Bu normal bir durum mu?

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Arkadaslar bi bilgilendirirseniz cok sevinirim. Dort sene dogum kontrol hapiyla korundum. Alti ay once bebek istedigimiz icin biraktim ilaci. Tum testler yapildi esime de bana da hersey normal ama henuz hamile kalamadim.

Sormak istedigim adet donemleri. Adet donemlerim duzenli ancak normal adet tarihimden bes gun once kahve pembe akintilar basliyor. Eskisen adet oncesi bir gun kahve akinti olurdu sonrasinda adet baslardi. Ama artik bes gun onceden basliyor. Hatta baslarda yerlesme kanamasi sandim bu durumu ama her defasinda adetle sonuclandi.

Bu anlattigjm normal mi fikri olan var mi acaba.

Önceden hap kullandığınız için bu durumu fark etmemişsiniz. Benim de öyleydi çocuklardan önce, çocuk sahibi olduktan sonra da 1-2 gün önceden lekelenme başlıyor. Bana doktorum başka tıbbi bir sorun olmadığından normal demişti. Siz yine de kendi doktorunuzdan görüş alın.

Hormon degerleri normal oldugu icin sogam kurune cesaret edemedim. Ya dengeyi bozarsa diye. Gerci denge yerinde ama aylardir hamile kalamadim. Sebebini bilmiyoruz.
Hayir hormonlarla alakasi yok ki. Sadece rahmin temizlenmesine yardim ediyor. Herhangi bir sakincasi oldugunu dusunmuyorum. Bitki falan olsa dediginiz dogru ama sogan kadinlar icin cok faydali.

Bende bunu okudum bende polip var, nette bekarken gördüm denemek istiyorum ben yumurtalık kistleri icin sanıyordum.
Bende pco var. Ilk evlendigim zaman yaptim bir kez. Icmeye basladiktan birkac gun sonra kahverengi akintim geldi. O ay tekrar doktora gittigimde doktor ultrasonda polikistik over gormuyorum dedi. Tamamen temizlenmisti yani. Tabi bunu yaparken saglikli beslenmeye, spor yapmaya ve sigara, alkol tuketmemeye dikkat etmek de gerek.

Hormon degerleri normal oldugu icin sogam kurune cesaret edemedim. Ya dengeyi bozarsa diye. Gerci denge yerinde ama aylardir hamile kalamadim. Sebebini bilmiyoruz.
Dogum kontrol hapi rahim duvarini incelterek tutunmayi engeller. Calisma sekli budur. Uzun sureli kullanimdan sonra rahmin kendini toparlamasi zaman alir. Doktorlar da 1seneye kadar zaman verir. 6 ay uzun bir sure degil. Akisina birakin zaten sorun yokmus olacaktir. Ben de 8 sene kadar kullandim.

Biraktiniz mi peki. Yani bebeginiz var mi.

Doğum kontrol hapı kullandım , malesef 5 yıl çocuğum olmadı ama ben pco idim. Sizde uzun zaman kullanmışsınız hemen olacağını sanmıyorum ama bıraktığı ay kalanda var . Rabbim istesin yeterki.Ama adetlerimi hatırlamıyorum.

Çok çok normal.. 4 yıl boyunca Doğum kontrol hapı kullanıyorsun sonra bırakıyorsun. Hormonların ve vücudun dengesi değişiyor tabi. Düzene oturması, vücudun bu düzene alışması bir yılı bulur. Boşuna endişelenme yanı.
Muayenen de temiz çıkmış zaten. Ara ara kontrollere gidersin yine.
Stres de çok engelliyor hamile kalmayı, akışına bırak.. Allah tez zamanda nasip eder inşaallah.. :)
Ayrıca hapı 3 ay kullanmak zorunda kaldım, bıraktığımda benim düzenimin bile oturması aylarca sürmüştü.

Hayirli olsun. Peki ama siz ilaci biraktiktan ne kadar sure sonra hamile kaldiniz. Sogan kuru uyguladiniz mi yada baska herhangi birsey yaptiniz mi.

Hamilr kalmam kac ay surdu hatirlayamiyorum. Sogan kuru vs yapmadim. Ama brnim adet duzensizligim vardi. Klomen tedavisi ile bikac ayda hamile kaldim.

Kuzum stres gerçekten insan metabolizmasini buyuk oranda etkiliyor. Stres faktörunden kastim senin çocuğunun olup olmayacağı endişen değil .... esinin ailesi ve eşinin annesine yönelik tavırları.

Hangi testler yapıldı ?

Ben de korunmayı bıraktığım da hayatımda ilk defa bunu yaşadım hatta o yüzden kendimi evde ana kraliçe ilan etmiştim :). Bi doktora gidin muhakkak burda soğan kürü vs yapanlar var rahimi temizlemek için . Ben denedim 4. Gün midemde aşırı ağrı olduğu için devam edemedim ben de yine araştırmalarım sonucu hayıt otunu öğrendim ben hayıt otunun bitkisel hapını kullandım Agnucaston adetliyken başladım yumurtladıktan 2 gün sonra bıraktım ve adetliyken incir kürü ve havuç kürü yaptım veee hamileyim . Agnucaston aynı zamanda rahmi de temizliyo ve hormonları dengeliyor ben de prolaktinin yükseldi eşimden ve ben de sorun yoktu ama stres hormon dengemi bozdu .Agnucaston onu dengeledi incir kürü yumurtami büyüttü havuç catlatti :) açıkçası ben bu ay hamile kalmam sanmıştım o yüzden kafam daha rahattı onunda etkisi olmuştur .Allah size ve tüm isteyenlere en kısa zamanda bu mutluluğu yaşatsın inşallah

o kahverengi akinti normal, hap kullanirken daha az olmasi da normal. eger baska sikayetiniz yoksa dert etmeyin. dogum kontrol hapini biraktiktan sonra 1,5 sene surebilir hamile kalmaniz dert etmeyin kafayi baska seylerle mesgul etmeye calisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…