Bu nedir

Ceryybon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2020
10
2
1
39
Mrb hanmlar
Yeni katılıorum
Suan boğulmak uzereyim
Anlam veremediğim bir ic sıkıntısı kalp daralmasi umutsuzluk caresizlik var
Cok aşırı hat safhada ic daralmasi kaygi caresizlik umitsizlik yasiyorum
Bu nedir
Bunu yasayan varmi veya hic oldumu

Uzun zamandir ilac tedavisi de görüyorum
Ama bu nasil aci verici bir histir anlayamıyorum

Bu durumda olaniniz var mi veya hic oldumu
Delirmek uzereyim bu hislerden dolayı
Inanilmaz derecede ruhum sıkışıyor kalbim daralıyor icim daralıyor

Acil cevaplarinizi bekliyorum

Bu nedir bu anksiyetedir ilac tedavisi+psikoterapiyle tedavi olursunuz buyuk olcude

Anksıyete ye benzıyor canim panik bozukluk olabilir yasadım yıllar once Allah bir daha yasatmasın ilacı hangi teshısle kullanuyorsuj

Ben de anksiyete bozukluğuna benzettim. İlaç tedavisi işe yatamıyorsa doktorunuzu değiştirin, daha bilişsel terapi uygulayabilecek, ilaç yazıp geçmeyecek bir doktor bulun.

Bunun dışında kafanı dağıtacak, seni meşgul edecek şeyler bulmanı tavsiye ederim.

Panik atak olabilir mi acaba doktora gittiniz mi hiç

Panik atak geçiriyor olabilirsiniz. Yalnız mısınız şu anda?

Yıllardır anksiyetem var ve böyle huzursuz gündemlerde, düzenim bozulduğunda hatta abartmıyorum mevsim geçişlerinde aynen dediklerinizi yaşıyorum. Doktorunuza bilgi verin bu durumu rahatlayacaksınız.

Panik bozukluk denildi
Ama bu yasadigim panik bozukluga hic benzemiyor
Resmen ıcim yaniyor ruhum sıkışıyor kalbim daralıyor kendimi cok caresiz ve umutsuz hissediyorum
Cok acı verici bir his tarif edemiyorum
Boyle olupda duzelen oldumu
Bu normalmi anlamıyorum

Bende yaygın anksiyete bozukluğu var tıpkı anlattığın gibi ataklar geçiriyorum.
Baana biraz yasadiklarinizi anlatabilir misiniz
Kac senedir boylesiniz
Ve duzelen bisey mi bu
Atak demissiniz
Nasil oluyor kac saat veya gun sürüyor
Yeme ve uymanızı da etkiliyormu
Beni cok etkiledi cunku

Baana biraz yasadiklarinizi anlatabilir misiniz
Kac senedir boylesiniz
Ve duzelen bisey mi bu
Atak demissiniz
Nasil oluyor kac saat veya gun sürüyor
Yeme ve uymanızı da etkiliyormu
Beni cok etkiledi cunku
Sanki çok çok çok kötü şeyler olacakmış hissi böyle başım beladaymış gibi.
Bi şey yiyip içemem, korkunç iç sıkılması kendimi nereye atacağımı bilemem, biriyle sohbet edemem hep tedirgin ve huzursuzumdur. Uyusam uyuyamam ya da uyudum mu kalkamam hep uyumak isterim. Bazen ağlayarak dua ettiğim olur geçsin diye. Bunlar atak zamanlarında tabi ve ataklarım genel olarak bir tetikleyici ile devreye girer (bir şeyden korkarsam, aklıma kötü bir anı gelirse, stresli bi sorumluluğum varsa yetiştirmem gereken bir iş ya da ödev gibi), nadiren hiçbir şey yokken ortada atak gelir. 8 senedir var. Yalnız değilsin yani.

Benzemiyor değil bu kaygı bozukluğuna bağlı bi kırılma. Korkma yalnız değilsin. Kadınlarda özellikle sık rastlanan bir durum aslında. Terapi ve ilaç tedavisi ile hekim desteği alarak düzeltebilirsin biraz, imkanın el veriyorsa özel bir kliniğe git. Korkma, geçecek.

Neden gecmiyor
Anskiyete sebeplerine baktim kalp astim diyabet vs seyler yazıyor
Anksiyetesi olanlar acab sizde bu rahatsızlıklar var mı
Pisikolojik olamaz mi sadece
Yani illa ki bi bedeni hastaliga mi bagli eger bu yasadigim anksiyete ise

Lütfen anskiyete yasayanlar yazsinlar
Baska neler yasiyorsunuz
Doktorlar ne diyor bu duruma
Panik bozukluğu olanlar sizde de boylesi hisler oluyormu

Ruhun kalbin daralmasi sıkışması bunalma umutsuzluk çaresizlik bitmişlik hissi hayatın bombos anlamsiz olmasi

biraz sakin olmayı dene derin nefes al odanın camını aç hava gelsin evde yanlız değilsen birini yanına çağır konuşmaya çalış sıkıntının üzerine gidip"sıkılıyorum daralıyorum boğuluyorum"deyince artar..
ortada sıkıntın yokken bile tekrarlasan bu kelimeleri artar..
panik atak anksiyete bende yok bildiğim kadarıyla ama bu hisler bir dönem bendede oldu ilk 3 gün çoktu sonra 4 5 gün azaldı ben yalnız kalmamaya özen göstermiştim kötü haber/korkunç film/ olumsuz insanlardan uzak dur bu dönem mutlu olduğun insanlarla vakit geçir bol bol hava al ve profosyonel destek al..
geçecek sakin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…