En son kv ve görümcelerle aramız limoniydi. Arkamdan laflar edip, eşime şikayet ediyorlardı. En ufak şeyleri görüp saçma sapan şeylerden beni şikayet ediyorlardı. Bende eşime her şeyi açıklamak zorunda kalıyordum. Neyse son bir iki haftadır konusu açılmıyordu bu durumların. Bugün bir iş nedeniyle eşim kv ye uğramış. Görümcemde ordaymış tabi. Eşim sonra eve geldi. Ne yaptın diye sordum. Konuştuk, senden bir konuda şikayetçiler hiç içlerine girmiyormuşsun dedi. Nasıl girmiyorum gayet her çağırdıklarında gidiyorum dedim. Ama böyle lafı ağzından cımbızla alıyorum resmen. Yarım ağız anlatıyor. Görümcem demiş ki ben onu hep çağırıyorum o beni hiç çağırmıyor. Yalan. Yemeğe çağırdım, kahvaltıya çağırdım hep çağırdım geldi ama en son çaya çağırdım durdum kendisi gelmedi. İki, üç kez dedim gel diye. O da çağır geleyim dedi. Çağırıyorum ya işte daha nasıl çağırayım ! Eşim konuları açmış işte, görümcem de benim için yediğini içtiğini her zaman kaldırmıyor ki demiş. Eşim sormuş o gün tabağımı kaldırmadı diye görümcem de evet tek bardağı kaldırdı demiş. Yine yalan her seferinde yediğimi içtiğimi kaldırırım, yardım da ederim. Eşim ama böyle sakin sakin anlatıyor, üstünde bir rahatlık var. O anlattıkça ben sinirleniyorum anlamadım ben bu işi ya. Dedim sen niye böyle bir rahatsın. Senin gibi kafama mı takayım boşver sende takma dedi. Zor bela ağzından laf alıyorum adamın... en son ben gerekeni dedim bağırdım çağırdım dedi. İnandırıcı gelmedi. Hayır yani ne konuştuğunu anlatmayacaksan o zaman konuyu hiç açma adam. Ne diye yarımyamalak anlatıyorsun anlamadım ki sinir oldum ya. Bu neydi şimdi sizce ? Nasıl davranayım bundan sonra ? Bende hiçbir şey olmamış gibi mi yapıyım ne yapıyım.