bu nasıl hayat!

hayat_bu_835

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
50
10
48
kendi hayatımdan nefret ediyorum bir insanın hiç mi hayalleri gerçek olmaz..tatile giden insanları görünce keşke bende şuan denizn kenarında olsam diyorum el ele tutaşan birlikte zaman geçiren sevgilileri görünce keşke bnmde yanında mutlu olacağım bir sevgilim olsa diyorum istediğim üniversitede gelmedi...yani hayatımda sevgi yok başarı yok eğlence yok ee bu nasıl hayat sorarım size

Böyle yapma bence. Ben gecen sene yazokulundaydım bu senede babamın işinden dolayı tatile gidemedik. Sevgilileri görünce bende çok imreniyorum bi ilişkim vardı ama bitti. Mutlu olacak başka şeyler bulmalısın istediğin şeyler içinde bekle dua et bu kadar kötü olma herşey daha kötüye gider. İyi düşün iyi olsun :)

ya hasta olup hastane köşelerinde şifa arasaydın...
ya fakir olup üniversteye bile gidemeseydin
ya başlarına muhtaç olup istediklerini yapamasaydın
ya sevdiğim dediğin adamla evlenip boşanmak için çırpınsaydın.....

güzel arkadaşım bu mübarek günleri ayağına gelmiş kısmet olarak bil. ne istiyorsan iste özellikle iftarı açacağın zaman sofrada yada sahura kalkınca.inşallah istediğin hayırlı şeylere bir an önce kavuşursun.
bu arada bizde tatile gidemedik üstelik yıllık iznimizi bu yıl vericekleri bile kesin değil...

Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaratanını!

Allah kuluna kâfi değil mi?

hemen hepimizin geçtiği
yaşamın tamda kendisi olan bir hayat.
olumsuza kanalize olmuşsun,
olabilir
insan zaman zaman en acı çeken benim mantığında olabiliyor.
bu sorunlarla başa çıkma yöntemi geliştirmelisin
olanı değiştiremeyeceğine göre bakışını kendini değiştirmeye çalışmalısın.

3 /4 satır yazmışsın
mesela sevgilin olması niye önemli
üniversiteyi başarı olarak görüp gitmemeyi başarısızlıkla eşleştirip kendini değersiz mi hissediyorsun,
tatile giden insanları görüp kendi gitmediğini hatırlayınca da
sevgisiz başarısız eğlencesiz bir hayatım var demen
kendine acımasız baktığını düşündürüyor. diğer zamanlarda da katı mısın kendine karşı?
konuşulacak çok şeyin olmalı bu memnuniyetsizliğinin üzerine.

tabi buradan böyle yapmalısın şöyle yapma böyle yap demek kolay geliyor bize
belkide yapamadığımız için kendimizi eksik hissediyoruz
birisine yap demek kendimizi iyi hissettiriyor
iyi hissetmeyeyse hepimizin ihtiyacı var.

bildiğimizi sandıklarımızı kendi hayatımıza geçirebiliyor muyuz? ne kadar uygulayabiliyoruz?

evet bende de durum anı sevgili sorunum, işim yok, sosyallik yok ama bir gün atanıcam ve yepyeni bir hayat kurucam her zaman seçeneklerin olduğu bir hayatta her şey bitti kötü diyip salmamak lazım her batan güneş yeniden doğar

Son düzenleme:
Şükürsüz bir hayat.

Eldekilerin kıymeti bilinmeden akıp giden hayat.

bende elimdekilerin değerini anlıyorum ama bazı şeyler o kadar üstü üste geliyor ki..sonra vardır bunda da bir hayır diyorum ama istemeden gerçkten istemeden sonunda içimde bir ümitsizlik oluşuyor

sevgili olması niye önmli;mesela kendimi iyi hissetmdiğim bu günlerde bir sevgilim olsaydı onla konuşsydm sıkıntılarımı paylaşarak azaltsam mutluluğumu paylaşark çoğaltsam güzel olmaz mıydı..
üniversite ise benim için çok önemli geleceğim mesleğim bu sınavlara bağlı. bnm bir hedefim vardı ve çok emek verdim sonunda beklediğimden daha kötü bir sonuç geldi çok üzüldüm ben ne kadar üzüldüysem en az o kadarda ailem üzülmüştür onlar üzülmesin diye ben mutlu gözükmeye çalışıyourm onları mutlu etmeye çalışıyrm bu nedenle bazı şeyleri içime atıyorum ama bnm amacım ailemi üzüntüme değil sevincime ortak etmekti onları başarımla sevindirmekti ama olmadı ne hayalim gerçekleşti ne de ailemi mutlu edebildim
tatile gelince her yaz evdeyiz bu sıcakta ve yapacak birşey olmayınca ister istemez tatile giden eğlenen insanlara imrenyrm
bütün bunlar birikince ister istemez olumsuz düşünmeye başlıyorum

evet bende dua ediyorum en çokta ünvrsite için dua ediyorum ama işte bazen insan o kdr çok doluyorki bunuda birilerine paylaşma ihtiyacı hissediyor bende buraya yazdım cvbınız için tşkkrler iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…