Bu neydi şimdi. Eşim ve ailesi arasındaki konuşma

Kocan çok haklı. Hepiniz bir adamın başının etini yiyorsunuz saçma sapan sebeplerden.

Kaynanan ile görümcenin huzursuzluğu içlerinden geliyor. Huzursuz olduklarından huzursuzluk seviyorlar ona alışmışlar. Senlik bir durum değil. Yerinde kim olsa aynısını yapacaklardı. Evine çağır, evlerine de git. Ama yarı resmi ol, öyle çok yüz göz olma. Arkandan konuşulanları takma, kocanın beynini yeme ne dediler, neden dediler diye. Laf altında kalma, ince ince cevabını ver. Sen yerinde ağır ol ki, zıp zıp zıplayanlar kalsın öyle göz önünde dımdızlak.

Niye sürekli çağırıyorsun ki çaya kahvaltiya falan ne gerek var? Surekli beklenti icine girmişler bir de . Bu gel git olayları bana hep saçma gelmiştir. Bayramda seyranda gidersin aynı şehirde yaşıyorsan da ayda 1 gidersin veya canın ister 15 te bir uğrarsın
Esimin bir arkadaşı aynı yerde yasayıp ayda 1 görüşmek etik degil demişti. Keşke geldiği yere geri gitse böyle erkekler. Etikle ne alaka onu da anlamadim zaten..bide böyleleri evlenip başkasının basını yakıyor ailem de ailem diye. Esim hayatta bana öyle şey diyemez.
Ben kendi ailemle dahi o kadar sık görüşmüyorum görüşmem.
Bir de esin atıyor bence ne bağırıp çağırması Allah aşkına elinde çay bardağı senin dedikodunu dinlemiş resmen
Ve eşin cok politik birisi dikkat et . Yerinde olsam görüşmem onun ailesiyle

Neden ne dedi diye sorup durdunuz cidden anlamadım.
Benim arkamdan eşime konusacaklar bende merak edip sorucam?çok mantıksız geldi.

Ne dediylerse dediler cok da tın der gecerdim.
Kendinizi bildikten sonra kimseye ispata girişmeyin.

Kendisi anlattı ben sormadım ki. Annemlere gittim diyince bende ne yaptın dedim sadece. Sonra anlatmaya başladı işte.

Cagirmayin hiçbirini.Kafanıza takmayin.Laf ederlersede zaten yapamiyormusum bıraktım.Siz yapın beni çağırın diyin.

Bir şey daha kafamı meşgul ediyor. Acaba bu böyle giderse ve benim ailemi arayıp beni şikayet ederlerse ailem de benden taraf olmazsa... kızım git gel işte niye böyle yapıyorsun falan derlerse.. sinirlerim bozuluyor düşündükçe. Çünkü benim ailem her zaman iyi olalım istiyor.

Bir şey daha kafamı meşgul ediyor. Acaba bu böyle giderse ve benim ailemi arayıp beni şikayet ederlerse ailem de benden taraf olmazsa... kızım git gel işte niye böyle yapıyorsun falan derlerse.. sinirlerim bozuluyor düşündükçe. Çünkü benim ailem her zaman iyi olalım istiyor.
Çok meraklıysanız siz gidip gelebilirsiniz dersin ailene:))

Sevgilimin ailesi de aynen bu şekil. Ablası her şeye burnunu sokan sevgilime beni çocuk gibi şikayet eden bi şahıs. Önceden çok tartışıyorduk hatta ayrılmaya kadar gitti bu konu.
Bunlar memnun tabi. En son kendime geldim ve daha stratejik davranmaya başladım. Şöyle artık sevgilimle onları konuşarak kendimi yemiyorum onu bunaltmıyorum. Sevgilimle gittiğimizde güzel güzel davranıyorum tek kaldığımızda alttan alttan lafımı söylüyorum hiç esirgemeden :d böylece sevgilimle aram bozulmamış oluyor ve giderek onlara daha mesafeli davrandığını fark ettim :d ben kendimce böyle bi çözüm buldum
Böyle ömür mü geçer yahu, sevgilim diyorsunuz. 🙄

bence eşiniz dedikodu maksatlı söylememiş başta.
yani yarın öbür gün kv ve görümce kocana söyledik derlerse diye şikayetleri var çağırmıyormuşsun demiş.
devamını anlatıp dedikodu yapmaya meraklı olsa siz cımbızla zorlamadan anlatırdı bence hatta kavga bile çıkarırdı.
bu zamana kadar yeterince çağırmış, ağırlamak istemişsiniz.
siz de kısaca ben çağırdım gelmediler diyip konuyu kesebilirdiniz.

Allahtan yarım yarım anlatmış, bardağına tabağına kadar anlatmış. Çok saçma eşinizin ailesinden sizin hakkınızda rapor alıp bir de gelip size sunması. Sizin de önemsemeniz

Esin ailesine seni cekistirmek icin mi gidiyor?
Evet adam hic takmamis olacak ki gelip annemler senden sikayetci diye suclayabiliyor!

Sen onların hizmetine tahsis mi edildin? Esine cemkir bundan sonra arkamdan konusana hakkim.helal değildir benim duyup duymamam önemli değil sen de duy ona göre konuş ya da beni savun sen bilirsin de lafi agzina tık
Bundan sonra da gidip gelme, sikayet etseler de gitme, "arkamdan konuşup benden şikayetçi olanlarla muhatap olmam "de gec.
Oyle.alinip.uzulmek yerine vicdanına oyna, tavrını koy.
Kimse kimsenin keyfi icin kendini heba etmek zorunda degil. Begenmesinler aman bosver sen kocanla.mutluysan onlari da kapi dışında birak, esine de laf tasima de. Duyma görme, duydugunda senle konuşulursa da yukarida yazdığım gibi arkamdan konusanlari Allaha havale ettim de gec.
Oyle cool davran ki onlar bu sakinliginden sinir olsun sen sinir oldukca uzerine geliyorlar çünkü

Elimde olsa bu yoruma bir sürü kalp koyardım 😍😍😍😍😍😍😍ekran resmi çekiyorum kendime nasihat olarak alıyorum, böyle bir durumu yaşayan birine daha güzel tavsiye verilemez heralde. Artık iğreniyorum gelini çekemeyip, insan gibi değer vermeyip hala da sıcaklık göstermesini bekleyen bazı erkek ailelerinden.
Ayni zihniyete sahip bir aileye gelin oldum ben de.Ayni evde yasadigimiz zaman bile ise gittikleri zaman hergun duzenli aranmam beklendi,ayni apartman da yasadik hergun gelip gidilmesi istendi.Aksam yemeklerini bende yedi sabah ve oglen de cagirmam gerektigi soylendi.Bu arada belirteyim beni cok sevdiklerinden falan degildi.Maksat yonetmek,hayatima karismakti.Gunun sonunda baktim ki kole de olsam yaranamiyorum herseye yol verdim.Arkamdan da konusuldu,hakaretler de isittim,duygu somuruleri vs. ben mesafemi korudukca cildirdilar,yeri geldi esim de psikolojik baski yapti ama umrumda olmadi.Insan once kendine deger vermeli,kendini onemsemeli,kendine gostermedigin degeri baskasi mumkun degil gostermiyor.Simdi kafam rahat,hakkimda dusunduklerinin soylediklerinin zerrece onemi yok.Evlatlariyla cok mutlu ve huzur icinde yasasinlar ama benden uzakta,azicik otede.Bu moddayim artik

senden bir konuda şikayetçiler hiç içlerine girmiyormuşsun dedi.

Bir zahmet böyle insanların içlerine girmeyin zaten. Ayni evde yasarken kardes belki is yapmiyor diye sikayet edilir de misafirlige gelmis birinin bardagina, tabagina dikkat etmek baya baya fesatlik. Onlari yapsaniz sikayet edecek baska bir sey bulurlar.

Normalde ben misafirlige geldiginde bir insan nasil davraniyorsa onun evinde ayni davranirim ama bu gorumcelere yardim etmek istemezdim. Hatta masadan kalkin tabaginizi masada unutup sonradan fark etmis gibi yapin, aa kizlar tabagimi kaldirmayi unutmusum neyse listenize ekleyin de sonra sikayet ederken karisiklik olmasin diyin. Sakaya vurun bu konulari ama is de yapmayin yaranamazsiniz çünkü. Esinize de bu tarz konularin ne kadar sacma oldugunu işleyin, ben hic boyle hesaplar yapmiyorum, sikayet etmektense bardagi kaldirmak yuz kat kolaydir, her hareketim kayit altindaymis demekki, onlarin yaninda iyi hissetmiyorum, rahat olamiyorum ama senin hatirin için gorusuyorum diyebilirsiniz.

Eşin dahil bu tuhaf aileyi ciddiye alıp prim verme bunlara kuzum.
Hem seviyesiz hem dedikoducu hepsi.
Tınlamazsan sinir olup otururlar kaidelerinin üzerine.
Akşam vakti ben bile sinirlendim,
hanımefendi çizgimden çıktım.

Aman boşverin size tavsiyem eşinizle böyle muhabbetlere girmeyin görümcenizle kv de sizi kötülüyorsa siz onları övün eşiniz aklı başındaysa herşeyin farkına varır hiç de canınızı sıkmayın ben şahsen öyle yapıyorum ne sorunum varsa yüzlerine söylerim. bir keresinde benimle .... Yarıştırma ben eşiyim sende kardeşi ikimizde yerimizi bilelim her şeye maydonoz olmayalım dedim. Görümcem memur evlenicek yaşta hala gelir bana abisinin önceden ona aldıgı hediyelerden bahseder. Herşeye karışmaya çalışır takmayın boşverin. Valla bunlar için asla oturupda arkamdan ne denişler ne etmişler düşünemem yüzü olan çıksın karşıma konuşsun.

Benim kv de yapıyor bunu. Eşim için sürekli bana bunu alırdı şunu yapardı diyor. Hatta bir keresinde biz masada oturuyorduk yanımıza geldi yüksek sesle söyledi. Bana hep çiçekler alırdı dedi. Haklısınız sanırım eşim beni zorlamadığı sürece muhatap olmamak ve zorlarsa o zaman konuşmam gerek...

En son kv ve görümcelerle aramız limoniydi. Arkamdan laflar edip, eşime şikayet ediyorlardı. En ufak şeyleri görüp saçma sapan şeylerden beni şikayet ediyorlardı. Bende eşime her şeyi açıklamak zorunda kalıyordum. Neyse son bir iki haftadır konusu açılmıyordu bu durumların. Bugün bir iş nedeniyle eşim kv ye uğramış. Görümcemde ordaymış tabi. Eşim sonra eve geldi. Ne yaptın diye sordum. Konuştuk, senden bir konuda şikayetçiler hiç içlerine girmiyormuşsun dedi. Nasıl girmiyorum gayet her çağırdıklarında gidiyorum dedim. Ama böyle lafı ağzından cımbızla alıyorum resmen. Yarım ağız anlatıyor. Görümcem demiş ki ben onu hep çağırıyorum o beni hiç çağırmıyor. Yalan. Yemeğe çağırdım, kahvaltıya çağırdım hep çağırdım geldi ama en son çaya çağırdım durdum kendisi gelmedi. İki, üç kez dedim gel diye. O da çağır geleyim dedi. Çağırıyorum ya işte daha nasıl çağırayım ! Eşim konuları açmış işte, görümcem de benim için yediğini içtiğini her zaman kaldırmıyor ki demiş. Eşim sormuş o gün tabağımı kaldırmadı diye görümcem de evet tek bardağı kaldırdı demiş. Yine yalan her seferinde yediğimi içtiğimi kaldırırım, yardım da ederim. Eşim ama böyle sakin sakin anlatıyor, üstünde bir rahatlık var. O anlattıkça ben sinirleniyorum anlamadım ben bu işi ya. Dedim sen niye böyle bir rahatsın. Senin gibi kafama mı takayım boşver sende takma dedi. Zor bela ağzından laf alıyorum adamın... en son ben gerekeni dedim bağırdım çağırdım dedi. İnandırıcı gelmedi. Hayır yani ne konuştuğunu anlatmayacaksan o zaman konuyu hiç açma adam. Ne diye yarımyamalak anlatıyorsun anlamadım ki sinir oldum ya. Bu neydi şimdi sizce ? Nasıl davranayım bundan sonra ? Bende hiçbir şey olmamış gibi mi yapıyım ne yapıyım.
Direkt ben bu kadar arkamdan konuşulan yerde durmak istemiyorum.
Her yaptığım olay oluyor rahat edemiyorum diye hiç çağırmazdım.
Eşimede direkt bunu söylerdim.
Resmen sizi savunma pozisyonuna sokmuşlar.
Ne hakla?
Evlendiniz diye görümceyle haftada en az 3 görüşmek zorundasın diye anlaşma mı imzaladınız.

En son kv ve görümcelerle aramız limoniydi. Arkamdan laflar edip, eşime şikayet ediyorlardı. En ufak şeyleri görüp saçma sapan şeylerden beni şikayet ediyorlardı. Bende eşime her şeyi açıklamak zorunda kalıyordum. Neyse son bir iki haftadır konusu açılmıyordu bu durumların. Bugün bir iş nedeniyle eşim kv ye uğramış. Görümcemde ordaymış tabi. Eşim sonra eve geldi. Ne yaptın diye sordum. Konuştuk, senden bir konuda şikayetçiler hiç içlerine girmiyormuşsun dedi. Nasıl girmiyorum gayet her çağırdıklarında gidiyorum dedim. Ama böyle lafı ağzından cımbızla alıyorum resmen. Yarım ağız anlatıyor. Görümcem demiş ki ben onu hep çağırıyorum o beni hiç çağırmıyor. Yalan. Yemeğe çağırdım, kahvaltıya çağırdım hep çağırdım geldi ama en son çaya çağırdım durdum kendisi gelmedi. İki, üç kez dedim gel diye. O da çağır geleyim dedi. Çağırıyorum ya işte daha nasıl çağırayım ! Eşim konuları açmış işte, görümcem de benim için yediğini içtiğini her zaman kaldırmıyor ki demiş. Eşim sormuş o gün tabağımı kaldırmadı diye görümcem de evet tek bardağı kaldırdı demiş. Yine yalan her seferinde yediğimi içtiğimi kaldırırım, yardım da ederim. Eşim ama böyle sakin sakin anlatıyor, üstünde bir rahatlık var. O anlattıkça ben sinirleniyorum anlamadım ben bu işi ya. Dedim sen niye böyle bir rahatsın. Senin gibi kafama mı takayım boşver sende takma dedi. Zor bela ağzından laf alıyorum adamın... en son ben gerekeni dedim bağırdım çağırdım dedi. İnandırıcı gelmedi. Hayır yani ne konuştuğunu anlatmayacaksan o zaman konuyu hiç açma adam. Ne diye yarımyamalak anlatıyorsun anlamadım ki sinir oldum ya. Bu neydi şimdi sizce ? Nasıl davranayım bundan sonra ? Bende hiçbir şey olmamış gibi mi yapıyım ne yapıyım.
ne saçma sapan konular bunlar ya

Back
X