimse anlamıyor sormaya devam ediyor. .
ille aynı duyguyu yasayacakki anlasın insanlar. .. inşallah Rabbim sizede bizede isteyen herkese de hayırlı sağlıklı evlatlar versin. . Haziran da artık tüp bebek düşünüyoruz nasip se...

Aynı şeyleri yaşadım sonradan çocuklarım oldu..
Büyük ihtimalle ilk adetle düşen kimyasal gebelik.. benimki gbi..
Seni ne kadar etkiledi bilmiyorum ama bn çok etkilenmiştim ilk bebeğimdi ve bi sürü araştırdım ne iyi gelir bana diye bi yerde şunu okudum “ bu üzüntünün geçmesinin tek tedavisi yeni bir bebek”.. ve 2 ay sonra hamile kaldm tekrar..
Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın...

Kendim yazmis gibi okudum. 2,5 seneye yakin evliligimizde ilk sene uzak geliyordu, sonraki sene ciddi aile meselelerinden aklimiza cocuk getiremedik. Kalan surecte de biz istedik ama zamaninda istemeyen sen misin, simdi de nasip olmuyor işte... Bu surecte basindan beri cocuk yap diye duydum. 9 aylik evli degilken bile dogurmus olmami bekler gibi tavirlar bile oldu. Başlarda canim acimiyodu cunku bende hazir degildim. Ama simdi o kadar ugrasirken olmamasini bir yandan şevkat tokati olarak hissederken, bir yandan da kulla Allah arasinda olan bu imtihanima baska kullarin dahil olmasindan oturu kafayi yicem, kimseyle gerekmedikce gorusmuyorum, kendimi cocuk olana kadar eve kapattim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X