Bu ne demek? Lütfen anlayan bir şey söylesin

• Konu Sahibi Konu Sahibi zamannn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım belki böyle bişi yapmanı saçma we anlamsız bulmuştur bilemiyorum:uhm::a015: yeni falanmı ewlisiniz tamda anlamadım ben ama illaki düzelir fazla takma yanaşmaya çalış bakalım şaka yaptım tepkini ölçmek istedim falan de nebiliyim güzel masa hazırla giyin süslen gönlünüal çok uzadımıda hiç yok yere birbirinizi üzmeyin neyse bizi haberdar et canım byeeeeeeeee

Canım bence eşin fazla tepki göstermiş...
Ama senin bu +lar -ler iyi olmamış be güzelim... Sonuçta bu tür bir muhasebeyi ancak kendin için yapabilirsin, çünkü istediğin kadar onun artılarını eksierini yaz onun bu eksi ve artılarını sen değiştiremezsin....
Ona da belki bu garip gelmiştir. Benim artılarımı eksilerimin çetelesini çıkarmış diye düşünmüş olabilir...

Fazla takılmayn...

senin bu defteriş tutmadaki amacını tam olarak anlamamış olduğundan alınmış ve kızmış sanırım biraz.. doğru düzgün anlatırsan eminim anlayacaktır.. ayrıca ben de yazarak çok çalışırım.. bişeye karar veremediğimde mutlaka yazarım, grafik çizerim; çünkü bu şekilde olaylar daha somut görülebiliyor..

çok ilginç
demekki eşin kendini mükemmel olarak görüyor
eleştirilmesine çok bozulmuş

Ne var ki bunda bu kadar büyütecek ! Siz sadece eşinizin eksilerini yazsaydınız anlardım , ama ikinizin

de eksilerini yazmışsınız yani gayet mantıklı... Anlayamadığım şey şu ;

Eşiniz orda olan hatalarını mı kabul etmedi de kızdı?

Yoksa sizin yazmanıza mı ?

--------------------------
Eğer ilkiyse , hatalarını kabul etmeyi öğrenmesi lazım.. Kimse 4 * 4 lük değil..

ne demek bi hiçsin yaaa eski sevgilimde bana benim için bi hiçsin demişti :çok üzgünüm:onurum gurururum yaptığı onca şeye rağmen hiç bu kadar kırılmamıştı, hala da hazmedemem hatırladıkça,bu sölenirmi yaa,hele de insan eşine böle der mi nolursa olsun söylencek söz deil:1no2:

bir kavga üstünemi yakalayıp bunu yazdı yoksa herhangibir günde mi bulup yazdı bunu eşin?bu ne ukalalık saygısızlık.sebep ne olursa olsun bunu yapması kötü olmuş.hadi şiddetli bir kavga anında belllkkiii söylersin sonra özür dilersin ama adam pat die yazıvermiş.altından kalkamayacaksan ve kavgasız halletmek istiyorsan defterle yanına git ''negatif yanımı yazmışsın ama pozitif yanımı yazmayı unutmuşsun ''deyip otur konuş bakalım napacak???

sende bulsn böyle bişey bozulurdun
kendini eleştirmek kolaydır ama eşinin seni eleştirmesine eminim sende kızarsın
çünki ben kızarım ne yani veresiye defteri gibi bi artı iki eksi
kim olsa kızardı önce iğneyi bir batıralım kendimize canımız yanmıyosa çuvaldızı batırırız
karşımızdaki kimseye

tek onu eleşitrmedimki kendimi daha çok eleştirdim hatta iyi kısma onla ilgili bisürü güzel şey yazdımki senağlama
artı o yüzüme karşı beni çok eleştirip rencide ettiğinde bile kıramadım kıyamadım onasenağlama

sende bulsn böyle bişey bozulurdun
kendini eleştirmek kolaydır ama eşinin seni eleştirmesine eminim sende kızarsın
çünki ben kızarım ne yani veresiye defteri gibi bi artı iki eksi
kim olsa kızardı önce iğneyi bir batıralım kendimize canımız yanmıyosa çuvaldızı batırırız
karşımızdaki kimseye

kesinlikle katılıyorum. bende eşimin yazdığı böyle bir defteri bulsam bende çok üzülürüm.
o şekilde karşılık vermemesi gerekiyordu ama sizin kendi negatif durumlarınızı yazmanız da olayı çözmemiş anlaşılan. keşke deftere yazmak yerine onun size yaptığı gibi yüzüne söyleseydiniz, o an olup biterdi.

nasıl affedilir bilemiyorum...yaşanmadan yorum yapmak da oldukça zor,fakat biraz empati ile yaklaşacak olursam içimden gelen ses "nasıl affedilir bilemiyorum" oluyor....kırılmamak,üzülmemek mümkün değil...yeni evli olduğunuzdan sanırım birbirinizi çok iyi tanımamanızdan kaynaklanyor olabilir...tek emin olduğum şey eşiniz anlayışsız biri....karşısındakinin kırılabileceğini,üzülebileceğini düşünememiş...bana kalırsa eşinizle uygun bir zamanda,fikirlerinizi açıkça dile getirerek konuşmayı deneyin...şu aşamada yapacak başka da birşey olduğunu sanmıyorum....o güzel kalbinizin en kısa zamanda onarılması dileğiyle....

a.s.

Allah allah komedisiniz aslında..

Muhtemelen bir anlık kızgınlıkla yazmıştır o notu. Tabi yazdıklarınız nedir bilemiyorum. Kendinizde daha çok (-) olduğunu söylemişsiniz ama genede yazdığınız (-) lerin sayısı değil mahiyeti önemlidir.
Ben sizin yazınızı okurken empati yaptım ve eşimin böyle bir not tuttuğunu öğrenirsem ne yaparım diye düşündüm. Sonuçta belki ona sen bir hiçsin demezdim ama inanın ortalığıda ayağa kaldırırdım.
Sakinleşince her şeyi halledeceğinize eminim.

erkekler bu şekılde hatalarının sureklı hafıza da kalmasından nefret ederler. Görmüş yazdıklarını sınırı beynıne sıçramış ılkokul çocugu gıbı ataga geçmış. yada kasıtlı laf sokmak amaçlı o defterı gösterdıgını sandı heralde, sana yakıştıramadı ve cırkınleştı.

sonuç ne olursa olsun söyledıgı kelıme hıç hoş degıl. bence gunlerce kusecegınıza acılen konuşmanız lazım, bu konuda arkaya atmanızı hıç dogru bulmyorum. o şimdı gunlerdır kötu özellıklerını duşunup duşunup kuruyordur. bır an önce konuşun kapatın konuyu bence tatlım.

:1shok:

kızgınlıkla yapmıs olmasın

iletişim kuramadığınız anda yazmak güzeldir ama,
insanlar bazen beklemedikleri ya da hiç ummadıkları
sözleri,en sevdiklerinden duyunca,ne yapacağını şaşırır ama
evliliğinizi böyle basit olaylarla sarsmayın,eşinizle konuşarak anlaşmaya çalışın...
inanın sevmediğiniz yönlerini de,sevdiklerinizi de
birbirinizin yüzüne söylerseniz daha dürüstçe olur ve
daha güvenilir olur diye düşünüyorum...
sevgiler...

açık konuşmak gerekirse,yaptığınız şey pek doğru değil...
ne gereği var ki bunun...siz zaten eşinizi tanıyorsunuz,iyi kötü huylarını isteseniz bir çırpıda söyleyiverirsiniz... bulması iyi olmamış,kızmasının yanında "ne kadar gereksiz şeylerle uğraşıyor"bu kadın diye de düşünebilir... ama onun yazdığı da hiç hoş değil,sizin yaptığınız gereksiz,onun yaptığı terbiyesizce... bence tabii

günlük tutsanızda okusa neyse.. puanlama yarışması ana okul karnesi gibi.. tuhaf birşey.

eşinizinde bu tuhaflığa tepkisi tabi ki yine tuhaf...

siz en iyisi açıkça konuşmaya davet edin. onun sevdiği yemekleri yapıp yumuşatınca güzellikle anlatın.
ve nasıl bir hiç olduğunuzu sorun.

Birşeyleri düzeltmek için deftere not tutmak gerekmiyor...
Eşinle yüz yüze konuşarak birşeyleri zaten düzeltebilirsin yada düzeltme yoluna gidebilirsin...
Erkeklerin anlayışı biraz zayıftır..Senin yazdığın bu şeyleri farklı algılamış olabilir... Konuşsaydın keşke..

ben yaptığını çok kötü bulmuyorum...yzmak olunca insan içindekileri daha rahat döküyo bence...ama eşin abartmış tabiki bukadarı fazla olmuş..ama ben içinden gelerek yazdığını sanmıyorum sana kendi çapında bir misilleme yapmış ama dozunu kaçırmış biraz erkekler biz kadınlar kadar ince ruha sahip olmayabiliyolar...bizde eşimle yeni evliyken şakalaşırken bile tartışma çıkartırdık ve sonunda eşimle tartışmalarımızı yazmaya karar vermiştik her tartışmanın sonunda tartışma sebebi söylenen kelimeler ve tartışmanın kmden çıktığını not alalım dedik ve bu şekilde yaptıkda kiii... baktığımda bi çoğu benden kaynaklanıo..yazdığımızda farkına varmıştım bende..çünkü insan unutabiliyo...neyseki şimdi öyle bişiye gerek duymuyoruz..çok şkr artık birbirimizi çok ii tanıyor ve ona göre hareket ediyoruz..bende böyle bir anımı paylaşmak istedim..inş sizde aranızdaki sorununuzu konuşarak çözer ve bir ömür mutlu olursunuz canım...:kahve:

Back
X