bu ne şimdi?

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
merb arkadaşlar bikaç gün önce açtığım konuyu hatırladığınızı umarak eşimin yeni bir potunu anlatmak istiyorum artık delirtecek bu adam beni
dün çok yakın iki arkadaşım bize geleceklerdi pasta yapayım dedim malzemem kalmamış eşimi aradım ayşe (ayşe arkadaşımın adı olsun eşim işten geç çıkacağı için arkadaslarım eşimden önce gelecekken malzemeleri eşimden alıp gelsinler istedim)seni arıycak biyerde buluşun şunları şunları al ona verir yollarsın dedim
neyse aramış ayşe eşimi almış eşimden malzemelri geldiler iyi güzel vakit geciriyoruz aksam oldu eşimde işten geldi.h.g diyim diye yanımıza geldi sigara falan yaktık biraz otur sonra yalnız bırakırsın hayatım dedim.muhabbet ediyoruz eşim ayşeye ne dese beğenirsiniz.?
o ne biçim telefonda konusmak neye uğradığımı şaşırdım telefonu açar açmaz nerdesin dedin cvp verdim duymadım hala nerdesn diyon hatun o kadar hesap sormuyo bana sevgilim gibi hesap soruyon falan dedi.gülerek makaara muhabbet anlatıo eşim bunu.tabi ayşeyle bian göz göze geldik gülmek makaraya vurmak zorunda kaldım bende.her zmnki gbi yne yern dibine girdim anlıycanız bu adam nabmaya çalışıyor.hiçmi farkına varmıyor yanlış konustuunun bir değil iki değil.normalmi böyle konusması benmi takıyorum yoksa anlamadım
dip not:ayşede eşinle nasıl direk nerdesin falan diye konuyorki diyecek olursanız ayşenin tarzı o çocukluktan beri arkasım herkese öyle konusur yani sorun onun konusmasında değil eşimin olayı anlatıs biçiminde ne demek sevgilim gibi ya

lütfen okuyup gecemeyin bayanlar yoruldum bu patavatsızlıklarının arkasını toplamaktan fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum

kusura bakma ama eşin sacmalamıs o ne bıcım lafkı ayrıca bıraz suc sende neden arkadasından esını aramasını soyluyorsun malzemelerı arkadasın alsaydı parasını yıne verırdın neyse bence sen eşinle arkadasını yan yana getırme derım aradakı samımıyet e baglı o lafı dedı bence

yani bence de biraz patavatsızca olmuş.yani arkadaşınla samimiyet derecesi nedir bilmem ama benim eşim de yapsa bozulurdum açıkcası.eşinle konuştun mu bu konuyu?bu kadar rahatsızlık duyduğunu anlattın mı?ama bazı insanlar böyle malesef yani onlara göre normal bu tarz muhabbetler.art niyet barındırmasa da rahatsız edici gerçekten..

Eşinizin bu şekilde konuşma uslubu varsa kolay kolay değiştiremezsiniz bunun için zaman ve sabır gerekir.
Kızarak değil uygun olmadığını söyleyerek anlatmalısınız zamanla.
Ayrıca malzemeyi arkadaşınızla aldıracak kadar samimiyseniz eşinizde onu söyleyecek cesareti bulmuştur kendinde.

kızmakta haklısınız ama bence siz karakter olarakta herşeyi çok fazla kafaya takan eşinizle fazla uğraşan birisiniz diğer açtığınız konularıda bildiğim için bunu söylüyorum... bu kadar herşeye sinir olup kendine zarar vereceğine birazda sen sinir et insanları bide böyle dene

Son düzenleme:
ben olsaydım eşimle arkadaşımı asla bu şekilde muhatap etmezdım
bence sende de biraz yanlışlar var, eşine bu tarz bir şey verirsen
o da böyle ne dediğini bilmez işte.

Sen kıskanç bir kadınsın,tamam.
O halde neden arkadaşını eşine yollayıp muhattap ediyorsun ki ?

Pasta yapmak çok mu lazımdı ?
Eşin,akşam hazır pasta alıp gelirdi.Veya başka birşey hazırlardın.

Ayrıca arkadaşın da en az eşin kadar konuşmayı bilmiyor.
İnsan açar telefonu,merhaba X,ben Z nasılsın,bugün size geleceğim vs...diye söze başlar.

Burda bana göre en son yanlış eşinin konuşmasında ki pek yanlış sayılmaz.
Madem eşiniz sonra gelecekti siz gidip alabilirdiniz malzemeleri veya en fazla 20 tl ye bir pasta alırdınız olur biterdi. Benim kırk yıl düşünsem arkadaşıma eşimden malzeme aldırmak aklıma gelmez. Hem arkadaşlarım geldiğinde kek yapıcam kremasını hazırlayacagım soguyacak ta yiyeceğiz ben oturup hazır kek yerim arkadaşlarıma muhabbetimle ev sahipliği yaparım en kötüsü. Hem bu adam sizin kocanız ayşede çocukluk arkadaşınız. Bu adamı dün tanımadınız adamın tarzı yanlış oluyorda neden çocukluk arkadaşınızın tarzı tarz oluyor kocanızla nerdesin diye konuşabiliyor ki . Şu anda kocanız en yakınınız olmalıydı bence.

Not: malzemeleri direk ayşenin alıp gelmesi ve parasını sizden alması da bi alternatif..

olan olmuş daha fazla üstünde durup takılmayın bence

benimde aklıma arkadışımı eşimden malzeme almaya göndermek gelmez çok gereksiz bir durum olmuş aralarındaki samimiyet derecesini bilmiyorum ama eşinin konuşma tarzı hoş değil sen eşini tatlı bir dille uyar bu tarz konuşm hoş değil diye rahatsız olduğunu bilsin ve arkadaşlarınla eşin arasında her zaman bir sınır bırak samimiyet kurulmasına gerek yok bence

Eşinizle arkadaşınızı neden muhatap ediyosunuz ki eşiniz nasıl kabul ediyor anlamadım

yorumlar için teşekkür ediyorum hepsine tek tek cevap vermektense toplu bir şeklde cevap vericem arkadaşlar
eşimin bu ayki maaşı gecikti bendede hiç para kalmadı ondada zaten normal alışverişimizide kredi kartıyla yapıyoruz düzenimiz bu
bende para olmadığı için marketten alamadım
eşimde de para olmadığı için arkadasıma sen gelirken al ben gelince veririm diyemedim
dediğim gbi kart geciyoruz çünkü alışverişlerimizde
ve kredi kartıda eşimdeydi gec gelicekti ben bu yüzden eşime aldırıp arkadasımdan gönderttirdim
bütün konularımda çoğu kez karsılastığım bir yorum oluyor sen çok kıskançsın deniliyor saygı dudyuyorum ama
katılmıyorum her bayan kadar kıskancım çok kıskanç değil çok kıskanç olmuş olsaydım ztn arkadasıma eşimi arada görüşün malzeme göndercek senden demezdim en fazla pasta yapamayıverrdim olur biterdi
ama bunu düşünmek benim aklıma bile gelmedi
çünkü eşimi arkadaslarımdan kıskanmıyorum
eşimle arkadasımın samimiyetine gelince muhabbetleri var iş güç nasıl gidiyor işte arkadasım nişanlı düğün dernek muhabbetleri konusurlar yada ne bileim arkadasım nişanlısıylada gelr oturruz hep beraber falan
ortada arkadasımdan esimi kıskanmamaı gerektrcek bir samimiyet yada art niyet yok
ki ne kadar samimi olnursa olunsun esimin kullandığı cümle yinede doğru olmazdı bana göre
suç eşinde değil sende ve arkadasında demiş bir arkadas öneliğin eşin olmalıydı arkadasına gelince tarzı öyle diyosun ama arkadasın doğru konusmamıs demiş
evet arkadasım doğru konusmamıs olabilir ama ben arkadasıma değilde eşime kızıosam demekki önceliğim eşim
eşim bana daha yakın eşime daha çok gvenirim o yzden onun yanlış konusamsını kaldıramıyorum
evde bu muhabbeti anlatrken bu cümleyi kurması gerekmiyosu arkadasımın yanlış konustuunu baska sekldede vurgulayabilirdi.
gereksiz patavatsızlık yaptı eşim ve ben artık ne zmn pot kırcakta beni resil etcek diye bekler oldum.bıktım düşünmeden konusmasından

Şu anda biraz daha konu açığa kavuştu. O zmn eşine yine kızma yada eşine kızdığını arkadaşına belli etme daha yumuşak davranırsan yol alabilirsin. Kendini burda yazdığın şekilde eşine ifade edersen mesela ayşeyi olduğu gibi kabul ettiğini boşverdiğini eşinin de boşvermesini böyle durumlarda tepkisiz kalmasını rica edebilirsn sanki onun üzülmesini istemediğini vurgulayarak konuşabilirsin. Sen rahat olursan karşı tarafta rahatlar sen gergin olursan karşı tarafa yansıtırsan derdini anlatamazsınki

Of ne kadar detay düşünüyorsun :)

Ben hala yorumumda ısrarlıyım.
Rahatsız olacağın durumlara davetiye çıkarma diyorum.

Eşim benim istediğim davransın,benim istediğim kadar samimi olsun,benim istediğim gibi konuşsun diye birşey yok.
İnsan çocuğunu bile bir yere kadar ikaz edebiliyor.
Çok mana arayıp kendini mutsuz etme bence.

Rahatsız olduğun zaman eşine sitem edersin tabii ama dediğim gibi,nereye kadar....

anlatamadığım konu şu ben ztn eşimin bu arkadaşıma kurduğu cümlede artniyet yada mana aramıyorum
ama gerksiz buluyorum ne gerek var böyle rahat yada ne bileyim içli dışlı konusmasına
sen benim eşimsin onlar arkadasım niye rezil ediyosun beni be adam hg nasılsınız kızlar vs konus çık git demi.
en kızdığım şeyde ben onun erkek arkadasına bu cümleyi kursam bozulurdu demekki yanlışı doğruyu ayırabiliyor
o zmn neden agzından çıknalara dikkat etmiyro

benim anlamadığım neden ayşede sorun yok ta eşinde sorun var
ikside benzer değil mi nasıl konuşucanı bilmiyolar
ayrıca artık kimse çocuk değil herkes adabıyla konuşmasını öğrenmek zorunda
ayşede doğru düzgün konuşacsak eşinde
ayrıca bi daha böyle şeyler için eşinle arkadaşını muhatap etme bence
eşinin huyunu patavatsızlığını biliyosun artık

benim anlamadığım Ayşenin tarzı bu deyip onu öle kabul ediyorsunuzda eşinizi hayat arkadaşınızı niye patavazsız haliyle kabul etmiyorsunuz sürekli onu yönetme peşindesiniz:26:

ağzından kaçıvermiş, bişeycik olmaz.

rahatsız oldum, ayşe de belki rahatsız olur, böyle şeylere dikkat et dersin olur biter...

yaaa bir yerde geçmişti.siz gerçek olmayan konular açıyormusuz? doğru mu? ben mi yanlış hatırlıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…