- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Bunun nazikçe söylenecek bir şey değil. Yarın bir gün çok kötü ihtamlara maruz kalabilirsin. Bence velilerin her birine söyle. Kat-i suretle evine kabul etme.
Bir şikayetle mesleğinden olursun...
Öğrencinlerin kaçıncı sınıf ?
Minicik boyuyla demişsin ... 7-8-9??
Ben olsam o kapıyı açardım .
Annenin sorumsuzluğu ilgisizliği bir yana ... evden öğrt. gidiyorum diye çıkan bir çocuğu kapıda bırakamam .
İçeri alır ... sonra beraber annesini arar .
X bana gelmiş ... ben şimdi onunla güzelce konuştum , artık okuldan sonra doğru eve gelip derslerini yapacak falan derim .
Şimdi eve gönderiyorum haberiniz olsun der kaparım .
Ya da yakınsa evi tutar elinden eve götürür kapıda konuşurdum anne ile .
Sınıftada genel bir konuşma yapar ... çocuklar ders bitimi herkes doğru evine ... bu benim evim ya da bir başkasının evi farketmez ... Ailemiz yokken kimseye tek başımıza gitmiyoruz tamam mı ? derdim
Bence velilere söyle cocuklari sakin evinr alma. Kendin icin. Bu iyi birsey degil. Anneler babalarda nasil güveniyoe cocugu ögretmen hanima yolluyorlar vallah hayret ediyorum. Siz kötü birisiniz diye demiyorum yanlis anlamayin ama ülkede bin bir türlü belali insan var.
şimdiki öğrenciler bundan korkmuyor hepsi cin gibiEve gelince sözlü sınav yapacağım deyin.
okul dışında öğrenci kabul etmiyorum
çocuklara değil ailelere bir veli toplantısıyla izah edin
:)Eve gelince sözlü sınav yapacağım deyin.
İçeri almadım zaten o ilk geldiklerinde ama kapıyı açtım.
Çikolata verip gönderdim.
Eşim de rahatsız oldu.
Söyle velilerine gelmesinler diye dedi.
Artık kapıyı kesinlikle açmayacağım da.
Gelmeyin nasıl denir cidden.
Aslında karşımda saygıdan yoksun kaba insanlar var.
Onlara karşı çok da hassas olmanın anlamı yok biliyorum.
Ama yine de ruhumda, yapımda yok o terslik.
Kibarlığı bırakamıyorum kolay kolay.
Benim tersim pistir ama sabrımın taştığı yerde.
Açık açık söyle. Çocuklar teşekkür ederim beni sevdiğinizi biliyorum ama zile basıyorsunuz eşim uyuyabiliyor vs. Lütfen gelmeyin bu kadar net.
Ben sende kabahat bulmadım sakın yanlış anlama. İyi niyetlisin. Sadece sen, senin evin değil. Küçük çocuklar ailesi olmadan kimsenin evine gitmemeli.
Varsın kötü ol. Çocukların herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı varsa okulda tenefüslerde yardımcı olacağını evine öğrenci kabul etmediğini söyleyebilirsin.
Veli toplantisi yap bence biran once. Velilere eve cocuklarinizi alamayacaginizi uygun bu durumun okulda ki disiplininizi etkiledigini soyleyin. Gunumuzde hic hos olaylar yasanmiyor velilerede guven olmaz cocuga bi sey olur ogrtmnin evindeydi o yapti der eee cocuk zaten adi ustunde cocuk. Kendini kimseye anlatamazsin ne ustlerine ne insanlara.Kızlar az evvel evin kapı zili 30. kez çaldı.
Yine bir öğrencimdi tabi.
Küçük bir yer, dönüş yolunda beni görüp evimi öğrendiler.
Bir gün ikisi anlaşıp gelmiş, kapıyı açtım güzel karşıladım ilk diye.
Bir kez yine aralarında biz öğretmenin evine gittik deyince diğerleri birlikte de gidelim.
Beni de götür falan diye konuşuyorlardı :)
Başta bu durum çocukça ve sevimli bile geldi ama bugün yine bu öğrencim ben annemden izin alıp sizin eve gelcem dedi. Bir de bu en yaramazlardan okul yetmiyor dışında da gösterecek kendini :)
Hayır git derslerini yap ben evde olmam zaten dedim.
Ama dinlememiş gelmiş. Üstüne inatla abartmıyorum kapıyı ısrarla yumrukladı.
Küçücük boyu ile zile de uzanmayı başardı. 30 kez çaldı.
Açmadım, inat ettim.
Ve istemiyorum eminim.
Böyle şeyleri istemiyorum.
Açık açık gelmeyin de denmez biliyorum.
Çocuk kalbi kırmak istemem.
Velilerim de bir değişik saygısız, rahat ve bilmişler.
Sevmedim.
Nasıl denir sizce?
İşimde hiç huzurum yok..
bunun uygun dili mi olur okul dışında öğrenci kabul etmiyorum benimde bir özel hayatım var yoruluyorum okulda verimli olamam bu gidişle vsVeli toplantı yapasım yok, bu yol yordam, üslup bilmeyen insanları göresim yok.
Bunu söylediğime inanamıyorum ama ilk kez velilerime karşı bu fikirdeyim.
Bir buçuk ayda nefret ettirdiler.
Bunu sınıf anneme söyleyip ona mı ilettirsem kendim mi mesaj olarak yazsam diye düşündüm.
Ama hangi cümlelerle hem kırıcı olmam hem de etkili olurum bilemedim.
Bunun doğru olmadığını anlatmalısınız.
Öyle öğrenci mi olur be.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?