Bu nasıl bir karmaşa...

Ben onunla huzurlu bir yuva kurmak isterken o benim elimden her şeyimi almayı planlamış, buna mı üzülsem, işini aradığım için kendimi çok kötü hissediyorum o da ayrı... Ayrılık psikolojisi her şeye rağmen zor, bunlarla uğraşmak süreci daha da zorlaştırdı, o anlamda "ne yapmalıyım" demiştim.

Calistigi yerde beni konuk etti, yedim içtim. Şimdi "işini elinden alan" ve "yediği kaba pisleyen" olmuş gibi hissediyorum... Onun disinda ailemden beni ayirma planlari yapmasi cok igrenc o ayri.
İyilere karşı iyi olunur.Biz evliya değiliz sağ yanağına tokat atılırsa sol yanağımızıda çevirelim.Hakedene hakettiği gibi davranacaksın.Bu kadar iyi olma.Bu adamdan kurtuldun yarın başkası kullanır bu huyunu.Hani diyorlarya sen iyi ol başkaları seni ilgilendirmez sen kendinden sorumlusun diye inanma onlara. Sana karşı iyi olanlara iyi olunur.Dünya
tozpembe değil biz de pollynna değiliz.Seni çok üzerler.Bu şerefsize bunu yaptın mı sefan olsun az bile.Üstüne keyif olsun diye güzel sade bir türk kahvesi yap keyfine bak.

Daha öncesinde patronunun kardeşiyle kavgalı olduğunu söylüyordu. Benim aramam da tuz biber oldu sanırım.
Ayy hala bir çıkış kapısı arıyorsunuz şükredeceğinize vicdan yapıyorsunuz sanki hala aklınızın bir köşesinde ayrıca ablan ne alaka siz konuşmuyorsunuz etmiyorsunuz o niye konuşuyor orası da ayrı bir muamma yani bu konuyu geri dönsem nasıl olur diye açmış gibisiniz

iyi olmuş işten atılması.
müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmaması gerektiğini öğrenmiş olur.
Kuzeninin "anneden daha değerli olamamışsın demek ki" lafı beni çok üzdü ve patronunu aramış bulundum.

Kesinlikle geri dönmek istemiyorum, öfkeyle işine mani olduğum için vicdan yaptım onu bıraktığım için değil. Ablama da kendini acındırıp durmuş zaten. Kendi akrabalarının yazdıklarından hiç bahsetmemiş tabi ki... Ablam ailenin ılıman yüzüdür, yumuşaktır. Yüz bulmuş maalesef.

İnanın bırakın ne yaparsa yapsın siz çok değerlisiniz onun için dünyaya gelmediniz Annenizin duası üzerinizdeymiş ki erken görmüşsünüz gerçek yüzünü şükredin kendinize iyi bakın.Biz kadınlar erkek karşısında ne kadar dik durursak onlarda o kadar ayak uzatırlar

Çok haklısınız. Ben zaten sırf ezilmemek için ayrıldım inanın. Baskıya gelebilen bir yapım yok zaten.

Bence gayet iyi yapmışsınız hak etmiş. Lütfen vicdan azabı çekmeyin. Sizi köle gibi eve kapatmayı düşünen bir adam için vicdan yapmaya değer mi? Kendinizi kurtarmışsınız bırakın ötede saçmalamaya devam etsin.

Neler demedi ki... İlk gece elinden pasaportunu alacaktim, sizinle fazla telefonda konuşturmayacaktım, fazla konuşsa telefonuna hasret kalacaktı, ancak öyle akıllanır bu kız. Evimin bir anahtarını anneme verecektim ki evden çıkmak isterse önce benden sonra ondan izin alsın vs vs. akla hayale gelmeyecek şeyler. Benim ailem kötüymüş de, beni onlardan korumalıymış...
Ben sadece işine mani olduğuma üzüldüm, vicdan yaptım... Ama bir yandan da bu lafları duyan, onun ailesinden bile hakaret duymuş biri olarak öfkeme yenildim.

Hayatımda gördüğüm en belalı, çirkin, mide bulandırıcı zihniyete sahip bi topluluk.. İnsan demiyorum farkındaysanız. Dini kullanıp ettikleri hakaretle kendilerini cennetlik sanan cahiliyet. Yazık ya. Taciz, hakaret, iftira ne ararsan var ama sorsan müslümanlar.. Neyse okurken sinirlendim zaten. İş yerini aramakla iyi yapmışsınız ancak size tavsiyem ailenizi ve sizi rahatsız etmeye devam ederse lütfen kanıtlarla birlikte uzaklaştırma kararı alın ve şikayette bulunun derim ancak o zaman korkup geri adım atacaklardır. Ailesine de ders olur. Siz de numaranızı değiştirin bence. Hayır sizde nişanlanasıya kadar hiç mi bu düşünce yapısında olduklarının farkına varmadınız? Ben de bunu anlamıyorum.

Ben olsam şüphesiz ettikleri hakaretle şikayette bulunurdum.

Nişanlanmadık, iki senedir birlikteydik (eski) sevgilim bana hiç böyle şeylerle gelmemişti. Kendisi namaz kılar ben disarda beklerdim hicbir sey demezdi hicbir seyime karismadi. Ne zamanki ailesiyle tanistim ailesi sacmalamaya o da gercek yuzunu gostermeye basladi.

Sinsice evlenmeyi beklemiş manyak. Umarım masum bi kızın canını yakmazda kendi gibi biriyle evlenir. Hatta hiç evlenememesi diliyorum. O yüzden burada açılan '' kültür farklılığı '' konularında çok iyi düşünmelerini söylüyorum. Kültür konusuna maalesef bunlarda giriyor. Rahat yaşamış, özgür birey muhafazakar biriyle yapamaz zaten ancak erkeklerin de bunu bile bile inatla kapatma çabası beni deli ediyor. Hayır git kendi ailene benzer aileden bi kız bul madem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…