bu ne ya herkesin kv si pusuya yatmıs yılbaşı gelsede zorla gelinleri bize cagıralım

nasreddin hoca gibi oldum simdi bak. Sende haklisin canim.

benim kayinvalidem de oyle. Isterki hep dipdibe olalim, hep onlara ait olalim, benim ailemden bahsetmezler bile fazla, varsa yoksa kendi ailesi, varsa yoksa onun evlatlari, onun bizim icin yapip ettikleri. Hic te agzindan senin ailende soyle, sen de soylesin dedigini dogru duzgun duymadim. Ben onlari olduklari gibi kabullendim. Baska carem yok cunku. neden baska carem yok diyorum aciklayim. ben baska bir yerde yasiyorum, kayinvalidemlerden uzakta, cok iyi bir isim ve egitimim var elhamdullilah, yani hic kimseye ne muhtacim, ne ezigim. Ama buna ragmen evimin huzuru icin onlarla belirli olcude iyi anlasmak mecburiyetindeyim. Yoksa esim stres oluyor, esim soylemez icine atar. Kizim babanne, hala amca sevgisi goremez dogru duzgun ben huzursuzluk cikarirsam. Her bana batan lafi icin esimle kavga edersem. Evliligimin ilk yillarinda yaptim cok kavga ettim, ama bana hic bir getirisi olmadi, esimi de bosyere yiprattim. Kayinvalidemlere hic birsey olmadi. olan bana, benim annem babama ve esime oldu. Annem babam malesef bazi surtusmelerimi gordugu icin esimle yaptigim uzulduler. Hic gerek yoktu bunlarin hicbirisine. Simdi akillandim, sonucta insan yasadiklarindan ders almali. hatasiz kul olmaz dortdortluk ne es, ne de kayinvalide kayinpeder bulunur.

ben napiyorum, saygimi kaybetmeden esimi uzmeden kendi isime bakiyorum, kendimi uzecek seyler icin fedakarlikta bulunmuyorum, esimin ailesininde gonlunu aliyorum elimden geldigi kadar. Yani herkes ben de dahil mutluyum elhamdullilah.

Kayinvalidem kizima bakmak icin geldiler alti ay kaldilar yanimda, mutfakta birsey yapmama izin vermezdi, arkamdan kosa kosa gelirdi yere un dokuyorsun kirletiyosun diye :). Kizimi elime vermezdi dogru duzgun, hafta sonu bile kapimda nobet beklerdi hemen kizimi kapmak icin. Yani yavrumu bile o donem canimin istedigi gibi sevemedim. Sonra gorgu dersi bile vermislerdi kayinpederimle.

Ama ben sabrettim, bu insanlari ben evime aldim diye. her istediklerini yaptimmi , hayir, ama kavga gurultu de cikarmadim. Sonucta o gunler de gecti, simdi kizim buyudu tatli bir cimcime oldu. Istesem gene cagiririm, ama artik uzun cagirmaya niyetim yok cunku rahat edemiyecegimi biliyorum. O yuzden noldu, onlar kaybetti. ben deyil. Daha anlatmakla bitmez, bende hesabima dusenleri yasadim, uzun olur vaktinizi almiyim.

Uzun lafin kisasi, biraz sakin olup, kucuk seyleri abartip hayati kendinize, esinize, ve evtalariniza zindan etmeden yasamak lazim diyorum.[/QUOTE]

Huzurluyumben
Sende haklısın walla :))ama sende ii sabretmişin ozaman bende hamileyim nasılsın diyen yok baktım soran eden yok kıymete bindigmde yok zorla anlatyrm:)) düşük tehlikem varken usulan yapacak bişi varmı dedim mutfak toplattı:) yüzüme bakan yok nasılsın diyen yok eşimin dedigi Annem dil dökmesini bilmez annem cahil napayım diyo işin içinden cıktım tatlı bir dille uyarsa olur ben annemi uyarıyorum anlamıyorlarki sen bebege baksınlar die cagırmısın biz aynı şehirdeyiz bize yerleşecek aylarca gitmeyecek huzurumuz kacacak iyice amaaan işte

Huzurlluyumben aynen ondan yatıştırıyo:))ayy onu yapaymda önünü anlamayım demi tövbe anlamazlar herzaman daha fazlasını isterler :))valla gayet dominant oldugum için götürmedi beni :)

Huzurluyumben
Sende haklısın walla :))ama sende ii sabretmişin ozaman bende hamileyim nasılsın diyen yok baktım soran eden yok kıymete bindigmde yok zorla anlatyrm:)) düşük tehlikem varken usulan yapacak bişi varmı dedim mutfak toplattı:) yüzüme bakan yok nasılsın diyen yok eşimin dedigi Annem dil dökmesini bilmez annem cahil napayım diyo işin içinden cıktım tatlı bir dille uyarsa olur ben annemi uyarıyorum anlamıyorlarki sen bebege baksınlar die cagırmısın biz aynı şehirdeyiz bize yerleşecek aylarca gitmeyecek huzurumuz kacacak iyice amaaan işte

sekerim, sonucta sayili gun. Esim sonucta kiymetimi anladi. Bu benim icin en buyuk kazanc oldu, kizim krese gitmedi ilk bir yil icerisinde, saglikli buyudu. Ve bu yasadiklarimiz bizim birbirimizi daha cok sevmemize neden oldu. O yuzden benim katlandiklarima gore bu kazanclari karsilastirirsak ben buyuk kardayim. ama kayinvalidemler zarar etti. ben onlari annem gibi bagrima basabilirdim, ama bunu kendi elleriyle kaybetti.
Senin durumuna gelirsek, sonucta annesi gercektende, esin bisey dese bile dogurdugum cocugun sozunu mu dinlicem diyip dinlemiyolar. Ama sonunda onlar kaybediyor. Alma mazlumun ahini demisler sonucta. Sana kalan tek sey senin yaptiklarin, iyi yapiyosanda sana fayda, kotu yapiyosan da sana zarar. Senin esinle arana kara kedi girmiyolarsa mutlulugun adina sabredicen. Ve is yaptirmaya kalkarsa da anne doktor yasakladi de, yapma. dovucek hali yok ya. Anlayis bekleme canim yoksa cok kirilirsin. Kim bilir aklinda ne varda oyle yapiyor. Bosver, ilahi adalet onun da yakasina yapisacak sana zalimlik yapiyosa.

Karnindaki cocugu dusunuceksin, stres yapma ki cocugun sakin mutlu bir bebek olsun, ve ilerde esinin ailesiyle yuzgoz olmazsan saglikli mesafeli bir iliskin olur. Bu hem esini hem cocugunu, hemn de seni memnun eder. ve her sey rayina otur, simdi karistiklari seye zaten ilerde karisamaz hale gelirler merak etme. Sen hayatindaki guzellikleri gorup onlarla mutlu ol. Cunku hayatimizdaki guzellikler, bu can sIkici seylerden daha fazla. Cok zorumda olan insanlardan deyiliz sukur.

Huzurlluyumben aynen ondan yatıştırıyo:))ayy onu yapaymda önünü anlamayım demi tövbe anlamazlar herzaman daha fazlasını isterler :))valla gayet dominant oldugum için götürmedi beni :)

istemezler. git, ay buram ay suram de, doktor tehliken var dedi de, ye ic yat. sakin kipirdama yerinden bak bakalim nolucak :)

ayy cok guldum valla.

Guzelim dominantllikla is yuruyecek olsa ben yuruturdum. Ama emin ol, olan sadece sana oluyor.

cocugun dogdugunda da, cikma odan dan, yapma yemek. sonucta en onemli sey senin cocugun ve esin, cocugun ilk aylari zaten kendini sagimlik inek gibi hissediyosun, ufak bir sey devamli emiyo seni, gazini cikar, sunu yapo bunu yap. yani zaten bir kap yemek yapsan o bile cok. Sen herkesten once yola cikma. Birak herkes ne yiyecek, nerde yaticak, bulasiklari, temizligi onlar dusunsun. Iste kendini uzucek fedakarlik yapma dedigim de bu.

Dediklernde cok haklısın insallah benimde birgün kıymetim anlasılır zaten gene ailesine yansıttığım birsey yok kocam genede haklı görüyor onları zaten kocam bana hak verirse dünyadaki tüm erkekler değişir:)) sana sabrına ailene olgunluğuna maşallah :))

Dediklernde cok haklısın insallah benimde birgün kıymetim anlasılır zaten gene ailesine yansıttığım birsey yok kocam genede haklı görüyor onları zaten kocam bana hak verirse dünyadaki tüm erkekler değişir:)) sana sabrına ailene olgunluğuna maşallah :))

sabir canim. Bak cocugun da olucak zaten. Gorur esin de zaman gectikce. Ama asil problem, senin asiri buyuttugunu dusunup sana cephe aliyordur. Gorse senin ve kendisinin de zarar gordugunu o zaman fikri deyisir. Verme iste eline koz. Sakin ol. ayrica emin ol zalimin yanina kalmaz hic birsey. sende dusun tart kendi yaptiklarini, varsa abarttigin seyler onlari yapma mesela. Yani savasacagin cepheyi iyi sec. Her konuda mizmizlanirsan esine seni hic hakli goremez.

kizlar ben kacar. herkesin yilbasini kutlarim, en icten dileklerimle bu yilin size mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.

Kayınvalidem bir şey yapmadı ama eşim tutturdu annem hasta belki seneye çıkamıcak yalnız bırakmayalım vs. bi de akşam 8e kadar çalıştı total bi hayalkırıklığı bu yılbaşı benim için ben baş başa şarap içip romantik bi akşam hayal etmiştim iyi iyi şimdi teyzesi kardeşi eltim anası cümbür cemaat doluştuk

Eşime o kadar sinirliyim ki bu konuda ya hak veriyorum sonuna kadar ama sinirim geçmiyor kızlar ilk yılbaşımızdı ya yeminle kalkıp bir şeyler dicem ya :47:

nasreddin hoca gibi oldum simdi bak. Sende haklisin canim.

benim kayinvalidem de oyle. Isterki hep dipdibe olalim, hep onlara ait olalim, benim ailemden bahsetmezler bile fazla, varsa yoksa kendi ailesi, varsa yoksa onun evlatlari, onun bizim icin yapip ettikleri. Hic te agzindan senin ailende soyle, sen de soylesin dedigini dogru duzgun duymadim. Ben onlari olduklari gibi kabullendim. Baska carem yok cunku. neden baska carem yok diyorum aciklayim. ben baska bir yerde yasiyorum, kayinvalidemlerden uzakta, cok iyi bir isim ve egitimim var elhamdullilah, yani hic kimseye ne muhtacim, ne ezigim. Ama buna ragmen evimin huzuru icin onlarla belirli olcude iyi anlasmak mecburiyetindeyim. Yoksa esim stres oluyor, esim soylemez icine atar. Kizim babanne, hala amca sevgisi goremez dogru duzgun ben huzursuzluk cikarirsam. Her bana batan lafi icin esimle kavga edersem. Evliligimin ilk yillarinda yaptim cok kavga ettim, ama bana hic bir getirisi olmadi, esimi de bosyere yiprattim. Kayinvalidemlere hic birsey olmadi. olan bana, benim annem babama ve esime oldu. Annem babam malesef bazi surtusmelerimi gordugu icin esimle yaptigim uzulduler. Hic gerek yoktu bunlarin hicbirisine. Simdi akillandim, sonucta insan yasadiklarindan ders almali. hatasiz kul olmaz dortdortluk ne es, ne de kayinvalide kayinpeder bulunur.

ben napiyorum, saygimi kaybetmeden esimi uzmeden kendi isime bakiyorum, kendimi uzecek seyler icin fedakarlikta bulunmuyorum, esimin ailesininde gonlunu aliyorum elimden geldigi kadar. Yani herkes ben de dahil mutluyum elhamdullilah.

Kayinvalidem kizima bakmak icin geldiler alti ay kaldilar yanimda, mutfakta birsey yapmama izin vermezdi, arkamdan kosa kosa gelirdi yere un dokuyorsun kirletiyosun diye :). Kizimi elime vermezdi dogru duzgun, hafta sonu bile kapimda nobet beklerdi hemen kizimi kapmak icin. Yani yavrumu bile o donem canimin istedigi gibi sevemedim. Sonra gorgu dersi bile vermislerdi kayinpederimle.

Ama ben sabrettim, bu insanlari ben evime aldim diye. her istediklerini yaptimmi , hayir, ama kavga gurultu de cikarmadim. Sonucta o gunler de gecti, simdi kizim buyudu tatli bir cimcime oldu. Istesem gene cagiririm, ama artik uzun cagirmaya niyetim yok cunku rahat edemiyecegimi biliyorum. O yuzden noldu, onlar kaybetti. ben deyil. Daha anlatmakla bitmez, bende hesabima dusenleri yasadim, uzun olur vaktinizi almiyim.

Uzun lafin kisasi, biraz sakin olup, kucuk seyleri abartip hayati kendinize, esinize, ve evtalariniza zindan etmeden yasamak lazim diyorum.

Dogrusu baya benzer seyler yasamisiz sanki :) ama benimkiler henuz cok yeni, daha 3 ay once sinir stress icinde hic yapmamam gereken seyler yaptim, kv demle esimle yuz goz oldum, agladim yoruldum uzuldum.
Simdi kendime gelmeye calisiyorum, bazen aklima geliyor olanlar sinir oluyorum uykularim kaciyor yine sinirleniyorum.
Insanlara karsi nefret duymamaa sevmeye calisiyorum ama olmuyor.
ins bizimkide zmnla geride kalacak ve hersey normale donecek.
Bir ara dertlesmek isterim sizle :) nasil atlattiniz nasil normallesti durumlar ogrenmek isterim.
Sevgiler

Huzurlu huzurlu yıllarınız olsun :))) elifcim bende cok takdir ettim nası atlatmis bende hala sinirimi atamıyorum ama umutlandım hanımefendiden insallah bizde duzeleriz:))ayy ne eglenceli geciyordur şimdi oh oh çılgınlar gibi egleniyosunuzdur eminim:))

Sakin ol gitmişin bi kere yapacak birsey yok erken kalkma ihtimalinz yokmu kocamın kandırsan bazı vaadlerde bulunup:))

Sakin ol gitmişin bi kere yapacak birsey yok erken kalkma ihtimalinz yokmu kocamın kandırsan bazı vaadlerde bulunup:))

Öyle bi ihtimal yok çünkü evimiz İzmirde kv başka şehirde :5: Net yani yoksa sen de mi kv ile geçiriyorsun canım :5:

Kadın hasta olmasa dağıtırdım buraları :30:

Haaa bu hiç hoş olmadı :))az biraz daha otur sonra git yat bari napıcan sinir olmaktansa..yok biz baya kavga ettik gitmemek için kocamda evi terketti daha doorusu anasına gitmiştir:))

Haaa bu hiç hoş olmadı :))az biraz daha otur sonra git yat bari napıcan sinir olmaktansa..yok biz baya kavga ettik gitmemek için kocamda evi terketti daha doorusu anasına gitmiştir:))

Ayrıca vaat veremem eşime müsait değil halim ayın 31i :1:

Yemin ediyorum sırf kadın çok hasta diye sustum ya neyse hiç merak etmiyor musun kız adam çekmiş gitmiş :1: Aramadı mı

E ozaman yaptın bi iyilik bastan ses cıkarmamısın şimdide bişi deme kadında hastaymıs bişi olsa vicdan azabı cekersin bu saat oldu uyku vakti gelir zaten az kaldı ya sabır cek bol bol...he ozaman müsait olma zaten sehir dısındaymısında:))yok merak etmiyorum anasına gitmiştir:)))

ohooo bıraz kactım bura dolmus hangısıne cevap vereyım bılmıyorum kv konusuna gırmıycem cunku burdan kv kadar yol olur (12 saatlık yol) arkadasım aglama aglama hem kadın hastaymıs ne yapcan kı ıste ben bu hastalık olmasa kalk gıt dıycem ama hastalık sonucta ısteyerek olan bısey degıl kı. ama bı ara esını kenara cekıp canım bıseyler ıstedı gıbısınden 12 ye yakın dısarı cıkarabılırsn yıne basbasa gırmıs olursunuz yenı yıla cok mu hasta kv ne durumda?

E ozaman yaptın bi iyilik bastan ses cıkarmamısın şimdide bişi deme kadında hastaymıs bişi olsa vicdan azabı cekersin bu saat oldu uyku vakti gelir zaten az kaldı ya sabır cek bol bol...he ozaman müsait olma zaten sehir dısındaymısında:))yok merak etmiyorum anasına gitmiştir:)))

sende benım gıbı salanlardansın heralde 'amaan nerde olcak ya surdadır ya burda ' mantıgı valla en ıyısı dusunup dert edınmekten ıyı bnce :9::10:

ohooo bıraz kactım bura dolmus hangısıne cevap vereyım bılmıyorum kv konusuna gırmıycem cunku burdan kv kadar yol olur (12 saatlık yol) arkadasım aglama aglama hem kadın hastaymıs ne yapcan kı ıste ben bu hastalık olmasa kalk gıt dıycem ama hastalık sonucta ısteyerek olan bısey degıl kı. ama bı ara esını kenara cekıp canım bıseyler ıstedı gıbısınden 12 ye yakın dısarı cıkarabılırsn yıne basbasa gırmıs olursunuz yenı yıla cok mu hasta kv ne durumda?

Canım bir şey istese de mümkün değil canım aybaşındayız bunu öneriyosunuz ama :17:Evet canım ameliyat olması gerekiyo olamıyo kilolarını veremediği için doktor riske girmem masada kalırsa diye diyo ama ameliyat da olması lazım bacağndaki kemikler erimiş tansiyonu şekeri kalbi var yok yok yani:26: Eşimin babası da olmadığı için o da vefat etti :26: He 12ye yakın belki elinden tutup dışarı çıkartabilirim en azından bi öpücükle girmiş oluruz o da olur:) Bak güzel fikir sen de mi kvdendesin yoksa :26:

Ya mantıksız daha çok yılbaşımız olcak İnşallah da ne bileyim işte insan gocunuyor hayal kurmuştum :26:

Back
X