Bu normal mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet anladım zaten en başından beri bu konuda birşey demedim
Evet sadece maaş ve avans günlerinde bayram alışverişi için kıyafet alınacağı ve 3 4 ayda bir kıyafet alışverişi için görüşüyorlar
Annesiyle nasıllar hiç bilmiyorum ama kadına anne demiyor
Çocukken de böyleymiş

Tek birşey sorabilir miyim bu çocuk benim evladım olsa idi ben boşanıp evlenmemiş olmasa idim bu konuyu kendi oğlumu anlatan şekilde acsaydim ne derdiniz bana
Merak ettim sadece
Yine aynısını derdim 24 yaş koca adam yaşı değil işsizlik var ve abarttığını düşünüyorum 1 kişi 40 milyon borçlandı diye anlatıp 50 çeyreği çok görüyordun. Sana harcama derdim eşin bana konuyu açsa ona da harcama derdim. Ama dediğim gibi tek oğlum var diyor onu mutlu etmeye çalışıyor çevremde aileden desteği olmayan yok köylü arkadaşlarım annesine babasına dana sattırıp yüksek lisans yapıyor çevremdeki gençlerde ıphoneu motoru olmayan yok hepsi gezip tozuyor. Ben 28 yaşında evli çocukluyum babam hala bana destek olur erkek kardeşim 20 yaşında özelde okuyor onun annesinden de ayrıldı ev tuttular. Ki emekli kalp krizi geçirdi hala çalışıyor altın yükseldi abine sana yaptım diyor 400 bine motor aldı. Eksikliğini kapatmaya çalışıyor. Lisede okuyan kuzenlerim kredi kartı taşıyor. Ne bekliyorsun? Evde karısına harcıyor bana da harcayacak diyor

Ahaha siz şımartmışsınız biraz sizinkileri:)

Eşim döküm işçisi elinden geleni yapıyor oğlu yok kelimesini kabul etmiyor para vermeyince engelliyor mesela 1000 TL istedi eşim yok dedi değil mi markete götürüyor kredi kartı ile alışveriş yapıyor şampuan abur cubur dis fırçası diş macunu tras bıçağı vs aldırıyor onlari alıp gidiyor evden
Yada geliyor ortada yemek var onu yemem diyor eşim ben hazırlayayım diyor ya tamam hazırla diyor yada sipariş verdiriyor
6 senede 5 6 defa kırıp dökmeden konuşmaya çalıştım değişen birşey olmadı en son 2 sene önce beni evden kovdu dediğinde kaynana vs üzerime gelince boşanmak istedim ailem gelme dediler bir daha ses edemedim

Anladım teşekkür ederim
Babası 30 bin kendi 50 bin TL alıyor ama haklısınız
29 yaşında çıraklıktan yetişen gezen Tozan dolaşan birinin askere giderken 40 çeyreği olması bana çok geldi evet
40 milyon borcu 10 senede kartlara takla attırarak Luks yaşantı yaşamaları da bana tuhaf geldi bilmiyorum belki de normaldir
para vs değil bu çocuk birşey mi alıyor yada sanal kumar mi oynuyor acaba diye düşünüyorum
Birşey olsa yine eşimin ciğeri yanacak
Ama telefon telefon diye tutturup 2 ay sonra satıp paraya çevirmesi gerçekten normali bu mu yani

Ay bilmiyorum ben o yaşlardayken okulumu 1 yıl uzattım içim içimi yedi aileme yük olacağım diye Arkadaşlarım da öyleydi herkes bir an önce maaşa geçip ailesinden para almamayı isterdi. Şu an o yaşlardaki gençlerde de çok var harçlığını biriktirmeye çalışan 20'li yaşlardan sonra ailesinden para almaya utanan. Başlığa cevaben yazayim asla normal değil. Hele de işçi babadan bu kadar beklenti içinde olmak ayıp. Ama zor yani sizin de pek yapacağınız bir şey yok gibi.

Yok malesef zaten biraz içimi dökmek için yazdım açtım konuyu çünkü kimseye anlatamıyorum kimsem yok konuşacak

40 milyon borç olayı o kadar saçma ki. Yani 4 milyon borç bile yapmak kolay değil. Nasıl 40
milyon borç olacak da takla attıracak kartlara. Orada bir rakamsal hatanız var bence inandırıcı değil.
Asıl sorun burada eşiniz para verip çekilmek kolay geliyor. Çocukla gerçekten ilgilenmiyor. Para ver çekil babası. Çocuk da ondan ancak maaştan maaşa arıyor belli. İlgili bir baba olsa bu çocuğu takip ederdi. Bir işler karıştırıyor belli.
Siz çalışıyorsanız bu evliliği neden devam ettiriyorsunuz? Para yok, eviniz bile kira. Sorunlu bir üvey çocuk var üstelik.
Zaten yokluk çekeceksem kendi başıma yokluk çekerim bir de bu tiple muhatap olmam.

Tefecilerden para almış ve bankadan kredi çekilmiş ben değil tüm kasaba konuştu bu meseleyi arkadaşımın kayni ve kendi öz annesi böyle anlattı
Konunun içinde bu konu oğlum niye konuşuluyor onu çözemedim
Çocuk hep böyleymiş
Ben çalışmıyorum
Mesele gecinemek de değil bu normal mi bu kadarı normal mi demek için açtım
Teşekkür ederim yorumunuz için

Haklısınız her yazdığınızda

Mesaj tekrarı

Çünkü kendi çocuğunuz babaanne evindeyken sizin başka bir çocuğa katlanmanız her anneyi rahatsız ediyor.
Fakir evi barkı olmayan bir adamla ikinci evlilik yapıp bir de sıkıntılı bir üvey çocukla muhatap oluyorsunuz. Ne gerek var? Sürünecekseniz kendiniz tek başınıza sürünürsünüz bin kat iyi.
Ben mi tahammülsüz biriyim bilmiyorum ki, kocanın bana böyle bir gram faydası olmadığı gibi bir de dert yüklüyorsa çekmem yani.
Cidden bu çocukla uğraşmaktansa tertemiz tek başıma çekerim fakirliğimi.
Kocanız da hem para yok hala kirada, bir de fütürsuzca harcıyor oğlan nereye harcıyor ilgilenmiyor. Derdi sizi yoruyor. Böyle koca çekeceğime cidden bekar kalırım yani

Aylik X lira gonderecek. Essek kadar adamsın artık dururum bu çalış kendine bak diyecek. Karışmamakla iyi yapmışsın çocuk çok yalancı ve yiyici. Kumar olmayabilir sağda solda yiyodur belki salak. Esin çocuk uzakta diye destek olmak istemiş ama bunun bir sınırı olmalı. Sabit gider verecek bitti gitti.

Eşiniz 30 bin lira maaşlar hem ev kirası ödeyip hem sizin yaşadığınız evi geçindirip hem de nasıl çocuğa o kadar para atıyor? Son model iPhone’lar rayban gözlükler o kadar harçlık. Hesap hatası veya atlanan bir gelir mi var?

Başka konulara yazdığım yorumlar niye bu konuda gündem edildi orayı gerçekten anlamadım
40 milyon demek ortalama 10 tane ev demek. 10 ev parasını normal gelirde biri borçlanamaz. Tefeci zaten tepesine biner 40 milyon olamadan sorun olur. Bankalar da satılacak tarla mal mülk yoksa 40 milyon borç vermez.
Dediğim gibi 40 milyon ortalama bir insanın yapamayacağı bir borç. Ancak dükkanı olan biri yapar yani maaşlı insan o kadar borç yapamaz. 10 daire parasından bahsediyorsunuz

Herkese çok teşekkür ederim
Yorumlarınız çok değerli idi Mune konumu yoruma kapatabilirsin çünkü konu dallanıp budaklanacak hiç böyle birşeye gerek yok
Baska başka konulara yazdığım yorumlar buraya malzeme ediliyor ben bu konu hakkındaki aldığım görüşleri yeterli buldum
Bu konuyu konuşacak paylaşacak kimsem yoktu ondan açtım ama bu kadarı yeterli geldi
Konumu kapatırsanız çok sevinirim bdv ya konu açmak hata imiş anlamış oldum

Konu sahibinin işi yok sanırım gidecek yeri de yok. Çaresiz o da

Kumar, alkol ya da yasakli madde bataginda bu cocuk. 24 yasinda hala bosanma travmasinda saplanip kalarak simariklik yapmiyordur,bence basi dertte.

Tazminat aldı 5 sene önce o paradan oğluna harcıyor

Neden ayrılmayı düşünmüyorsunuz ?
Bu hayata bir defa geliyorsunuz
Lütfen kendinize odaklanın
Hayatınızın geri kalanını sorunlu üvey çocukla geçirmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…