- Konu Sahibi sevdicegim
-
Arkadaşım bunlar senin sorunun değil.
Erkeğin görevini dert edinme kendine
Söz nişan ne ise o vakit zaten sevdiceğin (!) devreye girecektir.
Şu anda bunun için yeterliliğiniz yok,aieleye bağlısınız.
Kaldı ki evlenmenize de tahminim 3-4 sene var.
Olgunlaşacaksınız bence fazla abartıyorsun..
Aslında sevgilin abartıyor,x kafeye gideceğiz şunu yiyeceğiz vs bu açıklamalar çok saçma.
Evden çıkar arkadaşlarla takılacağım der ama seninle buluşur?
Ne yapabilirler ki?
.. çünkü buluştuğumuzda bile saat 4-5 olunca annesi arıyor nerdesin oğlum diye.. psikolojimi bozdular...
şuan evlerinde tadilat var.. en son bayramda el öpmeye gitmiştim.. tadilat bitince beni yemeğe ilk defa yemeğe çağıracaklarını biliyorum.... gitmeyeyim mi sence canım?
bence bu garip değil,yani aslında garip ama yani mevzu edilecke birşey değil.
Arasın seninle birlikte olduğunu söylesin kapatsın ama daha o yeterlilikte değil diyorsun..
yani lafını geçirecek düzeyde hepimiz o yaşlarda öyleydik bana garip gelmiyor.
senin annen sevgilinle buluştuğunu bilse 5 saat sonra aramaz mı ?
ne var ki bunda bence her ilgili anne arar evladını..
canım yazsammı yazmasammı dıe dusunuyorum ama sana basımdan gecenlerı anlatayım senıde etkılemek ıstemem cunku ınsanları yınede tanımıyorum ama karadenızlılıerın genelı aynıdır .bız evlıyızama......
evden cıkmadan esım mutlaka annesıne babasına haber verır anası sorar nereye neden dıe benımkıde tek tek anlatır
her ıstedıgınde cıkıp bı yere gıdemezsın
mısafırler gelırse mutlaka sende orda olmalısın
temızlık desen asla yapmaz ıkı gelın olarak eltımle ben yaparım yapmadıgımız taktırde kocalarımıza sıkayet gıder yakında totısınıde her wcden sonra yıkamak ıcınde bız gıdecegız
asla utu yapmasını temızlık yapmasını sılıp supurmesını yıkayıp paklamasını hıcc sevmezz
hergun hastadırrrrr
abartıyor muyum yani?? ortada sorun yapılacak birşey yok mu yani??? kuruntum mu hepsii
Aileler işin içine girince bu tarz pürüzler çıkıyor ama şöylede birşey var biz sevgili ve nişanlıyken aynı senin yaşadıkların gibi yaşadım kızıyordum ağlıyordum falan ama şimdi eşimin ailesini daha iyi anlıyorum çünkü sonuçta onlarda bir aile ve oğullarına özlem duyuyorlar bir pazarda onlarla vakit geçirsin istiyorlar bunları onlara çok görme canım şimdi hamileyim ve oğlum olacak valla şimdiden oğlumun benimle geçireceği vakitleri başkalarıyla geçirecek olsa kıskanıyorum ne bileyim evlat sevgisi bambaşkaymışşş
Arada söz nişan evlilik gibi resmi bişeyler olmadan evlerine gitmeniz çok yanlış burada kaybediyorsun sen zaten canım...Toplumumuzda bunlar çok önemli bak ben evli olduğum halde kayınvalidemlere eşim olmadan pek gitmiyorum mesafe her zaman iyidir...Hele hele sevgiliyken hiç gitmedim gitmemde ağırlık çok iyidir....Üzerine alınma ama rahmetli annemin bir lafı vardı hiç unutmam...Ağır taşı kimse yerinden kaldıramaz,hafife ise herkes g...siler atar...Çok ama çokkkkkkkkk doğru!!!
Hmm...
Evli,nişanlı bir çift olsanız haklı olduğunu düşünebilirdim.
Hayatın çook başında henüz aileleriniz için genç-yetişkin aralığındasınız.
Flört edip laylaylom takılmanız gereken yaşlardasınız..
Ailesi muhtemelen zamansız bir karar zamansız bir hamleden korkuyor.
Daha öncede söyledim madem laf taşıyor sevgilin..
Onunla ilet planlarınızı..
Adam kaygılanmasa mimar olmadan evlenmek yok ' diye bir cümle atmaz ortaya..
Sorunun temeline inersen çözebilirsin..
Allah sağlıklı bir evlat nasip etsin en önce.. :97:
bu düşüncem bencillik mi oluyor peki? zaten pazar gününe kadar her akşam beraberler, pazar günü benim hakkım.... demek bencillik mi peki?
Allah rahmen eylesin annen doğru söylemiş... beklenmedik bi durumda tanışmış olduk hesapta yokken... sonrasında da bayramda gitmezsem ayıp olur diye düşünmüştüm ondan gitmiştim... hata açısından düşünmemiştim hiç... dediklerini değerlendiricemmm
Tam Bir Karadenizli Gelini Olarak Sözlerime Başlamak İstiyorum..
Kayınvalimde Hiç Temizlik Yapmadım..
Bulaşığa Girince Kızıyor Bana..
Yemek Yapar Çağırır Ye Diye..
Deprem Oldu Eşim İşteydi Geldi Evden Beni Aldı, Koynunda Yatırdır Korkma Kızım Diye..
Elektrik Gider Beni Almaya Gelir Korkarım Diye..
Temizlikçi Çağırırım O Kadının Başında Durur Ona Yardım Eder..
Temizlikçinin Yemeğini Dışardan Kendi Söyle Para Ödetmez Bana..
Markete Gideken Kayınvalidemi Alır Giderim..
Alışveriş Aynı Şekilde..
Onunla Herşey Çok Eğlenceli Oluyor..
Kahve Yapar Oturur İçeriz..
Kahve İçmeye Çağırırım, Bakarım Almış Kovayı Balkona Çıkıyor..
Sen Kahve Fincanlarını Al Diyor
Benim ki Dünya ya İndirilmiş Kanatsız Meleklerden
Canım Ya Hiç Bir Şeye Karışmaz..
Kayınpederi Hiç Sormayın..
Şu Kadar Söyleyeyim..
Oğullar Damat Gelinler Evin Kızı
Aklıma Gelmeyenler Var, Gelince Yazacağım.. =)
Buraya kadar okudum yuhhh dedim yaaaa vallahi devamını okumaya içim el vermedii:26:
Allah bozmasın da, bana yararı olacak şeyi bulamadım yazdıklarının içinden...
canım yazsammı yazmasammı dıe dusunuyorum ama sana basımdan gecenlerı anlatayım senıde etkılemek ıstemem cunku ınsanları yınede tanımıyorum ama karadenızlılıerın genelı aynıdır .bız evlıyızama......
evden cıkmadan esım mutlaka annesıne babasına haber verır anası sorar nereye neden dıe benımkıde tek tek anlatır
her ıstedıgınde cıkıp bı yere gıdemezsın
mısafırler gelırse mutlaka sende orda olmalısın
temızlık desen asla yapmaz ıkı gelın olarak eltımle ben yaparım yapmadıgımız taktırde kocalarımıza sıkayet gıder yakında totısınıde her wcden sonra yıkamak ıcınde bız gıdecegız
asla utu yapmasını temızlık yapmasını sılıp supurmesını yıkayıp paklamasını hıcc sevmezz
hergun hastadırrrrr
hergun olecegınden bahseder ama hala yasıyorrrr ve hala herseyın en ıyısını en guzelını ıster bana evde bı esya lazım olsun ogluna soler yenısını bana getır eskısını semra alsın ornegın cok yenı yasadık bana fıskos masası alacaktık bı baktım kaynana bana kendınde ıkıtane var fıdkos masası gonderdı aaa ne ıyı alamaya gerek kalamdı dedım kı ne derse begenırsınız sen bunu al yenı aldıgınızı xxx bana getırsın :26::26::26::26::26:dusun gerısını sankı yenı gelın ooo
ceyız serıoruz kız tarafı gıbı evden cıkmadı nereye ne konulacaksa o karar verdııı
buzdolabının dondurucu kısmı ona aıttır cunku benım bırsey koymama gerek yokturrr
balayından erken donduk kaynanamın kuran okutacagı tuttu kurandada mahalledekı kadınlar gelın goreceklermıss mutlaka donmemız lazımmıs (hepsıde mahallede hergun gorecek oldugum ınsanlar)
daha neler neler anlatsamm sayflar yetmez gecen mısafırlıge gıdıolar benıde cagırdılar her zaman kalbı kırılmasın dıe gıderdım ısım vardı gelemeyecegım dedım yuuru cabuk gıdeceksın dedı bende cevap verddım gırdık bırbırımıze en son senı bosatacam dıoduuu karadenız ınsanı gelınlerıne cok karısırlar ogullarına cok duskun olurlar aslında dıskun olmak da gercekten o kadar sevdıklerınden değil kaynanalar oturur gelınler calısır ıslerı yemeklerı yaparlar ole alısmıslar ole surdurmeye calsıırlar gelınlerın soz hakkı ıse asla yoktuır ne zaman cocoukların evlenır kaynana olursan ınsan yerıne konulursun
Teşekkür ederim canım...
Düşüncen tabiki bencillik değil ama onu dengeleyin mesela bir hafta pazar görüşün bir hafta akşamları görüşün pazarları ailesine kalsın bu bir örnek tabiki...Sen böyle yaparsan hem ailesinin hoşuna gider hemde sevgilin zor durumda kalmaz her iki tarafta mutlu olur...
Gidip gelme olayına gelincede bahaneler bularak kibarlıkla tekliflerini reddet derim pek gidip gelme arada resmi bişey olsun öyle git gel tabi bu benim fikrim...Kendini önemse...kimsenin seni üzmesine izin verme...Allaha emanet ol ben şimdilik çıkıyorum canım umarım yardımcı olabilmişimdirrr
semracm yazdıklarını deyim yerindeyse "soluksuz" okudum.. yazdıklarını görmüşlüğüm % 50.. henüz geri kalan % 50 yi göremedim.. gördüklerim de bizim taraftandır.. ben de karadenizliyim çünkü.. gerçekten yaşadıklarına üzüldüm ve sinirlendim açıkçası... hak ettiği cevabı verince boşatıcamne demek.!!bu ne iğrenç birşeyyy.. Allah yardımcın olsunnn... umarım ben böyle şeyler yaşamam... bizde de annesi idare ediyo bizi sürekli, babası maşallah kadın gibi herşeye laf ediyo... peygamber sabrı lazımmm bizlere yaniiiii...
şimdiden senın ılışkınıde yonetmeye calısıolar ne zaman bulusacagınıza ve kalkacagınıza karar verırler yada etkılı olurlar sonrada evlılıgıne karısırlarrr
evlendıgınde bu dahada artar yuzune ılk baslarda gulerler daha sonra mısafırlerınm yanında gosterıs olarak gulerler buluşma zamanlarınıza senı korumak ıcın değil sadece nasıl desem ogullarını kendı ellerınde tutmak ve sana kaptırmamak ıcın senle cok gorusmesını ıstemezler sana daha cok onem verdıgını dusunduklerı an mutlaka bı olay cıkrarırlar benımkı genelde hasta olur bayılır hergun olecegınden bahsederek ogullarını yanına toplayıp duygu somurusu yapar gunduzlerıde mahalle mahlale dolasır aslında o kadar dınc kı anlamazsınız akşamlarıda hep hasta yatar bız karı koca yanlarına gıdelım cok komık gorsenız gulersınız ben esımın yanına oturdum dıyelım elımı esımın bacagına koyayım bes dakıka gecmez dıger bacagınada kaynanam elını koyar ole kıskanırrr hep ellerının latında olmanı ısterler herseylerıne onlar karar vermek ısterler canım benım sımdı sevgılısınızz ee ne yapıonz bos vakıtlerınızde bulusuosunuz dımı tek yaptıgınız elınızde olan o onlar onu yurutmeye calısırlar onlar belırlemeye calısırlar yarın herseyınızı onlar yurutmeye calısacaklar canım benım benım esım rest cekmeye kalksa kaynana bayılır bılmem ne olur kıyamazlar anaları sonucta bende arada yıtıp bıtıyorum o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?